nişanlımın akrabaları :((

takma tabi emin ol evlendiğinde tam tersi oluyor onlar takıyo bu kez ayy aramıo konuşmuo falan...güya şimdi sana daha dur ne bu samimiyet demeye getiriyolar sen kv ve nişanlını al arkana yeter be booşşveerrr..:Dbana böle yapanların çoğunun evlenmemeiş yada evlenememiş kızı oğlu yada yakınları vardı her ne hikmetse ;)) anladın ??

:))) anladım,haklısın galiba şöyle bi düşündüm de...Hayırlısıyla yuvamıza girelim,o cümle kapı dediklerini şöyle bi çat diye kapamak istiyorum kulaklarımla beraber :)) saol canım ya

şimdiden böyle yüz göz olursan ilerde seni hiç umursamazlar. ne kadar mesafe koyarsan o kadar değerli olursun ben bunu öğrendim. böylesi insanlara tepeden bakacaksın ki değerli olasın! öyle güleryüzlülük cana yakınlık falan bu tarz insanlarda ters tepki yapıyor, işte öyle tanımaz dayısı seni kapıdan girince!! değerini bil, bilmeyene de bildir.

şu akrabalarla normalde görüşülmezde nişanlanınca bir kıymete binerler hele evlenınce hiç görüşülmeyen amcaların bayramı kutlanır falan düğünede takı ve adam lazım tabi kv ler bununda alt yapısını düşünebilirler :)

canımm ya snde sabırlı ve iyi nıyetli birisin galiba.anlattıklarından onu anladım:53::53::53::53:en azından nişanlın sana hak vermiş.inş çok mutlu olursunuz:34::34::34:

Ziyaret edersen basit olacaksın, etmezsen soğuk olacaksın... İnsanları memnun edemezsin, şuan tek düşüneceğin şey artık kendini mutlu etmek. Önce sen, sonra nişanlın ardından annesi vs. Biz nişanlıyken de öyle davrananlar oldu ama evlenince "aa hiç gelip gitmiyoruz akrabayız şurada canım" oldu. E ben çalışıyorum zaten vaktim olursa bakarız :47:

Doğru söylüyosun,kimseden kimseye anne-baba olmuyor...Sadece bak annesiz büyümüş edep adap bilmiyo,akrabaları saymıyo dedirtmek istemedim ama sonra önünü alamadım...Bugün milat oldu benim için,çok önemsiz gibi görünen ama içimi kemiren bu olayları bana yaşatmalarına izin vermeyeceğim bundan sonra...
..

Canim dogru demissin inan dusundugun seylerde cok haklisin ama insanlarin ne diyecegini bosver. Sen saygida kusur etme yine. Annecim de gec. Bak benim esimin annesi hatta dis kapi mandali teyzesi bile laf konusuyor ki, benim annem koca bulup evlencekmis biz de esimle onlarin yanina tasinacakmisiz! Bu kadar edepsizler yani, annem gelmis 60 yasina,cok sukur para pulderdi yok,kadin kac sene olmis babamn ardindan hala aglar, bu terbiyesizler de annesi evlensin lafi ediyomus. Yano demem o.ki; herkes herseyi soyler,seni can damarindan vurur ama onempi.olan sen akilli olacaksin,ufak tefeak seylere uzulup daralmiycaksin,nisanlini gercekten seviyosan bu sacma insanlar yuzinden onu da sıkmiycaksin.

Kızlar çok tatlısınız :) ve de çok haklısınız...K.validemle çok çok sık yüzyüze gelmiyoruz aslında aynı şehirde olmamıza rağmen zaten aramız 30 km ben gidersem ancak...Ama işte olaylar ziyaret anında kopuyor,kızım benden çıkınca ananeye de bi uğra,teyzen de gelmişti onu da bi ziyaret et,ara sor,şöyle böyle derken başlıyor...En son gittiğimde yine çok ısrarcı oldu gitmem konusunda,başka zaman giderim falan demeye çalışıyorum hiiiç oralı olmuyor,ama zaten bu yemek mevzusu olunca öldürseler gitmezdim yani...Kadın hasta evine yemek gönderiyor,benim de olduğumu bile bile bir tas çorba,2-4 dolma!Başka zaman giderim anne babamın haberi yok laf etmesin şimdi dedim artık,ki bundan sonra da böyle yapacağım mecbur çünkü belli ki bu baskı bitmeyecek anlamıyor çünkü görmezden geliyor isteksizliğimi...Zaten dün de aradı akşam,teyzen evine döndü çok hastaydı vs...(aramadın demeye getirdi yani),anne arayamadım valla kafam çok dolu dedim sizlerden aldığım gazla :)) ki o bizimkileri hiç aramaz mesela ne kandil ne özel gün,beni arar,babanlara,kardeşine,ananene,halana falan çoook selam söyle hep arayım diyorum bi fırsatım olmuyor der!Ben de aynı cevabı vereceğim artık anne hep arayım diyorum bi fırsatım olmuyor,sen hepsine benden çoook selam söyle dicem valla yapacağım bunu :47: :))))

K.validenizin ellerini avuçlarınızın içine alın ve tatlı bir şekilde, daha düğün olmadan aileyle bu kadar içiçe olmanızın artık sizi yıprattığını, zaten çokta saygı görmediğinizi ve bu saygı görmediğinizi ve bundan sonra kesinlikle nişanlınız gelmeden ziyaretlere gitmek istemediğinizi anlatın.

Evet belkide kırılır ama sonra unutur. BUNU YAPMAKTAN başka çareniz yok.
İnanın saygılarının olmamasının en büyük nedeni bu içli dışlı olmaktır.
Üstelik nişanlınız varken bile gereksizken şimdi tamamen gereksiz.
Allah rahmet eylesin, anneniz olsaydı asla musade etmezdi gitmenize.

Buna dur demek sizin elinizde.
Şimdi böyleyse evlendikten sonra ne olacağını hiç düşündünüz mü ?

Canim bunu yap iste. He he de canim cicim de ararim annecimmmm yap ama arama gitme. Helw sana tavir yapana asssla. Babmin oglu olsa tanima. 3 kurisluk adama bes kurus deher verme. Allah uardimcin olsun bu cetin yolda...

neden nisaliyken surekli kayinvalidenizle ev gezmelerinde blunuyorsunuz onu anlamis degilim hatta amcasindan halasindan sizene ne alaka surekli onlari aramanizi konusmanizi istiyor ben kac yillik evliyim birak ev gezmelerine bir kere dahi aramisligim yok cokda onemli degiller benim hayatmda . hadi o ara git diyoda siz neden istemediginizi solemiyorsunuz ?

Benimde annem yok, Allah rahmet eylesin annelerimiz ve tüm ölmüslerimize..
Acısını cok iyi bilirim 7 ay oldu ama hala bir yerden cıkıp gelicekmis gibi bekliyorum..
Bu hasret hic bitmeyecek..

Bir arkadasın dedigine katılıyorum gidersin degersiz olur, saygı görmezsin gitmezsin soguk olursun insanlara da yaranılmıyor.. Bütün aile neden böyle soguk ve ilgisiz onu da anlamıs degilim acıkcası, kimse saygı görmedigi, deger verilmedigi yere gitmek istemez, istememekte haklısınız kayınvalideniz ne diye ısrarla sizi de götürmek ister onu da anlamıs degilim..
:44:

Benimde annem yok, Allah rahmet eylesin annelerimiz ve tüm ölmüslerimize..
Acısını cok iyi bilirim 7 ay oldu ama hala bir yerden cıkıp gelicekmis gibi bekliyorum..
Bu hasret hic bitmeyecek..

Bir arkadasın dedigine katılıyorum gidersin degersiz olur, saygı görmezsin gitmezsin soguk olursun insanlara da yaranılmıyor.. Bütün aile neden böyle soguk ve ilgisiz onu da anlamıs degilim acıkcası, kimse saygı görmedigi, deger verilmedigi yere gitmek istemez, istememekte haklısınız kayınvalideniz ne diye ısrarla sizi de götürmek ister onu da anlamıs degilim..
:44:

Allah rahmet eylesin canım,mekanı cennet olsun tüm ölmüşlerimizin..Allah sabırlar versin,seni çok iyi anlıyorum.....................

canımm seni cok iyi anlıyorum..ama en azından kayınvaliden sana sıcak..
benişm o da yok..ne arar ne sorar..
ankaradayım ben istanbula ailecek gittigimizde teyzesi bize bir hosgeldin bile demedi..
benimle tanısmadı bile..
nişanlımın yanındaydım ikisi konusuyolardı..tavırından beni tanıstıracakmıs gibi anlasılıyordu..
ama kadın cekti gitii..
misafirdik biz bize bir hosgeldiniz demedi..
ben de nişanlıma dedim..bu nasıl bir gorgusuzluktur..
sakın dedim gidelim deme bana bitmiştir bu insan benim için dedim..
beni hiçe sayanı ben de hiçe sayarım arkadaş..
görgü cok başka birşey....herkese nasip olmadıgı da ortada..

Son düzenleme:
belki seni beğenmemişlerdir olamaz mı olabilir kımse beğenmek zorundada değil sen saygında kusur etme o yeter sana... onlar senı şımdi görmezsen gelir ilerde de sen onları
eşinle aran iyimı ona bak tabıkı kayınvalıdende çok önemlı kendını onun yerıne koy eşin ölse sen iki çocukla kalsan hayattan ne beklersın ? buna göre davran kımse annesın yerıne koyamazzz ımkanszz ama o annenın de hayattakı boşluklarını doldurmak sevaptır... sen bunu yapacaksın ve eşinle mutlu olmak için gördüğünü görmeyeceksın çoğu zaman... dayıymış yengeymiş fısss ama yınede ınsanın sınırıne dokunur kıskanmıştır senı yengesı de .... üzme kendını çocuk askerdeyken onuda uzme annesınıde özlemiştır senıde hassastr gelınce konuşursun

ahhh ahhhh kendi nişanlılık dönemimi hatırladım resmen :) tek fark bana öyle soğuk davranma olayları olmadı haklarını yemeyim severler beni.

ama benim tek pişmanlığım budur.nişanlılık döneminde eşim askerdeydi ve sık sık kayınvalideme ve bütün kalabalık ailesine ugrardık beraber.hatta kalırdım kayınvalidemde.çok çektim o dönemler.ev işlerini yaptırmalar falan nyse.

ben dert yandıkça etrfaımdakiler çok hata yapıosun nişanlılık döneminde bu kadar yüz göz olunmaz samimi olunmaz.gitmeler kalmalar falan cok yanlş dediler. bende kimseyi kırmamak adına böyle yaptığımı yanii istemese ne dicem diyodum.ve en basit çözüm olarak babam izin vermio,ailem hoş karşılamıo nişanlılık dönemnde böle zırt pırt gelmemi falan de dediler

ahhh eşek kafam!!! ben yapamadım ama siz mutlaka yapın.ailem babam hoş karşılamıo diyin.izin vermio diyin.arama sorma olaylarına da unutmuşum,işim var,şimdi markete gidiodum vs.gibi çözümler üretin bence.

daha nişanlıyken ne gerek var böyle içli dışlı olmaya
bana kalırsa nişanlın yokken annesini bile bu kadar sık görmen gerekmiyo
ben kaç yıllık evliyim eşimin dayısını yolda görsem tanımam:)
hiçde sorun yapmaz kimse

aynen öyle. anne, baba ve kardeşler neyse de yok teyzeymiş, halaymış, kuzenmiş sanane.. samimi olmak gelip gitmek zorunda değilsin ki.. bu kadar iyi niyetli olma bak sen yumuşak olunca hepsi bi havaya girmişler.. boşver nişanlında arkandaysa hiçbir şey olmaz..

benimkilerde aynen öylelerdi nişanlıyken annem babam evde yokken bize gelmek istediler ama ben her defasında kulp buldukları için kabul etmiyordum.çok fazla yüz vermişin.bu ne ya .akrabalar seni nazlıcana sen nazlıyorsun.bence yol yakınken yapma bunları tavrını koy.yoksa asla basa cıkamazsın.

ya benim aklıma şöyle bişey geldi,belki nişanlın için düşündükleri başka birisi vardı o olmayınca sana tavır alıp seni kabullenemiyorlar.insanın hiç tanımadığı birine tavır alması için muhakkak bi evveli yada bi yarası olması lazım :37:

Back