• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Dogum ya da Epidural Normal Dogum Yapanlarin Destegine Ihtiyacim Var

Zehir

her seçiş bir vazgeçiştir
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2009
1.847
1
156
Diğer
merhaba arkadaslar sezaryen ile dogumda aci hissedilmesede sonrasinda bir sürü negatifleri oldugu icin yani
-bebegini kucagina alip sevememek
-dogum sonrasi kendi islerini görememek
-acisi sizisi kafamçokkarıştı
-sonrasinda devamli agriyan ameliyat yeri

iste bu yüzden normal dogum yapmak istiyorum

dogum öykülerinin cogu sezaryenle dogum oldugundan aradigimi bulamiyorum

epiduralle normal dogum yapan ve normal dogum yapanlar tüm sürecleri anlatirlarsa cok sevinirim opuyorumnanaktan

burda bi çok arkadaşın yazdığı öyküler var bende 3 ay önce normal doğum yaptım.
hiç korkma bence kendini normal doğuma hazırla kötü bişi düşünme bebeğin doğduktan
bi kaç dakika sonra kucağında olucak bunu bi düşün ve bi kaç gün içinde dikiş ağrıların geçince
ayaklanıyorsun hiç bişi yokmuş gibi çocuğunla ilgilenebiliyorsun.Hayırlı doğumlar Allah kurtarsın

canım merhaba ben epudurel normal dogum yaptım ama adı epudurel oldu dogum doktorumdan cok memnundum ama anestezıyı uygulayan doktordan hıc memnun kalmadım zaten 6 santıme kadar cektım 6 santımdn sonrada güya epudurel yaptılar hıc gıtmedı sancılarım acılmam olmadı oyuzden ben cok acı cektım ama herkes benım gıbı olmuyo epudurel yapan bıkac kısıye sordum epudurelı yaptıkları anda agrıları gıdıyomus ınsallah senınde oyle olur kolay dıyemıcem dogum ıcın en kolay dogum bıle zordur bence adı ustunde dogum yanı candan can cıkıyo ama bazılarının acılması hemen oluyo ve hemen kurtuluverıyolar ınankı ınsan o anda hıc bıtmıcekmıs zannedıyo okadar acı cekmeme ragmen cocugumu kucagıma alınca herrseyı unuttum hele o dogar dogmaz gogsune koydukları an ınan herseye deger yıne dogursam yıne normal dogururum sana tavsıyem stres yapma rahat ol hersey olacagına varır allah hakkında hayırlısını nasıp etsın herseyın yavrunu sagsaglım kucagına almayı nasıp etsın ve bır avazda kurtarsın senı allah hayırlı haberlerını beklıyoruz canım.

Son düzenleme:
canım son anda sezeryana dönmüş ve normal doumun sadece doğum aşamasını yaşamamış biri olarak yazıcam.hastahaneye gittiğimde açıklığım 3 cm di. ve sunni sancı takıldı. bu kişiden kişiye değişen bir durummuş bunu anladım çünkü ben suni sancıyla bile hiç aman demedim.fakat kafamda bitirmiştim zaten herşeyi hep normal ve kolay bir doğumum olucak deyip duruyordum.sabah 8:00-8:30 arası serum takıldı ve öğleden sonra 16:30 a kadar suni sancı verildi 16:00'ya kadar 8cm açıklığa kadar epidural taktırmadım çünkü ben herşeyiyle oğlum gelişini en doğal yoldan yaşamak istiyordum. sadece terliyor arada bir bir kasılmayla olduğum yerde duraksıyordum ancak hafifleyince yine gezinmeye başlıyordum.diyeceğim o ki o sancılar hiçte abartıldığı gibi aman aman bişey değil ancak kendini neye hazırladığın çok önemli.ve kendi adıma ben çok büyük bir hata yaptım bu sözüm herkesin kulağınada küpe olsun isterim KENDıNı ŞARTLAMAYIN ben normal doğuma öylesine adapte olmuştumki sezeryana dönmek zorunda kaldığımızda dünyam karardı. aynen senin gibi düşünüyordum sonrası kötü fakat hiçte öle değil.tabiki şansın varsa önce normal doğumu düşün ama o anın getirebileceği şeylerede hazırlıklı ol.önemli olan hem kuzunun hemde senin sağlıkla kurtulmanız.Allah yardımcın olsun. son olarak normalde ağrın arı sokması kadarsa epiduralden sonra sinek kaşıntısına dönüyor. :)))

burda bi çok arkadaşın yazdığı öyküler var bende 3 ay önce normal doğum yaptım.
hiç korkma bence kendini normal doğuma hazırla kötü bişi düşünme bebeğin doğduktan
bi kaç dakika sonra kucağında olucak bunu bi düşün ve bi kaç gün içinde dikiş ağrıların geçince
ayaklanıyorsun hiç bişi yokmuş gibi çocuğunla ilgilenebiliyorsun.Hayırlı doğumlar Allah kurtarsın

tesekkur ederim yagmurcum ,rabbim ben ve benim giibileri tek avazda kurtarsin insallah ,sagsaglim kuzularimiza kavustursun:Saruboceq:

canım merhaba ben epudurel normal dogum yaptım ama adı epudurel oldu dogum doktorumdan cok memnundum ama anestezıyı uygulayan doktordan hıc memnun kalmadım zaten 6 santıme kadar cektım 6 santımdn sonrada güya epudurel yaptılar hıc gıtmedı sancılarım acılmam olmadı oyuzden ben cok acı cektım ama herkes benım gıbı olmuyo epudurel yapan bıkac kısıye sordum epudurelı yaptıkları anda agrıları gıdıyomus ınsallah senınde oyle olur kolay dıyemıcem dogum ıcın en kolay dogum bıle zordur bence adı ustunde dogum yanı candan can cıkıyo ama bazılarının acılması hemen oluyo ve hemen kurtuluverıyolar ınankı ınsan o anda hıc bıtmıcekmıs zannedıyo okadar acı cekmeme ragmen cocugumu kucagıma alınca herrseyı unuttum hele o dogar dogmaz gogsune koydukları an ınan herseye deger yıne dogursam yıne normal dogururum sana tavsıyem stres yapma rahat ol hersey olacagına varır allah hakkında hayırlısını nasıp etsın herseyın yavrunu sagsaglım kucagına almayı nasıp etsın ve bır avazda kurtarsın senı allah hayırlı haberlerını beklıyoruz canım.

gercekten kötü olmus canim senin icin

bildigim kadariyla en fazla 3 ya da 4 cm olana dek epidural yapiliyor senin nasil olmusta o kadar acilmadan sonra yapmaya kalkisilmis ki kafamçokkarıştı

sagol bu arada canim insallah hayirli haberlerle gelirim :Saruboceq:,bu arada kuzunu Allah bagislasin :Saruboceq:

canım son anda sezeryana dönmüş ve normal doumun sadece doğum aşamasını yaşamamış biri olarak yazıcam.hastahaneye gittiğimde açıklığım 3 cm di. ve sunni sancı takıldı. bu kişiden kişiye değişen bir durummuş bunu anladım çünkü ben suni sancıyla bile hiç aman demedim.fakat kafamda bitirmiştim zaten herşeyi hep normal ve kolay bir doğumum olucak deyip duruyordum.sabah 8:00-8:30 arası serum takıldı ve öğleden sonra 16:30 a kadar suni sancı verildi 16:00'ya kadar 8cm açıklığa kadar epidural taktırmadım çünkü ben herşeyiyle oğlum gelişini en doğal yoldan yaşamak istiyordum. sadece terliyor arada bir bir kasılmayla olduğum yerde duraksıyordum ancak hafifleyince yine gezinmeye başlıyordum.diyeceğim o ki o sancılar hiçte abartıldığı gibi aman aman bişey değil ancak kendini neye hazırladığın çok önemli.ve kendi adıma ben çok büyük bir hata yaptım bu sözüm herkesin kulağınada küpe olsun isterim KENDİNİ ŞARTLAMAYIN ben normal doğuma öylesine adapte olmuştumki sezeryana dönmek zorunda kaldığımızda dünyam karardı. aynen senin gibi düşünüyordum sonrası kötü fakat hiçte öle değil.tabiki şansın varsa önce normal doğumu düşün ama o anın getirebileceği şeylerede hazırlıklı ol.önemli olan hem kuzunun hemde senin sağlıkla kurtulmanız.Allah yardımcın olsun. son olarak normalde ağrın arı sokması kadarsa epiduralden sonra sinek kaşıntısına dönüyor. :)))

ayy canim yha kötüde yasamis olsan ne kadar pozitif sekilde anlatabiliyorsun

epidurali bile istemezken sezaryene alinman gercekten kötü olmus

ama yavrunun iyi olmasi daha mutluluk verici tabi ,Allahim sana bagislasin canim yavrunu :Saruboceq:

bende hep kendimi normal doguma odakladim isin gercegi , insallah kolay dogum olur

kızlar benim merak ettiğim epiduralli normal doğum galiba pahalı oluyormuş.sizler ne kadar ödediniz.benim hastanem bana 2200tl gibi bir fiyat çıkardı.yani hayallerm suya düştü..

canım kendını nasıl dogum yapmak ıstıyorsan ona hazırla..
ve doktorunun tavsıyesı neyse ona uymaya çalıs...
normal dogumun sancıısı oluyor..ama dogum sonra sı çok rahat

en güzeli normal doğum 2 çocuğumu normal yaptım 3 ye hamileyim inşallah onuda normal doğum düşünüyorum

Back