Düğün nişanlılık sürecinden düğüne kadar geçen süreci değerlendirelim mi:)

nagehansevdin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
16
0
nişanlıllık çok problemli bir dönem sadece nişanlınız varken araya ailelerinde girmesiyle durum baya karışıyor.insanın unutamayacağı birçok olaya şahit olması da cabası tabi

gayyett güzel geçiyoo aslında birşey anlamadım desem de yeridir, flörtten pek bir farkı yokk onun ailesine anne-baba demek dışındaa ,tabi alışveriş olayları ev tutma ,eşyaları alma sürecine girince de umarım sorunsuz geçerr :)

Evet ama birde şu bayramlarda geline bilezik mi ne takıılr muhabbeti varmış , ne biliyim damat nişanlısına bayramlık alırmış ..yani önümüz bayram bnm kayınvalidem çok sessiz utangaç bir insan bilmiyorumki nasl yapcaz nasıl etcez .Böyle şeylerden gerginlik çıkmasından korkuyorum ben

ööfff evet en sevmediğim şeylerr kurbanda bayramlık alıp birde koç alıp boynuzuna bilezik takılıyormuşş Allahtan kurban bayramında evli olucaz kısmetse ama ramazan bayramında da kıza bayramlık alınıyormuş birde bilezik alınıyormuş bende yeni duydum bunu nasıl olcak bilmiyorum, LoadedGun; bizler bu tarz adetleri pek bilmiyoruz ama kayınvalidelerimiz daha iyi biliyorlardır diye düşünüyorum sonuçta senin birşey söylemene gerek olmaz sanırım onlar direk sana teklif ederler, yada biraz daha zaman geçsin onlardan ses çıkmazsa uygun bir dille nişanlına çıtlatırsın bu tarz birşeyler varmış sonra laf söz olmasın sağdan soldan diye aranızda halledersinizz :)

Aynen bizdede bu şekildeymiş adetler :) ses çıkmaz diye tahmin ediyorum ama bilmiyorum , ya söylemekten nefret ederim biliyomusun bilezik alınıyomuş falan filan diye inşalllah söylemek zorunda kalmadan hallolur

Bu koç olayını türk filminde görmüştüm , gerçekmiymiş zor işler yaa bizde o kadar abartılı değil ama geline bayramlık kıyafet ya da küçük bi hediye künye filan alınır ama kaynanamlar bana almadı ( adetlerinde yok galiba, art niyetten değil yani . harçlık vermişti ) bende söylemedim ayıp olur diye pişmanda değilim önemli olan zaten karşılıklı sevgi saygı .. Şükürler olsun o da var

Tabiki adetlerinde olmayabilir önemli olan kız ailesi sorun yapmasın :) Ne kadar saçma adet gelenek görek varsa hepsi bizde mi olur ya

Ya arkadaslar kocla bileziklemi mutlu olcaksiniz allah askina etrafdan soz olmasin laf olmasin etraf icin degil kendiniz icin yasayin bence :44:

nişanlılık dönemimiz güzel geçti herkez köprüden geçinceye kadar ayıya dayı dedi şimdi kim kime ne demek istiyorsa onu diyor. bizim evliliğimizin ilk ayları sorunlu geçti :)

Tabiki adetlerinde olmayabilir önemli olan kız ailesi sorun yapmasın :) Ne kadar saçma adet gelenek görek varsa hepsi bizde mi olur ya

Evet Allah'tan benim ailemde öyle ' adetlerimiz budur mutlaka uyulacak ' diyen tipten değildi.. Herşey kalp kırmadan atlatıldı dile bile getirilmeden elhamdülillah..

Ama nişanlılık zaten başlı başına zor bir durum hep hazırlık hep telaş.. Neyseki evlendikten sonra çok rahat edeceksiniz kızlar.. En azından senin ailen onun ailen değil de sadece siz ikinizin fikirleri yapmak istedikleir ve özgürlük olacak artık

Ya arkadaslar kocla bileziklemi mutlu olcaksiniz allah askina etrafdan soz olmasin laf olmasin etraf icin degil kendiniz icin yasayin bence :44:

Burdaki hangi cümlede koç istiyoıruz bilezik istiyoruz lafı okudun ? Böyle bir adet varmış diyerekten konuşuluyor sadece zaten kendimiz için yaşamasak zengin koca buulruz millet laf etmesine girersek kimse nişanlısıyla üstesinden gelmez yada durumumuz olmadığından kıstık herşeyden demez yada ev nişanı yapmayız '' elalem'' i düşünüyor olsak :)

şimdilik bir sorun yok bizde gerginlik flan olmadı çoık şükür gayet iyiiyz allah bozmasın herhangi bir gerginlik olmadı ne aileler arasında ne de ikimizin arasında bakalım geçsin şu telaşlar bnde bran önce dğün gününün gelmesinş bklıorum yaa ne bliim o bu şu lazm derken ben geriliyorum resmen belli etmesemde

loadedgunn duygularıma tercüman olmuşsunn koçla bilezikle mutluluk olmuyor bizde bu tarz adetlerin ne kadar sıkıcı yorucu olduğundan da bahsetttik zatn ama kendimiz için olmasada ailelerimize üzülmemesi için bu konular önemli olmak zorunda maalesef, kendini bilmez insanların çenesi durmuyoır ne kadar umursamasakta aileler kafasına takıyor.

Aynen öyle canım :)

Aynen bizdede bu şekildeymiş adetler :) ses çıkmaz diye tahmin ediyorum ama bilmiyorum , ya söylemekten nefret ederim biliyomusun bilezik alınıyomuş falan filan diye inşalllah söylemek zorunda kalmadan hallolur
Soyleme zorunda kalmam ?

nişanlılık dönemini mayın tarlasına benzetiyorum.çok gerildim artık evlensek de kurtulsak ya.

ne kadar güzel bir benzetme olmusss hayran kaldım...

sebnem ferahın sarkısı geldi aklıma... mayın tarlasında bir adam sevmişim biraz böyle oluyor nişanlılık bazı yönlerden

yani şöle diyim düğün telaslarınız hazırlık asamaları gelene kadar bişey yok harika lay lay lomm oh ne güzel rahat rahat gez toz ama düğün hazırlıklarına baslandı mı bir anda olmadık sacma tartısmalar gerginlikler...

neyse bu da bir şey bence krizleri nasıl yönetmemiz gerektigini öğreniyoruz... mesela ogrendim ki ikimiz de sinirliysek bir tarafın susması konuyu o gun icin kapatması iki tarafta yatısınca güzellikle konusulması gerekiyormus... nişanlımın flört ederken gormedigim bir yüzünü gördüm alıngan bir adammıs...

flört dönemi hep laylaylom gecip gidio işler ciddiye binince ancak karsınızdakinin ciddi durusunu gorebiliyorsunuz... cıkcagı varsa cıksın sorun cozmeyi ogrenelim cozemiyosak zaten bir hata yapmısızdır ve dönmemiz gerekiodur... nişanlılık dönemi bunun icin değil mi zaten? ölç tart bak hem maddi hem manevi hazırlan evlilige diye var

birbirini idare etmeyi ögreniyorsun işte herseye ragmen seviyorum ben nişanlı olmayı

darısı isteyen herkesin basına bence

meselenizi hallettiyseniz bu sizin için güzel bir şey ne mutlu
benim yazdıklarımın kendini bilmemezlikle bi alakası yok aileler mutlu olsun vs vs derken bi bakmışsınız çiftler birbirine girmiş sonra başlıyor kavgalar gürültüler bu tarz şeylerde karşılıklı özveride bulunulması gerekiyor diye düşünüyorum ortak bir noktada buluşulmalı bi tanıdığımızda da şahit olduğum bir olay var yani erkek tarafının durumu iyi olmamasına ragmen kadın istiyor da istiyor yapıcak diyor ee sonra gelin kötü oluyo nişanları oldu erkeğin annesi asık surat tripler bilmem ne ee o nişandan ne anladım ben herkes somurturken ,bu olaylara geçit vermemek açısından benim yazdığım, taraflar adeta birbirine düşman kesilmek için her fırsatı kolluyorlar farklı kültür faklı adet herkes kendininki olsun istiyor sanki önemli olan çocuklarnın mutluluğu malesef bunu bi çok anne baba anlamıyo diye düşünüyorum ben karşı taraftan hiçbir şey istemiyorum kendilerine de dile getirdim bohçayış bilmem neysim bu benim kendi düşüncem onlar ne isterse alsın taksın isterse takmasın almasın önemli olan benim yanımda olacak adam çünkü bu adam yılın çogu zamanı zaten denizde benim yanımda değil ve ben benim yanımda olmasını her şeye tercih ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…