Normal Doğum mu , Sezeryan mı ??

Normal Doğum mu , Sezeryan mı ?

• Ankete Katılan
    16

c3r3nn

Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2013
13
1
16
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar..

Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.. Doğumu yaklaşan annelerin en merak ettikleri ve hep en tedirgin oldukları konuyu tartışmaya ne dersiniz ?

Yorumları sabırsızlıkla bekliyorum..

Son zamana kadar normal doğum istemiştim, taki bir devlet hastanesinin doğumhanesini görene kadar. Zaten ertesi gün çatı muayenem vardı direk dedim sezeryan istiyorum diye. Pişman mıyım hayır, bir daha olsa yine sezeryan olurdum (tabi allah isteyene versin ben tattım büyük sorumluluk)

Bende şunu düşünüyorum maksat annelik ise bedeli mutlaka acı çekmek olmamalı.. Teknoloji bu kadar ilerlemişken neden o en güzel günümüzü bir kabus olarak acılarıyla hatırlayalm ki ? doğru mu yanlış mı bilemiyorum ama ...

canım şimdiden allah kolaylık versin sana ama benim tavsiyem illa normal ya da sezeryan oluyum diye kafanda sabitleme sakın ben normal doğum yapmak istiyordum ama kısmet olmadı sezaryen ile doğum yaptım sende hayırlısını dile.

bebek istiyorum ama doğumdan çoookk korkuyorum ben yaaaaa
Allah'ımm kolaylık versin gerçekten.sezeryan olurum direkk bennn

Amin canım inş allah sağ sağlim kucağımıza almayı nasip etsin diyorum ama doğumdan çok korkutan doktorların tutumu.. İşinin ehli insanlarla karşılaşmayı diliyorum.. Her gün haberlerde öyle şeyler izliyoruz etrafımızda öyle çok garip olaylar yaşanıyor ki insanın günü yaklaştıkça bunları düşünmekten sevincini yaşayamıyor

Valla ben direk sezeryan diyorum..normal doğumun stresini ben kaldıramam..yok açıldıydı yok açılmadıydı..gelen giden kontrol etsin dursun baksın 7-8 saat bekle acılarla kıvran sonra bi de doğururken kıvran ıyyyyyy ben yapamam...yapanlara da aşırı büyük saygı duyuyorum geçrekten...

korkunun ecele faydası yok ne yazıkki :) Cennet boşuna annelerin ayakları altında olmasa gerek :)

ben hamiş kalsam da doğum kalsa tek.girse çıkar elbet demii
ahhh annemin kıymetini şimdi çookk iyi anlıyorummmmmmmm

Canım benimde tercihim aynı yönde ama bu doktora da bağlı sadece istemekle olmuyor. Artık adet haline geldi suni sancı.. Önce bi deniyorlar tutmazsa hoooooop sezeryana... :S

canım korkma sadece sakin ol herşeyi pozitif düşün.

Yani ben korkuyodum ama istiyordum yinede. Mantıklı düşününce insan kabız bile olunca nasıl canı yanıyor ki içerden 3,5 kilo bi insan çıkıcak. O kadar basit olmamalı, o acı benim acı eşiğim ile hiç uyumlu değildi

Canım benimde tercihim aynı yönde ama bu doktora da bağlı sadece istemekle olmuyor. Artık adet haline geldi suni sancı.. Önce bi deniyorlar tutmazsa hoooooop sezeryana... :S

Canım benim doktoruma ben daha doğum yönetimyle ilgili bişe sormadım ama tercihi bana bırakacağından eminim..tek sorun benim çok bilmiş kocişim..neymiş adı üstünde normal doğummuş..çok araştırır benim ki..bir gün araştırmış gelmiş bak hayatım böyle böyle faydaları var normal doğumun kesinlikle normal doğum yapacaksın diyo çatlak yaaaaa sen kabızlık çekiyosun zorluyosun zorluyosun olmuyo ya o zaman nasıl canın yanıyo işte bu onun kaç misli tahmin edebiliyomusun dedim olsunmuş delirtcek beni ben doktorumdan çok kocamın ikna olmayacağından eminim:)

tabiki normal doğum,adı üstünde normal doğum
tabi sıkıntı olursa sezeryan olunur
bende korkuyordum,ama sonra o korku kalmıyor
olsada bitse diye bakıyorsun,ben gayet rhat gitmiştim hastaneye
hiç sezeryan istememiştim zaten...

slm bn 38 haftalık hamileyim 3gün önce çatı kontrolüm wardı bir parmak açılmam varmış doğumun çok kolay olucağını söyledi dr inş öle olur.ilk gebeliğim olduğu için normal doğumdan korkmuyorum adı üstünde herşy yolunda ise benim fikrim normal olmalı herkezin kendi düşüncesi tabi..

zannettiğin gibi gelen giden kontrol etmiyor. adı üstünde norman doğum, sanıldıgı gibi acı verici bi durum yok, bence 7-8 saat sancı çekmek 1 hafta yatağa bağlı kalmaktan daha iyidir, ayrıca çocugunu başkasının yardımı ile emzirmekten hiç bahsetmiyorum.
bide ıyyyyyy diye tabir etmen çok itici.

Canım bende 5 aylık hamileyim ikiz bebeklerimiz olucak allahın izniyle.. İkiside erkek.. Kayınvalidem de ikiz doğurmuş normal doğum ile onunki çok gzl geçmiş.. Ama ilk doğumum olacağından o kdr telaşlıyım ki bu aileme de yansıyo.. Annem panik atak oldu sayemde.. İnsanın yaşamadığı bi duyguyu tatcak olması çok heyecanlı birşey.. Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun.. Gerek normal doğum gerek sezeryan bnm gözümde farksız aslında sonuçta kolay değil anne olabilmek illaha ki yaşıcaz belirli şeyleri.. Dediğim gibi allah vicdanlı doktorlara düşürsün en büyük enidişem bu..

Umarım doğumun çok gzl geçer.. Haberlerini paylaşırsın bizlerle.. Şimdiden allah analı babalı büyütsün tatlm..

artık dogum tamamen tercih meselesi haline geldi. tabiiki aksi durumları saymıyorum ama anne adayları normal dogumdan korkmayın, korkulacak hiçbirşey yok, zor geçen istisna dogumlarda olabiliyor tabii ama bu istisnalar sezeryandada oluyor. bırakın nasıl dogacağına bedeniniz karar versin.

ıyy demem iğrendiğimden değil korktuğumdandır..ne demişim normal doğum yapana saygım sonsuz..bu benim fikrim ben normal doğumdan korkuyorum..bunun nesini anlamadınız acaba..? gelen giden dediğim ebelerin saat başı gelip kontrol etmesidir..ben buna dayanabilecek yapıda olmadığımı biliyorum bu kadar..ben de biliyorum faydalarını ama korkuyorum anlatabildim mi???

ALLAH ıma şükürler olsun çatır çatır normal doğurdum hep normal istemiştim zaten ve doğumdan hemen sonra hastanede cirit atıyordum bi daha hamile kalırsam yine normal isterim tabi şartlar uygunsa ters giden bişiler olur o zaman mecbur sezeryana girerim o ayrı bi konu sezeryanın sonrası kötü ben hamile kalmadan 1 sene önce dış gebelik geçirmiştim ve o zaman sezeryan gibi kesip aldılar sonrası daha kötü hep birinin yardımına ihtiyaç duyuyorsun 2 ayda zor toparladım kendimi 2 de yaşadığım için bence normal doğum tabi bu kendi görüşüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…