Nişanlılık kararsızlık

Hayır

Onlara göre sık sık gidip gelmek sorunmuş
Bana göre de bunu düşünmeleri sorun. Siz çocuk musunuz kendi kararınızı veremiyor musunuz? Bu tür evliliklerde eşit olunmuyor maalesef. Erkek hatta erkeğin ailesi ne isterse o oluyor. Anne babasına "biz neyin ne olacağına karar veririz, gerekirse size danışırız" demeyen erkekle evlenmek büyük hata. Nişanlınız sizin değil ailesinin mutluluğunu koymuş ön plana.

Benimkiler de zamanında yapmaya kalktı bunu ve cevabını aldılar. En son babamı aradılar şikayet etmeye. Babam çok güzel verdi ağızlarının payını. Benim kızım istediği yere gider gelir, istemediği yere gitmez, benim evime geliyorsa kimsenin haddi değil karışmak dedi kapattı telefonu. İyi ki boyun eğmemişim, kendi kızları evlendi ama anne babasının evinde büyüttü çocuklarını. Görümcem iki hamileliği boyunca anne babasının yanında kaldı. Hani evlenmiş kadın çok sık anne babasının evine gitmezdi?

Benimde zaten nişanlımın anne babasına bu fikri veren görümcem. Kendisi uzakta ama burda ner konuya hakim

Aman diyim iyi düşün. Annemi bırakacağım diye üzülmen saçma bırakmış olmuyorsun sadece evin ayrı oluyor sık sık gider gelirsin diyecektim ama eş ailesini gözüm hiç tutmadı. Ne demek sık görüşme laf olur söz olur? Üstelik onlara ne? Müstakbel eş ne diyor buna? Ailesinin ağzınamı bakıyor?
İyice tanımadan evlenme. Baskıya şimdiden başlamışlar evlensen neler olur düşünemiyorum

Siz zaten eş hatta eş ailesinin iznine tâbi yaşamayı kabul etmişsiniz. Yardım istediğiniz konu bu bile değil. Kocamlar göndermez annem yalnız kalacak derdindesiniz. Şimdi sağa sola giderken birilerinden izin mi alıyorsunuz, evlenince ne değişecek? Haber verilir, şuraya buraya gidiyorum denilir ve gidilir. O kocalar kendi ailelerine isterlerse her gün giderler ve sizi adam yerine koyup sormazlar bile. Nişanlınıza sorun bakalım, o da kendi ailesini sık sık görmeye giderse mutsuz mu diye laf söz çıkar mıymış. Elalem mekanizması sadece size mi çalışıyor?

Ben de aynı senin gibiydim. Annem babam ayrı. Annem kardeşimle yaşıyor. Hatta bu konuyu ben de açmıştım. 2 seneye yakın oldu evleneli. Annem hiçte yalnız kalmadı. Ne zaman istersem yanındayım

Ya hayatını annene adayacaksın ya da zamanı gelince yuvadan uçacaksın. 85 yaşında ki ananem 14 senedir yalnız yaşıyor. Mis gibi kimseye eyvallahı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…