• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve nişanlımın aılesı yardım lütfen

seevgi

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
75
0
286
İstanbul
kızlar mrb farklı mezhebe bağlı kızlar benı lütfen yanlış anlamasın suan bulunduğum durumu dökme geregı duydum.gercekten cok kötuyum

martın 17 sınde nısanlandım nısanlımla aram cok ıyı gerçekten hıc sıkıntımız kavgamız yok ,fakat nısanlımın aılesıne bır turlu ısınamıyorum.bır kaç problememız oldu bız doğulu olduğumuz ıcın boğçaya cok onem verılır .bızı arayıp ne ıstedıgımızı sordular annemde bır mendıl koysanızda yeterlı bız bırsey ıstemeyız dedı.kafanıza gore hazırlayın denıldı daha sonrasında bogcaları getırdıler bız onlarınkı goturduk bız hepsine ayrı ayrı herseylerını en guzelınden koyduk onlar resmen bana hıc bırsey koymamışlar ne tarak setı ne tellık ıkı uc parça bırsey neyse sesımızı çıkarmadık bır gun oturuyoruz görümcem herkesın ortasında bu neya ben evlenirsem bogca felan ıstemıycem al al bıtmedı hıc tarzım degıl dedı annemde sınırlendı ne koydunuzda bukadar dert yanıyorsunuz dedı ben yıne sesımı çıkarmadım anneme sussun dıye kas goz yaptım.nısanlımada hıc dıle getırmedım bızım maddı durumumuz cok ıyı ve aılem hayatta tenezzül etmemı ıstemez bu tarz seylere birde benım aılem alevılıge cok karsı erkek arkadaşımda erzıncan Kemahlı ben kendısıne tanıştığımız ılk zamanlarda böyle bırsey varmı dıye sormuştum cunku annem babam ve abımler cok katılar kesınlıkle ıstemezler dedelermızın bırınde var ama bız alevı degılız dedı kendısı namazını kılar orucunu tutar.artık aıleler tanışıp ıc ıce gırmeye başladılar babamlar hacdan geldı zemzem ıkram ettım normalde bızde ayağa kalkılır kıblenın yerı sorulur yapmadılar nısanlım yaptı bırtek ben huylanmaya başladım yaslar 55 ıle 60 namaz kılmıyorlar bır kere kıldıklarını gormedım annem kendılerını sohbete çağırıyor evde kuran okunduğunda hep bır mazaret çıkarıyorlar gecen günde bır akrabamız onlarla aynı yerde oturuyor nısana gelmedıgı ıcın eve geldı tebrık etmeye anneme pat dıye alevıye nasıl kız verdınız dedı annem sokta sonra kadın bunların eskı zamanlarına kadar anlattı ben aradım nısanlımı böyleyken böyle dedım annem nerdeyse aglıycak ben cok kötü oldum bıze yalanmı soyledınız dedım benı görümcem aradı yarım saat sonra ne oldu kımmıs o kadın nerden tanıyormuş bızı hesap soruyor babası ayrı aldı bak kızım dıyıp bana alevılıgı anlatıyor sız secde edersınız bız semaya kaldırı elımızı dua ederız dedı annnesı ayrı aldı bızım kimseden korkumuz yok bır suru bırsey soyledıler ama ben soktan ne dıycegımı sasırdım yıne sesımı çıkarmadım saygısızlık etmedim nısanlımı arayıp yazıklar olsun dedım ve bır suru bırsey daha saydım ama ne dedııgım aklıma gelmiyor ben sımdı ne yapıyım bana yardım edın ıkı tarafın arasında kaldım

ayrıl. bu kadar uzaylı gibi ayrı dünyaların insanıysanız ayrıl bence. asla onları benimseyemezsin. ailen hele hiç sanmıyorum benimseyeceklerini madem alevilere bu kadar karşılar.

kızlar mrb farklı mezhebe bağlı kızlar benı lütfen yanlış anlamasın suan bulunduğum durumu dökme geregı duydum.gercekten cok kötuyum

martın 17 sınde nısanlandım nısanlımla aram cok ıyı gerçekten hıc sıkıntımız kavgamız yok ,fakat nısanlımın aılesıne bır turlu ısınamıyorum.bır kaç problememız oldu bız doğulu olduğumuz ıcın boğçaya cok onem verılır .bızı arayıp ne ıstedıgımızı sordular annemde bır mendıl koysanızda yeterlı bız bırsey ıstemeyız dedı.kafanıza gore hazırlayın denıldı daha sonrasında bogcaları getırdıler bız onlarınkı goturduk bız hepsine ayrı ayrı herseylerını en guzelınden koyduk onlar resmen bana hıc bırsey koymamışlar ne tarak setı ne tellık ıkı uc parça bırsey neyse sesımızı çıkarmadık bır gun oturuyoruz görümcem herkesın ortasında bu neya ben evlenirsem bogca felan ıstemıycem al al bıtmedı hıc tarzım degıl dedı annemde sınırlendı ne koydunuzda bukadar dert yanıyorsunuz dedı ben yıne sesımı çıkarmadım anneme sussun dıye kas goz yaptım.nısanlımada hıc dıle getırmedım bızım maddı durumumuz cok ıyı ve aılem hayatta tenezzül etmemı ıstemez bu tarz seylere birde benım aılem alevılıge cok karsı erkek arkadaşımda erzıncan Kemahlı ben kendısıne tanıştığımız ılk zamanlarda böyle bırsey varmı dıye sormuştum cunku annem babam ve abımler cok katılar kesınlıkle ıstemezler dedelermızın bırınde var ama bız alevı degılız dedı kendısı namazını kılar orucunu tutar.artık aıleler tanışıp ıc ıce gırmeye başladılar babamlar hacdan geldı zemzem ıkram ettım normalde bızde ayağa kalkılır kıblenın yerı sorulur yapmadılar nısanlım yaptı bırtek ben huylanmaya başladım yaslar 55 ıle 60 namaz kılmıyorlar bır kere kıldıklarını gormedım annem kendılerını sohbete çağırıyor evde kuran okunduğunda hep bır mazaret çıkarıyorlar gecen günde bır akrabamız onlarla aynı yerde oturuyor nısana gelmedıgı ıcın eve geldı tebrık etmeye anneme pat dıye alevıye nasıl kız verdınız dedı annem sokta sonra kadın bunların eskı zamanlarına kadar anlattı ben aradım nısanlımı böyleyken böyle dedım annem nerdeyse aglıycak ben cok kötü oldum bıze yalanmı soyledınız dedım benı görümcem aradı yarım saat sonra ne oldu kımmıs o kadın nerden tanıyormuş bızı hesap soruyor babası ayrı aldı bak kızım dıyıp bana alevılıgı anlatıyor sız secde edersınız bız semaya kaldırı elımızı dua ederız dedı annnesı ayrı aldı bızım kimseden korkumuz yok bır suru bırsey soyledıler ama ben soktan ne dıycegımı sasırdım yıne sesımı çıkarmadım saygısızlık etmedim nısanlımı arayıp yazıklar olsun dedım ve bır suru bırsey daha saydım ama ne dedııgım aklıma gelmiyor ben sımdı ne yapıyım bana yardım edın ıkı tarafın arasında kaldım

Mezhep ismi verdiğiniz için konunuz kapatılır. Bence iki taraflı hatalar var. Erkek arkadaşın saklamış ailesini ama duyulmayacağını hesap etmemiş sanırım. Siz de bizim için önemli değil bir mendil olsa demişsiniz sonra bohça(boğça değil)yı beğenmemişsiniz.
Bir de sürekli karşılıklı laf sokma durumları var. Yalan üzerine evlilik kurulmaz yol yakınken dönün, evlenirseniz çok daha pişman olursunuz.

Hem hicbir şey istemeyiz diyorsun hem de aldıklarına laf ediyorsun.

Ayrı dünyaların insanısınız, o cocuğa yazık etmeyin.

tellik değil terlik, bogca değil bohça, ki ben bu tarz şeylere çok takılmam ama artık bu kelimelerde çok bilindik yahu
ayrıca istemeyiz beklemeyiz diyipte aldıklarına laf ediyosunuz şimdiden
ayrıca birbirimizin dini hassasiyetlerine saygınız yok, saygısızlık özellikle sizin taraftan, yol yakınken ayrılın

mezhep ismi verdiğiniz için konunuz kapatılır. Bence iki taraflı hatalar var. Erkek arkadaşın saklamış ailesini ama duyulmayacağını hesap etmemiş sanırım. Siz de bizim için önemli değil bir mendil olsa demişsiniz sonra bohça(boğça değil)yı beğenmemişsiniz.
Bir de sürekli karşılıklı laf sokma durumları var. Yalan üzerine evlilik kurulmaz yol yakınken dönün, evlenirseniz çok daha pişman olursunuz.

haklısın ama ısteyıp sunu bunu koyun dememızde dogru olmazdı sıze bırakıyoruz sıkmak ıstemeyız kendınız hazırlayın bızde bogcaya onem verılır ama gucunuz kuvvetınız el vermıyorsa bır mendıl koysanızda olur dedıkı durumları kötu degıl annem hayatta bu tarz bır ınsan degıl ama artık patavastsızlıklarını canına tak ettı benımde sesımın cıkmadıgını gorunce kadın artık susamıyor

Ohho sen şimdiden birsürü dert yazmışsın ilerde ne olur kimbilir. Valla onu bunu bilmemde olmuyor arkadaş. Elin italyanıyla ,almanıyla evleniliyorda sorun olmuyor ama bir Alevi ile sünni aynı topraklarda yaşıyorlar, aynı dili konuşuyorlar, aynı bayrağın altındalar ama ayrı dünyadalar olmuyor omuyor...:50:

Bence sorun nişanlında ve ailesinde değil sende, hem annen bohçaya birşeye gerek yok diypr, hem de koyulmayanlara laf söylüyorsunuz.. benim çok yakın tanıdığım aile var onun eşi de alevi ama eşi 5 vakit namazını kılar ve abdestsiz gezmez, orucunu tutar, eşi sunni olduğun halde namaz kılmaz vs. Eşinin akrabalarını gördüm, açık giyinirler , hiç oruçla namazla alakaları yok ama Komşum dedi ki ben Sülalesiyle değil kendiyle evlendim ve Allah'tan korkusu olan bir insanbeni incitmeye kıyamıyor dedi.. Babasının da aynı sizin alevilere karşı bakış açısı sertmiş ama eşini tanıdık ve gördükten sonra gözü kapalı vermiş..

Ailenin mezhep konusunda fikrine birşey diyemem ama diğer konularda karşı tarafı bahaneler yaratıp suçlamayın.. Sizin istememe sebebiniz kesinliklebohçaaileye ısınanama vs değil..

tellik değil terlik, bogca değil bohça, ki ben bu tarz şeylere çok takılmam ama artık bu kelimelerde çok bilindik yahu
ayrıca istemeyiz beklemeyiz diyipte aldıklarına laf ediyosunuz şimdiden
ayrıca birbirimizin dini hassasiyetlerine saygınız yok, saygısızlık özellikle sizin taraftan, yol yakınken ayrılın

acele ıle yazdıgım ıcın normal ımla hatalarına dıkkat ederek yazmadım ben bu mevzuyu basta konustum saygım olmazsa basta lutfen benı yalnıs anlamayın dıye belırtmezdım basta konusulsaydı eger boyle seyler bız bu görusteyız sız bu gorustesınız denılıp bır yol cızılırdı ama sorulmasına ragmen ınkar edıldı mevzu bu yoksa saygısızlık eden yok herkesın bır ınanısı var sonuc ıtıbarı ıle

Bu arada benim kuzenim ilk aleviyle nişanlandı diye annesi krizlere girip hastanelere kaldırıldı, sonra kızı ayrıldı ama bu seferde gitti ateist başka ülkeden evlendi... yaşamı, ülkesi, inancı, maneviyatı , dili herşeyi ayrı.. yani büyük konuşmayın ve kınamayın bence :8:

nişanlın köprüyü geçene kadar sana şirin gözükecek sonra oda ailesine uyarak sana bir güzel baskı yapacak ailesini sevmediysen at yüzüğü zaten annene apey terbiyesizlik yapmışlar evlendiğinde annene dahi gidemiyeceksin ohooooo başına nelerrrrrrrrrrr gelecek sonra burada bize dert yanma evlendiğinde hani bir laf var görünen köy kılavuz istemez ,ne mal oldukları ortada , epey çile çekeceksin besbelli , nişan atma varmı sizde yoksa vurularmı seni????

Madem bu kadar açıkça karalar gibi yazmışsınız.
Açıklamak istedim...
Erzincanlıyım, Aleviyim...
Bunu ben değil, ailemin hatta aile büyüklerim kabul etmiş.
Uzaylı değiliz bizler, adam yemeyiz. Hatta içimize girerseniz çok da seversiniz.
Ama önyargılısınız. Karşınızdakini olduğu gibi görmeye değil, aşağılamaya odaklanmışsınız.
Bu yüzden kaybetmeye mahkumsunuz kusura bakmayın...:19:
Kimin içinde daha çok Allah korkusu var, kim daha çok inanır kimse bilemez...:31:

acele ıle yazdıgım ıcın normal ımla hatalarına dıkkat ederek yazmadım ben bu mevzuyu basta konustum saygım olmazsa basta lutfen benı yalnıs anlamayın dıye belırtmezdım basta konusulsaydı eger boyle seyler bız bu görusteyız sız bu gorustesınız denılıp bır yol cızılırdı ama sorulmasına ragmen ınkar edıldı mevzu bu yoksa saygısızlık eden yok herkesın bır ınanısı var sonuc ıtıbarı ıle

yani başta evet biz aleviyiz semah döneriz cem evine gideriz deselerdi ayrılacaktın, sevgin ağır basmayacaktı, e şimdi ayrıl 1 ay olmamış daha nişanlanalı

bir mezhebi nasıl karalıyorsunuz böyle.:kkk:
birde bilip bilmeden.
sizin adetleriniz farklı. alevi değilim ama zemzem geldiğinde ayağa kalkıldığını bilmem.
siz evlenmeyin bence yazık olur o aileye. nişanlınızada.
ha boğça değil. bohça:ssz:

ohho sen şimdiden birsürü dert yazmışsın ilerde ne olur kimbilir. Valla onu bunu bilmemde olmuyor arkadaş. Elin italyanıyla ,almanıyla evleniliyorda sorun olmuyor ama bir alevi ile sünni

aynı topraklarda yaşıyorlar, aynı dili konuşuyorlar, aynı bayrağın altındalar ama ayrı dünyadalar olmuyor omuyor...:50:

doğru soyluyorsun ama aılemede söz gecıremıyorum konusmayıda denedım baya sertler

Nişan bohçası için 1 mendil yeter demişsiniz tamam lafın gelişidir belki ama isteklerinizi ya baştan söyleyecektiniz ya da terlik, tarak eksik diye laf etmeyeceksiniz.
2 ailenin hayata bakış açıları çok ters, babanız karşıymış böyle durumlara o yüzden ileri de pek anlaşamazsınız
:26:

Herkes birbirinin inancına saygı duymalı.
Asla kabul etmeyecek, hoşgörü göstermeyecek bir aileye sahipseniz bu iş yürümez.
Baştan kendi inançlarını saklamaları da kabul edilemez ayrıca.
Yoksa bohçaymış, tarakmış ayrıntıdır.

Bu arada benim kuzenim ilk aleviyle nişanlandı diye annesi krizlere girip hastanelere kaldırıldı, sonra kızı ayrıldı ama bu seferde gitti ateist başka ülkeden evlendi... yaşamı, ülkesi, inancı, maneviyatı , dili herşeyi ayrı.. yani büyük konuşmayın ve kınamayın bence :8:

Ben kınamıyorum ama aıleme bunu kabullendıremıyorum nısanlımı gerçekten sevıyorum ama neden bana basta doğru konuşulmadı aılesınede ılk sorulduğu zaman onlarda ınkar ettı sımdı neden dıle vuruyorlar bunu anlıyamıyorum

Back
X