canım son anda sezeryana dönmüş ve normal doumun sadece doğum aşamasını yaşamamış biri olarak yazıcam.hastahaneye gittiğimde açıklığım 3 cm di. ve sunni sancı takıldı. bu kişiden kişiye değişen bir durummuş bunu anladım çünkü ben suni sancıyla bile hiç aman demedim.fakat kafamda bitirmiştim zaten herşeyi hep normal ve kolay bir doğumum olucak deyip duruyordum.sabah 8:00-8:30 arası serum takıldı ve öğleden sonra 16:30 a kadar suni sancı verildi 16:00'ya kadar 8cm açıklığa kadar epidural taktırmadım çünkü ben herşeyiyle oğlum gelişini en doğal yoldan yaşamak istiyordum. sadece terliyor arada bir bir kasılmayla olduğum yerde duraksıyordum ancak hafifleyince yine gezinmeye başlıyordum.diyeceğim o ki o sancılar hiçte abartıldığı gibi aman aman bişey değil ancak kendini neye hazırladığın çok önemli.ve kendi adıma ben çok büyük bir hata yaptım bu sözüm herkesin kulağınada küpe olsun isterim KENDİNİ ŞARTLAMAYIN ben normal doğuma öylesine adapte olmuştumki sezeryana dönmek zorunda kaldığımızda dünyam karardı. aynen senin gibi düşünüyordum sonrası kötü fakat hiçte öle değil.tabiki şansın varsa önce normal doğumu düşün ama o anın getirebileceği şeylerede hazırlıklı ol.önemli olan hem kuzunun hemde senin sağlıkla kurtulmanız.Allah yardımcın olsun. son olarak normalde ağrın arı sokması kadarsa epiduralden sonra sinek kaşıntısına dönüyor. :)))