Merhaba hanımlar. Doğumum planlı oldu sancı gözüküyordu nst de ama ben hissetmiyordum . En son 38+3 de olunca bebek kilosu da 3.6 olunca ve kanala da girdiği için hem de baskı yapıyordu doğumu başlattılar. Açılmam da vardı 1-2 cm. Özel hastanede yaptım doğumu. Suyumu patlattı ebeler. Biraz kirli geldi su. Hareket vs yaptım. Rahim ağzını yumuşatıcı bir şey yaptılar serumdan. Sonra baya açılmam ve sancım oldu doğumhaneye aldılar doktor geldi 15-20 dk içinde belki daha kısa doğum gerçekleşti. Su kirli geldi demiştim ya bebek mekonyum yutmuş dendi tttemastan sonra hemen çocuğu bakıma aldılar o sıra benim dikişler atılıyordu kesi atmamıştı doktor ama ufaklıca yırtıklar olmuş. Neyse 20-25 dk o sürdü. Odaya geçtim. Ebeler geliyor parmaklarıyla içini yokluyorlar kanamanın durumu nasıl diye. Biz bi ebeleri hemşireleri çağırdık biraz fazla geldi tuvalette kanama dedik normal dediler. Neyse 2 sata falan geçti dikişler atılalı doktor akşam çıkışı öncesi bizleri yoklamaya geldi o kontrol etti kanama var dedi tekrar dikiş için masaya aldı doktor. Ama ilkinde hissetmediğim acıyı bunda hissettim attığı dikişleri söktü yenisi attı kanayan yeri bulamadılar 20-25 dk geçti ama ben kıvranıyorum acıdan uyuşturun diyorum yapamayız ikinci kez diyor doktorum . İlkinde lokal anestezi yaptılar sanırsam. En son buldum falan dedi kanayan yeri ama benim gözüm görmüyor bir şeyi. Mahvoldum ebelerin ellerini falan sıkıştırıyorum artık doğumda çekmediğim şeyi ikinci dikişte çektim ama öldüm mahvoldum bittim. En son beni uyutun Allah aşkına falan diyordum sürekli ne kadar kaldı çok mu deyip duruyordum doktorum o sıra tamam ama sorup durma gibi bir şey dedi hiç hoş değildi bence. 2. Kez dikişe geldim ve uyuşturma vs yok normal mi arkadaşlar ben mi abartıyorum . Neyse zor bela genel anestezi ye ikna ettim de öyle halloldu ikinci dikiş Faslı. İşlem kısa sürdü ama uyanmadı demişler benim için. Odaya 1.5 saat sonra geldim . Tabi o sıra bebek de bakımdan gelmiş kontrol altındaydı. Ben Karşılayamadım lohusa psikolojisi mi bilmiyorum ona da bir ton ağladım. Artık odaya geldiğimde nasıl bir ruh halimde isem ne güzel uyudum falan diyormuşum ağlayarak . Bu arada ben genel anestezide iken kan ihtiyacı için kan grubum anons edilmiş eşim korkmuş falan neler yaşamışız ah ah.
Doktor ilk dikişte keşke düzgün atabilseydi (sizce doktorun hatası var mı yoksa normal mi?)
Ya da ebeler 2 saat beklemek yerine daha erken farketselerdi (doktor da şaşırdı ebelere e bu kanama kanını ifade edici bir şey dedi ebelere sitem eder gibisinden hatta iyiki ben gelip kontrol etmişim çıkmadan dedi. Ama ne bileyim yine de erken fark edebilirlerdi ebeler hemşireler haksız mıyım?
Ve 2. Dikişte keşke 25-30 dk işkence çektireceklerine keşke daha çabuk görebilseydi kanayan yeri doktor. Hayır bir de bana sanki sitem ediyor hatta en son şey diyor duygusala bağladın anam ağlıyor benim orda dediğine bakın haksız mıyım. Tamam onu da anlıyorum kan kaybı var müdahele ediyor kolay değil dar bir yerde bulmaya çalışıyor belki ben de strese soktum ondan öyle davrandı bilmiyorum . Ama daha farklı olamaz mıydı yoksa yaşayacak mışım ve yaşadım mı?
Bir de 2. Kez dikişe ihtiyaç duyma olayo normal mi yani 1. Dikiş atılışından sonra kanamam olmuş . Hayır 2. Kez be anestezi falan olmadan gerçekten ben mi abartıyorum yoksa gerçekten zor bir şey mi. O gece uyuyacağımda sürekli gözümü kapatınca 2. Dikiş atılış anına gidiyordum uyuyamıyorum vallahi öldüm ki nasıl.