Normal doğum isteyenler için kolay doğum

61esra

ALLAH'IM SANA ÇOK ŞÜKÜR
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2008
1.463
0
116
41
Trabzon
Kolay Doğum :)

Mesaj Linki
Selam kızlar. Ben Ekimde doğum yaptım sıra sizde inşallah kolaylıklar versin Rabbim. İnşallah siz de sağlıkla kavuşursunuz yavrularınıza.
Belki pozitiif etkiye vesile olur diye paylaşmak istedim sizinle...
İlk kural: DONT PANİC
Neyle karşılaşırsanız onu bulursunuz...
bakınız metne..

-Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması
doğumu kolaylaştırır.
-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.
-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.
-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.
-Zamanı gelmeden ıkınmayın.
-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.
-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.
-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir. Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.
-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.
-Derin derin nefes alın.
-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.
-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.
-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.
-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

haa bir de hurma... kessinikle tavsiye ederimmm...
çok faydasını gördüm ben.

(Alıntıdır..)

ellerinize sağlık çok güzel bir bilgi.bende şimdiden panik ve korku başladı ilk tecrübede olacağı için insan daha tedirgin oluyor
rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip eylesin

ellerinize sağlık çok güzel bir bilgi.bende şimdiden panik ve korku başladı ilk tecrübede olacağı için insan daha tedirgin oluyor
rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip eylesin

sabah televizyonda izledimde doktor demesine göre aci oluyomuş ama şiddetli bir ağiri annenin kendisinden kaynaklaniyormuş doğuma korkarak gittiğin zamna doğum dahada sancili geçiyormuş ...
okuduğum bilgilere görede zaten biz insanlar bazi şeyleri abartiyoruz gibi geliyor tam agiri oluyordu agirisiz hiç bişey olmaz ama agiridan korkupta sezeryana giren kişilerde çevraden korkutulduklari için sezeryan tercih ettiklerini düşünüyorum ...
kedi mesala genelikle bir kaç tane doğuruyor ama doğuruyor ...
demek sitediğim birazda önceden kormakatan geliyor aşiri sancili doğum...
ama çekiceğim sanci varsa en fazla bir gün aylarca veya senelerce çekmiyeceğiz herşeyin doğali güzel bence normal doğumuda kafay otutturuncada kolay bir doğum ani yaşiyacağimizi düşünüyorum bir birimizi korkutmayalim....

bu arda normal doğum düşünler hurma gerçekten faydaliymiş..
lütfen normal isteyenler burda bir birimize destekçi olalim korkularimizida endişelerimize paylaşalim doğum anini kolaylikla atlatacağimizi düşünüyorum benim gibi düşünen vardir belkide...

opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan heyecan gitt gide artıyo zaman çok azliyor kızım geleceğinin haberini ağirisiyla duyuruyor...delikafadulden

benim kuzenim ilk çocuğunu doğurdu...ve çok kolay bir şekilde...ama çok bilinçli ve sabırlı bir insan..başından beri normal doğuma odaklamış kendini...sürekli telkinlerde bulunmuş kendine..bu çocuk bir şekilde doğacak...panik yapmayıp ıkınırsam herşey daha çabuk biter demiş...ve kolaylıkla doğurdu bebeğini...anlatılan kötü doğum hikayelerine de kulak tıkamış bu arada..bu yüzden ben de bir tek onunla konuşuyorum doğum hakkında..benim de 1 ayım kaldı çünkü...normal doğum istiyorum..ama çevremde beni korkutan,niye boşuna acı çekeceksin diyenler var..onları dinlememeye çalışıyorum...bilemiyorum...Allah herşeyin hayırlısını versin...herşey yolunda giderse,bebeğim de bana yardımcı olursa normal istiyorum..

normal ve kolay dogum yapmis birisi olarak bir kac tavsiyem bol bol yuruyun en onemlisi bu bence ben sabah 1 aksam 1 saat yuruyordum ve bol bol hurma yedim doguma gittigimde 3 cm aciklik vardi zaten yururken dogum yapacagimi zannettigim zamanlar olmustu:) 3 cm aciklik bu zamanlarda olusmus olabilir.
onun haricinde bacak kaslarinizi ve bel kaslarinizi guclendirmek icin hamilelere ozel egzersizlerden yaparsaniz cok faydasi olur

bende herşeyin bilinç altıyla ilgili olduguna inaniyorum nekadar aci çekeceğine odaklanirsan okadar aci çekiyorsun adi üzerine normal doğum ben şuna katılmıyorum birde boşuna niye aci çekesiniz kelimesine çoğu kadin kullaniyor sezeryanda acisiz bir doğum değil sonuçta oda doğumdan sonra acisini gösteriyor...norma sie başta ne çekiyosan o oluyor canli tanık oldum her iki doğuma sonuçta ikiside acili...

Ben de normal ve kolay doğum yapan bir Ekim annesiyim, düşüncenin önemli olduğuna inanıyorum. 40+5 e kadar toplanma, kasılma, sancı, baskı, kanala inme hiçbiri olmadı. İki gün sonra mecburi sezeryan olacaksın demişlerdi ama içimdeki ses bu saate kadar hiç acı hissettirmeyen oğlum aynı şekilde gelecek diyordu.
Gerçekten de son güne kadar tek başıma alışverişteydim, ordan dr., ordan da ertesi gün eve temizlikçi gelecek diye gece 12'ye kadar evi topladım eşya yerleştirdim. Gece sancıyla uyandım sonra su gelmeye başladı az az, hastaneye gittik 4 saat sonra kucağımdaydı oğlum. Öyleki o arada epidurali zor yetiştirdiler. Takıldı sonra doğuma gittim gibi yani. Masaya yattıktan 15-20 dk. sonra da doğdu.

Bak yine aklıma geldi heyecan yaptım :smiley-cool:

okudukca heyecanlaniyorum birde en yakin zaman icinde dogum yapanlarin hikayesi dahada cok ilgimi cekyior bende normal dogumdan yanayim onun icin günde kesinlikle bir saat yürüyüs yapyiorum firsat buldukca yüzmeye gidiyorum 37 haftalik hamileyim ins benimkiside kolay olur bakalim artik nasil bir agriyla karsilasicak olmam beni dahada meraklandiriyor allah her seyin hayirlisini versin herkese

iinş normal dogum isteen herkesin dogumu kolay ve ağrısız olur.Dogum sancısı kesinlikle dayanılmıcak bi ağrı değil.Yürüyüş çok etkili.Benim sancım basladıktan sonra yarım saat içinde hiç açılmam yokken 4 cm acılma oldu.Sonra suni sancıda verdiler o kısım kötüydü.
Doğal olan sancı abartılcak bişey değil ama suni sancı için aynısını diyemicem.
Ama nasıl olursa olsun normal dogumda doğum gerçeklestikten sonraki o rahatlık gerçekten cok farklı :)
Sağlıkla bebişlerinize kavusmanız dileğiyle

benim en büyük kaybim heralde yürüş yapamama olur çok küçük bir yerde yaşiyorum ve yaşadiğim yer dağ gibi bir yer olduğu için düz bir yer değil genelikle hep yamaç rampa küçük yürüsem nefesim tikaniyor rampayi çıkmaktan ama deavölida evde durmuyorum mutlaka aralarda çıkıp dolaşiyorum...

çok yararlı bir topik olmuş tebrikler kızlar
opuyorumnanaktan
bende nasıl düşünürsek öyle olur diyenlerdenim:)
ben çok kolay olacağına inanıyorum inş. şimdiden kendimi motive ediyorum :) kendini kasma rahat ol ne kadar rahat olursan o kadar çabuk kurtulur o kadar çabuk kızına kavuşursun diye telkinlerde bulunuyorum kendi kendime...opuyorumnanaktan
kendimi kasarsam ağrılar ve dayanma gücüm güçleşir. ve doğum eylemi uzar.

Son 10 günüm bende normal doğumu çok istiyorum inşallah kolay bir normal doğum yaparız..

Ben bide son 20 gün kala sabah akşam bir tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı için doğumu kolaylaştırıyor diye duymuştum yaptım mı hayır :)) ama bugün başlıyorum denemekten zarar gelmez..

Son 10 günüm bende normal doğumu çok istiyorum inşallah kolay bir normal doğum yaparız..

Ben bide son 20 gün kala sabah akşam bir tatlı kaşığı hakiki zeytinyağı için doğumu kolaylaştırıyor diye duymuştum yaptım mı hayır :)) ama bugün başlıyorum denemekten zarar gelmez..

ben zeytin yağini duymuştum ama içlecek diye duymamiştim...
eskiden kadinlar kolay doğum için doğuma 15 kala yarim saat yürüyomuşlar yürüşten geldikten sonra vajinaya zeytin yağla masaj yapıyolarmiş hem yırtılmayi engelliyomuş hemde kaslar daha rahat hareket ediyomuş ben deniyecektim ama ramazandi bayramdi gelen giden oldu yapamadim yapmak isteyen yapabilir...

birde doğuma 15 gün kala ahududu çayi içiliyomuş kızlar sabah akşam bir fincan daha fazla içebilirmişiz buda normal doğuma yardimci oluyomuş...

Bende normal doğum yapmak istiyorum..Doğumu kolaylaştırıyor diye 2,5 aylık olmama rağmen yüzmeye gidiyorum.Son aylara doğru da yürümeye başlayacağım inş.
ve hurmanın faydalarını çok duydum kesinlikle uygulanması gerektiğini düşünüyorum

ben de normal dogum ıstıyorum kendımı hep oyle hazırladım en basından berı .. haftada 3 gun spora gıdıodum yurume ve yuzme seklınde ama mantar olunca kocam ızın vermez oldu yuzmeye onu bırakmak zorunda kaldım :)

hurma ve ahududu cayı oksıtosın ıcerdıklerı ıcın, oksıtosın de dogumu baslatan hormon oldugu ıcın cok faydalıymış, 37. haftadan ıtıbaren ıcmeye ve yemeye baslayacagım bakalım hayırlısı olsun hakkımızda.. bu arada annem benı 28 saatede dogurmus, ama ben hıc korkumuorum dogumdan, delı cesaretı :))

Back
X