normal doğum sonrası tecrübeleriniz çok önemli

hellen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2010
47
0
86
Ankara
arkadaşlar ne kadar zamanda ayaklandınız, tuvaletinizi nasıl yaptınız, oturabiliyor muydunuz, normal doğumdan sonra kaçıncı günde kendinize ve bebeğinize bakabilecek hale geldiniz sizden alacağım yanıtlara göre hazırlık yapacağım...

canim normal dogum yapmis biri olarak yaziyorum öncelikle normal dogumda büyütülecek bisey yok sakin kafana takma hayirlisiyla kurtulursun insallahsorunun cevabina gelince istewrsen dogumdan hemen sonra ayaklanabiliyosun tabi normal halin gibi hoplayip ziplayamazsin biraz sanci agri sizi oluyo ama ufak tefek seyler dayanilmiycak gibi degil.Mesela ben aksam 11:30 da dogum yaptim tabi bebegin kontrolu su bu derken odamiza cikana kadar saat 2 olmustu ama ertesi sabah erkenden kalkip tek basima dusumu bile aldim dikkat etmen gereken tek sey kan kaybindan dolayi bas dönmesi oluyo o konuda belki zorlanabilirsin ama dedigim gibi agri sizi abartilicak kadar degil yavas yavas giyinebiliyosun,bebegine bakabiliyosuntuvalete cikarken bende acayip korkmustum ikinci günü dr zar zor tuvalete yolladi inan hic bi aci olmuyo ki benim dogumda kücük bir hemeroidim cikmisti onun acisi dogumdan dikisten daha kotüydü ama öyle biseyle karsilasirsanda aklinda bulunsun buz hemoroide cok iyi geliyo yada dr sana krem falan verir en kotu ihtimal vazalin sür.Bi avazda kurtulup bebegini saglicakla kucagina alirsin insallah.

canım hiç korkma normal doğum adı üstünde normal doğal olanı.. Yırtlman olmazsa ertesi sabah ayağa kalkarsın kendinede bebeğede bkarsın. Arkadaşım doğumdan sonra zıpladı hemen sanki hiç doğum yapmamış gibi :) Bende normal doğum yaptım ama yırtılmam oldu bir hafta kadar zorluk çektim brak oturmayı sağımdan soluma dönemedim ama sadece bir hafta sonra kendime geldim kişiden kişiye çok fark ediyo bu bünyenlede alakalı. Doğumdan sonra yattım ben yatağa hasta gibi, hasta bakıcı geldi dedi sen hasta değilsin anne oldun çabuk ayağa kalk :) yatağımı oturur pozisyona getirdi hemen tuvalete gönderdi zorla, korkuyodum bende dikişlerime bişey olacak diye ama asit mkropları öldürüyomuş korkma hiç. Birde kabız olmamay dikkat et basur olma sürekli kayısı ye sıvı iç.. Göğüs çatlaklarına hazırlıklı ol soğan kabuğu götür :) ben kullanmadım ama faydalı diyolar..

Ben fatma annemizin diye bi ot var onu kaynatıp suyunu içmiştim doğum kolay olur dediler çok şkürde yırtılmam hariç bi zorluk yaamadım bulabiirsen kullan mutlakaa

içimi rahatlattın teşekkür ederim benim hemeroidim zaten var yani hamilelik öncesinden aslında ona alışığım ama dikkatli beslenicem artık o konuda yapacak bişey yok
umarım ben de senin gibi hemen ayaklanabilirim birilerine bağımlı olma fikrinden çok korkuyorum

çok teşekkür ederim arkadaşım yırtıktan korkuyorum ama en azından bir hafta diyosun (gerçi benim için bir hafta bile korkutucu).
tavsiyelerini dikkate alacağım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim

Yırtılmaları olan bayanlar , bebeginiz kac kiloydu ?

ve biraz daha ilerisi iicn bisey sormak istiyorumi , normal dogumdan sonra eşinizle ilişkiye girdiginizde eşiniz zevk almadıgını falan soyledi mi , malum o bolge eskisi gibi npek olmuyormus ve erkekler hissetmediklerini soyluyormus ...dogru mudur ?

Öncelikle konu sahibi arkadasim gözünde büyütücegin pek bisey yok icini rahat tut.Acik konusmak gerekirse benim dogumum uzun ve stresli sürdü aslinda acida cekiyosun tabiki yok desem zaten inanmazsin heralde ama insanin basi agridigindada aci cekiyo dimi:)Ama ben sana kesinlikle normal dogum yapmani tavsiye ederim ki doktor bana israrla olmuyo sezeryan yapalim dedikce ben normal diye direttim ve sonuc olarak allahin izniyle bebegimede banada bisey olmadan sagsaglim kurtulduk.Bende senin gibi birilerine muhtac olmaktan korkuyodum özelliklede k.valideme!yurtdisindayim ve malesef dogumuma annem gelememisti ki gelseydi de annemede muhtac olmak istemezdim insan kendi ihtiyacini kendi görsün bebegiyle birebir ilgilensin istiyo.Ayaklanip toparlanmak kisiye görede degisiyo canim eger aciya dayanikliligin düsükse, nazli, citkirildimsan 3 ayda kalkamazsin ama anladigim kadariyla sende benim gibi acida ceksem kendi isimi kendim hallederim diyen tiplerdensin hiiic merak etme dogum sonrasi bebegin kucaginda odaya bile kendin yürüyebilirsin. Papatya arkadasimin sorusuna gelince senide aydinlatmak isterim canim:)Cok kesin tibbi bilgim olamamkla birlikte yirtilmanin bebegin kilosuyla pek ilgisi yok hemen hemen her dogumda eger orasi cok cok esnek degilse ya kendiliginden yirtik olusur yada kesi atilir bana kese yapilmisti sonuc olarak ortalam 35 cm capinde bi kafa cikiyo ordan bi sekilde yer acilmasi lazim,tabiki kilolu iri bebeklerde bu yirtik daha buyuk olamk zorunda biraz karisik oldu ama umarim anlatabilmisimdir ikinci sorun ise ben dogumdan sonrta takinti yapim kendimi inceledigim icin cok acayip gelmisti bana cok acik yazamiyorum suan burda ama dogum sonrasi doktor dikisi cok onemli kimisi cok fazla dikiyo bundan dolayi iliskide aci cekende olabiliyo ama ben böyle bi problem yasamadim sadece dogum sonrasi kendi kafanda büyüttügün icin bi süre ugrasiyosun kendinle ama esim acisindan hic bi problem olmadi

beni çok iyi anlamışsın arkadaşım derdim doğum değil aslında kimseye muhtaç olmak istemiyorum kendi işimi kendim görebilmek benim derdim. normal doğum konusunda kararlıyım zaten. öyle çıtkırıldım falan de değilimdir aksine canımın kıymetini hiç bilmem ama bu doğum denen şeyi hiç tanımıyor olmak beni korkutuyor işte. benim de annem doğuma gelemeyecek aslında endişelerimin artmasına biraz da bu durum sebep oldu çünkü hep gelecek diye konuşmuştuk ama maalesef birden durum değişti zorunlu olarak annesiz kalacağım doğum zamanı. yanımda eşim kayınvalidem vb. insanlar olacak ama kadın kadını anlar sen de anla işte ne yaparlarsa yapsınlar o boşluk dolmayacak gibi geliyor ben de bu nedenle biran evvel ayağa kalkmalıyım ki o boşluğu hissetmeyeyim :2:

Ben seni cook iyi anladim canim hayirlisiyla kurtulucaksin insallah hiiic merak etme suanki psikolojinide az cok tahmin edebiliyorum cünkü bende ayni seyleri yasadim bide k.validemle ayni evdeydikannenin gelmemesi bi yandanda iyi olmus düsünsene aileye yeni katilmis bir bebek bütün gözler onun ustunde herkez onun icin biseyler yapmak istiyo ama bi bebise ilk bebegide olsa dünyanin en tecrübesizi sakarida olsa en iyi annesi bakar görüsündeyin annen emzir diycek k.validen yok sütü az diycek,kocan acaba ne yemek yer ne pisirelim diyceksende kafayi iyiceksinen iyisi mümkün oldugunca ailecek yanliz kalmaniz cabucakta toparlaninca k.validende pek karismaz insallah annende bebek birez toparlaninca gelir dhepiniz icin cok daha iyi olur bence benim annem oglum 4 aylik falandi geldiginde yavas yavas gülmelere baslamisti o bize biz ona alismistik azda olsa belli bi duzene koymustuk hayatimizi böylece hem bebege hem kendine hemde annene daha iyi vakit ayirabilirsin.Zaten dogumda inanki ortak paydaniz oldugu icin esin haric hickimseyi istemiyosun annenede pek ihtiyacin olmiycak cünkü sen anne olucaksin ve o an hic biseyi umursamiyosundualarim seninle canim normal bi sekilde cok uzun sürmeden sorunsuz bi sekilde dogumunu yapip bebisini ilk kucagina aldigin anin tadini cikarman dilegiyle .O an bi bayanin en en en guzel ani ve daha guzeli onun üstüne hic bi guzellik yasayamayacagini bilmek(Belki ikinci bebiste)Saglikla kal.

Canım merhaba. Ben de 2.5 ay önce normal doğum yaptım. Hiç korkma abartılacak kadar sıkıntı çekilmeyeceksin. Bebeğinin doğumuna şahit olmak onu hemen kucağına almak koklamak her şeye değer. Hele doğumdan sonrası sezeryana göre çok çok iyi. Benim de dikişlerim vardı oğlumda 3.200 doğdu. Ben sabaha karşı doğum yaptım,aynı gün akşam eve geldik. O gün dinlendim ertesi gün bebeğime bakmaya başladım. Bir çocuk daha doğurursam onuda normal doğum yaparım.
Cinsel ilişki konusuna gelincede normal doğum sonrası genişleme falan olmuyor arkadaşlar.Onları kafanıda takmayın. En sağlıklı en iyi yöntem mümkünse normal yapın hiç pişman olmazsınız

ayy sağolun kızlar ya içimi rahatlatıyorsunuz inşallah sorunsuz alırım kızımı kucağıma Allah hepimizin bebişlerini bizlere bağışlasın

ben de bir ay içinde doğumumu bekliyorum. normal doğum yapmayı çok istiyorum senin gibi. inşallah dileğimiz gerçek olur.

Esim eskisine gore genisledi dedi. Bir miktar satkma da oldu. Dikislerom cabuk iyilesti. Vajinada priblem yarattigini dudunuyorum acikcasi

Esim eskisine gore genisledigini soylemisti. Bir miktar sarkma da oldu. Dikislerim cabuk iyilesti. Vajinada problem yarattigini dusunuyorum acikcasi normal dogumun. Aksini soyleyenlerin esleri soyleyememistir tahminen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…