Nişan nişanlıyken bayramlarda gitme gelme sorunu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

LadyDelarose

Atandım (09.07.2010)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
96
Yer
Diğer
kızlar benim nişanlım ve ailesi şehirdışında ve 2 senedir nişanlıyız.bu süre içinde gecen bayramlarda sadece bi tanesinde onlar geldi, kurbanda da biz gittik ailece, koç keseceklermiş, biizm buraya gelemez diye..:1:
neyse işte ama her bayramda nedense benim oraya gidip tüm büyüklerin elini öpmem gerektiği gündeme geliyor.annemle de konuşmuştu kayınvalidem, gelsin ailemzi tanısın falan filan..bunu ilk söylediklerinide babam sinirlendi ve iizin vermedi ki zaten ben hayatta gitmezdim..benim bildiğim nişanlıllık süresince gelin hoş tutulur, gelip gidilir.benim gitmem saçma, buna rağmen yarıyıl tatilinde gidip 3-5 gün kaldım, arkasından dedesi vefat etti cenaze için gittim ki görev yaptığım yer çok uzak olmasına rağmen..babam da kızmakda haklıydı çünkü bayramlarda onların gelmesini bekliyolar..
çevreme bakıyorum kimse benim gibi değil.çok taviz veriyomuşum gibi geliyor.
önümüzdeki bayram için de aynı konu olay oldu yine.nişanlım bayramdan bi gün önce sen buraya gel, bayramın 2. günü falan siiznkilern yanına gideriz böylece iki tarafın da gönlü olur dedi..tepkim çok ağır oldu, yanlış mı yaptım bilmiyorum ama biz evli değiliz ki dedim..böyle bir sorumluluğumuz yok henüz.benim bilidiğim evli çiftler bayramlarda beraber iki tarafa gider:55:
ailem de garip karşılıyo bu durumu, sürekli bişeyler bahane edilip gelinmiyo,toplasan 3 kez ancak geldiler.biz de zaten o kadar gittik.biz mi oğlanı alıyoz onlar mı beni..bunlar önemli konular aile büyüklerimiz için..siz ne dersiniz?? ne yapmalıyım?:57:

Son düzenleyen: Moderatör:
ben de merak ediyorum bu konuyu.annem onlar seni görmeye gelir diyor
nişanlımın anneeside gelin kızım elimi öpmeye gelir heralde bayramda diyormuş
napcaz biz şimdi nereye gitcez :)

biz izmirde sözlümgil sakarya da olduğundan biz gitmicez.herkesin geleni gideni var evine bayramda sonuçta...onun için bayramda ne biz gideriz ne onlar gelir..biz ramazanda bir tepsi baklava göndercez bayramdan bir ay sonra zaten gitcez oraya kurbanda onlar gelcek gelirken de kurban getircekler inş:):66:

bu konunun sorunu olacagı belliydi aramızda.
annem bayramdan önce gelsinler seni çarşıya çıkarsınlar diyor sonrada sen el öpmeye gidersin dedi
bizimki arada aklıyormuş bunları ailesine söyleeyemezmiş
annesi gelemezmş şeker hastasıymış onlar bana gelmezse ben de onlara gitmem gidersem de sorun çıkarırım..:20:
sevgili kayın validem arayıp söylemedi bunları nişanlımın düşünceleri..heralde sorun cıkmaz :20:

bu konunun sorunu olacagı belliydi aramızda.
Annem bayramdan önce gelsinler seni çarşıya çıkarsınlar diyor sonrada sen el öpmeye gidersin dedi
bizimki arada aklıyormuş bunları ailesine söyleeyemezmiş
annesi gelemezmş şeker hastasıymış onlar bana gelmezse ben de onlara gitmem gidersem de sorun çıkarırım..:20:
Sevgili kayın validem arayıp söylemedi bunları nişanlımın düşünceleri..heralde sorun cıkmaz :20:
canım normalde olması gereken kızın evine erkek tarafının bayramda ailecek gitmesi kıza alışveriş yapmalarıdır aynı zamanda bayramlığını felan onların alması lazım.ayrıca onlar gelecek tabi sen ailenden ayrı fittiri fittiri oğlan evine neden gidesin ailenin müsade etmemesi lazım buna.onlar gelir oğlan babanın elini öper sende onunkilerinkini öpersin. Bayram hoş birgün değil ya siz de onlara oturmaya gidersiniz 2.3. Gününde ailecek tek başına iş yapma bence at ailenin üstüne. Annemler asla yanlız bırakmazlar felan de

canım normalde olması gereken kızın evine erkek tarafının bayramda ailecek gitmesi kıza alışveriş yapmalarıdır aynı zamanda bayramlığını felan onların alması lazım.ayrıca onlar gelecek tabi sen ailenden ayrı fittiri fittiri oğlan evine neden gidesin ailenin müsade etmemesi lazım buna.onlar gelir oğlan babanın elini öper sende onunkilerinkini öpersin. Bayram hoş birgün değil ya siz de onlara oturmaya gidersiniz 2.3. Gününde ailecek tek başına iş yapma bence at ailenin üstüne. Annemler asla yanlız bırakmazlar felan de

bence de öyle olmalı cnm :34: onlar gelmezse ben gitmem zaten :19:
ama benim koca kafalı nişanlım tuhaf tuhaf konuşuyor.
ben nişanlıma bizde bayramlarda böyle olur dedim neler yapması gerektiğini söyledim
sadece takım elbise alacakmış bana ben de ben senden istemiyorum ailen götürsün beni onlar alsın dedim.
beklenti içinde olma bişi isteme onlar gerekeni yapar yapmazlarsa da yapcak bşi yok diyor..
bakalım konuşmuyorum
ben cekinmem söylerim ilk defa nişanlı olarak bayram yapcaz birazcık üzerine düşan görevleri yapsınlar..

kızlar benim nişanlım ve ailesi şehirdışında ve 2 senedir nişanlıyız.bu süre içinde gecen bayramlarda sadece bi tanesinde onlar geldi, kurbanda da biz gittik ailece, koç keseceklermiş, biizm buraya gelemez diye..:1:
neyse işte ama her bayramda nedense benim oraya gidip tüm büyüklerin elini öpmem gerektiği gündeme geliyor.annemle de konuşmuştu kayınvalidem, gelsin ailemzi tanısın falan filan..bunu ilk söylediklerinide babam sinirlendi ve iizin vermedi ki zaten ben hayatta gitmezdim..benim bildiğim nişanlıllık süresince gelin hoş tutulur, gelip gidilir.benim gitmem saçma, buna rağmen yarıyıl tatilinde gidip 3-5 gün kaldım, arkasından dedesi vefat etti cenaze için gittim ki görev yaptığım yer çok uzak olmasına rağmen..babam da kızmakda haklıydı çünkü bayramlarda onların gelmesini bekliyolar..
çevreme bakıyorum kimse benim gibi değil.çok taviz veriyomuşum gibi geliyor.
önümüzdeki bayram için de aynı konu olay oldu yine.nişanlım bayramdan bi gün önce sen buraya gel, bayramın 2. günü falan siiznkilern yanına gideriz böylece iki tarafın da gönlü olur dedi..tepkim çok ağır oldu, yanlış mı yaptım bilmiyorum ama biz evli değiliz ki dedim..böyle bir sorumluluğumuz yok henüz.benim bilidiğim evli çiftler bayramlarda beraber iki tarafa gider:55:
ailem de garip karşılıyo bu durumu, sürekli bişeyler bahane edilip gelinmiyo,toplasan 3 kez ancak geldiler.biz de zaten o kadar gittik.biz mi oğlanı alıyoz onlar mı beni..bunlar önemli konular aile büyüklerimiz için..siz ne dersiniz?? ne yapmalıyım?:57:

aynı durumdayız:36:
annem onlar önce bize gelcek diyor
karşı taraf da gelinimiz bize gelsin sonra hep beraber bize gelcekmişiz gün içinde.
herkesin adeeti farklı ortada kalan biz oluyoruz.onlar bize gelmezse ben gitmemek için elimden geleni yapıcam:47:

kızlaaarr bu sorun bende de vaaarr :( iş ne zaman ciddiye bindi nisanlımın annesi gercek yüzünü cıkardı o kadar cok sorunlar cıktı ki aramızda..ama son olayda benle alakası olmayan sorunlar yüzünden nisanlımla görüsmüyolar anneside beni arayıp senlede görüsmek istemiyorum dedi bende artık öyle sogudum ki yaptıklarından ve kendisinden konusu acıldıgında bile sinirleniyorum ama inanın her sorun ondan ve büyük oglundan cıktı ben nisanlanırken hic birsey istemedim durumları cok iyi olmasına ragmen dügün bile istemedim sırf sonradan laf söz olmasın diye kendi nisan elbisemi söz elbisemi kendim aldım onların nisanda karsılaması gerekenleri bile biz yaptık annem bide döne döne sordu eksik bişey varmı nasıl yapalım diye.. bunlar hic birsey kalıyor digerlerinin yanında.. maddi olarak degil sadece anlatmak istedigim..simdi bende bayramda gitmek istemiyorumm hemde hic istemiyorum nisanlımada görüsmek istemedigimi ama onun her istediginde annesinin yanında olabilecegini söyledim kabul etti cünkü durumun farkında.. ama bayram baska birsey ne yapacagımı hic bilmiyorum ve Allah biliyo hic gitmek istemiyorum. dogumgününde aldıgım hediyeyi acmadı bile kenara attı. birde ben cok istenen gelinim birde digeri gibi istenmeseydim nolurdu bilmiyorum gerçi örnekler önümde..

Son düzenleme:
ufff herkes de ayrı bi dert bu ne ya bayram şimdiden zehir oldu:50:
annem ben aramam onlar arasın diyor yaw arada kaldım resmen
bayramı merak ediyorum şahsen nasıl gecicek:47:

ufff herkes de ayrı bi dert bu ne ya bayram şimdiden zehir oldu:50:
annem ben aramam onlar arasın diyor yaw arada kaldım resmen
bayramı merak ediyorum şahsen nasıl gecicek:47:

keske bayram gelmese diye düsünüyorum zaman zaman

üfff hep aynı dertler walla. Şimdi ben de sizlere kendi durumumu anlatayım kızlar...
Daha önceki senelerde nişanlım bayram günü önce bize gelirdi, bayramlaşıp biraz oturup beni alırdı ve onlara giderdik. 1.gün onun akrabalarını, 2. gün de benim akrabalarımı gezerdik. Şimdi bu yıl nişanlım askerde.
Ben önce ailemle bayramlaşıp kayınvalidemlere gitmeyi düşünüyorum ilk gün, yakın akrabaları görürüm mahalledeki, gece de dönerim.2.gün kendi akrabalarımı gezip 3. gün de nişanlımı görmeye gideceğim....
Bayramı bir şekilde düzene koydum da, kandillerde de gitmek problem oluo, evleri biraz uzak, gidince kalmam gerekio, e işten çıkıp oraya gidince de bu sefer kendi ailemin elini öpememiş oluyorum.
Bu yüzden geçen kandil gitmedim kayınvalidemlere, tlfla kutladım. Biliyorsunuz bu cuma kadir gecesi. Gitmeye niyetlenmiştim, ama perşembe günü ailecek iftara çağırdı bizi kayınvalidem. Şimdi 2 gün üstüste gitmek istemiyorum, ama gitmezsem de ayıp olur mu sizce?

Biz ailecek köye gidiyoruz bayramda, kurtulduk :1:
yoksa aynı dert bizde de olacaktı, kurbana kadar rahatız.. :64:
bizde şöyle beklenir, birlikte alışverişe çıkılıp ardından ilk kız evine gelinir bayramlık getirilir, sonra da erkek evine tatlıyla filan gidilebilir.. Ama herkesin adetler birbirine uymuyo, herkes ince düşünemiyo, nişanlılarımız ne gerek var milleti uğraştırmaya havasındalar, kız evi niye gerek olmasın bunlar önemli şeyler havasında, Allah bizlere sabır versin arkadaşlar.. :27:

bende kurban bayramında sözlü olucam.. nişan yapmama durumumuz var bu yuzden nişanlıda sayılabilirim şimdiden gitme gelme davası guduluyo yani daha istemeye bile gelmediler..

ben sevmem bole gitmeleri gelmeleri.. sevgilimde ne demek bayramda sozlu bi bayan olarak seni beklemicekmi benim ailem diyo.. annesi babası neysede, geri kalanlara da gitmek zorundaymısız gibi bi hava var ortada..

isterse kendini pencereden atsın valla umrumda bile degil.. kayınvalideme kayınpederime giderim elini oper gelirim o kadar

:63:

ben bayılıyorum onlara gitmeye yaa:52:

zaten hem erkek tarafı oldukları için ilk gelme konusunda onların gelmesi lazım ayrıca benim anneme babam onlardan büyük bu yüzden de onlar gelmeli.

onlar gelip gitmeselerde ben giderim onlara ne var yani. sevgilim gelir sabahtan annemiz babamın elini öper sonra biz onlara gideriz böylelikle geçer. büyüklerde kendi aralarında halletsinler :)

mesela benim abim nişanlı . artık bayramda ne kızın ailesi geliyo ne biz gidiyoruz. sadece abimin nişanlısı geliyor abimde onlara gidiyor oldu bitti iştee:49:

zaten hem erkek tarafı oldukları için ilk gelme konusunda onların gelmesi lazım ayrıca benim anneme babam onlardan büyük bu yüzden de onlar gelmeli.

onlar gelip gitmeselerde ben giderim onlara ne var yani. sevgilim gelir sabahtan annemiz babamın elini öper sonra biz onlara gideriz böylelikle geçer. büyüklerde kendi aralarında halletsinler :)

mesela benim abim nişanlı . artık bayramda ne kızın ailesi geliyo ne biz gidiyoruz. sadece abimin nişanlısı geliyor abimde onlara gidiyor oldu bitti iştee:49:

bazen ben de :59:
ama bu benim nişanlı ilk bayramım olacak biraz özel oldugumu hissetmek istiyorum:36:

sizce doğrusu nedir?
anneme göre onlar bayramdan önce gelir alışweriş yapılır sonra bayramda da ben giderim.
nişanlımın ailesine göre ise nişanlımla biz alışweriş yapıcaz bayramda onlara gidicez sonra onlar beni evime geri getircekmiş (sözde)iki şehir arası yaklaşık 5 saat fln.
ama bunları aileler konuşmadı annem arayıp söylemem diyor yüzsüzlük olurmuş
onların aklı edip araması geerekirmiş
anneme kıyamam onun istekleri benim için çok önemlidir.ben de arada kaldım kimse birbirini aramıcak soğuk soğuk bir bayram gecirecegz diye korkuyorum:26:

üfff hep aynı dertler walla. Şimdi ben de sizlere kendi durumumu anlatayım kızlar...
Daha önceki senelerde nişanlım bayram günü önce bize gelirdi, bayramlaşıp biraz oturup beni alırdı ve onlara giderdik. 1.gün onun akrabalarını, 2. gün de benim akrabalarımı gezerdik. Şimdi bu yıl nişanlım askerde.
Ben önce ailemle bayramlaşıp kayınvalidemlere gitmeyi düşünüyorum ilk gün, yakın akrabaları görürüm mahalledeki, gece de dönerim.2.gün kendi akrabalarımı gezip 3. gün de nişanlımı görmeye gideceğim....
Bayramı bir şekilde düzene koydum da, kandillerde de gitmek problem oluo, evleri biraz uzak, gidince kalmam gerekio, e işten çıkıp oraya gidince de bu sefer kendi ailemin elini öpememiş oluyorum.
Bu yüzden geçen kandil gitmedim kayınvalidemlere, tlfla kutladım. Biliyorsunuz bu cuma kadir gecesi. Gitmeye niyetlenmiştim, ama perşembe günü ailecek iftara çağırdı bizi kayınvalidem. Şimdi 2 gün üstüste gitmek istemiyorum, ama gitmezsem de ayıp olur mu sizce?

çok ince düşüncelisiniz ne kadar güzel:71: inş nişanlınızn ailesi de böyledir
bence ayıp olmaz zaten bigün önceden beraber iftarda olcaksınız tel edersiniz olur biter..

bazen ben de :59:
ama bu benim nişanlı ilk bayramım olacak biraz özel oldugumu hissetmek istiyorum:36:

sizce doğrusu nedir?
anneme göre onlar bayramdan önce gelir alışweriş yapılır sonra bayramda da ben giderim.
nişanlımın ailesine göre ise nişanlımla biz alışweriş yapıcaz bayramda onlara gidicez sonra onlar beni evime geri getircekmiş (sözde)iki şehir arası yaklaşık 5 saat fln.
ama bunları aileler konuşmadı annem arayıp söylemem diyor yüzsüzlük olurmuş
onların aklı edip araması geerekirmiş
anneme kıyamam onun istekleri benim için çok önemlidir.ben de arada kaldım kimse birbirini aramıcak soğuk soğuk bir bayram gecirecegz diye korkuyorum:26:
wakwakicim, bence nişanlın yanlış düşünüyor. Önce alışveriş yapıp kız tarafına gidilmeli. Sonra sen kayınvalidenle kayınpederinin elini öpmeye gitmelisin. Anneb aramam diyorsa sen nişanlına uygun bir dille "Bizde adet böyle, önce erkek tarafı gelir. Aksi takdirde babam kesinlikle beni önce size göndermez" de ve ailene at topu...Sıkma canını. Onlar sizi arayıp nasıldır adetini die sormuyorlarsa sen de böyle mesajla ilet düşüncelerini:34:

çok ince düşüncelisiniz ne kadar güzel:71: inş nişanlınızn ailesi de böyledir
bence ayıp olmaz zaten bigün önceden beraber iftarda olcaksınız tel edersiniz olur biter..
Teşekkür ederim. Elimden geldiğince kırmamaya ve iki taraf arasında denge kurmaya çalışıyorum. Ama bazen bunun kıymetinin bilinmediği zamanlar da oluyor tabi. Neyse napalım, herkesin farklı farklı huyları karakterleri var, bunu değiştiremiyoruz maalesef:50:

konu dışı olacak ama yazının rengi çok kötü insanın gözünü alıyor ve okunmuyor. bilgin olsun :)

Biz ailecek köye gidiyoruz bayramda, kurtulduk :1:
yoksa aynı dert bizde de olacaktı, kurbana kadar rahatız.. :64:
bizde şöyle beklenir, birlikte alışverişe çıkılıp ardından ilk kız evine gelinir bayramlık getirilir, sonra da erkek evine tatlıyla filan gidilebilir.. Ama herkesin adetler birbirine uymuyo, herkes ince düşünemiyo, nişanlılarımız ne gerek var milleti uğraştırmaya havasındalar, kız evi niye gerek olmasın bunlar önemli şeyler havasında, Allah bizlere sabır versin arkadaşlar.. :27:
Allah arada kalan gelinlere yani bizlere sabır versin wallahi:1::1:

bende kurban bayramında sözlü olucam.. nişan yapmama durumumuz var bu yuzden nişanlıda sayılabilirim şimdiden gitme gelme davası guduluyo yani daha istemeye bile gelmediler..

ben sevmem bole gitmeleri gelmeleri.. sevgilimde ne demek bayramda sozlu bi bayan olarak seni beklemicekmi benim ailem diyo.. annesi babası neysede, geri kalanlara da gitmek zorundaymısız gibi bi hava var ortada..

isterse kendini pencereden atsın valla umrumda bile degil.. kayınvalideme kayınpederime giderim elini oper gelirim o kadar

:63:
walla biz ilk bayramımızdan beri bir günümüzü onun akrabaları için, bir günümüzü de benim akrabalarım için ayırıyoruz. Biz de henüz nişan yapmadık hemde. Cookicim tabi kendi tercihin ama yakın akrabalarına da seninle beraber gitmek isteyebilir sözlün:34:

walla en güzeli, siz kendi işinizi halledin de, büyükler de kendi aralarında halletsinler:34:

Back