• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlılık sürecinin iyi ve kötü yanlarını paylaşalım

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
kızlar tecrübelerinize dayanaraktan size bunları sormak istedim ..3yıllık ilişkimde askerliğini bekledim yeni geldi iş bulacak falan derken allah izin verirse isteme ve nişan olacak inşallah..ama pek cesaret edemiyorum nişanlılık süreci nasıl bir sürec gerçekten çk merak ediyorum....bana zor yanlarını ve güzel yanlarını yazarsanız çok çok mutlu olurum belkide sayenizde nişanlanırım ama önce aklımdaki sorulara cevap bulmam gerek....şimdiden teşekkürler lütfen bütün tecrübeliler bana öğüt verin yaşım 20 buarada sizce kaldırabilirmyim bu ailesel dönemiboshayallersmile

Son düzenleme:
Elbette insanın sevdiği insan ile daha ciddi boyutlara geçmesi çok güzel
çok güzel yanları da var kötü yanları da bi kere eşinin ailesine saygılı olmalısın.
kaynana diyip geçme ne olursa olsun onlar artık seninde ailen sakin sabır nişanlının annesi o senin. bunu ayarla yeter.
nişanlınla iyi ol tabiki seviyorsan zaten iyi olabilrsin.
bu süre çok uzar ise maxımum 1 yıldan sonrasında problemler başlar sıkıntılar başlar yerimseniben
artık saçma sapan sebeplerden dolayı tartışmaya başlayabilirsiniz.
onun için nişandan 1 yl sonrasına düğün-nikah için düşünerek nişanlanki keyfini çıkar yerimseniben

yani zor olsa yapmıcakmısın cnm nişan. bu tamamen ikinize ve aile yapısına bağlı bir durum. arayı açarsan mutlaka sorun yaşarsın burdaki yazıları okursan daha rahat anlarsın neler yaşayabileceğini.
ben 3 ay nişanlı kaldım. para biriktirip nişanlılık dönemini uzatmaktansa ikimizde çalışıyoruz kredi çekip herşeyimizi hallettik. çok şükür ödüyoruz. ne o dönemdeki sıkıntıları yaşadık ne de ayrı kalmış olduk.
ama senin yaşınıda göz önüne alırsak 1 sene ideal diyebilirim.

canım benim aynı korkular bendede var,ben sevgilime güveniyorum karşılıklı saygı sevgi olduğu sürece bence güzel geçer ama speedy katılıyorum fazla uzatmamak gerek,beni bayramda istemeye geliyorlar 2 hafta sonrada nişan olacak deneyimleri paylaşırım senle

Elbette insanın sevdiği insan ile daha ciddi boyutlara geçmesi çok güzel
çok güzel yanları da var kötü yanları da bi kere eşinin ailesine saygılı olmalısın.
kaynana diyip geçme ne olursa olsun onlar artık seninde ailen sakin sabır nişanlının annesi o senin. bunu ayarla yeter.
nişanlınla iyi ol tabiki seviyorsan zaten iyi olabilrsin.
bu süre çok uzar ise maxımum 1 yıldan sonrasında problemler başlar sıkıntılar başlar yerimseniben
artık saçma sapan sebeplerden dolayı tartışmaya başlayabilirsiniz.
onun için nişandan 1 yl sonrasına düğün-nikah için düşünerek nişanlanki keyfini çıkar yerimseniben

ablacım çok güzel öğütler vermişsin çok saolasın.....
en önemli kişilerin başında kaynana gelior değilmi onunla ve kayınpeder ,görümce ile iyi geçinmeye baksam yetermi?tabi bide nişanlımla...birde nasıl davranmam gerekiyor sürekli güleryüz mü göstermem gerek...ablam örnekler verirmisin bir kaynana gelinini nasıl sever?hiç bir bilgim yok biliomusun o yüzden korkuyorum nişan adımını atmaya

yani zor olsa yapmıcakmısın cnm nişan. bu tamamen ikinize ve aile yapısına bağlı bir durum. arayı açarsan mutlaka sorun yaşarsın burdaki yazıları okursan daha rahat anlarsın neler yaşayabileceğini.
ben 3 ay nişanlı kaldım. para biriktirip nişanlılık dönemini uzatmaktansa ikimizde çalışıyoruz kredi çekip herşeyimizi hallettik. çok şükür ödüyoruz. ne o dönemdeki sıkıntıları yaşadık ne de ayrı kalmış olduk.
ama senin yaşınıda göz önüne alırsak 1 sene ideal diyebilirim.

canım, o gün gelecekse illaki nişanlanırım ama hevesim yok sorunda bu aslında çok istiyorum ama cesratim olmadığından hevesimde kırıldı ,,arayı açarsan derken pek görüşmessen mi demek istedim canım...nişanlılık döneminin çok uzun olmasını istemiyorum senin ki iyi olmuş yaa..çünkü nişan sürecinde artık kendi başına değilsin herşeyine dikkat etmen lazım çat kapı gelir erkek tarafı dimi? öyüzden diken üstünde mi olunuyor nişanlıyken ?bu yüzden 1yılın stresinede katlanamam yaa
buarada canım siz nişanlandıktan sonramı para biriktirmedinniz kredi çektiniz anladığı kadarıyla ama varya çok süper bir fikir nasıl olsa aynı hesaba geliyor dimi
sen kaç yaşındaydın nişanlıyken cnm
demişsin ya "senin yaşını göz önüne alırsak 1 sene ideal" diye bunu ne sebeple dedin cnm 1 senede evliliğe daha iyi alışırım bunu mu demek istedin
kusura bakma çok uzattım ama en ufak ayrıntısını bile bilmek istiyorum benim için çok öenmli yazdığınız herşey ablalarıma.s.

canım benim aynı korkular bendede var,ben sevgilime güveniyorum karşılıklı saygı sevgi olduğu sürece bence güzel geçer ama speedy katılıyorum fazla uzatmamak gerek,beni bayramda istemeye geliyorlar 2 hafta sonrada nişan olacak deneyimleri paylaşırım senle

canımmmmmmmm kaç yaşındasın çok merak ettim
ama çok sevindim senin adına yaa valla sen şimdiden strest yapmışındır akannehir yada ben olsam yerimde durmazdım acaba nasıl olcak? nasıl davranıcam yanlarında? ya bir sakarlık yaparsam? diye...ama herşeye rağmen bende isterdim bayramdan sonra istenmeyi falan ama bizimki para çoğaltcakmış nişan olmadan isteme olmadan bilezikleri tamamlayacakmış..bari nişan takta öle ayarla dimi ama:oklava: ama bende ses çıkarmıom işde cesrat yk

caponummmm deneyimlerini paylaş tabi kız sabırsızlıkla seni beklicem tamammı unutma beni ha aklında bulunsun sevap olur sana:):):

canımmmmmmmm kaç yaşındasın çok merak ettim
ama çok sevindim senin adına yaa valla sen şimdiden strest yapmışındır akannehir yada ben olsam yerimde durmazdım acaba nasıl olcak? nasıl davranıcam yanlarında? ya bir sakarlık yaparsam? diye...ama herşeye rağmen bende isterdim bayramdan sonra istenmeyi falan ama bizimki para çoğaltcakmış nişan olmadan isteme olmadan bilezikleri tamamlayacakmış..bari nişan takta öle ayarla dimi ama:oklava: ama bende ses çıkarmıom işde cesrat yk

anladım canım sana bolca sabır gerekkli unutma destek olmak şart,bizde öyleydik hep herşeyimiz tam olsun diye bekledik ve bence iyide yapmışız benden önce tüm ark. evlendi eşyasıdır altınıdır bi ton sorun çıktı birbirlerini yediler evliliklerinin en güzel aylarnda,ama bizim çok şükür herşey belli elbette borç olacak ama abartı değil şuanı bile rahat atlatıyoruz destek olacak bekliceksin bu sizi daha çok birbirinize bağlar

canım bende 1 yıl 2 aydır nişanlıyım ve 2 hafta sonra düğünüm var .. nişanlılığın tabi ki ii yönleride var kötü yönleri de .. ama bu durumlar tamamen sizin aranızdaki ilişkinin durumuna bağlı .. insanın sevdiğiyle gelecek için ciddi bi adım atması her daim yanında olmasını bilmek kadar güsel bi duygu yok ve sizin için eviniz için alış veriş yapılması o güsel heyecaanlar çok güsel şeyler .. nişanlılığın kötü tarflarına gelince iş sizde bitio ama nişanlıyken çoğu kişide eşya ya da altın konusunda tartışmalr yaşanır ama çok şükür ki bizim ole sorunlarımız olmadı hiç .. bazı şeylerde taviz verme ama maddi durumlarını bildiğin süreçte .. sana sadece bunu soleyebilirim bide ne olursa olsun başkaları yüzünden birbirinizi kırmayın .. bunlar çok önemli hep destek olun çünkü ileride yine ikinizden başkası olmayacak o çatıda .. benim nişanlımın ailesiyle tartışmalarım olmadı desem yeridir ben sadece başta ve şimdilerde sorun yaşıorum oda kendi ailemle ilgili ailem dediysem annem babam deil amcam halam teyzem dayım bunlar çok karışıo ama bitecek bigün biliorum o yüzden birazda sabırlı olmalısın .. çok yazdım galiba

canım bende 1 yıl 2 aydır nişanlıyım ve 2 hafta sonra düğünüm var .. nişanlılığın tabi ki ii yönleride var kötü yönleri de .. ama bu durumlar tamamen sizin aranızdaki ilişkinin durumuna bağlı .. insanın sevdiğiyle gelecek için ciddi bi adım atması her daim yanında olmasını bilmek kadar güsel bi duygu yok ve sizin için eviniz için alış veriş yapılması o güsel heyecaanlar çok güsel şeyler .. nişanlılığın kötü tarflarına gelince iş sizde bitio ama nişanlıyken çoğu kişide eşya ya da altın konusunda tartışmalr yaşanır ama çok şükür ki bizim ole sorunlarımız olmadı hiç .. bazı şeylerde taviz verme ama maddi durumlarını bildiğin süreçte .. sana sadece bunu soleyebilirim bide ne olursa olsun başkaları yüzünden birbirinizi kırmayın .. bunlar çok önemli hep destek olun çünkü ileride yine ikinizden başkası olmayacak o çatıda .. benim nişanlımın ailesiyle tartışmalarım olmadı desem yeridir ben sadece başta ve şimdilerde sorun yaşıorum oda kendi ailemle ilgili ailem dediysem annem babam deil amcam halam teyzem dayım bunlar çok karışıo ama bitecek bigün biliorum o yüzden birazda sabırlı olmalısın .. çok yazdım galiba

canım saol öğütlerin için çok iyisin
doğru aslında iki çiftte bitior herşey
ayy bilmiorum hayırlısı canım

anladım canım sana bolca sabır gerekkli unutma destek olmak şart,bizde öyleydik hep herşeyimiz tam olsun diye bekledik ve bence iyide yapmışız benden önce tüm ark. evlendi eşyasıdır altınıdır bi ton sorun çıktı birbirlerini yediler evliliklerinin en güzel aylarnda,ama bizim çok şükür herşey belli elbette borç olacak ama abartı değil şuanı bile rahat atlatıyoruz destek olacak bekliceksin bu sizi daha çok birbirinize bağlar

ayy evet sabır bana çok lazım o sıkışmak istemio araya aileler girmeden önce para işlerini halletmek istio..sanırım aileme karşı mahçup olmak istemio hep planlı istio herşeyi ama ben öle değil ya biranönce evlenmek istiyorum artık :umursamaz:ay bi duysa bu dediklerimi rezil olurumkaydirigubbakcemile3ama napayım öle ev kızıyım ne iş var ne okul evde kaldın diyolar bazen.....ama ona pek çaktırmıom kaydirigubbakcemile4

ablacım çok güzel öğütler vermişsin çok saolasın.....
en önemli kişilerin başında kaynana gelior değilmi onunla ve kayınpeder ,görümce ile iyi geçinmeye baksam yetermi?tabi bide nişanlımla...birde nasıl davranmam gerekiyor sürekli güleryüz mü göstermem gerek...ablam örnekler verirmisin bir kaynana gelinini nasıl sever?hiç bir bilgim yok biliomusun o yüzden korkuyorum nişan adımını atmaya

elbette sadece kaynana görümce değil sen nişanlının ailesine saygı göstermelisin.
aynı şekilde oda senin ailene tabi bide birbirinizin ailesini laf söyletmeyin koruyun her daim yerimseniben
Nİşanlına nasılsan öyle davran nişanlandım diye değişme yani sonuçta bu ömür boyu olacak bişey birbirini daha iyi tanımanız gereken bi dönem bu sürede birbirinizi tanıyın bu böyle olmaz dediğiniz yönlerinizi birbirinize söyleyin yerimsenibenyerimseniben
Kaynana-gelin ilişkisine gelince bu iki kişiye göre de değişir sen saygılı ol yeter saygı herşeyin başında çünkü saygı duyduğun bi insanı sevebilirsin de olumunekankayizsmile

Nişanlılık döneminide en önemli nokta karşılıklı saygının yitirilmemesidir.
Çünkü bambaşka bir aileye giriyor ve bir üyesi oluyorsun.
Hepsini çok sevemezsin, nasıl işinde sevmediğin insanlarla çalışmak zorundaysan evlilikte de bunu başarmak zorundasın.
Adetlere düşkün bir ailen varsa çatışmanız olasıdır, çünkü ben en büyük hatayı adet konusunu gündeme getirdiğim için yaptım, yani arada kaldık ikimizde.
Ama en önemli nokta saygıyı yitirmemek kanımca...
Ailelerde çok önemli, ama nişanlınla haklı ve haksızı ayırmanız gerekir.
O benim, sen benim ailem dersen işin içinden çıkamazsınız.
İkinizde birbirinizin ailesini sevmeye çalışın...

Nişanlılık döneminide en önemli nokta karşılıklı saygının yitirilmemesidir.
Çünkü bambaşka bir aileye giriyor ve bir üyesi oluyorsun.
Hepsini çok sevemezsin, nasıl işinde sevmediğin insanlarla çalışmak zorundaysan evlilikte de bunu başarmak zorundasın.
Adetlere düşkün bir ailen varsa çatışmanız olasıdır, çünkü ben en büyük hatayı adet konusunu gündeme getirdiğim için yaptım, yani arada kaldık ikimizde.
Ama en önemli nokta saygıyı yitirmemek kanımca...
Ailelerde çok önemli, ama nişanlınla haklı ve haksızı ayırmanız gerekir.
O benim, sen benim ailem dersen işin içinden çıkamazsınız.
İkinizde birbirinizin ailesini sevmeye çalışın...

teşekkürler ...
demekki en önemli şey saygı evet bencede öle...
birde kimisi kaynanasını öpüyor kokluyor arkadaşı gibi "tatlım iyimisin bugün" falan bile diyolar böle şeyler nasıl karşılanır sizce

ayy evet sabır bana çok lazım o sıkışmak istemio araya aileler girmeden önce para işlerini halletmek istio..sanırım aileme karşı mahçup olmak istemio hep planlı istio herşeyi ama ben öle değil ya biranönce evlenmek istiyorum artık :umursamaz:ay bi duysa bu dediklerimi rezil olurumkaydirigubbakcemile3ama napayım öle ev kızıyım ne iş var ne okul evde kaldın diyolar bazen.....ama ona pek çaktırmıom kaydirigubbakcemile4

bence arkadaşın en iyisini yapıyor ailene mahcup olmasın mesela benim annem diyorduki hep yüzük alsın gelsin bir yüzük almak çok mu zor diyordu istemeye gelincek dendi annem sıraladı ,annemin sıraladkları çok az abartı değil olması gerekenler ama öyle bir yüzük alsın gelsin olmadı iyiki hazırlıklıymışız yoksa çok zor duruma düüşerdik.biz bayanlar hep hemen herşey olsun istiyoruz eğer sen sevdiğine güveniyorsan ona inanıyorsanona bırak

bence arkadaşın en iyisini yapıyor ailene mahcup olmasın mesela benim annem diyorduki hep yüzük alsın gelsin bir yüzük almak çok mu zor diyordu istemeye gelincek dendi annem sıraladı ,annemin sıraladkları çok az abartı değil olması gerekenler ama öyle bir yüzük alsın gelsin olmadı iyiki hazırlıklıymışız yoksa çok zor duruma düüşerdik.biz bayanlar hep hemen herşey olsun istiyoruz eğer sen sevdiğine güveniyorsan ona inanıyorsanona bırak

ya benim etrafımdakilerde bunu demeye getiriyorlar bir yüzük alsın gelsin.....ne var bunda çok mu zor........offf..hatta geçende teyzemin kızı dediki ben önce nişan için falan para biriktircek dedim zaten büyük nişan olmaz dedim aile arası olur dedim..tutturdu diyoki;" ya nişan parayla mı oluyor allah aşkına (bide bunu büyük nişan için sölüyor) bi çekirdek dağıtırlar tamam diyor....saf ya ...bende ağzının payını veremedim ona yanıom çünkü benimde bir bilgim yok...bende dedimki bunun bileziği var nişanlığı var falan dedim....öle konuştuk ay sinir ediyorlar beni ya

Back