• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla İçime Sinmeyerek İStemeyerek Tuttuğum Evim :( :(

Evin büyüklüğü küçüklüğü önemli değil boşa dert ediyorsunuz huzurun olsun bak nasıl kocaman bir ev geliyor sana ;) benimde evim minicik ama çok huzurlu mutluyum şükür

İlla girişi salon yapman gerekmiyor, girişi oturma odası, o geçtiğin odayı da salon yaparsın
Böylece salonun hep temiz kalmış, az kullanılmış olur
Salon deyince koca koca büfeler, vitrinler almazsın da daha modern daha az eşya ile döşersin

hayırlı olsun canım. yerinde olsam, salon ve oturma odası diye ayırmazdım, salonda otururdum. salondan geçilen odayı da ütü odası, çamaşır kurutma odası yaparım. bir de yatılı misafir için kanepe, ohh miss. :KK66:
oturma odası ve salon bana çok gereksiz geliyor.

Eve açık renk hatta mümkünse beyaz mobilya al. Duvarları beyaz boya. Bol bol ve büyük aynalar kullan.
Küçük eve alıştıktan sonra daha sıcak ve huzur dolu oluyor :)

Düzenleme:
Aklın yolu bir, yorumları okumadan yazmıştım. Tesadüf ya bir önceki yorumla aynı olmuş :KK70:

Kiracıların yüzde kaçı istediği gibi bir evde oturuyor ki zaten..
Bir gün evimiz olunca inşallah diyerek oturuyoruz işte.

Arkadaşlar yazmışlar zaten.
Az ve kaba olmayan açık renkli eşyalarla evini ferah göstermen mümkün.
Şimdiki aklım olsa salon ve oturma odasını ayırmazdım ben mesela.
Sen de salonu oturma odası yap, diğerini ütü odası ya da misafir odası tarzı bir oda yap.
ikea-hemnes-divan-tasar%C4%B1mlar%C4%B1-2015.jpg

Şu tarz yani, çok kullanışlı ve şirin olur bence.

Mutluluklar dilerim..

Evin muhtemelen 2+1 dir konu sahibi, 75 metre kareyse. 1+1 olarak düşün bence, o zaman 1+1 75 metrekare gayet ferah kullanım alanı sağlar.
Demek istediğim, salondan geçerek gidilen o oda var ya, onu salonun bir parçası olarak say. Ben olsam muhtemelen yemek odası yapardım, salona da hem günlük hayatta oturabileceğim, hem de misafir gelirse açılıp yatağa dönüşebilen fonksiyonel mobilyalar koyardım. Salonda sadece oturma grubu ve televizyon, bir de ufak tefek dekoratif eşyalar kullanırdım. Bağlantılı odada da yemek masası ve büfe filan olurdu,
Duvarları beyaza boyama ve eşyaları beyaz alma kısmına katılmıyorum. Ferah yapacağım derken çok sıkıcı oluyor öyle evler.
Duvarlarda salonda ilan, mutlaka duvar kağıdı kullanırdım ben, açık renkli, ama renkli. Yatay çizgili veya desenli.
Bol miktarda ayna kullanımı doğru, ferahlık için bol bol turkuaz ve mavi renklerle dekorasyon öneririm.

Yani benim bildiğim zaten oturmak için salon kullanılır. Salonla birleşik olan odayı salonla beraber kullanırsınız. Diğer oda da yatak odanız olur ama çocuk olunca çocuk odası işini nasıl yaparsınız bilemem.

Bir de fotoğraf atma imkanınız var mı? Çok merak ettim şu evi. Umarım karanlık falan değildir, karanlıksa o başka.

eşyalarımı her eve uyabilecek tarzda seçmiştim kücük kibar ve ufak eşyalarım.. o yönden proplemim yok :KK43:
canımı sıkan bide oturma odaSIna salondan giriyorsun çok saçma sapan.. :KK43:
olmadı kızlar salonda oturacğaım oturma odasıın salon yapacağım bilmiyorum artık nasıl olacak
ama yapamacağım diye korkuyorum ben birde rahatsızm basık evlerde duramıyorum ama huzurum olsnda dedğiniz gibi o ev cennet gibi gelir insanlar demi
Eşyalarınız hem oturma odası hem salon için ayrı ayrı alınmadıysa oturma odası yapılmayabilir bence... O salondan girilen bölümün kapısı genişse fln belki yemek odası bölümü yapılabilir böylece salon daha büyük olmuş olur.... Açık renk eşyalar baya geniş gösteriyor evleri, özellikle perde seçimi fln açık tonlarda olursa basmaz... Bir de şuan evin duvar renkleri belki koyu renkse ondan basmıştır seni, renkleri değişince ferahlayabilir...
Kusuruma bakmayın ama bana çok saçma geliyor çünkü oturma odası mantığı :/ Özellikle yeni evli çiftlerde... Salon benim için oturma odası çünkü... Belki fazla misafir gelen bir aile olmadığımız için... Çünkü sanırım oturma odası; salonda genelde misafir ağırlayan ailelerin tercihi...

insanın gönlü huzurlu geniş bahçeli villar da ister rezidanslarda dairede...
size bir örnek vereyim. ben gençliğimde varlıklı bir ailenin kızıydım annem babam ayrıldı annemin ailesi bize destek verdi ve sıfırdan bir ev kurduk. babamla oturduğumuz ev tripleks villaydı. annemle yaşayacağımız ev aynı bu bahsettiğiniz gibi küçük bir evdi. ayrancıyı bilenler oranın küçük 2 artı 1 lerini bilir. ama hayatımın en huzurlu ve mutlu günlerini yaşamaya başlamıştım. o evde kavga olmayacaktı. sevdiğim insanlarla olacaktım...sonra üniversitede kendi evime çıktım. bir tek oda bir mutfak ve tuvaletten oluşuyordu. duşu tuvaletteydi. babamdan para alıp stüdyo daire tutmadım o kapıcı dairesini tuttum. yine hayatımın en rahat ve huzurlu günlerini orda yaşadım. o küçük evde ne partiler verildi, ne güldük ne ağladık.. sonra eşimle tanıştım onunla bu seferde 1 artı 1 bir eve çıktık. o ev hala benim için çok özeldir. bu sefer banyosu vardı:) sonra evlendik o zaman bütün birikimiizi harcamış hatta borca girmiştik. kendimizi toparlayalım diye 80 metrekare bir 2 artı 1 tuttuk. eşyam bile azıcıktı. ama yine her şey güzeldi. aman banyosu kötü diye kendimi yemedimde aldım elime boya turkuaza boyadım çiçek koydum böcek kondurdum derken kendi tarzıma dönüştürdüm. sonra zaman geçti biz kendimizi toparladık. şimdi gönlüme göre bir ev aldım krediye girdim. yani diyeceğim sabır.... benim ilk evim "köpek bağlasan durmaz" denen türdendi. ama benimdi yaa daha ötesi yoktu. o bit kadar cehennemin dibindeki rutubet kokan eve ne kadar özendim eşyalar tablolar aldım duvarlarını boyadım.
tabiki en iyisini istiyorsunuz. hakkınız.. ama o ev size ve sevdiğiniz adama ait olacak!

Kapısında yazmıyor ya burası oturma odası diye. oturma odası dediğiniz yeri yatak odası yapın. oturma odanızın kapısını da kışın kaparsınız 1 odayı ısıtmamış olursunuz faturanız azalır. tezgâhım benim de ufak ama böyle alanın az olduğundan dağıtınca hemen topluyorsun çünkü tekrar kullanmak istediğinde kullanabileceğin başka bi alan olmuyor, mecburiyetten de olsa evin toplu oluyor. yayla gibi evi ne yapacaksın ki? at mı koşturacağız amaan boşver onlarda çocuklu, geniş aileler yada kalabalık öğrenciler otursun iki kişisiniz çok takılma derim. koridora ne koyacaksın ki zaten kapı kadar portmanto falan mı? ikeanın duvara monte edilebilen ayakkabılıkları falan var onlara bi bakabilirain hem dekoratif hem kullanışlı

Valla cnm iki kisisiniz at kosturacak değilsnz ya en azından bi süre..
onu bulamayanlerda var...

Bizim eski evimiz öyleydi hem oturma odasina hem cocuk odasina salondan giriliyordu salonu koridor gibi kullaniyorsun bir nevi annem hic sevmezdi ama oyle guzel dizayn etmiştik ki gelen bayilirdi yani esya seçiminle ferah bir ev yapabilirsin orayı

Back
X