• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Nolur yardımm!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gulcan79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2009
88
0
86
İstanbul
Arkadaşlar çok bunaldım,Allahım ne kadar zor bebeğini başka birine emanet etmek, kimseye güvenemiyosun.
Sizler bakıcı ararken nelere dikkat ettiniz, bakıcılarla ilgili ne sorunlar yaşadınız, ne önerirsiniz, bakıcı ararken en çok nelere dikkat etmeliyim, LÜTFEN TECRÜBELERİNİZİ PAYLAŞIN.
Ben o kadar bunaldım ki günlerdir uyuyamıyorum. ya bazıları tecrübesiz ama bir şey söylediğinde anlayışla yapacak gibi, tecrübeli olan bazılarıda hiç burunlarından kıl aldırmıyor gibi, off off hangisi daha iyi NOLUR YARDIM

canım bakıcı mı alıyorsun evine temizlik için mi roller farklı.benim arkadaşlarımın da bakıcıları var ama hiçbiri temizlik ve yemek yapmıyor

öncelikle bebeğimle ilgilensin istiyorum ama bebek uyuduğunda mesela ev işi ve yemek yapmasını da istiyorum, benim bazı arkadaslarım bu şekilde bakıcı tuttular.

gülcan hn merhabalar,öncelikle evet haklısınız insanın evladını birine emanet etmesi çok zor. annemize bile emnet ederken aman şu şöyle olsun aman bu böyle olsun diye efvamlanıyoruz. ben 9 yıldır ev öğretmenliği yapıyorum.1-5 yaş arası. çalışan annelerin çocuklarının her türlü eğitimini verdim.benim gibi bu işin eğitimini almış gelişimciler sadece çocuga ait olan işleri yaparlar. çocugun her türlü işinde sorumludurlar.(ütüsü,yemeği,faaliyeti,tuvalet ve konuşma eğitimi vs.) çocuk uyudugunda genelde çocugun ütüsü ve yemeği ile ilgilenirler. tecrübesiz olanlar evet herşeye anlayışla bakarlar ama bir yerden hep fire verirler.bir insanın en büyük referansı kendisidir. zaten ilk bakışta nasıl bir insan oldugunu konuşmasından anlarsınız. ne kadar süre çalıştıgını sorun. tecrübelerini anlatmasını isteyin.beklentilerinizi açık açık konuşun. pratik olmasına özen gösterin.mümkünse çok genç yaşlarda bakıcılara çocugunuzu emanet etmeyin. yaşadım gördüm genelinin aklı bir karış havada oluyor.ateşi çıktığında veya hastalandıgında nasıl müdale edeceğini öğrenin. aile hayatını anlatmasını isteyin. sorunlu bir bakıcıdan hiçbir zaman hayır gelmez.karşılıklı anlayış ve samimiyet olduktan sonra herşey rayında gider. siz bakıcın gönlünü yaparsanız bir tatlı gülümseme o da eminim sizi memnun eder. lütfen kendizi çok sıkmayın.herşey rayına girer. yardım etmem gereken birşey olursa elimden geleni yaparım. inşallah biraz olsun yardımcı olmuşumdur. kendinize iyi bakın çünkü siz degerlisiniz.

Çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için. Anladığım kadarıyla denemeden anlamak çok zor. Allah iyilerle karşılaştırsın diye dua ediyorum hep. Bebeğim daha çok küçük olduğu için çok tedirginim elimde değil.
Bir de bakıcımın bana karşi da anlayışlı olmasını istiyorum, evimde gerginlik istemiyorum, onunla konusurken 10 kere düşünmek istemiyorum açıkcası, kırılgan alıngan mizaçlı biri olsun istemiyorum. ben zaten kimseyi kıracak üzecek mizaçta biri değilim ama bebeğimle ilgili yönlendirmeleri yapmak isterim bilmem yalnış mı düşünüyorum

tabiki bebeğinizle ilgili yönlendirmeleri öncelikle siz yapacaksınız. mesela ben aileden gün içinde benden yapmadıkları istedikleri şeylerin listesini yapmalarını rica ederdim. buzdolabına asardım. akşam oluncada ben rapor yazardım. şu saate yedi uyudu diye. aile akşam eve gelincede beraber oturup konuşurduk gün içinde yaptıklarımızı. bu kadar sıkmayın kendinizi. bebeğiniz ne kadarlık. anne sütü kullanıyordur herhalde. açık açık beklentilerinizi söyleyin. bunda 10 kere düşünecek bişey yok. sonuçta annesiniz tedirgin olmanız çok normal. inşallah iyi ve anlayışlı bir bakıcı bulursunuz.

Back