- 7 Nisan 2015
- 203
- 55
- 36
-
- Konu Sahibi melek_yuzluu
canım öncelikle hayırlı olsun
bu dönemlerde iki tarafta gergin olabiliyor malesef bazen sert çıkışlar yapabiliyoruz yada ufak ayrıntılar bile canımızı sıkabiliyor evlilik arifesi cidden sıkıntılı bi süreç çiftlerin kendi arasındaki ilk imtihanı diyebiliriz .. kalbinin sesini dinle böyle bi zamanda nişanlında hatasını farketmiş zaten eğer sorun sadece bu anlatığın şeyse düzelicektir eminim.. canını sıkmamaya çalış bütün çiftler bu süreçten bu sıkıntılardan geçiyor emin olabilirsin ... mutluluklar dilerim şimdiden :)
öncelikle sizi başka birinin yanında özellikle(yani kendi aranız olmasıda kötü ama karı koca problemini kendi arasında çözebilir.) azarlamasını affetmeyin ve uyarın onu. nışanlınız yada eşiniz yada erkek arkadaşınız size birinin yanında bağırırsa başka biride size bağırma hakkını elde eder. surat asın küsün konuşmayın bilmiyorum artık nasıl bir trip atma stiliniz var. ama hatasını anlatın ona. alttan almayın hata yaptığının farkına varsın. eğer eşiniz size saygı duymazsa annesi babası kardeşi eltiniz kimse size saygı duymaz. ama bu düğün bozulacak kadar büyük bir mevzu değil. eğer genel şeylerde sıkıntınız yoksa geriye kalan şeyleri akıllı bir kadının düzelteceğini düşünüyorum.
Eve t başkasının yanında o şekilde davranması yanlış olmuş ..liraz daha tanısaydın keşke eş adayını ..Merhabalar,
Ben bugün hatta şu dakikalar kafamı işime veremediğimden durumu sizlerle paylaşayım istedim.
Şöyle ki; şu zamana kadar (yaklaşık 8 aydır birlikteyiz) nişanlımla ufak tefek tartışmalar dışında ciddi kavgamız yok.. arada arkadaslarının yanında kırıyor beni.
aslında benimle cok ilgili hani ne bileyim gözümün içine bakıyor falan.. istediklerimi yapmak için elinden geleni yapıyor. gecen haftasonu ceyiz götürdük evimize, şöyle bir durum gelişti: annesi baska odaya gecti bi akrabası da sigaraya gitti galiba dedi. nişanlım da ben de sigara dumanını dahi sevmiyoruz. ondan dolayı evimizde sigara içmek yasakk dedim gülerek. nişanlım da ne demek o diye bagırdı akrabası ve kız kardesinin yanında.guldugumu görmemiş. annem de vardı. cok üzüldü seni bu muameleyi gör diye mi veriyoruz buna dedi haklı oalrak. acıkcası cevremde baya göz önünde bi kızım güzelim, okumusum, ailemin durumu da her sey de iyi. nişanlımın durumu cok da iyi deil ama o da okumus ve geliri yuksek. kendimiz ortak halletmeye calısıyoruz maddi anlamda. o da sıktı beni. haftasonu ev yerlestirmek de gerdi beni.. ben de bir iki iş emredince oyle ters davrandıgını o sekilde hakaret etmemesi gerektigini falan soyledi. hatasını farketti ama bunaldım ben. ya yarın evlendikten sonra muamelesi daha kötü olursa.. ben bunun için mi bunca yıl onu bunu reddettim diye dusunuyorum hatta. annem de gayet net sekilde uyardı. bilemiyorum ya kafam karısık ve evliligime 13 gün kaldı.. yardımcı olur musunuz kızlar
sizi suçlu gösterip kendi hatasını örtbas etmeye çalışıyor. izin vermeyin annenizin arkasında dik durun.
Eve t başkasının yanında o şekilde davranması yanlış olmuş ..liraz daha tanısaydın keşke eş adayını ..
Ne bak madem evleneceksin Çek karşına bu konuları konuş korkularını belirt ..konuşun yani ..aslında uzun süre tanıdıgın biriyle de birlikte yasamadan bilemezsin ki..
hani derler ya birini ya yolculukda ya da aynı evde yasamadan tanıyamazsın diye..
aslında karsıma cıkan içime gönlüme inan ilk adaydı. belki de bundan onun evlilik istegini cok uzatmadan kabul ettim. cok az kaldı gerci evliliğime bu bile nası heycanlandırıyo beni bilemezsin. bi yanım ilk bahar kuşlar cicekler, diger yanım sonbahar sankim
canım annene ailene laf etmesine sakın izin verme sende onun ailesi hakkında bişey deme hakkına sahip değilsin her ne olursa olsun ... bende nişanlıyım ama benim annem nişanlıma haklı bi nedenle kızsa konuşmaya kalksa nişanlım annen benimle böyle konuşamaz demez bende aynı şekilde .. nişanlın sadece suç bastırmaya çalışıyor kendi hatasının farkında birazda senin kendini suçlu hissetmeni istiyor izin verme kararlı dur bidaha annenle ilgili seni suçlayamicanı anlasınsizi suçlu gösterip kendi hatasını örtbas etmeye çalışıyor. izin vermeyin annenizin arkasında dik durun.
Bu günlerde sadece mutluluk ve tatlı heyecan yaşamıyor olman üzücü ama stresli zamanlar tabii, insanı etkileyebilir..
Peki senden bağımsız konularda da, yani herkese karşı ani çıkışları/parlamaları olan bir kişilikte mi? yoksa sadece kendine karşı mı hissediyorsun bu davranışları?..
aslında gözümün içine bakıyor. bana karsı da böyle cıkısları pek olmaz genelde.. sanırım ondan bu kadar cok koydu bana :)