• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlıyım ama evlenecek kadar sevmiyorum

Sln34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2016
224
77
98
Merhaba. 1 yıldır nişanlıyım. Maddi durumlardan nişanlılık süremiz uzadı. Yani karşı taraf maddi durumunu iyi gösterdi ama maalesef öyle değilmiş. Mahkeme işleri falan var. Bekliyoruz. Ve ikimizde nişanlılığın bu kadar uzamasında hayır olmadığını biliyoruz. Ana sorun şu ki, onun beni sevdiği kadar sevmiyorum. Görücü usülü nişanlandık. Ahlaklı. Namazında niyazında işinde gücünde. Ama uzadıkça bazı şeyler kafamı kurcalıyor ve soğuyorum. Evlilikte güzel ahlak gerekli ama sadece o yetmiyor. Bazı huylarıda hoşuma gidiyor sayılmaz. Ne yapmam gerekir? Daha 22 yaşındayım ve karşıma daha iyi biri çıkar mı yoksa daha kötüsü mü çıkar? Allah bilir tabi. Ama sizinde fikirlerinize çok ihtiyacım var :-(

Daha çok gençsin hani 30 yaşında olsanız sevmenin yerine mantık alır ama daha vaktiniz var bence sevmek çok önemli bir kere ıluyor sonuçta

Haklısınız ama onu bırakınca sanki daha kötüsü çıkcak karşıma diye düşünüp duruyorum. Yok yere ayrılcakmışım gibi hissediyorum. :-( Mantık düşünüyorum hep

Haklısınız ama onu bırakınca sanki daha kötüsü çıkcak karşıma diye düşünüp duruyorum. Yok yere ayrılcakmışım gibi hissediyorum. :-( Mantık düşünüyorum hep

Daha iyisi de çıkabilir ?
Böyle tahminlerle evlenilmez.Daha kötüsü çıkarsa onu da reddedersiniz,dünyaya evlenmek için gelmediniz,bu kadar şartlamayın kendinizi.

Mecbur hissediyorum ve o üzülünce üzülüyorum. Bi kere ayrılmayı denedim ve o üzüntüsünü görünce beni ondan daha iyi sevicek biri karşıma çıkmaz diye düşündüm

Alışmışsınız ve net sebepleriniz yok.
Ama evlilik yaklaştıkça bu düşünceleriniz iyice artıp sizi rahatsız edecek, çekilme isteğiniz artacaktır zaten.
Evliyken birine aşık olma ihtimaliniz yüksek oluyor bu düşüncelerinize bakarsak, ben mantık evliliğinde bundan çok korkarım.
Böyle evlenip bir ömür aşka gerek duymayan da var ama şuan bu hislere sahipseniz ya bir şeyler size uymuyor ya da yoğun bir sevgi olmadan yapamayacağınızı anladınız.

Sevemiyorum diyorsunuz ayrilmiyorsunuz
Ayrildim cok üzüldü daha kötüsü mü cikar diyorsunuz
Burdan size kimse yardimci olamaz...

Bence siz bu adamla evlenir sonra çocuk yapar ondan sonrada hayatınıza devam edersiniz...

Alışmışsınız ve net sebepleriniz yok.
Ama evlilik yaklaştıkça bu düşünceleriniz iyice artıp sizi rahatsız edecek, çekilme isteğiniz artacaktır zaten.
Evliyken birine aşık olma ihtimaliniz yüksek oluyor bu düşüncelerinize bakarsak, ben mantık evliliğinde bundan çok korkarım.
Böyle evlenip bir ömür aşka gerek duymayan da var ama şuan bu hislere sahipseniz ya bir şeyler size uymuyor ya da yoğun bir sevgi olmadan yapamayacağınızı anladınız.
+ Bir de bunu anlatması, ailelere açıklaması vs işi büyütüyordur tabi. Ama kendinizi yakmanızdan önemli değil.

Sevemiyorum diyorsunuz ayrilmiyorsunuz
Ayrildim cok üzüldü daha kötüsü mü cikar diyorsunuz
Burdan size kimse yardimci olamaz...

Bence siz bu adamla evlenir sonra çocuk yapar ondan sonrada hayatınıza devam edersiniz...
Aynı o düşüncedeyim bende. Çoluk çocuğa karışırım normal hayatım olur. İyi bir baba iyi bir eş olur eminim ama birşeyler eksik sanki

Merhaba. 1 yıldır nişanlıyım. Maddi durumlardan nişanlılık süremiz uzadı. Yani karşı taraf maddi durumunu iyi gösterdi ama maalesef öyle değilmiş. Mahkeme işleri falan var. Bekliyoruz. Ve ikimizde nişanlılığın bu kadar uzamasında hayır olmadığını biliyoruz. Ana sorun şu ki, onun beni sevdiği kadar sevmiyorum. Görücü usülü nişanlandık. Ahlaklı. Namazında niyazında işinde gücünde. Ama uzadıkça bazı şeyler kafamı kurcalıyor ve soğuyorum. Evlilikte güzel ahlak gerekli ama sadece o yetmiyor. Bazı huylarıda hoşuma gidiyor sayılmaz. Ne yapmam gerekir? Daha 22 yaşındayım ve karşıma daha iyi biri çıkar mı yoksa daha kötüsü mü çıkar? Allah bilir tabi. Ama sizinde fikirlerinize çok ihtiyacım var :-(

Sevmediğin biriyle aynı yatağa girmek?
Ne bileyim tuhaf:110:

Bir de şöyle birşey var. Ayrı şehirlerdeyiz. Ayda bir falan görüşüyoruz. Acaba bu yüzden mi soğukluk oluyor, evlenince herşey yoluna girer mi diye düşünüyorum

İşte onu da bir araya gelmeden bilemezsin ki.. Yanındayken kendini bir sorgulasan mutlu muyum onunla diye. Çünkü bazı insanlar görerek, dokunarak sever.

Back