• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi...

benimde 29 ekim 2009'da nişanım oldu nişanlım şimdi 1 aylık asker. askerden ekim 2011'de gelicek Allah'ın izniyle. 2012 yazınada düğün istiyoruz.Geç olsun güç olmasın, Allah yeterki içimize sindirsin.

bende 20 şubatta sözlendim 12 haziranda nişanım odu düğün belli değil en geç haziran ama ben o kadar kalalım istemiyorum beklemekte sıkıcı birde sürekli bişeler çıkıyor ara en fazla 5-6 ay olmalı diye düşünüyorum inşallah en kısa zamanda bende buraya düğün tarihimi yazarım isteyen tüm arkadaşlarada en kısa zamanda yazmak nasip olur inşallah ...(kızlar hep birlikte amin diyelim de olsun )

Amiinn...

nişanlılık dönemi gerçekten çok ayrı güzellikleri olan bi dönem ama bazen aileler, çiftinde huzurunu kaçırabilio.. özelliklede benim gibi kıskanç babası olanlar o dönemi damadın burnundan getirebilio..
bu durumdada nişanlılık dönemi gerçekten uzun olmamalıymış die düşünmekten kendimi alamıorum tabi..
Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar..

Mrb arkadaşlar konuyu gördüm yazmak istedim ben 4 sene kadar önce nişanlımdan ayrıldım görücü usulü oldu ve 4 ay nişanlı kaldık böylesinin çok daha iyi olduğunu düşündüm her zaman fakat daha sonra hep sorun olmaya başladı görüştüğüm insanlara söylemek zorundayım söyleyincede mide bulandırıyor beklemediğim sorularla karşılaşıyorum bazen diyorum keşke evlenseydim sonu ne olursa olsun böyle olacağını düşünmedim hiç çok gururuma dokunuyor artık kimseyle görüşmek istemiyorum bu yüzden çok mutsuzum :(((

canım bence yanlış düşünüyorsun.
Benim ablam 2 kere nişanlandı ve 3. kişi eniştem oldu...
Yani insan her zaman hayırlısını istemeli, belki evliliğinde çok zorun olacaktı bellimi olur.
Düşünüyorumda ablam diğer ikisiyle evlenseydi kesinlikle bu kadar mutlu ve rahat olamazdı, çok üzüldü ve çok çekti ama sonunda doğru kişiyi buldu :)
Kendini bu konuda üzme canım, sonuçta nişanlısından ayrılan tek kişi sen değilsin...

biz 5 haziranda nişanlandık...2 ay olacak işte....bizde 5-6 ay ara olsun en fazla diyoduk ama sanırım öyle olmayacak...çünkü kışa denk geliyor...kimsede kış taraftarı değil...boshayallersmile gerçi ben de baharda ya da yazın olsun isterim ama işte bir an önce onunla olmak istediğimden kış mış umrumda değildi....

ama sanırım seneye kalıcaz bizde...nisan mayıs gibi....hala konuşulmadı gerçi...bakalım hayırlısı ne zamansa o zaman olsun....boshayallersmile

yaşanabilecek en güzel günlerin yaşandıgı dönem bence ne kadar uzun olursa bana o göre o kadar güzel olur ancak abartmamak şartıylayerimseniben

canım bence yanlış düşünüyorsun.
Benim ablam 2 kere nişanlandı ve 3. kişi eniştem oldu...
Yani insan her zaman hayırlısını istemeli, belki evliliğinde çok zorun olacaktı bellimi olur.
Düşünüyorumda ablam diğer ikisiyle evlenseydi kesinlikle bu kadar mutlu ve rahat olamazdı, çok üzüldü ve çok çekti ama sonunda doğru kişiyi buldu :)
Kendini bu konuda üzme canım, sonuçta nişanlısından ayrılan tek kişi sen değilsin...

Evet canım her zaman hayırlısını istemek zorundayız.Ama bu konuda sürekli insanlara açıklama yapmak zorunda kalmak üzüyor beni.Yoksa asla pişman olmadım.İnşallah bende birgün doğru kişiyi bulurum.

kızlar selam
herkesi Allah kavuştursun. benim nişanım 1 hafta önce oldu. daha çok tazeyim. düğün 2010 mart gözüküyor. 7 ay kadar var.
uzak, zor. o ve ailesi kasıma istiyor.bende. ancak ailemi bu kadar erken olmasına ikna etmek güç gözüküyor..

26 haziranda 2010 da sözlendm.10 ekim de nişanlanıcam kısmetse 2011 mayıs başı düğünümüz olucak inşş..iinşş benimkide sıkıntısız geçer bir ömür boyu

Bende 16 Temmuzda nişanlandım
ekim sonu gibide evlenmeyi düşünüyoruz
eğer yetişemezsek Nisan ayına kalıcak ama bu aradaki süreç benide korkutuyo :S

Son düzenleme:
nişanlılık zamanlarınızın kıymetını bilin arkadaslar..
benim nişanımdan 3ay sonra nıkahım oldu aşkım supriz yaptı.. 10ay sonrada dugunum.. ama ınanın nişanlılık halleri gibi olmuyor nıkahlıyken veya dugun oluncada aynı sekılde.. nişanlı olmak baska keske benımde sızler gibi 1yıl sonra olsaymıs nıkahım.. haa eşimden bi sıkıntım yok ama işte dedımya nısanlılık devri bambaska oluyor..
milleti laflarına aldanmayın ... bu zamanda huzursuzluk çıkarmak isteyen olacaktır ama siz kulak tıkayın ve bu mutlu gunıerınızın tadını çıkarın..
sımdı 11 aylık evliyim :nazar:

geçen sene 6 haziran da söz takıldı ama nişan gibi olmuştu hatta nişan olmucak gibi fln olduu o yüzden nişanlıyız fln demeye başlamıştık..bu sene 18 aralık ta nişan var seneye de düğün inşallahh..yani ben de iki senelik bi süreç geçirmiş olucamm..bizim zaten aileler farklı şehirlerde nişanlımda askerdeyddii..o yüzdenn hiç bi sıkıntısını görmedimm hatta çok güzel meyvelerini aldık..aileler birbirini tanıdıkça çok sevdiler ve her şey daha olumlu oldu bende nişanlımla daha rahat görüştüm yemin törenine,yanına vs gidebildimm..ama belki daha yakın olsaydık ailesiyle daha farklı olabilirdi...

Cimcimem en ideali 1 yil bence.. benimde dugunum ne zaman olacagi henuz belli degil.. karsi taraf 1 yil sonra olmasini istiyor.. bizde zamana biraktik artik.. ama 2 yil nisanli kalma ihtimalimiz de var.. onemli olan birbirinden emin olmak.. aileler de bu konuda cok onemli.. onlar birbiriyle ne kadar iyi anlasirsa, nisanlinla aranda o kadar az hatta hic problem cikmaz.. elbette arada anlasamadiginiz, tartistiginiz gunler olacaktir.. ondada sorunlari kendi aranizda halletmeniz onemli..

Aslında nişanlımla aramızda sorun yok Allah'a şükür, (tabi zaman zaman atışmalarımız oluyor) hatta onunla ayrıldığımızı düşünmek bile acı veriyor bana...
Sanırım etrafımdaki boşanma ve düğüne yakın ayrılmalar çok etkiledi beni, arkadaşımın sürekli gelip ağlaması psikolojik olarak etkiledi...
Nişanlımla birbirimizden çok uzağız, günde 1 kere görüşürüz ihtiyaç olunca da msj atarız, nedense bu insanlara garip geliyor ve söylediğimde nasıl yani? diyorlar.
İnsanın birbirine sevgisini göstermesi sürekli aramakmıdır?
Uzun olmasının benim için avantajı, borçlarım var ve bunları ödemek için zamanım var, aynı şekilde nişanlımda bu şekilde borçlarını ödüyor.
İnşallah hayırlısıyla sıkıntısız evleniriz...

kafana takma sen kimsenin dediğinede kulak asma bende mayısta nısanlandım 2011 nısan mayıs gibi düğün yapıcaz ve allaha şükür hiç bir sorunumz yok zaten sorun olucak olsaydı şimdiye kadar olurdu siz anlastıktan sonra aranızdaki bağlar güçlü olduktan sonra siz sorundan ne korkuyosunz bırakın sorunlar sizden korksun bence gayet mantıklı düşünmüsün 1 ay içinde bile evlenebilir insan ama evliliğin en güzel zamanlarını borç ödeyerek gecırdıkten sonra ne anlamı kalıyo ki haa hiç borcsuz da evlenılmıyo süphesiz ama borcu minimuma indirmek büyük basarı diye düşünüyorum sen insanlara bakma zaten evlenınce heranınız birlikte gececek simdiden sıkı fıkı olmanın geregı yok bence fazla muhabbet tez ayrılık getırır

Cimcimem en ideali 1 yil bence.. benimde dugunum ne zaman olacagi henuz belli degil.. karsi taraf 1 yil sonra olmasini istiyor.. bizde zamana biraktik artik.. ama 2 yil nisanli kalma ihtimalimiz de var.. onemli olan birbirinden emin olmak.. aileler de bu konuda cok onemli.. onlar birbiriyle ne kadar iyi anlasirsa, nisanlinla aranda o kadar az hatta hic problem cikmaz.. elbette arada anlasamadiginiz, tartistiginiz gunler olacaktir.. ondada sorunlari kendi aranizda halletmeniz onemli..

Şuan itibariyle yaklaşık 9 ayımız var cankızım.
Zaman zaman sorunlar yaşıyoruz ama geneli birbirimizi yanlış anlamaktan kaynaklanıyor, durup düşününce yanlış anladığımızı farkediyoruz.
Rabbim hayırlı evlilikler nasip etsin...

kafana takma sen kimsenin dediğinede kulak asma bende mayısta nısanlandım 2011 nısan mayıs gibi düğün yapıcaz ve allaha şükür hiç bir sorunumz yok zaten sorun olucak olsaydı şimdiye kadar olurdu siz anlastıktan sonra aranızdaki bağlar güçlü olduktan sonra siz sorundan ne korkuyosunz bırakın sorunlar sizden korksun bence gayet mantıklı düşünmüsün 1 ay içinde bile evlenebilir insan ama evliliğin en güzel zamanlarını borç ödeyerek gecırdıkten sonra ne anlamı kalıyo ki haa hiç borcsuz da evlenılmıyo süphesiz ama borcu minimuma indirmek büyük basarı diye düşünüyorum sen insanlara bakma zaten evlenınce heranınız birlikte gececek simdiden sıkı fıkı olmanın geregı yok bence fazla muhabbet tez ayrılık getırır

Zaten biz nişanlılık dönemimizi evlenince geçiricez galiba :))
Uzak olmanın dezavabtajlarının yanında bazı avatajlarıda var sanırım...

Back