• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal Doğum mu , Sezeryan mı ??

Normal Doğum mu , Sezeryan mı ?

• Ankete Katılan
    16
normal doğumla kabızlık arasında ilişki kurulması bana tuhaf hatta biraz da komik geldi. dünyaya gelmek için en az 36-37 hafta bekleyen bir bebekle neyi bir tutuyorsunuz?

normal doğumda bebekler annenin sarf ettiği eforun 3 katı efor sarf ederek doğarlar. yani bebek kendini iter anne de ıkınarak ona yardımcı olur. Allah kadın anatomisini buna uygun olarak yaratmıştır.

bana kalırsa ben - şartlar el verdiği müddetçe- kesinlikle normal doğum diyorum ve dua ediyorum bunun için. zira bebeğim henüz baş aşağı dönmedi.

ama en önemlisi evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almak.

Kizlar ben 5 ay once normal dogum yapmis biri olarak gayet memnunum hayatimdan cokkk guzel bir.duygu evet sanci cekiyorsun zorlaniyorsun en dayanilmaz sanci agri oldugunda en fazla 10 dk sonra pirt bebis cikti ;) o agrilari sancilark hic yasamanissin gibi aninda kesiliyir agrin. ve cikar ciknaz gozgoze geliyorsun aninda aninda sesini duyuyorsun kucagina aliyorsun cokkk guzel

Bende 14 haftalik hamileyim. .. bakalim doktor ne onerecek açıkçası ikisi de korkutuyor beni

Canım bende 5 aylık hamileyim ikiz bebeklerimiz olucak allahın izniyle.. İkiside erkek.. Kayınvalidem de ikiz doğurmuş normal doğum ile onunki çok gzl geçmiş.. Ama ilk doğumum olacağından o kdr telaşlıyım ki bu aileme de yansıyo.. Annem panik atak oldu sayemde.. İnsanın yaşamadığı bi duyguyu tatcak olması çok heyecanlı birşey.. Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun.. Gerek normal doğum gerek sezeryan bnm gözümde farksız aslında sonuçta kolay değil anne olabilmek illaha ki yaşıcaz belirli şeyleri.. Dediğim gibi allah vicdanlı doktorlara düşürsün en büyük enidişem bu..

Umarım doğumun çok gzl geçer.. Haberlerini paylaşırsın bizlerle.. Şimdiden allah analı babalı büyütsün tatlm..

çok teşekkür ederim ben sonuna geldim artık allahım çok yardım etti çok güzel bi hamilelik geçirdim oğlumu içimde doyasıya hissettim kucağıma almama da çok az kaldı allahım her isteyene bu duyguyu yaşatsın inş.normal yada sezeryan ikisininde zor yönleri vardır muhakkak anne oluyoruz sonuçda ama hangisi bizim için daha uygunsa o olsun inş.dr güvenebilmek çok önemli şuana kadar hiç sorun yaşamadım aksine beni hep rahatlattı dr belki o yüzden en başından beri normal düşündüm. 4 ayın daha war umarım sorunsuz çok rahat geçiririsin hep güzel şeyler düşün allahın bizlere yaşattığı bir mucize bu geçen hergünün çok güzel olsun inş ben çok özliycem hamileliğimi içimde hissetmeyi.inş hepimiz bir avazda kurtuluruz bebişlerimizi sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız...

ikiside ürperdiyor insanı ama nafile doğurmaktan başka çare yok işte o gün geldimi öyle yada böle bebekle kucaklaşmak her korkuyu bastırıyor dünyanın en güzel anı oluyor acıları çok çabuk unutturuyor bebeğinizi kucaklamanız bu yüzden sadece bebeğinizle karşılaşmayı dileyin sağlıkla.......

Ben de normal doğuramamaktan çok korkuyorum. Rabbim tekrar normal doğurmayı nasip eder inşallah hayırlısıyla. Çok zor bir doğumdu ama bebeğimi bana gösterdikleri an hayatımın en güzel anıydı. Sonuçta herkesin kendi fikri tabi.

Allah bize bu kadar yardım ederken ( 9 ay vücudumuzun gelişimi vs) , minicik bir bebek bile ne yapacağını çok iyi bilirken,bize de biraz daha fazla okumak,öğrenmek,önyargılı olmamak düşer diye düşünüyorum :)
Bende önceleri acabalar yaşadım,hatta hamile kaldıktan sonra insan bir garip düşünmeye başlıyor çaresiz gb,ama zamanla sadece bebek için iyisi neyse onu düşünüyorsunuz..
Normal doğumdanda,özellikle sezeryandanda bi dönem çok korktum..Öyle şeyler okudum ki eskilerin evlerinde neden daha rahat doğurduğunu farkettim..Cünkü onlara sürekli birşey yapmalarını söyleyen birileri yoktu..Tabi ki çoğu seyi bilmemeleri acıyı katladı sadece..Ama nefes tektikleriyle,bağırmak yerine zamanında ıkınmakla,sancıları dalga olarak düşünmekle,dalgaları bir anne gözüyle bebeğinizin çıkmak için biraz daha yaklaştığını düşünerek karşılayarak,illa yatarak değil doğum şeklinizi secerek,dalgaları hareketlerle desteklemek vs sayılabilecek öyle çok şey var ki..Öğrenmek öğrenmek öğrenmek diyorum :)
Üzülerek sırf canı acıyacak diye sezeryan isteyen ama daha kataterin bile nereye takıldığını bilmeyen,öğrenmek için hiç çaba sarfetmeyen anne adaylarını gördükçe üzülüyorum..
Şimdi o çok korktuğum sezeryanada alıştırdım kendimi,olurda Allah korusun bir terslik olursa önyargılı davranmayım korkmayım diye..
Her doğum şeklinin kendine göre riskleri var bunuda es geçemeyiz..Epidural normal içinde son zamanda sık duyduğum şey ağrıyı beyne göndermeyi hafiflettiği için kişinin ıkınma hissini geciktirmesi bir sorun aslında doğum esnasında,çünkü en önemlisi vücudunuzun isteklerine rahatlıkla cevap vermeniz..

Rabbim hepimize hayırlı,sağlıklı doğumlar nasip etsin:16:

Son düzenleme:
merhbalar hanımlar bende normal doğum isteyenlerdenim

pzrtesi günü kntrl var bebeğim hala dönmedi inş gittiğimde dönmüş olur bende normal doğum isteyenlerdenim daha çabuk toparlanılıo die düşünüyorum rabbim bebeklermizi sağlık sıhhatle kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
37+5 günlük benım bebeğiimm

Allah bize bu kadar yardım ederken ( 9 ay vücudumuzun gelişimi vs) , minicik bir bebek bile ne yapacağını çok iyi bilirken,bize de biraz daha fazla okumak,öğrenmek,önyargılı olmamak düşer diye düşünüyorum :)
Bende önceleri acabalar yaşadım,hatta hamile kaldıktan sonra insan bir garip düşünmeye başlıyor çaresiz gb,ama zamanla sadece bebek için iyisi neyse onu düşünüyorsunuz..
Normal doğumdanda,özellikle sezeryandanda bi dönem çok korktum..Öyle şeyler okudum ki eskilerin evlerinde neden daha rahat doğurduğunu farkettim..Cünkü onlara sürekli birşey yapmalarını söyleyen birileri yoktu..Tabi ki çoğu seyi bilmemeleri acıyı katladı sadece..Ama nefes tektikleriyle,bağırmak yerine zamanında ıkınmakla,sancıları dalga olarak düşünmekle,dalgaları bir anne gözüyle bebeğinizin çıkmak için biraz daha yaklaştığını düşünerek karşılayarak,illa yatarak değil doğum şeklinizi secerek,dalgaları hareketlerle desteklemek vs sayılabilecek öyle çok şey var ki..Öğrenmek öğrenmek öğrenmek diyorum :)
Üzülerek sırf canı acıyacak diye sezeryan isteyen ama daha kataterin bile nereye takıldığını bilmeyen,öğrenmek için hiç çaba sarfetmeyen anne adaylarını gördükçe üzülüyorum..
Şimdi o çok korktuğum sezeryanada alıştırdım kendimi,olurda Allah korusun bir terslik olursa önyargılı davranmayım korkmayım diye..
Her doğum şeklinin kendine göre riskleri var bunuda es geçemeyiz..Epidural normal içinde son zamanda sık duyduğum şey ağrıyı beyne göndermeyi hafiflettiği için kişinin ıkınma hissini geciktirmesi bir sorun aslında doğum esnasında,çünkü en önemlisi vücudunuzun isteklerine rahatlıkla cevap vermeniz..

Rabbim hepimize hayırlı,sağlıklı doğumlar nasip etsin:16:

Ne kadar güzel yazmissin her şeyi ben henüz hamile Değilim ama bebek düşünüyorum artık inşallah allahım nasip kısmet ederse o mutluluğu yaşamayı çok istiyorum ve inşallah normal yollarla dünyaya getirmek istiyorum Bebeğimi ... ve öğrenmek ne kadar önemli, sonu olmayan bir şey...

Back