• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum sonrası vajinal estetik

divinity

♥vildan&pelin♥
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
13.077
5.614
448
45
kızlar şu konuyuda paylaşmak istedim
benim kızkardeşim ilk doğumunu yaparken çok zorlanmış ebeler çok çabalatmışlar artık kıza masada ne kadar eziyet çektirdilerse doğumhaneden çıktığında kendinde değildi bacakları morarmış gözleri kançanağı olmuş patlamaya gelmişti
bide doğum masasında, çocuk yaparken iyiydi çekecen bu acıyı sezeryan yok kolaya kaçamazsın diye kardeşime baskı yapmışlar
neyse kızını büyüttü ikinci bebişini doğurmaya gittiğinde dayanılmaz acılar çekmiş yalvarmış nolur sezeryan yapın diye buseferde doktor doğurursun bişey olmaz demiş
doğumu yaptırırken naapmışlar seni böyle rahim darmadağın demiş
keşke sezeryana alsaydık demiş.kırkını doldur estetik yaptır demiş o hale getirmişler yani
kardeşim yine perişan bir vaziyette çıktı dudakları patlamış
insan sağlığı ve hayatı bu kadar kolaymı
ilk doğumundaki anlayışsız hemşireler ebeler yuh size işinizi iyi yapın aldığınız maaşı hak edin
kınıyorum sizi
işini iyi yapan hemşirelerede teşekkürlerimi iletiyorum
bir insanın hayatı sağlığı bu kadar ucuz olamaz

cok kötü bir durum krdeşini anlıyabiliyorum.ama malesef rahim acılmadan dogum yaptırıyolar yani sezeryan olması gerekirken.banada aynı yapıldı zorla dohum yaptım.canımdan can gitti.8 yıl oldu ve hala o pskolojiyi atamadım artı bunun acısını hala cekiyorum.en ufak şeyde enfeksiyon kapıyorum.kardeşine cok geçmiş olsun...

doğum zaten zor bi olay.kızcağızı resmen işkenceye almışlar...
ay kızlar bende sağlık lisesindern mezunum.doğumda staj yapıyodum.iki kadın yan yana doğum yapıyo.arada perde falan yok.kadınlardan birine her çığlığında "sus be yeter amma bağırdın...." lafları atıyo.diğer kadına "ay canım,dayan biraz olcak şimdi" diyor.tabi belli.birinden almış alacağını...
kadın bize bile bağırıyodu öğrenciyiz ya...takmıyo bizi...ah ah....
iyisi iyi de kötüsü daha mı çok be kardeşim...

ay gerçekten çok kötü olmuş ya kıyamam! anne olmak zor da bukadarmı ya... bende normal doğum yaptım ama benimki kolay oldu da ah o dikişler olmasaydı keşke uyuşukluğu gitmeye başlarken dikiş yaptılar çok canım acıdı.bence doğğum yapmadan önce eğer mümkünse doktorunuzu ayarlayın derim. inşallah ikincide öle yapacam bende !... bide anlayamadığım şey neden azarlanıyor doğum yapan kadın canı acımasa bağırırmı onu teselli edecekleri cesaretlendirecekleri yerde çok vicdansızlar yaaaaa!...:CüvCüv:

Ya vicdansızlara bak be.Buna karar verecek olan annedir.O acıyı çekecek olan o olduğuna göre.Artık hayatımız hakkında karar verme hakkımızda kalmamış öylemi.Yazıklar olsun.Her zaman derim sonuna kadarda savunurum.Hemşire doktor olacak insan önce vicdanını sorgulamalı.vicdansız,sabırsız ve merhametsizsede olmamalı bence.gerçekten çok sevecen,merhametli olanlar olduğu gibi;vicdansız,anlayışsız olanlarda var.:1no2:

doğum zaten zor bi olay.kızcağızı resmen işkenceye almışlar...
ay kızlar bende sağlık lisesindern mezunum.doğumda staj yapıyodum.iki kadın yan yana doğum yapıyo.arada perde falan yok.kadınlardan birine her çığlığında "sus be yeter amma bağırdın...." lafları atıyo.diğer kadına "ay canım,dayan biraz olcak şimdi" diyor.tabi belli.birinden almış alacağını...
kadın bize bile bağırıyodu öğrenciyiz ya...takmıyo bizi...ah ah....
iyisi iyi de kötüsü daha mı çok be kardeşim...

Allah böyle vicdansızları bildiği gibi yapsın.:oklava:O paradan hayır görür mü acaba.

İnsanlığa sığmayan bir olayı şiddetle kınıyorum.İnsanın canı bu kadar ucuzmu?Çok üzüldüm.Paran varsa vezirsin yoksa rezil.Ne bu ya ! Acilen kardeşiniz iyi bir doktora veya sağlık kuruluşuna gidip önlem almalı.İleride başına olmadık hastalıklar çıkabilir.Gerkirse bu olaydan dolayı adli mercilere başvurup dava da edebilirsiniz.Gerçi bizim ülkede herkes işin ucundan sıyrılmayı becerir.Ama hiç bir can bunu haketmiyor.Geçmiş olsun.

ben de çok zor doğum yaptım 3 gün sancı çektim rahim açılmadı diye suni sancı verdiler o çok beter bişey ve çok yırtık oldu doğumumda çok dikiş atıldı ve 1 sene kendime gelemedim kabus gibiydi keşke sezeryan olsaydım diyorum o kadar dikiş atıldıktan sonra ..ve bence genital bölge doğuhdan sonra tam anlamıyla eski haline dönmüyo sizin ki döndümü?

:1no2:kardeşim keşke fırsat bulsada güzel bi sağlık kuruluşunda estetiğini yaptırsa
bu son doğumunda oğlu oldu sakat
minicik bacakları alçıda 5 kere alçıya aldılar şimdi ameliyatta sıra
kendi derdini bile unuttu oğluna üzülmekten
8-10 sene sürecekmiş tedavisi
benim doğumumda sezeryandı doktorum özeldi ve çok disiplinli bi bayandı
hemşirelere mum tutturuyordukaydirigubbakcemile3
valla ilgi alaka süperdi ben sezeryandan memnun kaldım normal doğum hikayelerini duydukça
kızlar hepinize çok geçmiş olsun görüp göreceğiniz o olsun inşallah birdaha böyle muamelelere mağruz kalmaz hiç kimse

:1no2:kardeşim keşke fırsat bulsada güzel bi sağlık kuruluşunda estetiğini yaptırsa
bu son doğumunda oğlu oldu sakat
minicik bacakları alçıda 5 kere alçıya aldılar şimdi ameliyatta sıra
kendi derdini bile unuttu oğluna üzülmekten
8-10 sene sürecekmiş tedavisi
benim doğumumda sezeryandı doktorum özeldi ve çok disiplinli bi bayandı
hemşirelere mum tutturuyordukaydirigubbakcemile3
valla ilgi alaka süperdi ben sezeryandan memnun kaldım normal doğum hikayelerini duydukça
kızlar hepinize çok geçmiş olsun görüp göreceğiniz o olsun inşallah birdaha böyle muamelelere mağruz kalmaz hiç kimse

Normal doğum anormal doğuma dönüşecekse hiç olmasın.Sizin bu anlattıklarınıza benzer olayları duyunca normal doğum bana hiç normal gelmiyor.Maddiyatı biraz zorlayıp adam gibi uzmana bu işi yaptırmak gerekiyor.Her ebe ve her hemşire için söylemiyorum fakat,onların elinede düşmemek gerek.:1no2:

kardesin adina cok üzüldüm canim ve onu en iyi ben anlarim fakat durumumuz yinede farkli söyle farkli onu zorla normal dogum yaptirmislar bende ise hersey normalken son anda melegim elini basina dogru tutdu tam kafasi görünürken bu vesileylede dünyaya gelirken icimi disimi komple parcalayarak dogdu yani dirseginden dolayi ve ablandaki gibi yani sag tarafim yani dudagi patlak hatda ikiye ayrilmis vaziyette :(
ama benim son ana kadar hersey normaldi yani asla basimdaki ebemden sikayetci diilim yada onu sorumlu tutmuyorum buna ragmen nekadar cok özür diledi anlatamam
muhtemelen benim ufaklik parmak emmek istiyodu diye düsünüyorum cünkü her ultrason görüntülerinde hep parmagini emiyodu annesi kilikli :)
olacagi varmis allahima yinede sükürler olsunki beni kizima bagisladigi icin cünkü ameliyat oldum dogumdan sonra ve ölümden döndüm
onun disindada iki defa daha ameliyat oldum dikislerim tutmadigi icin sunu belirteyim ben önce sagligim dedim dudagimdaki dikislerim bi türlü tutmadi malesef cok hassasmisim :( acikcasi alisdim 3bucuk yildir elbetteki zorlaniyorum ama cok cekdim piskolojim bozuldu onu artik kafaya takmiyorum bile
hastanede dosyama ikinci bebek icin sezeryan yazdilar ben ise allahim nasip ederse normal dogumdan yanayim yine insallah ama eklediler dosyama en ufak bi komplikasyonda bana sormadan sezeryana alinacagima dair elbette dedim ne yavruma nede bana zarar gelsin istemiyorum cünkü kadin doktorumlada kararlastirdik ikinci dogumdan sonra yine estetik hesabi dikilcek dudagim ve yine normal annelerden daha fazla kalicam hastanede :(
esime okadar cok tsk ediyorumki bana sonsuz desteginden icin ve beni herhalimle kabul etdigi icin daha bugüne kadar görüntüsünden dolayi sikayetci olmadi saolsun elbetteki yasadiklarim kolay seyler diildi ve 3ameliyatlada tutmadi esim hic bir zamanda baski yapmadi görüntüsü kötü diktirsen iyi olur diye
asla kimseyi ne kiniyor nede büyük konusmak istiyorum
fakat saglikli kadinlar var cevremde duyo görüyo ve biliyorum esleri görüntüsünden rahatsiz oldugu icin estetik yaptirmasini istiyo oysa herseye ragmen allahim yaratmis öyle ve böylede kabulleneyim demiyoda heleki saglikliyken

ayy nasıl sinir oldum! ebelerin fix lafıdır zaten yaparken iyimiydi diye.! ne kadar kötü ya onlarda kadın nasıl diyebiliyolar (DEMEYENE LAFIM YOK TABİ) ablam doğum yapıca zamanda ebe aynen bu lafı kullanmış ablam hastaneyi birbirine katmıştı sonra geldi özür diledi ..neyse hatasını anlamış bari ...
normal doğum normalse iyi ama zorlamanında anlamı yok çok üzüldüm kardeşine canım çektiği acıda cabası.psikolojiside bozulmuştur bir kadın için önemli sonuçta ...

benimde ikinci dogum cok zorlu gecmisti saatlerce sanci ve bebek cikmadi en sonunda vakkumla cekildi ama cok kotu yirtiklarim oldu dogum sonrasi iki hafta gectigi halde oturmaya zorlaniyordum zaten oldum olasi dogumdan korkarim aylar oncesinde beni telas sarar
sonrasinda ise v estetigi oldum ve cok memnunum son bebegimi ise sezeryan oldum ilk gunlerim sancili gecti ama korkulu zorlu bir dogum gecirmektense sezeryanin sancisi bana hafif geldi

benim de doğumum çok zordu..vakumla aldılar veee doktor bebek gelirken rahmi parçaladı dedi..20 dakika filan dikti...ama şimdi görüntüsü çok farklı...hiç eskisi gibi diiil..

vajina estetiği sancılı bi şi mi

benimde doğumumda çok yırtık vardı. dikişlerim tutmadı iki kere dikiş atıldı. yinede tam kaynamayan ver varmış. kendi kendine kaynamış ama düzgün kaynamamış. doktor estetik dikiş yapabilirim dedi. tedirginim kesin sonuç vereceğini bilsem yaptırcam. vajenden arada ses geliyor, birde ilişkide çok canım yanıyor. neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. estetik dikiş yaptıran arkadaşlar varmı aranızda?

Back