normal doğum yada sezeryan işte bütün mesele bu:)

realisttt

sibel&naz
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
2.853
4
116
45
İstanbul
arkadaşlar öğrenmek istediğim hangisi daha az can yakıcı, hem doğum hem doğum sonrasında. ben iğne bile olmaya dayanamıyorum canım biraz fazla tatlı:) iğneyi görür görmez tansiyonum düşüyor ciddi anlamda çok korkuyorum. aslında iki kez ameliyat oldum burnumdan genel anestezi ile ama hiç canım acımadı ayıldıktan sonra sadece serum ve anestezi esnasında iğnelerden canım yanmıştı. lavman, sonda, sezeryan operasyonu normal doğum sancısı, vajinanın kesilmesi .... vs hangisi daha az can yakıcı?

kesinlikle normal yap cnm anlatılanlar gibi abartılı deil yanı ben kendi adıma konuşayım hiç dogum yaptıgımı hıssetmedım bıle dogumhaneye gırmemle cıkmam bir oldu..inş. sizde hayırlısıyla bebegınızı kucagınıza alırsınız...

çok teşekkürler arkadaşlar. e normal doğum için de vajinanın kesilmesi esnasında herhangi bir uyuşturma yapmıyolarmış? lavman can yakıcı bişey mi? birde sonrasında vajinadaki dikiş sızlamıyor mu?

bende bu konuyu çok kurcalıyorum .....................sonuçta kesi her iki taraftada yapılıyo ...............vajinal keside 9.ay olmasına rağmen doğumunun bi bayan halen acıyomuş...........ama önemli olan bebeğimi sağlıkla doğurmak......acıda olsa önemli olan onu sağlıkla elime almam

normal doğumda herkesin kesilicek diye birşey yok.
bencede kesinlikle NORMAL doğum.
3 ay önce sezeryan oldum aman allahım nefezim kesiliyordu kalktığımda ağlayarak kalkıyordum 10 dakikada falan sürüyordu yataktan kalkmam,adım atmakta 5 dakika off off,yatarken hiç sorun yok gülüyordum.seçme şansı olanlara sesleniyorum NORMAL doğum yapın

canım ben ce boyle sorularla ve cevaplarla kafanı karıstırma senın dusuncen cok onemlı 2 hafta once dogum yaptım ve hamılelıgım boyunca nasıl dogum yapıcagım fıkrı kafamı kurcaladı durdu ıyı ve kotu gecen yuzlerce dogum hıkayesı dınledım ruyalarıma gırdı cok etkılendım ama ınan kendını neye hazırlarsan oyle oluyo sezeryuan oldum ıkı hafta once ve bır gun bıle yatmadım agrım da olmadı unutma kendını ıyıye hazırlarsan sen de ıyı olursun bu arada lavman da kesınlıkle acı veren bırsey degıl tam tersı rahatlatıyor bagırsaklarını hıcbırseyden korkma acı olayı kısıden kısıye degısen bırsey allah sag salım bebegınıde senı de kurtarsın canım bebegını kucagına alınca agrı sancı hıssetmeyı bırak aklına bıle gelmıyo zaten :)))

çok teşekkürler fikirleriniz ve önerileriniz için. şuan 36 haftalık gebeyim. her gün uyandığımda fikir değiştirerek uyanmış oluyorumkaydirigubbakcemile3 bi gün kalkıyorum sezeryana karar vermişim bi gün kalkıyorum normale karar vermişim. birde ben tüp bebek tedavisi ile gebe kaldığım için de kafam karışıyor. birde son üç ay içinde 4 arkadaşım doğum yaptı. hepsinin fikirleri farklı tabi. en iyisi ben olayı akışına bırakayım diyorum. doktor son anda ne derse öyle olsun. 4 arkadaşımda normal istiyordu ama son anda sezeryan olmak zorunda kaldılar.

artık en az ne acı veriyorsa o olsun istememin sebebi de aslında tüp bebek süreci çok ağrılı sancılı geçti benim, gebeliğimde de sürekli serum yemek zorunda kaldım ve bazı sorunlar yaşadım.

neyse hayırlısı olsun bakalım, benim ve bebişimin sağlığı yerinde olsunda gerisi önemli değil aslında.

bencede akışına bırak kendini şartlandırma herkesn dogumu farklı olur bende normal doğum yaptım sunni sancıyla kızımı kucagıma almanın arzusu ve heyecanıyla sancılar bana hafif geldi:lepi: senin için ne hayırlıysa o olsun hayırlı doğumlar rabbim saglıklı bişekilde bebişini kucagına almanı nasip etsinopuyorumnanaktan

ben de normali tawsiye ederim ama ben epidural sezaryen oldum we hiiiiç bişey hissetmedim zaten ayıktım ameliyat boyunca we çok zewkli geçti
5 dk.de doğum yaptım çok şükür.hiç acı macı yok.bu arada oldu da sezaryene karar werdiler kesinlikle epidurali tawsiye ediyorum ama aklında ilk önce normal doğum olsun.unutma ki herkesin bünyesi bir değil!!!doğum bir mucizeeeeeeeeeeeee:)

BENCE BUNU YAŞAMADAN ANLAMAZSIN NORMAL DOĞUM DİYE DİRETEN BEN 18 SAAT SANCI ÇEKEN BEN DOĞUMHANEYİ HAZIRLATIP SONRA KORKUP SEZERYANA GİREN YİNE BEN kaydirigubbakcemile ALLAH SANA HAYIRLISINI NASİP ETSİN İNSALLAH

REALıST doğumumdan önce nebde inanılmaz kararsızdım.bir yandan normal istiyordum bir yandan korkuyordum.hergün kararım değişiyordu.sürekli bu siteye girip yorumları okuyordum.sonra normal doğuma karar verdim ve iyikide öyle oldu.inanılmaz derecede kolay bir doğum yaptım.saat sabah 8 den akşam 7 buçuğa kadar sancılarım(aslında sancı bile denmez)adet sancısı gibi çok hafifti.ebenin iğne yapmasından sonra 3 kötü sancı çektim.sonra doğum odasındaydım.sadece 3 defa ıkındım.daha sonra bebeğim kanlı kanlı kucağımdaydı.sırf bu duyguyu tatmak için normal yapmalısın bence.bebeğini kuçağında düşün.onun ilk defa sesini duyuyorsun.bu mükemmel bir duygu.bu arada akşam 20,40 da doğdu bebeğim.tam 15 dakka kaldım doğumhanede

dün kontrolüm vardı. bebiş 2370 kg. doktor bu gidişle sezeryan olmam gerektiğni bebeğin kilosunun düşük olduğunu söyledi. bende zaten doktor ne derse onu yapmaya karar verdim. ikimizinde sağlığı yerinde olsunda bir defa çekilcek bir acı sonuçta hangisi olursa olsun. sonunda bebişe kavuşmak var.

bebişin ve senin için herşeyin hayırlısı olsun arkadaşım.sağlıcakla kavuş bebeğine inşallah.

Ben sunu anlamiyorum, burda okuduklarimdan bebeginin kilosunun az olmasi da cok olmasi da sezeryan nedeni olarak görülüyor. Realisttin de 4 arakadasi da normal istemesine ragmen sezeryan olmak zorunda kalmis. Gördügüm kadariyla bu sezeryan biraz da zorunluluk digil doktorun keyfi karari. Normal dogum hikayelerine o kadar az rastlar oldum ki cogu doktorunun önerisiyle oluyor bu gelisme de normal gelmiyor bana lmaz:

Yurtdisinda sezeryan olani zor bulursun, Yurtdisinda bebek 4 kilo da 2 kilo da olsa normal dogabilirken neden türkiyede sezeryan gerektiren bir durum oluyor. Üstelik Türkiyedeki doktorlarin daha deneyimli olmasi gerekirken.

slm allah kolaylık versin.bencede akışına bırak ben iki doğum yaptım biri normal biri sezeryan ile oldu inan ikiside kendine göre acı verici.ikiside zor tek farkı normal doğumda yaraların daha çabuk iyileşiyor.ama en güzeli o acıların ardından bebeğini kucağına vermeleri inan bana herşeyi unutıyorsun.o yüzden sana tavsiyem doğuma girerken her ne şekilde olursa olsun.biraz sonra bebeğimi kucağıma alacağım ve tüm bu acılarım çook geride kalacak demen.allah kolay doğumlar versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…