• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılık sürecinin iyi ve kötü yanlarını paylaşalım

ya benim etrafımdakilerde bunu demeye getiriyorlar bir yüzük alsın gelsin.....ne var bunda çok mu zor........offf..hatta geçende teyzemin kızı dediki ben önce nişan için falan para biriktircek dedim zaten büyük nişan olmaz dedim aile arası olur dedim..tutturdu diyoki;" ya nişan parayla mı oluyor allah aşkına (bide bunu büyük nişan için sölüyor) bi çekirdek dağıtırlar tamam diyor....saf ya ...bende ağzının payını veremedim ona yanıom çünkü benimde bir bilgim yok...bende dedimki bunun bileziği var nişanlığı var falan dedim....öle konuştuk ay sinir ediyorlar beni ya

yok canım benim para biriktiriyor filan olaylarına bence çok girme kendimden biliyorum sakın unutma erkek ark. ailene aileni erkek ark. ezdirmiceksin onun için dikkatli ol söylediklerine bu kuzenin bile olsa yarın içine girecek ona tek laf gelmmesin o da senin ailene tek laf demesin,kuzeninin dediği gibi olmuyor birde bohça işine filan girerseniz hiçbitmiyor allahtan biz girmedik,ben bu konuları çok fazla konuuşmuyordum konu geçip söylediklerindede,daha ben düşünmüyorum anamın evimi battı diyordum daha yaşım kaç evlenenleride görüyorum filan diyip geçiştiriyordum

yok canım benim para biriktiriyor filan olaylarına bence çok girme kendimden biliyorum sakın unutma erkek ark. ailene aileni erkek ark. ezdirmiceksin onun için dikkatli ol söylediklerine bu kuzenin bile olsa yarın içine girecek ona tek laf gelmmesin o da senin ailene tek laf demesin,kuzeninin dediği gibi olmuyor birde bohça işine filan girerseniz hiçbitmiyor allahtan biz girmedik,ben bu konuları çok fazla konuuşmuyordum konu geçip söylediklerindede,daha ben düşünmüyorum anamın evimi battı diyordum daha yaşım kaç evlenenleride görüyorum filan diyip geçiştiriyordum

ya sürekli soruyorlar şimdi bayrama ginincede soracaklar askerden geldiğini biliyorlar yaa ne zaman isttecek ne zaman nişan falan??
bende ne desem die düşünüyorum iş bulması lazım diyodum genelde ...canım iş buluncada e hani işi buldu nezaman isticek dicekler ..işte şimdi ben ne diyeyim sen beni uyarmasaydın ben para biriktiro derdim sence sakınca varmı yaa gerçekten......bunu demessemde nezaman dediklerinde bilmiom aman hiç evlenesim yok mu deyim sence benim bi arkadaş bize öle yapmıştı ...aynı beni evrelerime geldi ne zaman evlenion dioduk bilmiyom diyodu ve hiç evlenesim yok yaa onun kahrını çekemem diyodu..şimdi aniden nişanlandılar.....bende böle diyeyim....gerçi kimisi bu çocuk bunu almıyo heralde derler içlerinden ama napayım..bizde arkadaş için dioduk nişanlanıverdi bayramdan sora düğünü var..bu yöntem nasıl

Bizde nişanlanınca pek değişen bir şey olmadı aslında. Zaten nişanlanmadan önce 7 yıldır beraberdik :kedi: İki tarafın ailesi de durumdan haberdar olduğu için...Belki tek değişen ailelerin daha da yakınlaşması oldu. Çünkü önceden bu kadar sık görüşemiyorlardı tabii...Bizim iki tarafın da bütün sülalesi biliyordu bizi nişandan önce zaten.
Sadece nişan yapıldıktan sonra iş tabi daha ciddiye bindiği için çeyiz vs.işleri biraz hızlandı bizde :)))

Bizde nişanlanınca pek değişen bir şey olmadı aslında. Zaten nişanlanmadan önce 7 yıldır beraberdik :kedi: İki tarafın ailesi de durumdan haberdar olduğu için...Belki tek değişen ailelerin daha da yakınlaşması oldu. Çünkü önceden bu kadar sık görüşemiyorlardı tabii...Bizim iki tarafın da bütün sülalesi biliyordu bizi nişandan önce zaten.
Sadece nişan yapıldıktan sonra iş tabi daha ciddiye bindiği için çeyiz vs.işleri biraz hızlandı bizde :)))

bizimde öle babam hariç herkez duydu dedikodu yoluyla:oklava:

teşekkürler ...
demekki en önemli şey saygı evet bencede öle...
birde kimisi kaynanasını öpüyor kokluyor arkadaşı gibi "tatlım iyimisin bugün" falan bile diyolar böle şeyler nasıl karşılanır sizce

Bu kişiden kişiye değişir.
Aslında benim kayınvalidem sarılıp öpmemi ister ama ben yapamıyorum.
Hatta şikayet etmiş, bende buyum değişemem eğer yaparsam yapmacık olurum dedim.
Nişanlımda "öyle olsan bu sefer çok laubali gelin derler" dedi, "sen yine olduğun gibi davran" dedi.
Bende öyleyim :)) Ama bazı kayınvalidelerde çok mesafeli olmak isterler...

ya benim etrafımdakilerde bunu demeye getiriyorlar bir yüzük alsın gelsin.....ne var bunda çok mu zor........offf..hatta geçende teyzemin kızı dediki ben önce nişan için falan para biriktircek dedim zaten büyük nişan olmaz dedim aile arası olur dedim..tutturdu diyoki;" ya nişan parayla mı oluyor allah aşkına (bide bunu büyük nişan için sölüyor) bi çekirdek dağıtırlar tamam diyor....saf ya ...bende ağzının payını veremedim ona yanıom çünkü benimde bir bilgim yok...bende dedimki bunun bileziği var nişanlığı var falan dedim....öle konuştuk ay sinir ediyorlar beni ya

Ah sinir oluyorum şöyle konuşanlara...
Evde olsa bile nişan masrafını bir sıralasan ohoo dünya masraf çıkıyo.
Ben evde yaptığım halde ikimizde çok masrafa girdik.

Nişanlımda "öyle olsan bu sefer çok laubali gelin derler" dedi, "sen yine olduğun gibi davran" dedi.

evet olabilir ozamanda ne sırnaşık falan derler en iyisi kendin olmak nişanlında en iyisini demiş buarada evde neden okadar masraf oldu nekadar tuttu mesela ve neler alındı yazarmısın:3:

sonuna kadar katılıyorum sana bekara karı boşamak kolay diye boşuna demiyorlar

evet olabilir ozamanda ne sırnaşık falan derler en iyisi kendin olmak nişanlında en iyisini demiş buarada evde neden okadar masraf oldu nekadar tuttu mesela ve neler alındı yazarmısın:3:

Elbisem alındı, onun yanında gömlek, etek ve eşarp aldık.
Çanta, ayakkabı.
Yüzüklerimizi aldık. (Nişanlım gümüş takmak istediği için sözdeki yüzüğünü değiştirmediİ)
Nişan için çerez getirdiler, adetlerinde varmış.
Bu yazdıklarımı nişanlım aldı.
Bizde kurabiye, pasta ve içecek aldık.
Annem bana takmak için bilezik aldı, nişanlıma saat aldık.
Onlarda kelepçe bilezik ve saat aldılar.
Bohça kısmına hiç girmeyeyim çünkü sadece bizim yaptığımız masraf 1000tl civarıydı...
Bizim sözde ayrı ve evde olmuştu, orada da hemen hemen aynı şeyler yapıldı, ama kurabiyeyi onlar getirmişti.

Çanta, ayakkabı.
Yüzüklerimizi aldık. (Nişanlım gümüş takmak istediği için sözdeki yüzüğünü değiştirmediİ)
Bohça kısmına hiç girmeyeyim çünkü sadece bizim yaptığımız masraf 1000tl civarıydı...
Bizim sözde ayrı ve evde olmuştu, orada da hemen hemen aynı şeyler yapıldı, ama kurabiyeyi onlar getirmişti.

canım bizimkine daha bir 2 hafta var ama alınanları söyleyim 2 tane bilezik,alyanslar, tek ta,bana kıyafet,çanta ,ayakkabı,iç çamaşırı,ayrıcı bir tane daha elbise alındı,biz ona sadece yüzük alacaz çünkübirşey istemiyor saat filandüğünde altın takın onun yerine dedi
bohça işine hiç girmedikbiz gerek yok fuzuli masraf diye düşündük,bunun daha çiçeği, çikolatası var canım kabataslak bilezikler hariç nişanda harcanacak pasta börek dahil 2000 sanırım sevgulum öyle diyor

nişanlılıgın zor yanı tartısmada yana yana bulunamamak .. hep beraber olamama.. hep beraber olmakta iyi degildir lakin yanyana olsakta konussak diyebileceginiz seyleri yapamamanız..
nişanlıyken bazı davranıslardan vazgecmek gibi bir uyanısa giriyorsunuz.. bende hesap vermek yoktu ama sagolsun nişanlım bu konuda alıştırdı biraz..
bir zor yanıda evliligin ne kdr zor oldugunu anlamak.. evle vs.. ilgilenmek cok yorucu.. ceyiz olayı zaten baslıbasına zorluk:) ama zevklide..:)

canım bizimkine daha bir 2 hafta var ama alınanları söyleyim 2 tane bilezik,alyanslar, tek ta,bana kıyafet,çanta ,ayakkabı,iç çamaşırı,ayrıcı bir tane daha elbise alındı,biz ona sadece yüzük alacaz çünkübirşey istemiyor saat filandüğünde altın takın onun yerine dedi
bohça işine hiç girmedikbiz gerek yok fuzuli masraf diye düşündük,bunun daha çiçeği, çikolatası var canım kabataslak bilezikler hariç nişanda harcanacak pasta börek dahil 2000 sanırım sevgulum öyle diyor

Aaaa çikolta ve çiçeği unutmuşum :))
Sözde ayrı nişanda ayrı geldi :))
Bencede hiç girmeyin, bizde yapılması gerekiyor dedi büyükler yaptık :((

Çanta, ayakkabı.

çanta eşrap.....bunlar nişan bohçası için heralde gelirlerken elleri dolu geliyorlar sanırım bunlarla...ay çok karışık bu işler yaa

Back