Nişan nişanlıyken bayramlarda gitme gelme sorunu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Tek yapmanız gereken erkek tarafının gelmesini beklemek bayramda en doğrusu erkek tarafı gelir kıza bayramlık ne isteniyosa o alınır doğrusu budur kız gitmez yani

bazen ben de :59:
ama bu benim nişanlı ilk bayramım olacak biraz özel oldugumu hissetmek istiyorum:36:

sizce doğrusu nedir?
anneme göre onlar bayramdan önce gelir alışweriş yapılır sonra bayramda da ben giderim.
nişanlımın ailesine göre ise nişanlımla biz alışweriş yapıcaz bayramda onlara gidicez sonra onlar beni evime geri getircekmiş (sözde)iki şehir arası yaklaşık 5 saat fln.
ama bunları aileler konuşmadı annem arayıp söylemem diyor yüzsüzlük olurmuş
onların aklı edip araması geerekirmiş
anneme kıyamam onun istekleri benim için çok önemlidir.ben de arada kaldım kimse birbirini aramıcak soğuk soğuk bir bayram gecirecegz diye korkuyorum:26:

canım benimde nişanlı ilk bayramım olacak haziranın 18inde nişanlandım ben 2 ay oldu nişanlı olup olmadıgımızı anlamadım bile bugüne kadar 1 kere görüstüm nişanlımın annesiyle o da yine sorunlar yüzündendi nişan zamanı benim dayım dedem şehir dışından geldiler onları bi yemeğe bile almadı yemeği geçtim bize gelip bir hoşgeldin bile demedi nişn günü gördü onları ben artık burda okuduklarımdan sonrada gitmeyi düşünmüyorum açıkçası o arasın beni zaten bizim hiç birşeyimiz usulüne uygun olmadı. alışverişse alışveriş bende istiyorum bundan sonra ama benimde annemde suç var çoğu zaman alttan alan ben olayım istiyorda yok bu sefer.

canım benimde nişanlı ilk bayramım olacak haziranın 18inde nişanlandım ben 2 ay oldu nişanlı olup olmadıgımızı anlamadım bile bugüne kadar 1 kere görüstüm nişanlımın annesiyle o da yine sorunlar yüzündendi nişan zamanı benim dayım dedem şehir dışından geldiler onları bi yemeğe bile almadı yemeği geçtim bize gelip bir hoşgeldin bile demedi nişn günü gördü onları ben artık burda okuduklarımdan sonrada gitmeyi düşünmüyorum açıkçası o arasın beni zaten bizim hiç birşeyimiz usulüne uygun olmadı. alışverişse alışveriş bende istiyorum bundan sonra ama benimde annemde suç var çoğu zaman alttan alan ben olayım istiyorda yok bu sefer.

en iyisini yaparsın gitme kız tarafı ağırdan alır hem şimdi yapmıycanda nazını ağırlığını evlenincemi yapıcan hiç sanmam

benim nişanlım bu konuda arada kalmak istemediğinden köprü görevi yapmıcakmış yani söylemicek
annem de onların gelmesini beklicek gelmicekler bence
ayrıca nişanlım da beni ailesinin memleketine götürmek için babamdan izin alckamış
zaten yine kavga ettik bu yüzden yok yeter yani sinir hastası olucam gitmicem inadım tuttu gittsin anasının yanına
bu ne ya sanki biz kız alıyoruz
tuhaf insanlar
ya kayınvalide arar sorar yok ne arayan ne soran hatun bizim aramamızı bekliyormuş beklersin daha:20:

benim nişanlım bu konuda arada kalmak istemediğinden köprü görevi yapmıcakmış yani söylemicek
annem de onların gelmesini beklicek gelmicekler bence
ayrıca nişanlım da beni ailesinin memleketine götürmek için babamdan izin alckamış
zaten yine kavga ettik bu yüzden yok yeter yani sinir hastası olucam gitmicem inadım tuttu gittsin anasının yanına
bu ne ya sanki biz kız alıyoruz
tuhaf insanlar
ya kayınvalide arar sorar yok ne arayan ne soran hatun bizim aramamızı bekliyormuş beklersin daha:20:
nişanlın seni zor durumda bıraktığının üzdüğünün farkında değil galiba...
yoksa böyle yapmazdı. Annesi babası nihayetinde onlar, yabancı değiller ki, oğulları söylemicek de kim söyleyecek ki böyle birşeyi..
Baban zaten izin vermez heralde bu durumda. Ki bence vermesin de, onlar da akıllansınlar. Bidahaki bayrama tıpış tıpış gelirler o zaman, sıkma canını, oluruna bırak herşeyi. Olacak hiçbirşey senin suçun değil çünkü canım:34:

nişanlın seni zor durumda bıraktığının üzdüğünün farkında değil galiba...
yoksa böyle yapmazdı. Annesi babası nihayetinde onlar, yabancı değiller ki, oğulları söylemicek de kim söyleyecek ki böyle birşeyi..
Baban zaten izin vermez heralde bu durumda. Ki bence vermesin de, onlar da akıllansınlar. Bidahaki bayrama tıpış tıpış gelirler o zaman, sıkma canını, oluruna bırak herşeyi. Olacak hiçbirşey senin suçun değil çünkü canım:34:

teşekkür ederim canım farkında değil mi bilmiyorum bence farkında
babam gelenek görenek bilmez pek de takılmaz bu konulara
bilmiyorum sıkıldım :27:

teşekkür ederim canım farkında değil mi bilmiyorum bence farkında
babam gelenek görenek bilmez pek de takılmaz bu konulara
bilmiyorum sıkıldım :27:
ben bu gibi durumlarda babam izin verse bile yooo babam çok kızar hayatta izin vermez demeyi tercih ediyorum. Böylelikle karşı taraf nerede durması gerektiğini anlıyor. Öyle her istediği zaman sana her istediklerini yaptıramazlar, gel deyince gel git deyince git,:20: olmaz canım benim.

geçen yıl bayramda aynı durumu bende yaşadım. kurban bayramında nişanlım bize geldi annemle anneannemle büyük anneannemle görüştük. zaten ozaman herkes aynı binada oturuyordu. el öptük onların evine gittik. sözde sadece büyük dayısına gidecektik. bütün mahallede komşularına varana kadar gezdirdi beni kapı kapı. en sonunda kocacıma gelmiyorum başka yere dedim. bu ne böyle takmış koluna süs köpeği gibi heryeri dolandırıyor. okadar sinirlendimki. kocamda çok kızdı. gelinin senin elini öpmeye geldi sen neler yapıyorsun diye. eve geldik çantamı aldım çıktık beni evime getirdi. bu bayram sadece eşimin ailesini görüp döneceğim. sakın bazı konularda taviz vermeyin. erkek ailesi bazen çok düşüncesiz oluyor. bence başka şehirde yaşıyorsa aileniz olmadan gitmeyin bile. lafı sözü olursa canınızı sıkarlar. beni nişandan iki gün sonra ta giresuna düğüne bile götürmeyi teklif ettiler. annem göndermedi. iyide yaptı. herşeyi kendilerine olsun diye bekliyorlar. bir kerede elinebir tatlı bişe alıp. bizim evimize bayramın kutlu olsun diye gelen yok. ay amma sinirliyim ben bugün. her topicte içimi döküyorum :1:

geçen yıl bayramda aynı durumu bende yaşadım. kurban bayramında nişanlım bize geldi annemle anneannemle büyük anneannemle görüştük. zaten ozaman herkes aynı binada oturuyordu. el öptük onların evine gittik. sözde sadece büyük dayısına gidecektik. bütün mahallede komşularına varana kadar gezdirdi beni kapı kapı. en sonunda kocacıma gelmiyorum başka yere dedim. bu ne böyle takmış koluna süs köpeği gibi heryeri dolandırıyor. okadar sinirlendimki. kocamda çok kızdı. gelinin senin elini öpmeye geldi sen neler yapıyorsun diye. eve geldik çantamı aldım çıktık beni evime getirdi. bu bayram sadece eşimin ailesini görüp döneceğim. sakın bazı konularda taviz vermeyin. erkek ailesi bazen çok düşüncesiz oluyor. bence başka şehirde yaşıyorsa aileniz olmadan gitmeyin bile. lafı sözü olursa canınızı sıkarlar. beni nişandan iki gün sonra ta giresuna düğüne bile götürmeyi teklif ettiler. annem göndermedi. iyide yaptı. herşeyi kendilerine olsun diye bekliyorlar. bir kerede elinebir tatlı bişe alıp. bizim evimize bayramın kutlu olsun diye gelen yok. ay amma sinirliyim ben bugün. her topicte içimi döküyorum :1:
ewet yaa hep kendilerine istiolar. Benim kaynanam da azcık şuna da uğrayın azcık buna da uğrayın fln, bütün mahalleyi gezdirmişti bize... Bir de hala içime sindiremediğim bişey var, anlatmadan edemeyeceğim. Bi sene anneler gününde nişanlım sabah kahvaltısına bize geldi, akşam yemeğine de kayınvalideme gidecektik. Neyse biz kahvaltımızı ettik, keyif çaylarımız içerken zırrr telefon. Arayan valide sultan... Neymiş efendim bunu kene ısırmış, bu da tutmuş koparmış keney, oraya gidecekmişiz:53::53::53: Tam da kenelerden ölümlerin çok olduğu seneydi. Koşa koşa oraya gittik , hadi hastaneye gidiyoruz giyin anne dio nişanlım. aaa yok yok bişi olmaz dio. Yaa bişi olmazsa arama da o zaman ağız tadıyla oturalım di mi. Bizi yanına getirdi içi rahat etti...Tabi biz hastaneye götürdük yine de zorla

:( aynısı bu kadar olmaz ben yazmışım gibi hisettim...:43:
bayram konusuda gerçekten çok can sıkıcı:43:

çok zor yaa benimde ilk nişanlı bayramım ama ben izmirdeyim nişanlımın ailesi urfada....Kayınpederim babamı aradı babam yollamadı nişanlım tek gitti urfaya suratını asa asa :(

kızlar benim nişanlım ve ailesi şehirdışında ve 2 senedir nişanlıyız.bu süre içinde gecen bayramlarda sadece bi tanesinde onlar geldi, kurbanda da biz gittik ailece, koç keseceklermiş, biizm buraya gelemez diye..:1:
neyse işte ama her bayramda nedense benim oraya gidip tüm büyüklerin elini öpmem gerektiği gündeme geliyor.annemle de konuşmuştu kayınvalidem, gelsin ailemzi tanısın falan filan..bunu ilk söylediklerinide babam sinirlendi ve iizin vermedi ki zaten ben hayatta gitmezdim..benim bildiğim nişanlıllık süresince gelin hoş tutulur, gelip gidilir.benim gitmem saçma, buna rağmen yarıyıl tatilinde gidip 3-5 gün kaldım, arkasından dedesi vefat etti cenaze için gittim ki görev yaptığım yer çok uzak olmasına rağmen..babam da kızmakda haklıydı çünkü bayramlarda onların gelmesini bekliyolar..
çevreme bakıyorum kimse benim gibi değil.çok taviz veriyomuşum gibi geliyor.
önümüzdeki bayram için de aynı konu olay oldu yine.nişanlım bayramdan bi gün önce sen buraya gel, bayramın 2. günü falan siiznkilern yanına gideriz böylece iki tarafın da gönlü olur dedi..tepkim çok ağır oldu, yanlış mı yaptım bilmiyorum ama biz evli değiliz ki dedim..böyle bir sorumluluğumuz yok henüz.benim bilidiğim evli çiftler bayramlarda beraber iki tarafa gider:55:
ailem de garip karşılıyo bu durumu, sürekli bişeyler bahane edilip gelinmiyo,toplasan 3 kez ancak geldiler.biz de zaten o kadar gittik.biz mi oğlanı alıyoz onlar mı beni..bunlar önemli konular aile büyüklerimiz için..siz ne dersiniz?? ne yapmalıyım?:57:

inanırmısın aynı durum benimde başımda ve benim nişanım 4 gün sonra yani 13 kasımda olacak biz şuan sözlüyüz. 2 yıldır beraberiz. ne ramazanda iftara davet ettik ona geldiler, ne ramazan bayramında bayramlaşmaya geldiler ne de bu kurban bayramında bayramlaşmaya geldiler. hiç birşeye gelmediler. onlar avrupa yakasında biz anadolu yakasında oturuyoruz. neredeyse nişan olmasın diye kestirip attım atıcam okadar sinirliyim. küplere bindim desem yeridir. herkez ayıp etmiş erkek tarafı diyor bana. okadar öfkeliyimki 2 gündür uyuyamıyorum sinirimden. 2 haftada 5 kilo verdim. ama benimde bildiğim kız taş gibi ağırdır , babanemin bir lafı var sana diyim hemen. kız evi bereket evi, olan evi heraket evidir. bunu aklına yaz canım.

inanırmısın aynı durum benimde başımda ve benim nişanım 4 gün sonra yani 13 kasımda olacak biz şuan sözlüyüz. 2 yıldır beraberiz. ne ramazanda iftara davet ettik ona geldiler, ne ramazan bayramında bayramlaşmaya geldiler ne de bu kurban bayramında bayramlaşmaya geldiler. hiç birşeye gelmediler. onlar avrupa yakasında biz anadolu yakasında oturuyoruz. neredeyse nişan olmasın diye kestirip attım atıcam okadar sinirliyim. küplere bindim desem yeridir. herkez ayıp etmiş erkek tarafı diyor bana. okadar öfkeliyimki 2 gündür uyuyamıyorum sinirimden. 2 haftada 5 kilo verdim. ama benimde bildiğim kız taş gibi ağırdır , babanemin bir lafı var sana diyim hemen. kız evi bereket evi, olan evi heraket evidir. bunu aklına yaz canım.

kızlar benim nişanımdan sonra erkek evi kayıp oldu.Evimi,kınamı,düğünümü herşeyi biz yaptık eşimle,anormalleştiler yani her şeye hazırlıklı olun biz sevgimize birbirimize inandık.Düğünümede gelmediler.Aileleri kendi haline bırakın ne yapıcakları belli olmuyor...:47:

kızlar benim nişanımdan sonra erkek evi kayıp oldu.Evimi,kınamı,düğünümü herşeyi biz yaptık eşimle,anormalleştiler yani her şeye hazırlıklı olun biz sevgimize birbirimize inandık.Düğünümede gelmediler.Aileleri kendi haline bırakın ne yapıcakları belli olmuyor...:47:

inanmıyorum düğününe gelemeyecek kadar ne oldu yaaa.... insan gelini için değil evladı için gelir.

biz de farklı şehirlrdeiz. benim annem de onların gelmesi lazım sana bayramlık alması lazım kurban kesmesi lazım falan diyor ama bana çok tuhaf geliyor bütün bunlar. annemin arkadaşları da anneme hep diolar ki damat geldi mi bayramda. annem de gelemedi izin alamadı diyo içten içe kızıyo benden çıkarıyo sinirini. nişanlım asker olduğu için kolay olay izin veermiolar. genelde evlilere izin veriolar bayramda. neyse yani gelemedi işte. hatta kayınvalidem beni çağırdı sen gel dedi anneme yalvardı falan yanlarına gitmem için. ama benim de gitmem uygun olmazdı tabi. bi de kayınvalidem çok yaşlı 65 in üstünde ve sağlık sorunları da gelip gitmesi zor oluyo onlar için. e nişanlımın da izni olmadığı için gelemediler. çok da takmıorum bayramda gelmediler die. eski kafalı düşünceler bunlar.

Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama meraktan soruyorum

Benimde ilk nişanlı bayramım bayramda memleketlerinde oldukları için bize yeni bayramlaşmak için geldiler
Nişanlım beni alışverişe çıkardı ben sadece gömlek pant aldırdım ayakkabı çanta vs evde var gerek yok dedim yeni alındığı için hoş bayramda giyemedim
Neyse şimdi biz onlara bayramlaşmaya gitmemiz gerekiyor mu ? Ziyarete icabet o_O

Bide giderken bizim de erkek tarafına bayramlık almamız gerekiyor mu ? Annesi bana yine nisanlimla aldiklarimizla birde uc bes corap patikle bohca hazirlamis onu verdiler

Bayramda nisanli erkege bayramlik alinir mi ?

Back