• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum sonrası dikişlerin ve hemoroidin hızlı iyileşme süreci

hoptek38

Nirvana
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2008
43
12
613
Merhaba doğum yapan ve yapacak olan anneler, sizlerle yaptığım zorlu normal doğum sonrası hızlı iyileşme sürecimde uyguladığım yöntemleri paylaşmak istiyorum. biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın...
benim çatımın dar olması ve ilk doğum olması gibi sebeplerle bebeğim vajinamı yırtarak çıkageldi sağolsun :) tabi birde buna epizyo dikişleri ve fazla ıkınmaya bağlı hemoroid memesi eklenince benim lohusalığımın ilk günleri çileye dönüştü. nasıl hemen iyileşirimin peşine düşüp bulduğum çareleri uygulamaya başladım. bende işe yarayan şeyleri sizlerlede şifa olması ümidimle paylaşıyorum..
öncelikle doktorunuz kesinlikle bir antibiyotik ve ağrı kesici vermiş olmalı. pansuman için baticon ve gazlı bez.
her tuvalet sonrası el değmeden tuvalet kağıdı ve su ile güzelce temizleniyoruz. daha sonra " perine fısfısını" bolca sıkıyoruz saç kurutma makinesi ile uzaktan kurutuyoruz. son olarak baticon ile pansuman yapıp onuda kurutup tuvalet işini bitiriyoruz. ben hiçbi zaman direk ped kullanmadım pedin üzerine kağıt havlu koyarak idare ettim.

perine fısfısı tarifi:
bir avuç adaçayı
bir avuç biberiye
bir avuç lavanta
bir avuç aynı sefa
yapılışı: dört litre kaynamış altı kapatılmış suya bu otlar atılır ve soğuyana kadar demlenir. daha sonra sular şişelere konur ve buzdolabında saklanır. dışarıda küfleniyor bilginiz olsun. bittikçe fısfıs şişenize doldurup bir hafta kadar kullanabilirsiniz.
umarım şifa olur , ben 10 gün gibi kısa bir sürede toparladım.

Aha tamda aradığım şeyi yazmışsın, su fazla değdirmemeye çalışıyorum, bakterileri azdırmasın diye.. Ben başlarda çok iyiydim ama şuan ağrım arttı, nasıl yapıcam bilemiyorum doğrusu :/
Fön makinesiyle kurulama işine bende bugün başladım bu arada.. Birde vajina içi krem verdi doktorum, sızlatıyor kullanınca ama onunda işe yarayacağını düşünüyorum.. Ayhh nasıl geçicek bu iki hafta çok fena bir durum :(

Benimde 32 gunde hala iyilesmedi.hiç oturamadim daha.bide 2gundur ağrım çok arttı.rivanol ve batikon kullanıyorum şimdi bide zefiran varmış onu deneyecem.doktora gittim dikislerim batiyo agriyo diye 1ay çok da uzun bi süre değil iyileşme için dedi krem verip gönderdi.hemoroid desen 3 4 tane kocaman.kimbilir ne zaman oturup emzirebilcem cocugumu

Benimde 32 gunde hala iyilesmedi.hiç oturamadim daha.bide 2gundur ağrım çok arttı.rivanol ve batikon kullanıyorum şimdi bide zefiran varmış onu deneyecem.doktora gittim dikislerim batiyo agriyo diye 1ay çok da uzun bi süre değil iyileşme için dedi krem verip gönderdi.hemoroid desen 3 4 tane kocaman.kimbilir ne zaman oturup emzirebilcem cocugumu
Bende kendi kendime bir daha hiç popomun üzerine oturamayacam heralde deyip stres yapıyordum ama merak etmeyin kırkınızın çıkmasıyla beraber bu acıları unutacaksınız... birde batikonu sürekli kullanın çünkü enfeksiyon kapma riski oluyor buda iyileşme sürecini uzatıyor. eğer yardım edeniniz varsa bol bol dinlenin ,yataktan kalkarken acele etmeyin

Aha tamda aradığım şeyi yazmışsın, su fazla değdirmemeye çalışıyorum, bakterileri azdırmasın diye.. Ben başlarda çok iyiydim ama şuan ağrım arttı, nasıl yapıcam bilemiyorum doğrusu :/
Fön makinesiyle kurulama işine bende bugün başladım bu arada.. Birde vajina içi krem verdi doktorum, sızlatıyor kullanınca ama onunda işe yarayacağını düşünüyorum.. Ayhh nasıl geçicek bu iki hafta çok fena bir durum :KK43:
su değdirmek sıkıntı değil ama temizliğinizi direk elinizle değilde ıslattığınız tuvalet kağıdıyla yapın , batikon kullanımıda çok önemli

Peki bu pedin surtme olayını nasıl cozdunuz bide traş olayı var tabi dikisler düşmeden nasıl oluyo.alttan vakumla cekiyolar gibi ağrım var çok fena.normalmiki iyileşme belirtisi falanmi

Peki bu pedin surtme olayını nasıl cozdunuz bide traş olayı var tabi dikisler düşmeden nasıl oluyo.alttan vakumla cekiyolar gibi ağrım var çok fena.normalmiki iyileşme belirtisi falanmi
ben pedin üzerine tuvalet kağıdı koydum o şekilde daha rahat ettim. maalesef traş işi biraz erteleniyor mecburen . o ağrı berbat bişey ama normal , birazcık sabır herşey düzelecek.

Bendede aynisi oldu simdi azaldi bu agrilar, sanirim iyilestikce deri cekiyor ve agri yapiyor.. Cok ayakta kalmamak lazim diye dusunuyorum :/

Bende kendi kendime bir daha hiç popomun üzerine oturamayacam heralde deyip stres yapıyordum ama merak etmeyin kırkınızın çıkmasıyla beraber bu acıları unutacaksınız... birde batikonu sürekli kullanın çünkü enfeksiyon kapma riski oluyor buda iyileşme sürecini uzatıyor. eğer yardım edeniniz varsa bol bol dinlenin ,yataktan kalkarken acele etmeyin

su değdirmek sıkıntı değil ama temizliğinizi direk elinizle değilde ıslattığınız tuvalet kağıdıyla yapın , batikon kullanımıda çok önemli
Batikonu artik her toiletten cikinca kullaniyorum.. :KK19:

Traş erteleniyor tamam ama dikisim düşmeden kontrol zamanim geliyo o yüzden sorun ediyorum.yoksa umrumda değil canım acirken.pedin üstüne pamuk koydum ama o bile rahatsız ediyor.normale dönmemiz ne kadar sürdü.hiç geçmeyecek gibi
ben pedin üzerine tuvalet kağıdı koydum o şekilde daha rahat ettim. maalesef traş işi biraz erteleniyor mecburen . o ağrı berbat bişey ama normal , birazcık sabır herşey düzelecek.

He bide doktorların hemoroid konusundaki rahatlığı var.Benim 3 4 tane var ikisi yaklaşık bıldırcın yumurtası boyutundaydi şimdi hafiften küçüldü ama doktora gittim sıcak suya oturup parmaginla içeri it dedi ya zaten onu yapabiliyo olsam sana gelmem.hiç mi acaba orayı uyusturup içeri itme imkanları yok

He bide doktorların hemoroid konusundaki rahatlığı var.Benim 3 4 tane var ikisi yaklaşık bıldırcın yumurtası boyutundaydi şimdi hafiften küçüldü ama doktora gittim sıcak suya oturup parmaginla içeri it dedi ya zaten onu yapabiliyo olsam sana gelmem.hiç mi acaba orayı uyusturup içeri itme imkanları yok
bu merhemi kullandıktan sonra benimki küçülüp kendiliğinden içeri gitti .

Traş erteleniyor tamam ama dikisim düşmeden kontrol zamanim geliyo o yüzden sorun ediyorum.yoksa umrumda değil canım acirken.pedin üstüne pamuk koydum ama o bile rahatsız ediyor.normale dönmemiz ne kadar sürdü.hiç geçmeyecek gibi
vallahi ben kontrole o halimle gittim hiçte utanmadım napıyım keyfimden alamıyor değildim ya sende takma kafana onu. benim tam anlamıyla iyileşmem kırk günü buldu şimdi biraz fazla ayakta kalırsam yada üşütürsem vajinam ağrıyor . eğer iç yırtığın varsa seninde tam iyileşme 6 ayı bulabiliyormuş ama günlük hayata kırk günde dönebildim ben

Olmaz mi ya benimki de parçalayarak çıktı beni.hatta yarim saat narkoz verdiler dönebilmek için.6 ay miii sezeryanli olsak daha kolay is bu ne.millete numara yapıyorum gibi geliyor normal doğuran hemen kalkiyo ya keyfimden yatıyorum gibi düşünüyorlar.sen konuyu acana kadar da hic duymamıştım ben gibi geç iyilesen
vallahi ben kontrole o halimle gittim hiçte utanmadım napıyım keyfimden alamıyor değildim ya sende takma kafana onu. benim tam anlamıyla iyileşmem kırk günü buldu şimdi biraz fazla ayakta kalırsam yada üşütürsem vajinam ağrıyor . eğer iç yırtığın varsa seninde tam iyileşme 6 ayı bulabiliyormuş ama günlük hayata kırk günde dönebildim ben

Olmaz mi ya benimki de parçalayarak çıktı beni.hatta yarim saat narkoz verdiler dönebilmek için.6 ay miii sezeryanli olsak daha kolay is bu ne.millete numara yapıyorum gibi geliyor normal doğuran hemen kalkiyo ya keyfimden yatıyorum gibi düşünüyorlar.sen konuyu acana kadar da hic duymamıştım ben gibi geç iyilesen
ben seni çok iyi anlıyorum . kendi annem bile naz yapıyorum falan sanıyodu kendisi yaşamamış hiç yırtık dikiş . bende sabrettim sütüm gitmesin bide onla uğraşmayım diye lohusa psikolojisi başka bişey zaten. bebeğin altını değiştiremiyosun kucağına vermezlerse kendin alıp emziremiyosun çok zor günlerdi yani.

Aynen öyle.oturamadigim için yatıp birinin cocugu mememe vermesi gerekiyor.bunların dışında cocuk sürekli agladikca elinden bisey gelmemesi kötü yapıyor insanı.benden çok annemi annesi bildi cocuk.bende değil onda susuyor.rahat bi pozisyonda olmayınca süt az geliyor mama verdik midesi büyüdü cocugun şimdide süt gelsede yetmiyor mamayla destek oooo

Back