- Konu Sahibi moonlight_sonata
-
İlginçmiş.. yeni gördüm denemek istiyorum ama benim saç derimde seboroik dermatit var acaba iyi mi gelir yoksa daha kötü mü olur bi bilginiz varmı?
Ben ayrı konuda açtım ama cevap vermediler. Kimsenin fikri yok heralde canım..Merhaba, Aynı şekilde bende de seborik dermatit var ama cevaplayan olmamış....Fikri olan var mı acaba??
yaklaşık 20 günden beri saçıma şampuan sürmemenin mutluluğu içerisindeyim.. şampuanın zararları saymakla bitmiyor. şampuanların daha fazla elektriklenmeye, daha fazla dökülmeye sebep olduğunu ve taramayı daha fazla zorlaştırdığını da belirtmek isterim; çünkü bunu bire bir gözlemlemiş biri olarak rahatlıkla %50'lik bir oran verebilirim. bunun yanında saçlarınızı şampuandan arındırırken harcadığınız suyun ve zamanın karbonat kullanımına kıyasla en az 5 kat fazla olduğunu da söyleyebilirim. sonuç olarak "sadece şampuan kullandığınız için kullanmak zorunda kaldığınız ek ürünler"le birlikte hesaplayın bakalım, bunlar size ne kadara patlıyor. işin asıl kötü yanı şu: en pahalısından ve en kalitelisinden şampuan, saç kremi, maske vb. ürünler kullansanız bile saçlarınız hiçbir zaman karbonatla yıkayıp elma sirkesiyle nemlendirdikten sonraki gibi temizlenmiş, sağlıklı, hacimli, taranabilir, az dökülür, kolay şekil alabilir olmuyor. harcadığınız parayla sadece büyük kozmetik şirketlerini zengin ediyorsunuz yani, başka hiçbir şey değil. belki ilk başta çok basit ve saçma geliyor kulağa; ama ben sadece bunun üzerinden bile çok büyük paralar döndüğünü düşünüyorum. sonuçta en baştaki küçük hesabı bile sadece şampuan kullanan bir kişi adına yaptım. bunu herkes kullanıyor ve resmen su gibi kullanıyor. şampuan ve karbonatın maddi açıdan yarattığı farkı bir kenara koyarsak, karbonat kullanma sebeplerinin en başında bence tamamen zararsız olması gelir. şampuanların içine neler koyduklarını bir bilseniz değil saçlarınıza sürmek, markette bulunduğu yerden bile geçmezsiniz. ozet olarak, saclarimizin yaglanmasinin en buyuk sebebi aslinda sampuanlar. sampuansiz sac temizleme yontemlerini kullanarak daha kolay, saglikli ve ucuz temizlik yapabilirsiniz.
herkes gibi alışma sürecinde zorluklar yaşadım bu konuda zeytin yağlı sabunların çok yardımı dokundu saçlarım alışma sürecindeyken 4 gün aralıklarla (aşırı yağlıysa) zeytin yağlı sabunla yıkadım. yavaş yavaş sabun kullanmama da gerek kalmadı yumuşacık saçlara sahip oldum. eskiden gün aşırı yağlanan saçlarım simdi yağlanma sorunu bile yok çünkü saçımın doğal yağlarını sıyıran bir etki yok bu yüzden saç derim fazladan yağ üretimini durdurdu.
saçlarım aşırı ince telli ve cansızdi simdiyse hafiften hacim geldiğini fark ediyorum ve elma sirkesinin bu kadar yumuşatma etkisinin olduğunu bilseydim daha önce kullanırdım..
yazım eksik kalmasın nasıl yapılacağını da anlatayım: 1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı karbonat ,1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı sirke. Karbonat ve sirke. karışımını koymak için eski şampuan şişelerinizden de faydalanabilirsiniz. Uygulaması ise; ıslanmış saçınıza karbonatlı karışımdan dökün. Saçınızın uzunluğuna göre miktarı siz belirleyeceksiniz. Parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın ve şampuanda yaptığınız gibi saçınızı yıkayın. Duruladıktan sonra saçlarınız elinize yağlı yağlı geliyorsa eğer son bir kez daha yıkama işlemini tekrarlayabilirsiniz. Saçınıza, son durulama suyunda sirkeli karışımdan dökün, saçınıza masaj yapın ve sonra durulayın. Eğer saç deriniz çabuk yağlanmıyorsa, sirkeli karışımı sadece saç uçlarına uygulayabilirsiniz.
karbonat bazik bir maddedir. elma sirkesi ise asidiktir. karbonatla arındırdıktan sonra elma sirkesiyle yumuşatıyoruz böylece saçımızın ph dengesini bozmamış oluyoruz. bu da bu yöntemin ne kadar mantıklı olduğunu gösteriyor.
not: ilk yıkamada mucizeler beklemeyin saçınıza biraz zaman verin tamamen yeni bir yöntem ve alışma süreci gerektiriyor.
not:karbonatı fazla kaçırırsanız saçınız sertleşir temizlensin diye hunharca boca etmeyin hatta sprey şeklinde uygulayın sadece diplere. bu yetecektir.
not:bu yöntemle Saç bakım ürünleri masrafımızdan tasarruf ediyoruz, saçımızın daha sağlıklı olduğunu hissediyoruz ve şampuan imalatı ve kullanımının yarattığı çevre kirliliğine katkıda bulunmuyoruz...
No poo akımını ben de yabancı sitelerde okudum. Memnun kalan çok fazla ama bi o kadar da memnun kalmayan var.Şampuana doğal bir alternatif olması çok iyi fakat bazıları saç derisini aşırı derecede kuruttuğunu yazmış o yüzden saçları kuru olanlara iyi gelmeyebilir. Bazı kişiler de normal şampuanına devam edip 10-15 güne bir karbonatı derinlemesine temizlik amaçlı kullanmış.Bu sayede şampuan , sprey,jöle gibi saç ürünlerinin kalıntılarından derinlemesine temizlenip saç dipleri ferahlıyormuş. Bence en mantıklı kullanım şekli bu sürekli kullanımda zarar verebilir hatta hassas saçlarda saç köklerine zarar verebilir.Ben de 15 günde bir derinlemesine temizlik amaçlı kullanmayı düşünüyordum iyi ki hatırlattınız.
bu paylaşımın için çok teşekkür ederim..
Sen neden bıraktın karbonatla yıkanmayı cancan? :44:
cancanım,foçaya gittik arkadaşlarla.oranın suyunu biliyor musun bilmiyorum ama tuzlu suyu.denizden arıtma mı ne.bir de röflenin verdiği yıpranmışlıkla saçlarım kazık gibi oldu.parmaklarım saçlarımın arasına girmedi.ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.bir hafta boyunca saçlarımı toplamak ve saç bandıyla kamufle etmek zorunda kaldım.inat ettim şampuan almadım orda.buraya geldik.iki yıkamada biraz rahatladı saçlarım ama düzelmedi.bunun yanı sıra artık ben bakım yağlarıyla yıpranmışlığı bitirmek ve salak kuaförün kestiği saçlarımı uzatmak yoluna girmiştim.o yüzden gittim siyah giliss aldım.müthiş bir şampuan yaaa!! bir süre sonra dönmek istiyorum karbonata ama yağlarla etkileşimi nasıl olur bilemem :26: kafayı yemiş durumdayım
Geçmiş olsun bebem.Benin kıs kardeşte denedi bu yöntemi, saç tipi yağlı ;ablacım saç dökülmem azaldı karbonatla ama saçımda ağırlık yaptı dedi. En son şampuanla yıkadı tam temizleyemiyor gibi diye.
karbonatı fazla gelmiştir canım.bence devam etsin.valla 10 tel saçım belki dökülüyordu.dökme işini sıfırlıyor.bu uygulamayı çok önceden yapanlara mesaj yazdım sonuçlar için ama cevap gelmedii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?