• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum yapanlar.. tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırmısınız ??

nz35

Mertim hoşgeldin.. :)
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2010
424
0
46
İzmir
normal doğum yapmış olan güzel anneler.. doğum öncesi, doğum anı ve sonrasında yaşadıklarınız..

paylaşmak istediğiniz öneriler..

hazırlıklarınız tamam olduğu halde lazım olan şeyler... :44:

acısıyla tatlısıyla güzel paylaşımlarınızı bekliyorum.. :34:
:16:
şimdiden teşşekür ederim :29:

bn 12ekim de normal doğum yaptım 12saat sancı çektim zordu ama bitince kuş gibi oluyorsun hemen ayağa kalktım fakat 3diiş vardı o birazzorluyor fakat 1hafta içinde geçiyor 1gün hast.de yattık ben kocaman bir çanta hazırladıama gereksiz miş çocuk için 2takım senin için 2pijama yetiyor çocuk banyo malzemesi kremdir şudur budura gerek yk sadece bez poposunu temizlemek o yetiyor ama tabbi hast. önemli bn özelde yaptım devlette daha kısıtlı olabilir allah kurtarsın tü hamileleri inşlç

doğum anı sancdan birşey anlamıyorsun zaren dr um ve ebeler bni yönlendirdiler sancı uzun ıkınmalar zor geldi kan ter içinde kaldım fakat bebeğin çıkışı saniyelik olay sonuç güzel olucağı için çekiyorsun acıları şimdi unuttum bile:9:

Merhaba!

29 Nisan 2010'da normal dogumla oglum Emre dünyaya geldi. Hamileligimin en basindan beri biliyordum ki normal dogum olacak, çünkü burada yani Fransa'da aksi bir durum olmadigi sürece normal dogum uygulaniyor. Her yüz dogumun ancak en fazla 15'i sezeryan olarak yapiliyormus, o da annenin yada bebegimù durumu elvermediginde. Bu yüzden en bastan kendimi hazirladim, esimle nefes kurslarina gittim. Evde kendi basima nefes alistirmalari yaptim. Elbette agrisiz normal dogum olmaz, her ne kadar epidural uygulansa da etkisini gösterene kadar bir noktaya kadar agri çekiliyor. Belki de güzel olan bu: her hastalikta agri dindirilir, dogumda agri gelmesi sonuna yaklasildigini gösterir. Agri kontrol altina alinabilir dogru nefes alip verme teknigiyle. Neyse, dogumun olacagi gün aksam üstü ilk sancilarim geldi, ama ben yine her zamanki islerime devam ettim. Nisan denen pembemsi mukozada geldi ama heyecanlanmadim, çünkü hemen dogum olmayabilir diye. Ta ki gece 11'de suyum gelene kadar. Esim yatmisti ama uyanikti, kitap okuyordu. Cagirdim. Sakin bir sekilde hazirlandik, hastaneye gittik. Hiç acele etmeden, hatta heyecanlandik nihayet geliyor o an diye. Hastaneye varinca ebe muayene etti, daha açilma yoktu, bekleyecegiz dedi, beni monitore bagladilar. Gece 12'de 1 cm. açilma vardi. Beklemeye devam.... 3 saat sonra ebe 8 cm. açilma var dedi ve epidurale hiç basvurmadan normal dogum yaptim. Ikinmak zordu tabi. En sonunda ebe, doktoru çagirmak zorunda kalicam dedi. Ben de "Burçak acele et yoksa forseps falan kullanir doktor dedim. ve son bir ikinmayla oglum dogdu. Sonrasi, aciyi unuttum bile. Bugün ikinci çocuk istersem normal dogum hem de agrili düsünürum. Unutulmaz bir andi. Ha birde dogumhanede müzik bile dinledi. Ben Amelie filminin müzzigini dinlemistim. Unutamam:))

Merhaba!

29 Nisan 2010'da normal dogumla oglum Emre dünyaya geldi. Hamileligimin en basindan beri biliyordum ki normal dogum olacak, çünkü burada yani Fransa'da aksi bir durum olmadigi sürece normal dogum uygulaniyor. Her yüz dogumun ancak en fazla 15'i sezeryan olarak yapiliyormus, o da annenin yada bebegimù durumu elvermediginde. Bu yüzden en bastan kendimi hazirladim, esimle nefes kurslarina gittim. Evde kendi basima nefes alistirmalari yaptim. Elbette agrisiz normal dogum olmaz, her ne kadar epidural uygulansa da etkisini gösterene kadar bir noktaya kadar agri çekiliyor. Belki de güzel olan bu: her hastalikta agri dindirilir, dogumda agri gelmesi sonuna yaklasildigini gösterir. Agri kontrol altina alinabilir dogru nefes alip verme teknigiyle. Neyse, dogumun olacagi gün aksam üstü ilk sancilarim geldi, ama ben yine her zamanki islerime devam ettim. Nisan denen pembemsi mukozada geldi ama heyecanlanmadim, çünkü hemen dogum olmayabilir diye. Ta ki gece 11'de suyum gelene kadar. Esim yatmisti ama uyanikti, kitap okuyordu. Cagirdim. Sakin bir sekilde hazirlandik, hastaneye gittik. Hiç acele etmeden, hatta heyecanlandik nihayet geliyor o an diye. Hastaneye varinca ebe muayene etti, daha açilma yoktu, bekleyecegiz dedi, beni monitore bagladilar. Gece 12'de 1 cm. açilma vardi. Beklemeye devam.... 3 saat sonra ebe 8 cm. açilma var dedi ve epidurale hiç basvurmadan normal dogum yaptim. Ikinmak zordu tabi. En sonunda ebe, doktoru çagirmak zorunda kalicam dedi. Ben de "Burçak acele et yoksa forseps falan kullanir doktor dedim. ve son bir ikinmayla oglum dogdu. Sonrasi, aciyi unuttum bile. Bugün ikinci çocuk istersem normal dogum hem de agrili düsünürum. Unutulmaz bir andi. Ha birde dogumhanede müzik bile dinledi. Ben Amelie filminin müzzigini dinlemistim. Unutamam:))

canimm bebeginle birlikte sana saglikli gunler diliyorum.
bende fransa da yasiyorum ve ilk dogumumm olucak ve herseyi merak ediyorum haliyle,
benim sormak istedigim nefes kurslarina ne zaman basliyoruz.
onlar bizi yonlendiriyorlar mi?
cevaplarsan sevinirim.

Günaydin Keykey,

Biz nefes kurslarina dogum yaptigim hastanede baslamistik. O zamanlar Rouen'da oturuyordum ve Belvédère dogum hastanesinde basladik. Klasik bir program olarak geçiyor, onun disinda haptonomie dedikleri bebege dokunarak iletisime geçme kurslari, havuzda egzersizler, müzikle, sarki söyleyerek yapilan kurslar ayrica hipnoz ile doguma hazirlik kurslari var. Bunlari hastane önerebiliyor. Yada serbest ebeler var, bunlarin listesini hastaneden isteyebilir, onlarla iletisime geçebilirsin. Sen en iyisi hastaneye basvur. Kurslara sanirim dogumdan 3 ay önce ya iki yada 3 haftada bir gidiyordum. Umarim yanlis hatirlamiyorumdur. Ayrica evde kendinde bu nefes egzersizlerini yapabilirsin. Ben bir kitap almistim, ondan bakarak uyguladim. "Le guide Marabout de la future maman" kitabi hafta hafta hamileligin gelisimini çok güzel açikliyor, tavsiye ederim.

Sana güzel ve saglikli bir hamilelik ve hayirli dogumlar diliyorum.

allah hepimizi bi avazda kurtarsn inşallah benim merak ettiğim konu doğumdan çıktığınızda az da olsa göbekte ufalma oluo mu ona göre gecelik almak istiyorum da o karın kısmı geniş olan lohusa gecelklerini hiç sevmiorm

İlk bebegimde ramazan ayının 1. günüydü ve ben ilk orucumda tutmuştum orucumu actıktan sonra karnıma bir ağrı girdi dedim çok yedim sanırım :)) sonra bulaşıkları yıkarken nişan denen şey gerçekleşti önce alt komşum olan yengeme gitim haber verdim oda doğumun başlıyorr sanırım dedi nasıll heyecann nasıll bir heves görmeyin gitsin beni:1: sonra eve çıkıp doktorumu aradım oda sancıların çok artarsa diger askeri hastaneye gitmemi eger sabaha kadar az az olursa sabah onun yanına gitmemi söyledi (onun bulundugu hastanede acil yoktu cünkü )
saat 9.30 gibi hafif ağrılar gelmeye başladı uyumaya çalıştım önceleri yarım saat uyuyor sancıyla uyanıyordum yatağın başında bir tur atana kadar sancı geçiyor ve yine yatıyordum :52:sonra uykum 15 dk inmeye başladı sonra uykuya bile dalamazz oldum eşimi aradım o gece nöbetciydi gece 11 gibiydi nöbetini devredip araba buluyum diyene kadar saat 1.00 civarı olmuştu bile 17 yaşında bilinçsizdim fazlasıyla doğum nasıl olur hiç bilmiyor hiç görmemistim internet falan ne arar tabi o zamanlar :61: hastaneye gittik doğumum başlamıstı tabi eşime arabadaki cantamı getirmesini söyledim aslında arka koltuktaydı ama o oanki heycanla taaa eve gidip dolabım da didik didik canta aramıştı garibim gata hastanesinde ozamanlar irfan bey vardı Allah razı olsun saat kac doktor beyy sorusundan bıksada yanımdan ayrılmamış arada elını tutma istegimi anlayışla karsılamıstı okadar çok ağlamıştımki sabah 7 ye kadar masaya cıktıktan sonra hiççç birsey hissetmedım kızımm cabucak oldu bu ilk tecrübeydi 1 yıl sonra 2.kızıma hamile kalmıştım gece 3 gibi hafif sancım başlamıştı eşime haber verdim hastaneye gidelımmı dedi hayır daha değil dedim :90: önce acele bi abdest alıp ayetel kürsiyi evimizin uzun koridorundaa olta atarak okudum okudum okudumm:77: sonra balkona bir sandalye atıp saldalyeyide duvara yaslayıp hafif hafif sallanmaya basladım bu beni çok rahatlatmıştı sabah 7 gibi hadi gidelim dedim hastaneye girerken eşime bana bir sandalye bul ozaman sancım azalıyor dedim :28::1::1: küçük bi yer oldugu için doktor tayin olmuştu ve sadece ebeler vardı hastanede ebe ultrasyona aldı benı vee şokkkkk bebek ters acil sezeryanlıksın direk büyük bir hastaneye gitmen lazım dedı doğum yapacak haldeyım hatta bebek ters olmasaymış evde bile yaparmısım en yakın hastane 40 km ve 9.10 cm açılmam var sen beni doğum haneye al ben doğururum dedim cahil cesareti gibi doğum haneye girerken eşimi gördüm yere çökmüş başı önde çok garip duruyordu ebeye eşime herşeyin normal oldugnu söyleyin üzülmesin dedim (aşk böyle bişiiiiii:78: :)
bebek ters oldugu için ebeler hiç mudahale edemedıler kolumdan bir serum yaptılar bu serum ıkınmamı çok kolalaştırdı vee8.30 civarıı kızım dünyaya geldi doğurduktan sonraa ağlamakla gülmek arası bi duygu yaşadım ebeler hayretle baktı bana hani o güçlü kadın gitmişti haliyle dikişlii oldu doğumum sonra yatağıma gidip 4 kilo doğan kızımı emzirdim yavrumun simsiyahh saçları vardı ensesine uzanan küçük kızım evde ağlamasın diye (eşimin kuzeni bakıyordu kızıma ) saat 11.30 gibi hastaneden cıkmak istedigim söyledım aslında akşama kadar kalsan iyi olur dediler ama ben çok iyiydim bir sorun olursa hemen geliriz evimiz yakın dedık ve çıkışımızı yaptıkkkk şimdi 3. hamileligimi yaşıyorum :9: Rabbim cümlemize kolayy doğumlar nasip esin sancıyı çekiyoruz çekmesine ama doğumdan sonra bebegimizi kucagımıza alıp rahatca emzırebılıyor wcye cıkabılıyor kimseye muhtaç olmadan hayatımıza devam edebiliyoruz o doğum anını yaşamanız lazım hanımlar insan yeniden doğmak nedirr anlayacakk :61:

allah hepimizi bi avazda kurtarsn inşallah benim merak ettiğim konu doğumdan çıktığınızda az da olsa göbekte ufalma oluo mu ona göre gecelik almak istiyorum da o karın kısmı geniş olan lohusa gecelklerini hiç sevmiorm

canım ilk günler biraz oluyor haliyle ama uzun bir süre adet oldugun için doğumdan sonra sezeryana göre epey fazla küçülüyor göbek

bende anlatayım..
bende hamileliğimin başından beri normal doğum istiyordum..son yllarda sezeryanda ciddi artış ve genelde dr lar da kandırıp sezeryan yapıyorlar..arkadaşlarım oldu öyle..bende öyle olursam normal doğumu yaşayamazsam diye çok korkuyordum..
kim normal istediğimi duysa"ay nasıl doğuracaksın " gibi saçma tepkiler veriyorlardı..şimdiye kadar kadınlar nasıl doğurduysa öyle doğuracaktım bunda şaşılacak ne varsa..
kimsenin dolduruşuna gelmedim,kendimi hep rahatlattım..eminim kısa sürecek,çabuk kurtulucam,sağlıkla kavuşacağız dedim telkin verdim..
bir gece ishal oldum kalktım karnım ağrıyor
daha öncede okumuştum doğuma yakın ishal olunabilirmiş..vücut kendimi hazırlarmış,bağırsaklar temzilenirmiş diye..acaba dedim beklemeye başladım ve ilk sancım geldi..ama öyle dizilerdeki gibi saniyesinde bağırtan sancı değil..bildiğin adet sancısı..saate baktım 20 dk da bir düzenli olarak geliyordu..
eşime dedim bugün doğum yaparım sen uyu dinlen sana ihtiyacım olacak sen bari ayakta kalma dedim..kimseyi kaldırmadım..duşumu aldım..son kez çantalara baktım eksik varmı diye..
dr um devletteydi ben muayenehanesine gidiyordum..devlet olduğu için bi çok şey olmaz dedim su ısıtıcısı,süt arttırıcı çaylar hepsini hazırladım..komposto yaptım şişelere koydum..
bu arada sancım 10 dk da bire indi,8 dk 5 dk derken sabah oldu..herkesi uyandırdım..sancılarım sıklaştı herşey hazır hastaneye gidelim dedim..çok şaşırdılar annem kayınvalidem..
hemen yatak odasını hazırladılar lohusa yatağımı yaptılar hastaneye gittik..
dr um baktı açılmam 7 cm olmuştu..ebeler falan maşallah sakin sakin geldin dediler..
derin derin nefes almıştım hep sancı anında onun etkisi çoktu..hamilelikte çok çalışmıştım
1 saate doğumun gerçekleşir dediler..suni sancı verdiler serumla hızlandırsın diye..suyumu patlattılar..
suni sancı verildikten sonra sancı çok şiddetli oluyor..ama dayanılmayacak bişey değil..
makata baskı olduğunda haber ver dediler..artık tutamıyordum kendimi acaip baskı yapıyordu ıkınmak istiyordum
hemen çatala otuttular..2 ebe başucumda 2 si dr la birlikte toplam 5 kişi vardı başımda..hepsi çok ilgiliydi..hele dr um...çok cesaretlendirdi beni..hep tatlı dilliydi..
ilk ıkınmamda zorlandım berecemicem sandım..Allahım çıkmıcakmı yoksa diye bağırdım..dr biz dediğimizde bütün gücünle ıkın dedi..zaten o korkuyla ne kadar gücüm varsa hepsini tükettim..aralarda enerjini bağırmaya değil derin nefes almaya harca dedi..böyle böyle 4. de birden çıkıverdi.kafası çıkınca zaten vücudu için ıkınmıyorsunuz yağ gibi akıyor..
epizyo yapılmıştı ama hissetmiyorsunuz kesildiğini..bebek çıkınca hemen bakıma aldılar benim içimdende plesantayı çektiler..kocaman ciğer gibi bişeydi gördüğüm kadarıyla ama acı olmuyor o çıkarken..dikişim yapıldı toplamda 15 dk içinde çıktım doğum haneden..odama geçtim gecelğimi giydim,hemen emzirdim..
benim zor yaşadığım anlar çok kısaydı o yüzden kolay oldu diyorum..inşallah bu da aynı olur..
bencede her bayan yaşamalı bu duyguyu
kimseye bağlı olmuyorsunuz,bu çok önemli..

Son düzenleme:
merhaba arkadaşım.
hamileliğimin 2. ayında suyum boşaldı. 3.ayında sol kasığımda 5 kez kanama oldu.4 ayında erken doğum nedeniyle hastaneye yattım.7 aylıkken bebekten böbreğime darbe aldım ve böbreğimde su toplamayla birlikte büyüme oldu.8. ayımda suyum gelmiş fakat akıntı halinde olduğundan farkına varmadım.36 haftamda kanamalarım başladı ve suyumun geldiği doğumumun başladığı anlaşıldı fakat açılmam olduğu için sezeryana almak istemedi doktorum normal doğum olsun diye.39 hafta 1 günlükken bebeğin hareketlerinde azalma nedeniyle hastaneye gittim ve suni sancıyla bebeğim alındı.

saat 13 de hastaneye yattım gece doğurmam beklenirken ben saat 21.50 de doğurdum.yaklaşık 4.5 saat sancı çektim.

şuan hatırlıyor muyum o sancıyı HAYIR.Yaşarken zor geliyo ama doğurmak zor değil.Herkes doğumdan korkar ben hamilelikten korkuyorum.

Normal doğumda bi mucize gerçekleşiyo.Bebeğimin o ilk anı gözlerimin önünden gitmiyo ve biliyorumki hayatım boyunca unutamayacağım tek duygu ve tek an o an :))

evet bende katılıyorum unutulmayacak tek duygu tek an olduğuna mucize resmen doğurmadan önce ay nasıl çıkcam o çatal nasıl açcam oramı buramı derdim oo o sancıyla ve can havliyle hiç bişey düşünmüyosunuz hatta ebe bana dikiş atarke resmen sohbet ettik doğumhanede bide benim kızıma kordon dolanmış 2 kere çıkması zor oldu ona rağmen içimin birden nasıl boşaldığını nasıl oh şükür dediğimi nasıl hemen kızıma baktığımı onun ağlarken birden annem ağlama ben burdayım dediğimde nasıl susup beni dinleyip beklediğini gördüğümde bukadarmıydı 9 ay bunun için mi korktum dedim resmen hıh Allah herzaman yanımdaydı bunu ensemde hissettim bana yardım et yardım et derken yanıbaşımda süreci tamamlamamı bekler gibi hissettim onu bu cidden çok çok farklı bi an her kadının yaşaması şükür etmesi gerek rabbim bana da NASİP ETTİ DİLERİM TÜM İSTEYENLERE NASİP ETSİN

selam kizlar benim tam gününde geldi dogum sancisini cok merak ediyordum gelsede gidip dogursam diye neler yapmyiordum kizlar size tek tavsiyem gelicegi zamani bebek biliyor siz bol bol dinlenin uyuyun uyuyunki cocugunuzda sizin gibi uykucu olsun. yürüyüs bol bol yapin yürüyüs yaptiginiz zaman nefes alip verin ögrenin dogumda eyer dogru nefes almasini bilmeseniz daha da zorlasir bir sitede ögrenmistim HA HA HOOOOOO diye nefes tekniginizi gelistirin sanci geldiginde nefes alip vermekten baska hic bir sey size fayda etmiyor bebegede bu arada oksijen yolyuorsunuz tehlikeye atmis olmyuorsunuz.

Back