• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal başladı sezeryan bitti

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Merhaba hanimlar
Aslinda daha once yazmak istedim ama elim gitmedi bir turlu simdide yaziyimda rahatliyim bari dedi
Son haftalar gunler cok zor geciyordu. her hafta nts ye giriyordum ama dumduz cizgiyle evin yolunu tutuyordum
Ilk dogumum sezaryandi 4 yil once olmustu. Bu sefer normal dogum denicez diye anlastik drla. Yada ben oyle sandim
Neyse Dr ben normal dogumu istiyorum diye 41. haftaya kadar bekleriz dedi. bu beni rahatlatmisti.
39+2 de yani 31 aralik aksam ustu saat 4 de cok azicik bir kan geldi hafif kirmizi minicikti.
nisan olsa daha cok olmali dedim ama belkide nisandir dedim. Beklemeye basladim ne agri ne sanci birsey yoktu.
esimde isteydi neyse esim isten geldi nisan geldi galiba dedim hastanye gidelim dedi yok dedim daha beklmemiz lazim
neyse nisandan 3 saat sonra icimde kirt siye birsey duydum. bebek cok feci tekme atti dedim esime ama o tekme degilmis
suyum patlamis. benden sular sikir sikir gitmeye basladi. ped taktim hemen. nisan geldikten sonra banyomu filan yapmistim hazir olayim diye neyse yine beklemeye basladim sancilar geldikce dk tutuyordum. hastaneye gitsemmi beklesemmi karar veremiyordum
Eltimi aradim. oda nisandan 3 gun sonra dogum yapmisti cunku. sancin gelince ne kadar bekledin dedim 4 saat dedi ama benim suyum gelmemisti sen git susuz kalmasin bebek hastanede bekle dedi.
Bizde hastanye gitmeye karar verdik kizimi bir arkadasimiza birakip hastaneye gectik. hemsireye suyum geliyor nisanda geldi dedim
Dr geldi cati muayenesi yapti. biraz acidi canim ama zaten cabuk biten birsey . Sonra nts ye basladilar. sanci gorunuyormu dedim ki benim sancilar baslmisti artik dk sini bilmiyorum ama gelince baya siddetliydi. hep merak etmistim nasil birsey diye. adet agrisinin biraz fazlasi ama dayanilmayacak gibi degil. ve kisa suruyor 40-50sn kadar sonra gidiyor. neyse Dr sancin maximumda dedi.
Ben de kivraniyordum zaten o aralar. Sonra ultrsonla bebeig kontrol etti suyumun 1.7cm kaldigini catimin bebegin kafasina gore dar oldugunu normal dogum yapamayacagimi sezaryan olmam gerektigini soyledi. Tabi benim hastane basima yikildi o an. Kendimi sezaryana hic hazirlamamistim yasadigim hayal kirikligini anlatamam. olmaz dedim ben normal yapicaktim Benim dr um orda degildi
yilbasi gecesi tabi zaten sadece nobetci dr var. Ben drumla konustum o normal yaptiracakti dedim. sonra nobetci dr benim dr aramis gel boyle bir durum var diye oda yola cikmis. o sirada hemsirede elimde serum sonra bana sokmaya calisiyor. ya bir dur diyorum nefes aldirmiyor bir ara kactim elinden hemsirenin. Esim bir yandan soruyor ne olucak simdi. ne yapicaz. dur diyorum ben bir kendimi hazirliyim. Dr um geldi o sirada anlatmaya calsiyor durumu. o an hastaneden kacmak istedim ama nereye gidecektimki suyum gelmemis olsaydi cikardim ordan ama mecburen dr inanip sezaryani kaabul ettim. cok moralim bozulmustu. hemsirede bana siir oldu taktirmadim sondayi diye zaten o sondadan hakikaten nefret ediyorum kizimda takmamisti dr. bunda niye taktilar anlamiyorum. damar yolum acildi. ben moralsiz oldugum icin genel anaztezi yapildi. kendime geldigimde 2 hemsire karnima bastiriyorlardi. nasil canim yandi elimle tuttum karnimi tekrar mi ameliyat olmak istiyorsun diyor birdeya. kolaysa sen yat ben bastiraim. kizimda boyle bastirmada olmamisti. Sonra bebegin odasinda gecerken camdan gordum bebegimi yanima vermediler bile. ben yurdisindayim hastandeki sistem boyle yani sezaryanli olanlar icin. bebegi ertesi gun gorebildim. bebekler ayri yerde bakiliyor.butu gece cocugumu getirindiye soyledim ama yok beni takan zaten yataktanda kalkilmiyor ilk gece. yarin oglenden sonra dedi yuh dedim. sabah geldiler o aptal sondayi sabitleyip kaldirdilar gittim hemen oglumun yanina kokladim kucakladim onu emzirdim. sonra odama ciktim diyorumki su sondayi cikarin yok beni bekletiyorlar neyse israr kiyamet zar zor cikarttirdim. cikardktan sonra idrar yaparken yaniyor ama ayni gunun aksami gecti. benim hikayemde boyle maalesef buyuk hayal kirikligi yasadim 7 saat oglumu goremedim icime evlat acisi gibi oturdu. keske o an dagilmayip toplasaydim da genel anaztezi yaptirmasaydim. en azindan oglumu gorurdum dogdugu an. birde keske yeni yili bekleyip yaptirsaymisim. yeni yila 1saat16dk kala dogdu. yani keskeleri bol br dogum hikayem oldu.
Allah herkese guzel dogum nasip etsin bana nasip olmai Sukurki oglum saglikli yanimda.

muammele gerçekten çok önemli.neden insanların en güzel anını mahfediyorlar anlamıyorum.
olsun,bitmiş gitmş artk üzülme.Allah analı babalı büyütsün.çok çok şükret bebeğinin sağlığına =))

NIYE ÖLE SÖYLUYOSUN ıyı basladı KÖTÜ BITTI DIYINCE INSAN NELER DÜŞÜNÜYO evladını kaybedenler var çok şükür demen lazım .. annelerımıze ezıyet eder gıbı poposuna bacaklarına şaplaklar vura vura dogurturlarmış.. sondayı takmak zorundalar genel anestezı olmasanda eger takmazlarsa sen kendıne gelene kadar 4 5 saat ayaga kalkana kadar nolcak yataklar:)))) dr lar artık kesınlıkle rıske atmıyolar zaten ılk dogumun sezaryen olmuş her ihtımali düşünüyo onlar......

aynen ya iyi başladı kötü bitti ne demek o kadar üzülerek okudum ki .... buna mı üzüldünüz şimdi şaşırdım doğrusu ..neyse Alalh başka dert vermesin..

Benim icin dogumum hayal kirikligi oldu.
Ama baslik yanlis anlasilmis sanirim Allah korusun. degistirmek istedim ama yapamadim.
Dogum sonrasi bebegimi bana vermemeleride oturdu icime:((

Benim icin dogumum hayal kirikligi oldu.
Ama baslik yanlis anlasilmis sanirim Allah korusun. degistirmek istedim ama yapamadim.
Dogum sonrasi bebegimi bana vermemeleride oturdu icime:((

sen de benim gibi normal doğuma hazırlayarak kendini gitmişsin ama olmamış hayal kırıklığını anlıyorum. ama önemli olan sağlık canım gerisi hiç ama hiç önemli değil. üstelik senin ikinci sezeryan doğumunmuş yani ikincide normali göze almak riskli aslında.
neyse canım oğluna sağlılkla kavuşmuşsun. bir de kızın varmış ne güzel maaşallah:nazar:
şükretmen gereken o kadar çok şey var ki hiç de kötü bir gün olarak hatırlanacak birşey yok...
Allah çocuklarını bağışlasın hepimizinkini de inşallah...

evet başlık korkuttu ve üzdü bizi :50: ama olsun canım o anı bilemediğim için anlamayabilirim belki ama olsun bebeğinlesin ya şimdi :25:

Cati muayenesini neden son ana biraktiklarini anlamadim. Benim gittigim hastanede dogum sekli belirlenirken cati muayenesinden geciyorsunuz.
Neyse hepsi gecmis gitmis. Saglikla buyutun bebeginizi

sen de benim gibi normal doğuma hazırlayarak kendini gitmişsin ama olmamış hayal kırıklığını anlıyorum. ama önemli olan sağlık canım gerisi hiç ama hiç önemli değil. üstelik senin ikinci sezeryan doğumunmuş yani ikincide normali göze almak riskli aslında.
neyse canım oğluna sağlılkla kavuşmuşsun. bir de kızın varmış ne güzel maaşallah:nazar:
şükretmen gereken o kadar çok şey var ki hiç de kötü bir gün olarak hatırlanacak birşey yok...
Allah çocuklarını bağışlasın hepimizinkini de inşallah...
dun bu konuyu yazarken cok kotu bir ruh halindeydim. brazda onun etkisiyle fazla karamsar oldum. hastanede bana edilen muamele kotuydu kesinlikle ama bende sezaryani duyuca dagildim. kendimi toparlasaydim o an belki farkli olurdu.
giden gitti artik cok sukur 2 cocugumda saglikli benimle. oglumu cok istereyek yaptim zaten 2 kaybim vardi.
2 yurek acisinada teselli oldu oglum.
Cati muayenesini neden son ana biraktiklarini anlamadim. Benim gittigim hastanede dogum sekli belirlenirken cati muayenesinden geciyorsunuz.
Neyse hepsi gecmis gitmis. Saglikla buyutun bebeginizi

bende anlamadim gercekten o konudada cok kizginim onceden yapilsaydi bari hazirlardim kendimi . o kadar darsa bastan bilirdim.
bu kadar dagilmazdim o gece. ben keske onceden baktirsaydim diye cok pisman oldum ama gecti artik. dr a biraktim iste. o yapar herhlade dyordum birde catimin dar olucagi aklia nedense hic gelmedi.

Son düzenleme:
bir daha basliga aldanip mesaj okumayacagim...

Aynen ya endişe içinde okudum.Ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın,
böyle en kötüyü çağrıştıracak bir başlık atılmaz ki!
Neyse çok şükür bebek sağlıkla doğmuş.Allah ömrünü uzun,bahtını güzel kılsın...

Back