Doğum sonrası dışkı kaçıran var mı?

Ne kadar insanı çökerten bi durumdur:KK43: ben de doğum sonrası hemeroid ve makat yırtığı operasyonu geçirmek zorunda kaldım. Kaç gün acillerde geçirdim minicik yavrumla.
Annen kalabildiği kadar kalsın yanında, sen de moralini bozma lütfen, iyileşeceğine inan,dikkat et kendine. Gerçekten çok üzüldüm:KK43: Allah şifa versin

Teşekkür ederim yorumunuz ve ilginiz için. Doğumdan sonra on gün annem ve bir ay kardeşim yardımcı oldular sağolsunlar. O dönemde çok iyi bakıldım, hiç problem yaşamadım. Onlar gidip kucağımdan indiremediğim gazlı bebeğimle başbaşa kalınca karnım doysun da neyle doyarsa doysun düşüncesiyle tek elle zahmetsiz ne yenirse onu yedim. Kek, bisküvi, çikolata. Şu an annem yeniden geldi ama durumumu bilmiyor, söyleyip üzmek istemiyorum. Doğumumun zor geçtiğini bile söylemedim. Bunları duymak ve hazmetmek onun için çok yıpratıcı olur.

Doktor bir anestezik pomad, bir anti hemoroidal krem ve dışkı yumuşatıcı içecek verdi. İlaç tedavisiyle bir ayda sonuç alamazsam yüksek ihtisasta kas zedelenmesinin incelenmesi gerektiğini söyledi. İlaçlar acımı dindirdi, kabızlığım geçti, sızıntı çok çok azaldı kaslardaki yük azaldığı için muhtemelen. Kegel egzersizi de yapıyorum. Umuyorum bir ay sonra derin bir nefes alabilirim.
O zaman güzel haber iyileşmeye başlamışsınız sevindim. Ama yine dikkat etmezseniz bu Sefer kalıcı olabilir bence annenize söyleyin 10 gün bırakıp gitmesin sizi. Tedaviniz bitene kadar destek olsun. Üzülmekle alakası Yok siz annenize mutlaka söyleyin

Yittik vs olmasın anüste oda yapabilir şahsen normal doğumdan sonra kabiznolunca çok zorladım ve yırtıldı sanırım benim de oldu gaz ve diski kaçırma ne olduğunu biliyorum çok kötü birşey çok şükür 3 ay oldu şuan geçti inşallah sizinde geçer

Yorum yapan herkese iyi dilekleri ve destekleri için teşekkür ederim. Kabızlığım tamamen geçtiği için sızıntı şikayetim de kalmadı şükürler olsun. Umarım tekrar kabız olduğumda yinelemez. Benzer sıkıntı yaşayan herkese acil şifalar diliyorum.

X