M mademoiselle_0637 ya ben bu olayı anlamıyorum, yani daha doğrusu bizim kadınları anlamıyorum. bunun altında yatan sorun gerçekten nedir? neden bir kadın kendini öyle rezil bir erkeğe layık görüyor? dışarıda erkek mi yok? hepsi de kötü değildir yahu. hadi evli olanlara her ne kadar kızsak da bazıları gerçekten çok çaresiz oluyor, çocuk var, gidecek yer yok, aileden hayır yok, işsiz güçsüz filan da... böyle adamlara katlanan "sevgili"leri de var. üstelik bakıyorsunuz, işi gücü var kadının, okumuş, şu an para kazanıyor. kariyeri var, bilmem ne sorumlusu, bilmem ne müdürü falan... ama adam kendine bakmadan bu kadını aşağılar, hem cinsel anlamda sıfırdır hem de duygusal anlamda tam bir öküzdür.
bakın biraz magazinel bir örnek olacak ama... seda akgül'ü bilirsiniz, sunucu. 40 yaş üstünde bir kadın ama fiziksel olarak gayet hoş yani Türkiye genelindeki o yaşta kadınlara göre. bu kadın geçen sene 1,5 senedir sevgili olduğu adamla evlendi ve sadece 4 ay evli kalıp boşandı. ve kadının anlattıklarına göre adam devamlı kendisini aşağılamış, sen çirkinsin, güzel yemek yapamıyorsun, benim 60 yaşındaki eski sevgilim senden daha güzel şöyle böyle... daha bir sürü çirkin ithamlar. kadın tekmeyi basmış tabi ama sonuç olarak ne kadar incindi, gururu kırıldı düşünebiliyor musunuz? yani bir erkek bir kadına, karısına, üstelik güzel ve maddi anlamda da iyi durumda olan karısına bu lafları edebilecek özgüveni nereden buluyor? bu yüzü nereden buluyor? bu saygısızlığı nasıl yapabiliyor? hadi halkın içindeki örneklerde kadın kendini çok ezdiriyor diyelim. e benim bahsettiğim kadın kendini ezdirebilecek bir kadın değil ki? sadece mutlu bir yuvam olsun demiş ve evlenmiş. üstelik adamın bu rezilliğine rağmen hemen kesip atmak istememiş belki hatasını anlar, belki zor bir dönemden geçiyordur diye. bakmış olmuyor, basmış tekmeyi.
şimdi bu erkek kendini ne sanıyor da bunu yapabiliyor? ben anlamıyorum.