Nişanlılık,Tavsiyeleriniz Neler?

Duru-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2016
128
70
31
Merhabalar .
Ben 4 aydır nişanlıyım.Allah nasip ederse temmuz da düğünüm olacak.Nisanlimin kendi evi olduğu icin kayınvalidemle aynı apartmanda yasayacağız ve açıkcası bu durum biraz kafamı kurcalıyor hepimizin bildiği gibi aynı apartman hikayeleri hic iyi olmuyor.Kayinvalidemle şimdilik iyi anlaşıyoruz genç anlayışlı ama evlenince Nasıl olur bilemiyorum.Bir de ben cok yumuşak yüzlüyüm maalesef ki hayır demeyi beceremiyorum.Sizden fikir,tavsiye almak istiyorum Nasıl olmalıyım okuduğum seyler gördüğüm tanık olduğum aynı apartman mevzusu hic iyi olmuyor ben bunu bile bile gidecegim ama mecbur kendi evi bi sıkıntı yasamadan Nasıl idare edebilirim Nasıl davranmam gerekir?

Bir yıllık nisanliyim. Baya tecrübeli oluyorum sanirim bu durumda :)
Kayinvalidemle ayni mahallede oturma ihtimalimiz var bizimde. Nisanlimin is yerine yakin ve uygun ev bulabilecegimiz bir muhit oldugu icin.
Açıkçası ayni ev kadar ayni apartmanda zor olur. Girdiginiz ciktiginiz yaptığınız alisveris vs... her sey gözlerine geliyor bir süre sonra.
Yapılabilirligi ne kadar bilmiyorum ama yakin iki komsudan öteye gitmemeye gayret edin.
Mesela aksam yemekleri sabah kahvaltilari temizlik fasillarini birlikte yapmamaya çalışın.
Arada misafir gibi yemege davet edin. Yada o sizi davet edince gidin. Rutine bindirmeyin.
Evinizin düzeninden feragat etmeyin.
Otel gibi kullanmayin evinizi.
Şimdilik bunlar geliyor aklima.

Duru- Cnm kirada oturmayacaksaniz eger ve kv iyi biriyse cok sikinti olmaz sonucta kendi eviniz olacak ve evleriniz ayri olacak.

aynı binada oturmak demek, kaynananın sabahtan akşama kadar sizin evden çıkmaması demek, gelene gidene o kim bu kim niye geliyor diye hesap sorması demek, bir yere gitsen gardiyan gibi iki saat seni sorguya çekmesi demek, iki yerde yemek yapmayalım ya sen ya ben yapalım beraber yiyelim diyerek özel hayat denilen şeyin kalmaması demek. eşyalarından, giyiminden tut, yemeklerine kadar karışması laf söylemesi demek. her yaptığına bire bin katıp kocanı doldurması demek. nişanlıyken her kaynana iyidir, evlenince göreceksiniz asıl sakladıklarını. bdv deki kaynanayla oturma, kaynanaya yakın oturma gibi konulara iyi dikkat edin. yazdıklarımdan fazlasını bulacaksınız. sizin yerinizde olsam eve bin tane bahane bulur sattırır, başka yerden ev aldırtırım.

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin icin böyle yapacagim en basından böyle giderse sıkıntı olmaz insallah :)

Duru- Cnm kirada oturmayacaksaniz eger ve kv iyi biriyse cok sikinti olmaz sonucta kendi eviniz olacak ve evleriniz ayri olacak.

Dediğim gibi şimdilik cok iyi genç bir de anlıyor yanı anlayışlı davranıyor ama evlenince Nasıl olur bilemiyorum Canim ev kira değil onun içinde başka bir ev olsun diyemiyorum

Haklısınız o kadar cok duyuyorum ki bu tur seyleri :/ Ben çalışacağım kayınvalidem de çalışıyor ama kendi isleri olduğu icin surekli de is yerinde değil.yine de gel git yemekleri birlikte yiyelim derse sıkıntı ben evimin evliliğimin keyfini sürmek istiyorum.teşekkür ederim tavsiyelerin icin

Dediğim gibi şimdilik cok iyi genç bir de anlıyor yanı anlayışlı davranıyor ama evlenince Nasıl olur bilemiyorum Canim ev kira değil onun içinde başka bir ev olsun diyemiyorum

Ne kadar sanslisin bak ne guzel kendi evin olacak, istedigin gibi doseyebileceksin, icinde huzurla oturman dilegiyle
Genelde sorun cikaran eski kafali, kucuk yerde buyumus kvler oluyor. Hani ben genc ozellikle de gecmiste calismis bir kv'nin gelin sunu yapar, sen gelinsin ben kv ' yim ayrimini ustune basa basa yapacagini sanmiyorum.. Ins hep boyle devam eder..

Orayı kiraya verip başka ev tutun. Aile içinde sıkıntı yaşayabileceğinizi, sesinizin yükselebileceğini, irbirinize kırgın olacağınız zamanlar olacağını unutmayın. Annedir, canı durmaz ve üzülebilir. Başka şeye moraliniz bozuk olur(ya da eşinin ya da kayınvalidenin) karşı karşıya geldiğinizde üzerinize alınırsınız. Zamanla da araya soğukluk girmesine sebep olur. Bunları güzelce açıklayın ve diyin ki benim ailem senin ailen senin ailen benim ailem. Büyüklerimizle bu şekilde problemler yaşamayı istemeyiz, biz bir aile olacağız. Babamla aynı apartmanda otursaydık yüzün düştüğünde karşılaşsaydınız üzülürdü. Dolayısıyla eğer imkanımız varsa yakın bir eve çıkalım, daha sağlıklı ilişki kurarız de. Eğer konuşabilen bir çiftseniz bunun ne derece mantıklı olduğunu anlayacaktır.

Teşekkür ederim yazdıklarınız icin doğru söylüyorsunuz cok haklısınız konuşacağım

Hayır demekle uyumlu olmak farklı kendini hayır demeye alıştırmalısın bu demek değilki karşı çık ama genede yeri gelince durdur gençse anlaşabilceğinizi umuyorum inşallah herşey gönlünce olur.

Teşekkür ederim yazdıklarınız icin doğru söylüyorsunuz cok haklısınız konuşacağım
Rica ederim, bizim benzer bir durum olmak üzereydi, tüm samimiyetimle bu şekilde düşündüğüm için bu şekilde çözdük. Huzur çok önemli, yuvanızdan huzur eksilmesin

Haklısınız cok teşekkür ederim.

bu tamamen kaynanana bağlı bnce çok karışmayan sana uyan bi kafa yapısı varsa sorun değil oturabilirsin yersin içersin gezersin tozarsın bnce kötü düşünme biraz mesafeli ol yeter birde evin olcak öyle düşün yani evi olmayan kirada olan için geçimde zor. ben mesela evlnince 2 ay kadar kayınvalidemle oturcam ev alıcaz ümidi ile bu yola başvurduk. evide kendi işime babamla gittiğim için aileme yakın alıcaz kaynanam hiçç karışmadı bile alın tabi babanla git gel sorun yaşama dedi. tam kafa dengi birisi gezilir tozulur yenir içilir nitelikle akıllı birisi ben hor görmem o yüzden . hatta araba alalımda yarı parasını vereyim lazım olur bize diyo sağolsun. ikiniz iyi anlaşıyosanız sorun etme canım :)

Ne güzelsiniz masallah hep böyle gider insallah canim:) genç anlayışlı gezmeyi fln seven birisi su an cok iyi anlaşıyoruz. Bakalim ilerde de böyle olur insallah.haklisiniz mesafeyi korumak onemli

Ne güzelsiniz masallah hep böyle gider insallah canim:) genç anlayışlı gezmeyi fln seven birisi su an cok iyi anlaşıyoruz. Bakalim ilerde de böyle olur insallah.haklisiniz mesafeyi korumak onemli

Amin inşallah seninde hep böyle gider canım kalbini ferah tut herşey karşılıklı anlayış çercevesinde kul kaderini yaşar zaten göreceğin iyi veya kötü bişi varsa onu görürsün hayırlısı olsun :)

Beraber yiyelim derse s
Beraber yiyelim ben yemek yaptım sen yorulma derse kayın valideniz ben akşamdan yapmıştım siz zahmet etmeyin bizim için derseniz herdefasında sizi bırakır. Fakat arasıra davetini kabul edin.onunda gonlu olur.Bizimde iki gelinimiz var aynı mahallade oturuyoruz inanın bırakın gelmeyi dogru duzgun bile aramazlar babam rahatsız büyük aradı yine küçüğü aramadı.Buşekilde olmayın önemli değil ben çok üzülmüyorum fakat annemle babam çok üzülüyorlar.Siz böyle olmayın Allah mesut etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…