• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla İçime Sinmeyerek İStemeyerek Tuttuğum Evim :( :(

Sen oturma odasına gümüşlük ve masa koy. Orası yemek odası olsun salonda otur geniş geniş . Bana saçma geliyor salon varken başkw odada oturmak. Çocuk yokken 1+1 de bile oturulabilir.

Bir çok ev boşken pek bir şeye benzemez. Ama yerleştirdikten sonra daha güzel görünür. Buna rağmen ilk giriş izlenimleri çok önemli maalesef. Bazı evlerin boğucu bir havası olabilir. Ancak şartlarınız buna müsaitse en azından düzelene kadar sabretmelisin. Sen çalışmıyorsun sanırım?????

Sağolun kızlar gerçekten desteğe cok ihtiyacim vardı sizin bu yorumlarnzdan sonra rahatladm baya evivn resmnide çekip atacağım buraya

Bir çok ev boşken pek bir şeye benzemez. Ama yerleştirdikten sonra daha güzel görünür. Buna rağmen ilk giriş izlenimleri çok önemli maalesef. Bazı evlerin boğucu bir havası olabilir. Ancak şartlarınız buna müsaitse en azından düzelene kadar sabretmelisin. Sen çalışmıyorsun sanırım?????
Ben calismiyorm yeni mezun oldum is arıyorum ne yazikji aynen de öyle evin boguk bi havasi var bide mufgagn tezgahi felan o kadar kucukku bunlar morelimi cok bozuyor

Canım bu kadar canını sıkma ev kırık dökük değilse sorun olmaz bence eşyalarını yerleştirince emin ol daha güzel olacak rahatlıyacaksın.Oturma odasından salona geçmek biraz tuhaf ama olsun sıkıntı etme sürekli oturma odanı düzenli tutmak zorunda kalırsın başkada bir sorun olmaz herhalde sizden önceki nasıl yaptıysa sizde öyle yaparsınız

Bizim evimiz de küçücük :-) öyle küçük ki almak istediğim birsürü şeyden feragat ettim, sırf eve siğabilelim diye. Benim için tek iyi. Yani is yerime yakın olması ve kirasinin uygun olmasıydı. Onun dışında hiçbir artışı yok. Hatta sumdi cok sicak. Ev iki taraftan da gunes aliyor klimamizda yok dusun artik evin salonunda yere yatak serip yatiyoruz. Yere serdigimiz yatagin bile ayri bir heyecani eglencesi var. mutluyuz esimle. Belki birgun buyuk bir evimiz, birsuu esyamiz olur aama bu mutlu gunler kolay kolay ele gecmez. Bu yuzden keyfini çıkar ;-)

Hiç üzme kendini. Temizmiş, iyi ısınıyormuş, aydınlıkmış. Hepsinden önemlisi kirası uygunmuş. Temizlemesi de kolay olur. Daha ne. Satın alsan anlarım, burası geçici. Güzel tasarruf yapın, gönlüne göre bir ev alırsınız.

Herkes söylemiş, az mobilya, açık renk boya, aynalar. Klasik oturma odası, salon diye takılma. İki odayı da ayrı ayrı düşünme, ortak alan gibi döşe. O zaman birinden ötekine geçiş saçma gelmez.

Sen içinde mutlu huzurlu olduktan sonra o ev sana saray gelir. Banyoda, tuvalette ve mutfakta kapı arkalarında yer kaybı varsa o köşelere yerden tavana kavisli raflar koy. Çok eşya kaldırır. Güle güle, sıhhatle otur.

Salona yemek takimini koyarsin
Oturma odasinada kose takimi koy daha buyuk gorunur ve esyalarini acik renk secmelisin koyu renk evi dar gosterir

Ha bide mutfağı küçük demişsin ya.. benim zahirelerim tencere tavalarim yatak odasında ebeveyn banyosunda duruyor. (Banyo hiç kullanilmamis. Zaten lavaboya falan da yok bi dandik duş başlığı vardı onu da iptal ettirdik. Icine küçük bir raf koyduk)

Gepgenis eve ne orta sehpasi ne vitrin ne gumuşluk almadim. Ferah ferah oturuyorum. Evi kendine zindan etmek gibi geliyor bana tikis tikis doldurmak. Tv sehpasi da unite degil, gayet kucuk. Evime gelen nefes aliyor. Almayin arkadaslar bakin, şart degil. Bunlar hep alisilagelmis seyler. Degismek bizim elimizde.

Oturma odasından salona geçiyorum dediğin yer yemek odasıdır.
Benim evimde tarif ettiğin gibi
Kapıdan girince hemen bi kapı daha açınca yemek odası büyük kapı ve salon
Koridor 3,5 m büyün odalar burada

Evim 60 m2 üstelik bi Dünya'da kira ödüyorum ben salonla oturma odası dediğin yerin arasındaki kapıyı çıkarttım
1 köşe koltuk 2 berjer 6 kişilik masa ve konsolum var
Tv konsolun üstünde duruyo değişik biraz konsolum tv ünitesi gibi duruyo
Gayet rahat sığdık.

Allah kısmet ederse eylülün ilk haftası düğünm var sürekli ev telaşındaydık arıyorduk ama bulamıyordur
bulsakda fiyatları çok ucuk kacık idi bütcemize göre değildi.. kötü yerlerdi altı üstü kötüydü derken derken birsürü neden
Bir tanıdık vesilesi ile bir evin boşalacağını ögrendik Nişanlımın maaşı o kadar yüksek olmadı için uygun bir ev tutmamız şarttı.. Herneyse eve gittik.. evin yeri güzel.. apartman iyi kapıcısı felan yok
Evin içine girdik bakmaya ev o kadar küçük ki anlatamam size.. ilk girdimde bir koridor var daracık kısa ve her oda o koridordan ayrılmış
Evin altı üstü parke.. mutfagı banyosu yeni yapılmış..
AMA ne kadar da altı üstü iyide olsa evi begenmedim kızlar çok basıyor girdiğin zaman böyle ferah bi ev değil :KK43: :KK43: basık basık böyle insanın sanki ruhu daralır gibi
Oturma odama salondan giriyorum çok saçma sapan bi düzeni var salona girip anca öyle oturma odasına girmek zorundayım
Mutfagın tezgahı felan kücücük..
Ama tanidik olunca o kadar uygun bir fiyat dediler ki resmen bedava.. tutupda ben bu evi begenmedim bastı beni ferah değil diyemedim..
Çünkü gerçekten evin altı üstü çok güzel güney cephe ısı yalıtımlı bir ev
şimdi kara kara düşünüyorum ben o evde ne yapacağım diye bayramdan sonra serilecek
ama ben o evde napcam bilmiyorumm desteğinize ihtiyacım var :KK43: :KK43:
Kızlar peki oturma odam salondan girişli ya buna bir çözüm bulabilirmiyim..
2 kişisiniz zaten ne yapacaksın koskoca evi zamanla alışırsın

çoluk çocuk olduğun da da dar gelirse taşınırsınız

Siz evi kategorize etmişsiniz ama bir kalıpları unutun

Koridor ince dar şse daha uygun annelerin evinde koridorda bildiğin 6 metrekare halı var yine de boş oda kadar ama her yeri kapı vs ne îşe yarıyor hiiiç

Salondan oturma odasına geçiliyor diyorsun ama bunlar odaların üstünde yazmıyor ki

Oturma odası yemek odası olur masa konsol her ne alacaksan koyarsın salon dediğin yere de koltuk kanepe ve tv koyulur böylelikle oturma odası denilen küçücük yere tıkılıp koltukları yılda birkaç kez kullanma handikapından da kurtulursun

Ille de oturma odası dersen de salondan geçilebiliyor olanı yatak odası yap günde bir kaç kez geçersin yabancı geçmez salonda dağılmaz misafir gelince de kilitlersin

Eski binaların çoğunda salona açılan oda vardır zira sobalı ev ısınsın diye

Annem öyle iki evde oturdu birinde yatak odası idi bağlantılı oda diğer evde de benim odam ki bizim evimiz kalırîferli idi bu nedenle kapılar kapalı dururdu

Kalıpları bırak sen işlevsel olarak yerleştir mutfak tezgahı küçük olsa da sıkıntı değil masayı da kullanırsın sanki baklava açmıyoruz ya tezgahta

Benim ilk evim de çok ama çok küçüktü, salona bir kanepe iki berjer bir yemek masası sigmisti, ama yemeğe misafir geldiğinde olay oluyordu, masayı odanın ortasına koyuyorduk, ikinci odaya takimin diğer kanepesini koyduk, kitapligimiz ve yatak odası komidinleri....
Yatak odasında dolap, baza, sifonyer, hali serecek yer yoktu inan...
Mutfakta dört kapaklı bir dolap vardı, tezgah inanılmaz küçüktü....
Esyalarim da eşimin bekarlık eşyalarıydi
Ne oldu, altı ay sonra ben atandim, ise yakin bir eve taşındık, 100 m sonra tayin, 140 m ve simdi çok şükür kendi evinizi aldık, 160 m yedi senelik evliyim, ev borcumuz var ama çok zorlamiyor bizi, çünkü ev alırken de hep isteklerimi kistim, site olsun şöyle boyle olsun demedim, ilerde borcumuz biterse allah nasip eder, etmese de mutluyum çok şükür...
Hic takmayin kafaniza, insanın hayalleriyle gerçekler bazen uymuyor ama hayat boyle, rabbim sağlık sıhhat mutluluk versin, gerisi geçici....

Ilk evim 80 m2 di sonraki 120 simdiki 145 m2 ve eşyalarım ayni, hepsine sigiliyor yani :) keske oyle ucuz ev bulsam da 60 m2 olsa...
bence ayri oturma odasi salon yapmayin. Cok gereksiz geliyor bana. O baglantili odalardan birini yemek odası yapin digerinde oturun.

Değiştirme şansınız varsa boşverin.
2 kişi olacaksınız zaten.
Sevdiğinizle beraber olunca o ev o kadar büyük gelir ki siz bile şaşırırsınız.

benimde o kadar canım 75 metrekare birşey küçcük birde oturma odası salondan girişli cinnet sebebi resmen :KK43:
75 metrekare küçük değil. Ev aksesuarlarını doğru seçerseniz sizi mutlu edecek harika bir sonuç çıkarabilirsiniz ortaya. Üstelik kiranın düşük olması da büyük avantaj, para biriktirip gönlünüze göre bir ev almanıza yardımcı olur. Kiracı olmak inanılmaz zor. Sıkmayın canınızı. Ayrıca yıllarca küçük evde yaşayıp saha sonra büyük eve geçen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki büyük evlerde temizlik yapmaktan eşine çocuğuna vakit ayıramaz oluyor insan.

Back
X