normal doğum mu sezeryandan mı memnun kaldınız

avenerica

ikinci kuşum geliyor...
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2006
2.032
1.177
arkadaşlar cok özel bir soru ama normal dogum yapan arkadaşlar vajinada genişleme oldu mu cinsel ilişkileriniz doğum yapmadan önce ve sonrasında fark varmı bana bir hemşire arkadaşım kafamı karıstırdı ısrarla sezeryan dedi normal dogumda vajinan kocaman olur toparlanmasz dedi annemde saçmalama diyo tabiki döndü normale dedi ama mrk ediyorum cvparınızı

Annene sonuna kadat katılıyorum sen değilde hemşire saçmalamış.Hemde sağlık alanında çalışan biri olarak.Adı üstünde normal doğum.Ben kızımı normal(hiçbir problem yaşamadım 4.150 gr.doğdu),oğlumu sezeryanla doğurdum.Yaş 35 olduğu ve başka çocuk istmediğimiz için tüplerimi bağlattım oğlumda onun için.ama şimdiki aklım olsaydı onuda normal doğururdum diğer işlemi sonra yaptırırdım.Şunuda belitiyim sezeryanım hiçde kötü geçmedi.hatta 2 gün sonra sürekli merdiven inip çıkmak zorunda kaldım oğlumun sağlık sorunu yüzünden. ama nede olsa sezeryan ameliyat.sana sağlıklı hayırlı doğumlar.bebeğinizle mutluluklar..

merhaba bende 2 ay önce normal dogum yaptim tabikinormale dönüyor hersey canim ben ikinci gün rahatlikla ayaga kalktim sezeryan hakkinda bilgim zor toparlanilmasi ve dikislerde agri birde dogumdan sonra belli bir süre dikkat edilmesi agir falan kaldirmamak oldugu bende yakinlarimdan duydum bunlari sezeryan olan arkadaslar ayrintili bilgi verirler sana

canım öyle sacmalık olur mu eskiden sezeryan mı vardı
normal dogum cocugun hazır olup gelişimini tamamladıgında gelmesidir ve en saglıklı olan bebek için de anne için de budur
vajina filan da genişlemiyor
saglık sorunun varsa tabiki sezeryan yaparsın
ama sırf cinsel sebeplerle sezeryan istemek bana yanlış geliyor

ben sezeryanla doğum yaptım çok memnunum allaha sukur umarım ılerde pısman olmam sadece amelıyattan cıkınca zorlandım o kadar zten oda 2 saat fılan surdu hemen toparladım ama herkesın bır olurmu bilmem

bende sağlıkçı olarak sezeryanı kendim istedim.ve memnun kaldım.tek sıkıntım ameliyattan sonra boğazım çok ağrımıştı.onun dışında önemli bir sorun yaşamadım.tavsiye ederim.

canim saglik sorunlarin yoksa senin yada bebeyin normal dogumu
tercih etmeni isterim
bak ben ikisinide yaptim iki cocugum
ilk cocugumu normal dogumdan iki saat sonra hayatima dondum
sezeryandan sonra aylarca eski hayatina tam donemiyosun agrilar sizilar
canim vacinana buyumesi olmuyo biraz olsada vazina egzersizleriyle ayni vucutunu nasil dogum yaptiktan sonra sikilastirigin gibi vacina egzersizleriylede orayida sikilastira biliyorsun

bende sezeryan istiyorum...doğum yolumdazaten mıyomvarmış..ama epidralin moda ve ucuz oldugu için yapıldıgı kanaatındeyım bılmıyorum...hala daha dr ve hastamenide netleştiremedim zaten...ya cok uygun rakamlar hastanelerde 600 ler gbı yada 2000 ytl den 8000e varan ütopyalar...enson florance avrupa bilim hastanesınde bı doçente gittim ama dogumıcın bagkurlu olmama ramen 3000 ytl alıyolar...makıneler eski...ne blimm...

canim saglik sorunlarin yoksa senin yada bebeyin normal dogumu
tercih etmeni isterim
bak ben ikisinide yaptim iki cocugum
ilk cocugumu normal dogumdan iki saat sonra hayatima dondum
sezeryandan sonra aylarca eski hayatina tam donemiyosun agrilar sizilar
canim vacinana buyumesi olmuyo biraz olsada vazina egzersizleriyle ayni vucutunu nasil dogum yaptiktan sonra sikilastirigin gibi vacina egzersizleriylede orayida sikilastira biliyorsun

canım yok bea aylarca yatanlar numara yapıyor bence ben amelıyatta n cıkınca zorlandım sadece ondan sonra hıc yatmadım yanı hanı bunye desen bu kadar surede yatana pes yanş derim

beni de çok korkutmuşlardı.sezeryandan sonra haftalarca yatarsın falan diye.2. gün hastaneden çıktım.bugün 6. gün ve ben ameliyat olmamış gibiyim.bazıları ya abartıyor yada bünyelerinden dolayı geç iyileşiyorlar.

abartmak kelımesı yasanmadan soylenmez canım benımm.. zor bısey oolsaydı dunya uzerındekı dişi canlıların hepsının ya ölmesı ya da surunmesı gerekırdı....
benle aynı anda doguma gelen bayan normal dogum yaptı.. ben daha uyanmamısken o bebısını kucagına almış.. gezıyordu bıle.. benım sezeryan amelıyatım çokta prblemsız gecmesıne ragmen 15 gun oturup doğrulamadım bıle.. oğlumu emzırmek içim mınderler yastıklar devreye gırdı.. agrım dayanılmayacak olmasa da oğlumlu kucagıma almama engel teskıl edıyordu....
ıkıncı bebegımı yaparsam eger dayanabıldıgım kadar dayanıp normal yapıcam...
sezeryan surecım benım çokkkk zor gecti.......

bende sezeryanla doğum yaptım çokta memnun kaldım 2 gün hastanede kaldım eve çıkınca bütün işlerimi kendim yaptım.allaha şükür ağrım sızım hiç bişey olmadı.benimle bi bayanda normal doğum yaptı,koridorda ikimiz birlikte yürüyorduk ben çok memnun kaldım ama belki bünyeden bünyeye değişiyordur.....

abartmak kelımesı yasanmadan soylenmez canım benımm.. zor bısey oolsaydı dunya uzerındekı dişi canlıların hepsının ya ölmesı ya da surunmesı gerekırdı....
benle aynı anda doguma gelen bayan normal dogum yaptı.. ben daha uyanmamısken o bebısını kucagına almış.. gezıyordu bıle.. benım sezeryan amelıyatım çokta prblemsız gecmesıne ragmen 15 gun oturup doğrulamadım bıle.. oğlumu emzırmek içim mınderler yastıklar devreye gırdı.. agrım dayanılmayacak olmasa da oğlumlu kucagıma almama engel teskıl edıyordu....
ıkıncı bebegımı yaparsam eger dayanabıldıgım kadar dayanıp normal yapıcam...
sezeryan surecım benım çokkkk zor gecti.......

bebekte bir sorun yoksa kesinlikle normal dogumu şeçil ilk bebişimi normal dogum yaptım hemen kalktım bebegimle ilgilenlendim 2 .sezaryan dogum yaptım mecburen vaaris vardı kasıklarda hem onu aldırdırdım ameliyatla yatarken benim üsteme gelen normal dogum yapan lar çıkıyodu hastaneden ben daha belimi kaldıramıyodum bide sezaryan da duygu olmuyo :sm_confused:

kişiden kişiye göre değişir bence iyileşme süresi.normal doğum yapıp da zor iyileşenler de var arkadaşlar.tabiki herşeyin normali güzeldir ama bazen istenildiği gibi olmuyor işte. ben de keyfi olarak sezeryan olmadım.hep normal istedim ama nasip böyleymiş.şimdilik memnunum çünkü 2. gün ayaktaydım.

18 gün önce spinal sezeryanla doğum yaptım.doktorumunda sayesinde mükemmel bir ameliyat sonucu 1 gece hastanede kalarak evime geldim. iyileşme sürecim çok kısa sürdü. bebeğimi doğumdan hemen sonra emzirebildim. eve geldiğimde hiç yatmadım diyebilirim.evimin işini yapmaya başladım bebeğimle ilgilendim. bence normal yada sezeryan bünyeyle alakalı iyileşme süresi. burada mecburi yada kendi isteğiyle sezeryan olacaklar var.yorum yaparken daha dikkatli olunmalı bence.bu benim fikrim ama sezeryan da duygu yokmuş.böyle birşey olabilirmi.meleğim şu anda karşımda uyuyor.onun için bugün deseler seve seve canımı veririm.içinizden küçükte olsa bir insan çıkıyor tabii acısıda olacak sancısıda.sezeryan yapmış biri olarak yapacak arkadaşalara önerim anestezi uzmanına güveniyorsanız ve doktorunuz sakınca yok diyorsa spinal çok çok avantajlı. herkese kolay doğumlar... a.s.

sezeryanda korkulacak ve abartılacak hiç bişey yok arkadaşlar 18 gün önce yaptım çokta memnun kaldım normal doğum sancıısıda çektim korkunçtu sezeryan rahat

canım tabıkı herseyın doğalı iyidir ama ben sezeryan oldum 1 gece kaldım hastanede ertesı gun ayaktaydım ve hıc zorluk cekmedım agrım sızım felan olmadı ama normal dogum yapabılmeyı ısterdım

sezerya dogum yaptım çok çok çok memnum kaldım ,dogumdan 6 saat sonra bi kalktım ayaga bidaha doru düzgün yatmadm bile:) tabiki agrı sızı oluyo ilk saatlerde ama azcık dişini sıktıktan sonra hiçbişeyi yok
ama cesaret edebiliosan tabiki herşeyin normalini tavsiye ederim,cinsel ilişkiye gelincede arkadaşım normal dogumyaptı ve cinsel hayatına renk geldigini ve cinselligin ne oldugunu dogumdan sonra anladıgını söledi demekki herkese göre degişiyor,birde vajnanın genişleyecegine inanmıyorum o anda genişleyen kaslar kasılmadan sonra tekrar eski halinegelir bence,yoksa bunca insanın cinsel hayatı biterdi:)

X