Niye tek birakiyorsun bu çocuğu

Humpty dumpty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
155
179
Selamlar herkese.. 7 yasina yaklaşan bir çocuğum var. 5 senedir ikinci bir evladımız olsun diye uğraşıyoruz. Üst üste düşükler yaptim nasip olmadi ikinci evlat. Kendi ailem ve bir kac yakin arkadaşım dışında bu durumu insanlarla paylasmadim. Insanlar ikinci cocuk istedigimiz halde olmadigini bilmiyorlar.
Bana dert olan kısım taniyan tanimayan herkesin akil verme çabası. Kardeşin ne kadar onemli olduğu konusunda uzun uzun anlatılan hikayeler. Tek cocuklarin problemli oluslari hakkinda konusmalar... bir ortamda çocuğum biraz huysuzlansa, bir sorun cikarsa, herhangi bir seyi paylasmak istemese bunu tek cocuk olmasina baglanmasi cok canımı sıkıyor. Sanki tek cocuk olmak bir psikolojik rahatsizlikmis gibi tavirlar, bencil olduğum cocuguma haksizlik yaptigim imalari artik iyice moralimi bozuyor. Bende ister istemez bu durumdan etkileniyorum, cocugumum en ufak hareketini bile kardesi olmamasina bagliyorum ve bu durum beni artik iyice rahatsiz etmeye basladi. Elimden gelen bir sey yok nasip olmayinca olmuyor. Kaldi ki tek cocuk sahibi olmayi da tercih edebilirdim. Bu da beni bencil yapmazdi..
bu arada benim de kardesim yok. Kardes eksikligini de hep yasadim, kardesi olanlara ozenerek gecti hayatim. Tek cocuk olmaktan kendim de memnun degilim yani. Bu durumdan dolayi da insanlarin hadsizce yaptığı yorumlara ne kadar kizsam da soylediklerinin buyuk bir kisminda hakli olduklarini düşünüyorum.

Sorum tek cocuklara ve tek cocuklu kalmayi tercih eden annelere, bu durumda olup memnun olan var mi. Benim icin tek cocuk olmak da tek cocuk sahibi olmak da -insanlarin gereksiz soylemleriyle iyice buyuyen- bir problem. Bu konuya olan bakış açımi pozitif yönde nasil degistirebilirim?

Tek çocuğum kızım da tek çocuk. Berbat bir sosyal çevreniz var, insanlar benim çocuğum hakkında böyle kafasına göre atıp tutamaz. Rezil rüsva ederim. Tek çocuk olmamın eksikliğini 30' dan sonra hissettim. Dayanılmayacak bir eksiklikte değil, iyi arkadaşları olan biri dengeleyebilir.Özgür,paylaşmayı seven, insan ilişkileri iyi normal bir kadınım. Kızım tek çocuk , geçen sınıfta bir mektup etkinliği yapıldı, 17 kişiden 12 kişi kızımı seçmiş sevgi dolu sıcak bir çocuk. Tek çocuğa negatif bakan çevreniz değil sizsiniz..

Son düzenleme:
İnsanımız hadsiz. Sizin tıbbi sorunlarınız da olabilirdi. Kaldı ki düşükler yapmışsınız, sizi üzmüştür o süreçler.

Sizi üzen o süreçleri bilmeden mal mal konuşuyorlar.

Belki hayatta en çok istediğiniz şey 2. Çocuk. 2. Çocuk olmazsa intihar etmek istiyorsunuz belki. Bunun üzerine bu lafları ettiklerini düşünün.

Ben 30 yaşımda bekarken bana neler dediler. Yaa dedim, dediklerinizi takmıyorum da, belki benim hayattaki tek beklentim evlilik ve olmuyor belki, belki sevdiğim adam beni sevmiyor, her gece ağlıyorum belki, beni böyle yaralamaya hakkınız yok. Öyle olsam insanı intihar ettirir bunlar.

Kaldı ki o dönem güzel bir ilişkim vardı ve evlilik için erken olduğunu düşünüyordum.

Keyfinize bakın. Tek çocuklar da gayet sağlıklı. Olursa olur ikinci çocuk. Olmazsa kendinizi camdan atacak haliniz yok

bır abım var allah dusmanımın basına vermesın denılen cınsten kendısı, yanı kardesın olup bela olması daha kotu keske hıc olmasaydı
kızım tek cocuk 5 yasında, tek cocuklar sorunlu olur dıyen tanıdıgınızın tam bır gerızekalı oldugunu dusunuyorum , kardeslı olan sorunlu ınsanlar da var hapısde kendı kardesını öldurenler var sacma sapan konusmadan once beynını calıstırmasını tavsıye edın ona

bana da cok psıkolojık baskı yapıyor bazı tanıdıklar ama o kadar cahıl konusuyorlar kı cıddıye alamıyorum maalesef, herkes kendı cocugunu evını duzenını sartlarını evlılıgını daha ıyı bılır . kızımın bır kardese ıhtıyacı yok :) benımde yoktu :) hayatda dost edınmeye bak dusmanını annen bıle dogurur dıye bır atasozu var. kardes sans meselesı ... ne guzel kardesler var masallah dedırten bırde bela olanlar var. kardes denılen sey ılla gereklı olan ve her kosulda ıyı olan bırsey degıl cunku herkesın ortamı yetıstırme tarzı farklı

dogurmak en kolayı. cocuklara hakettıgı yasam konforunu sunabılecek mıyız o onemlı. kendısıne guvenen dogursun derım ben hep, sahsen maddı ve manevı ıkıncı cocuga hazır degılım ve dusunmuyorum :)

Selamlar herkese.. 7 yasina yaklaşan bir çocuğum var. 5 senedir ikinci bir evladımız olsun diye uğraşıyoruz. Üst üste düşükler yaptim nasip olmadi ikinci evlat. Kendi ailem ve bir kac yakin arkadaşım dışında bu durumu insanlarla paylasmadim. Insanlar ikinci cocuk istedigimiz halde olmadigini bilmiyorlar.
Bana dert olan kısım taniyan tanimayan herkesin akil verme çabası. Kardeşin ne kadar onemli olduğu konusunda uzun uzun anlatılan hikayeler. Tek cocuklarin problemli oluslari hakkinda konusmalar... bir ortamda çocuğum biraz huysuzlansa, bir sorun cikarsa, herhangi bir seyi paylasmak istemese bunu tek cocuk olmasina baglanmasi cok canımı sıkıyor. Sanki tek cocuk olmak bir psikolojik rahatsizlikmis gibi tavirlar, bencil olduğum cocuguma haksizlik yaptigim imalari artik iyice moralimi bozuyor. Bende ister istemez bu durumdan etkileniyorum, cocugumum en ufak hareketini bile kardesi olmamasina bagliyorum ve bu durum beni artik iyice rahatsiz etmeye basladi. Elimden gelen bir sey yok nasip olmayinca olmuyor. Kaldi ki tek cocuk sahibi olmayi da tercih edebilirdim. Bu da beni bencil yapmazdi..
bu arada benim de kardesim yok. Kardes eksikligini de hep yasadim, kardesi olanlara ozenerek gecti hayatim. Tek cocuk olmaktan kendim de memnun degilim yani. Bu durumdan dolayi da insanlarin hadsizce yaptığı yorumlara ne kadar kizsam da soylediklerinin buyuk bir kisminda hakli olduklarini düşünüyorum.

Sorum tek cocuklara ve tek cocuklu kalmayi tercih eden annelere, bu durumda olup memnun olan var mi. Benim icin tek cocuk olmak da tek cocuk sahibi olmak da -insanlarin gereksiz soylemleriyle iyice buyuyen- bir problem. Bu konuya olan bakış açımi pozitif yönde nasil degistirebilirim?

Bu konuda sipariş üzere çalışmadığınızı söyleyin onlara

Kardes eksikligini de hep yasadim, kardesi olanlara ozenerek gecti hayatim. Tek cocuk olmaktan kendim de memnun degilim yani. Bu durumdan dolayi da insanlarin hadsizce yaptığı yorumlara ne kadar kizsam da soylediklerinin buyuk bir kisminda hakli olduklarini düşünüyorum.

Hah sorun tam olarak bu. Kendinizde öyle düşündüğünüz için insanların söylediklerini kafaya takıyorsunuz.
İnsan bilmediği bir duyguya neden ve nasıl özenir orasını anlamadım.
Önce kendi düşünce şeklinizi değiştirin zaten sonrasında kimsenin söylediğini kafaya takmazsınız.

Bizim insanimiz ne garip bazen. Hic sorulmadigi halde fikirlerini böyle empoze etmeye calisiyorlar. Sahsen bir cift cocuk konusunda kendileri konusmasa sormuyorum, cünkü bazilari istemiyor, bazilarda olmuyor veya düsük yasadilar. Kimseyi bu konuda incitmek istemem. Benim bir arkadasim ve esi de ikisi tek cocuklardi. Onlar da tek cocul istedi. Memnunlar. Cocuk ilerde sorunlu olur diye birseye inanmiyorum simartilmadiktan sonra. Bizim insanimiz cocugun yoksa ne zaman olacak diye sorar, ilki oldugu zaman ikinci ne zaman diye sorurlar. Bana kiz yapsana diyorlar (iki oglum var)..yani elalem susmuyor vallaha

Etrafimda gordugum tek cocuklar ve cok kardes olup annesi babasi olunce miras kavgasina tutusup birbirini yiyenleri degerlendiriyorum, kesinlikle tek cocuk abartildigi gibi kotu bir sey degil. Paylasmayi bilmez falan hikaye, miras paylasilirken goruyoruz kardesi olanlarin nasil paylasmayi bildigini (!)

Esim tek. Eltim yok gorumcem yok, dirdir yok. Esleri sebebiyle birbirine dusen kardes sayisi da hic az degil gozlemledigim kadariyla.

Oglum da tek, bu gidisle de tek kalacak.

Biz 4 kardesiz bi abim var mesela olmasa daha iyi olurmus 😃 mesela gittigim tatile bile karismayi kendine hak goruyor. Cok para harciyormusum. (2010da evlendim, ortak bir butce falan yok) yenge hanim ozeniyormus 🤪🤪

Tek çocuk olmanın da avantajları var. Mesela eşimin kuzeni tek çocuk şuan yetişkin oldu iyiki kardeşim yok ne güzel tüm ilgi bende olarak büyüdüm diyor 😅 tek çocuk olunca ailesi de bayağa iyi maddi destek sağlıyor.

Eğer çevrenizdekiler cahil, anlayışsız insanlar değilse çocuğunuz olamadığını düşüklet yaşadığınızı paylaşım belki o zaman sizi rahat bırakırlar. Benim de 5 sene çocuğum olmadı herkes biliyordu tedavilere vs uğraştığını o sayede kimse beni üzecek bişey diyemiyordu

Nice insan bir tek evladı olsun diye tedavi üzerine tedavi görüyor. Sağlıklı hayırlı olsun yeter. Size bunu diyen insanlara bence gereken cevabı verin. Bunlara ancak kötü konuşacaksın. Olmuyor deseniz olmuyormuş derler vs vs. İnsanlar ile yaşamak çok zor çünkü herşeye burnumuzu sokuyoruz. Başkalarının yatak odası ise favori konumuz. Kafaya takma lütfen. Evlenip ilk ayında hamile kalanlar istediği zaman üreyebilen insanlar. Tedavi ile çocuk sahibi olmanın veya evlat sahibi olamamanın ne demek olduğunu anlayamaz. Anlamak istemez.
Var olan evladına tutun ona arkadaş ol. Rabbim sağlık ve uzun ömür versin ona.
Eğer kaderinde varsa ikinci evladın da olacaktır.
Herşeyin hayırlısı dua et rabbim cevapsız koymaz. Olana da olmayana da razı olmak lazım 🙏

Valla 3 senedir bana her önüne gelen neden çocuğun yok diyor ilk sene henüz düşünmüyorumm dedimm snra ddmki doğruyu söyliym yalan neden söylüyorumki olmuyor diyim.. sonra her sorana istiyoruz fakat nasip olmadı henüz demeye başladm demez olaydım doktor tercihinden tutun kocakarınilaçlarına onlardan tutun yastk altı bebe kıyafeti koy hacemat yap diyenlere pozisyon belirtenlere nelrrrr neeeeleeeerrrrrr pes ettim bıktm ve yoruldum bi çoğuda iş çevremden insanlar susmaz asla susmayacaklar siz kendnizi tedavi edin ve evladınızn olmasna şükredip bırakn tek kalsın sağlklı olsn yeter hiç önmli değl tek mi çok mu kızmınerkekmi kmseyi susturamayız çözüm sizsiniz

Evet bizde istiyoruz ama olmuyor demekten niye çekiniyorsunuz ki
Ilk seneler soyledim, bu sefer de o konu da yorumlar, ust uste sorular, falan kimse soyle yapmis da cocugu olmus, bu otu yemis o hocaya okutmus da dogurmus gibi soylemlerle geldiler karşıma. Ondan dolayı derdimi anlamayacak, empati yapip destek olmayacak insanlara acmamaya karar verdim.

Dün kız bebeği olacak anneye yazdığım şeyin bir benzerini de size yazayım.
İnsanları memnun edemezsiniz.
Tek çocuğunuz var diye söylenen aynı insanlar, çok çocuğunuz olduğunda da söylenecek
Oğlunuz bir ortamda şımarıklık/huysuzluk falan mı yaptı?
hııı kardeşini kıskanıyor tabi...
E tabi kardeş olunca ilgilenemediler çocukla...
Diyecekler :)
Benim 3 çocuğum var.
kedi yavrusu gibi doğurup durmuşsun diyen mi dersiniz,
Doğum kontrolü bilmiyor musun diyen mi dersiniz,
Çocukları kötü yetiştireceksin diyen mi dersiniz....
Yahu öz annem bana arkadaşlarım sorunca senden utanıyorum, çocuk doğurup durdun dedi.
(işim gücüm, mesleğim, her şeyim varken 🤷🏻‍♀️)
Onlar derler. Genelde gülüp geçerim, haddini çok aşana haddini bildiririm.
Siz de kulak ardı etmeye çalışın, üzülmeyin :)
Bunlar insanların enerjisini sömürmeye yeminli insanlar.
Ne yapsanız olmaz zaten, oldurmaya çalışmayın.

Keşke insanlar oturup kendi dertleri ile ilgilense de başkalarının hayatına bu kadar burun sokma meraklısı olmasa.. Ben artık deli gibi tersliyorum böyle durumla karşılaşınca.

Ne çocuklar var kardeşleri olmasına rağmen paylaşmayı bilmeyen, ilgiyi uzerine çekmeye çalışan. Ben böyle şeylerin anne babanın yetiştirmesine bağlı olduğunu düşünüyorum, kardeşi olup olmamasına değil. Evladinizi çok da güzel yetistiriyosunuzdur ♥️ sevgi ve merhametle büyüyen çocuk sevgi dolu ve merhametli olur 🌸

Başkalarının yorumları gerçekleri değiştirmez. Size ve evladiniza güzel bir omur diliyorum. 🌸

Tek çocuğum. Kızım da tek çocuk, bir çocuk daha yapar mıyım bazen düşünüyorum ama emin değilim. Kızıma sağladığım imkanların aynısını diğer çocuğuma da sağlayamazsam diye soruyorum kendime. Evliliğimin en başında çocuk yap bak geciktirme diyebilen hadsizleri çok kez terslediğim için ikinci çocuk konusunda pek konuşan olmuyor. Olursa da cevap veriyorum.

Lisedeyken kuzenimin arkadaşı kötü giden evliliğine bir çocuk daha yapmıştı. Annesi ikinciye bakamam diye en başta söylemişti zaten annesinden dert yanıyordu. Kuzenim de tek kalsaydı ne olacak bak kuzenim de tek memnun dedi. Kadının cevabı ay senin kuzenin de bi sosyal bi sosyal oldu. Yılda iki sefer yüzyüze geldiğim insanın hiç bilmediği konudaki yorumuna şaşırayım mı güleyim mi, alakayı nasıl kurdu zaten anlamadım. Garip bir anıydı. İnsanlar hep bir bahane buluyorlar işte

Sekiz-dokuz kardeş olup hiçbir birbiriyle konuşmayan örnekler de var. Her kardeş çok iyi olacak diye bir şey yok. İnsanların böyle her konuda fikir beyan etmesi gerçekten çok sinir bozucu.

Dün kız bebeği olacak anneye yazdığım şeyin bir benzerini de size yazayım.
İnsanları memnun edemezsiniz.
Tek çocuğunuz var diye söylenen aynı insanlar, çok çocuğunuz olduğunda da söylenecek
Oğlunuz bir ortamda şımarıklık/huysuzluk falan mı yaptı?
hııı kardeşini kıskanıyor tabi...
E tabi kardeş olunca ilgilenemediler çocukla...
Diyecekler :)
Benim 3 çocuğum var.
kedi yavrusu gibi doğurup durmuşsun diyen mi dersiniz,
Doğum kontrolü bilmiyor musun diyen mi dersiniz,
Çocukları kötü yetiştireceksin diyen mi dersiniz....
Yahu öz annem bana arkadaşlarım sorunca senden utanıyorum, çocuk doğurup durdun dedi.
(işim gücüm, mesleğim, her şeyim varken 🤷🏻‍♀️)
Onlar derler. Genelde gülüp geçerim, haddini çok aşana haddini bildirilirim.
Siz de kulak ardı etmeye çalışın, üzülmeyin :)
Bunlar insanların enerjisini sömürmeye yeminli insanlar.
Ne yapsanız olmaz zaten, oldurmaya çalışmayın.
"Senden utaniyorum, dogurup durdun." muu? :KK43: ya ne kadar kirici, insanin annesi bunu der mi?😔

Konu sahibi, kendim tek cocugum, oglum tek cocuk. Cevremde 1-2 guzel kardes iliskileri disinda baya bi problemlileri de gordum, kiskanclik, miras isleri vs gibi konularda ozellikle.
Isterim bi kardesi olsun kuzumun, ama olmazsa olmaz da degil. Ogluma kaliteli bir yasam, egitim firsati, kendini gelistirecegi maddi-manevi imkanlari saglamak onceliigim.
Hayirlisi neyse o olsun.
Ayrica size, tek cocuk sorunlu olur falan diyenlere de cevabini verin yani, millet nerden buluyor bu cureti anlamiyorum

Ya allah kahretsin bunlari 4 yasinda cocgum var yasim37 38 surekli tup bebek yaptim normal yolla olmaz demisti doktor. Bilmiyorum denemedik ondan sonra. Cocugumun aklina surekli sokup duruyorlar cocuk kendini eksik hissediyor. Ben kavga da ederim insan gibi de soylerim de cocugu dislayacaklar. En son kesecegim iletisimi kavgayi da patlatacagim o olacak

X