Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba!
29 Nisan 2010'da normal dogumla oglum Emre dünyaya geldi. Hamileligimin en basindan beri biliyordum ki normal dogum olacak, çünkü burada yani Fransa'da aksi bir durum olmadigi sürece normal dogum uygulaniyor. Her yüz dogumun ancak en fazla 15'i sezeryan olarak yapiliyormus, o da annenin yada bebegimù durumu elvermediginde. Bu yüzden en bastan kendimi hazirladim, esimle nefes kurslarina gittim. Evde kendi basima nefes alistirmalari yaptim. Elbette agrisiz normal dogum olmaz, her ne kadar epidural uygulansa da etkisini gösterene kadar bir noktaya kadar agri çekiliyor. Belki de güzel olan bu: her hastalikta agri dindirilir, dogumda agri gelmesi sonuna yaklasildigini gösterir. Agri kontrol altina alinabilir dogru nefes alip verme teknigiyle. Neyse, dogumun olacagi gün aksam üstü ilk sancilarim geldi, ama ben yine her zamanki islerime devam ettim. Nisan denen pembemsi mukozada geldi ama heyecanlanmadim, çünkü hemen dogum olmayabilir diye. Ta ki gece 11'de suyum gelene kadar. Esim yatmisti ama uyanikti, kitap okuyordu. Cagirdim. Sakin bir sekilde hazirlandik, hastaneye gittik. Hiç acele etmeden, hatta heyecanlandik nihayet geliyor o an diye. Hastaneye varinca ebe muayene etti, daha açilma yoktu, bekleyecegiz dedi, beni monitore bagladilar. Gece 12'de 1 cm. açilma vardi. Beklemeye devam.... 3 saat sonra ebe 8 cm. açilma var dedi ve epidurale hiç basvurmadan normal dogum yaptim. Ikinmak zordu tabi. En sonunda ebe, doktoru çagirmak zorunda kalicam dedi. Ben de "Burçak acele et yoksa forseps falan kullanir doktor dedim. ve son bir ikinmayla oglum dogdu. Sonrasi, aciyi unuttum bile. Bugün ikinci çocuk istersem normal dogum hem de agrili düsünürum. Unutulmaz bir andi. Ha birde dogumhanede müzik bile dinledi. Ben Amelie filminin müzzigini dinlemistim. Unutamam:))
allah hepimizi bi avazda kurtarsn inşallah benim merak ettiğim konu doğumdan çıktığınızda az da olsa göbekte ufalma oluo mu ona göre gecelik almak istiyorum da o karın kısmı geniş olan lohusa gecelklerini hiç sevmiorm
canım ilk günler biraz oluyor haliyle ama uzun bir süre adet oldugun için doğumdan sonra sezeryana göre epey fazla küçülüyor göbek