• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık dönemi...

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Arkadaşlar şu aralar hep duyar oldum nişanlılık dönemini çok uzatmamak gerek diyenleri. Gerçekten uzaması sorunları beraberindemi getiriyor, yoksa iki tarafın birbirini tanıması için bir fırsatmıdır? Benim düğünüm nasipse en geç haziranda olacak ama zaman zaman çok kokruyorum sürenin uzun olmasının zararı olacak diye...
Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Gerçekten uzaması sorunları beraberindemi getiriyor, yoksa iki tarafın birbirini tanıması için bir fırsatmıdır? güzel ve net bir soru.bende hep düşünüyorum..acaba uzadıgı içinmi bu sıkıntıları yaşıyoruz yoksa birbirimizimi tanımaya baslıyoruz?...sen kaç yıl nişanlı kalacaksın canım.

Benim 9 ocak söz, 12 haziran nişan ve tarih belli olmamakla birlikte en geç seneye haziran düğünümüz olacak...
Sancılı bir dönem aslında...
Bir yandan günler çabucak geçsin istiyorum bir yandan da kafama çeşitli sorular takılıyor, acaba evlilikten korkuyormuyum ben?

Geçen yıl nişanlandım 18 Temmuz'da..
Bir yılı geçti nişanlanalı bugüne kadar en ufak bir sorun dahi yaşamadık
Binlerce kez şükrediyorum
Bu sözleri bende cok duydum çok korktum ürktüm
Ama anladım ki bu işler nişanlılık süresinde değil
İki çift ve aileler arasında bitiyormuş...
Bu konuda çok şanlıyız harika ailelerimiz var
Saygı ve sevgi olunca uzun zaman bile vız geliyor..
Örneğin:
Nişanlandıktan sonra ne mi oldu;
Birincisi ve en önemlisi nişanlımla daha rahat görüşmeye başladık
Daha huzurlu ve mutluyduk
Bayramlarda gelip gidemezken nişanladıktan sonra
Herşey daha da değişti
İki annem iki babam olmuştu
Ailem genişlemişti
Bayramlar,kandiller daha güzel geçmeye başladı
Bu zaman zarfında çeyizlerimi daha rahat geniş halletmeye fırsatım oldu
Daha çok neden var..

Bence nişanlılık kıymetini değerini bildikten sonra
Bir daha ele geçmicek bir fırsat
Bu yola korkarak çıkan ben şimdi
İyiki diyorum
Veee düğünüm Haziran başında nikahım Mayıs'ta
Yani önümde 9 aya yakın bir zaman daha var
Yani 2 yıl kadar nişanlı kalmış olucam
Ama biliyorum ki
Ne uzun zaman önemliymiş ne sözler
İnsanlar kendilerini bildikten sonra bu zaman ömürde bir kere yaşanıyormuş
boshayallersmile

Son düzenleme:
benim nişanlılık dönemim çoook uzun sürcek 27 eylül 2009da nişanlandım, nişanlım askerde ve seneye ağustosta gelcek inşallah.

geldikten 1 yıl sonra da düğün yapsak 2.5-3 yıl nişanlı kalmış olcam bilmiyorumkismile belki 6 ayda yaparız:) ama yine de hiç korkmuyorum zaten 4 yıldır birlikteyiz elbette bazı anlaşmazlıklar olacaktır ama bunlar düğün stresi vb sebeplerden olur bence. eğer çiftler birbirini çok iyi tanıyosa sorun olacağını sanmıyorum.
ama yine de uzatmamakta fayda var :)

sizin nişanlılık döneminiz 1 yıl gibi bir süre normal bence.herşeyden emin olduktan ve kendini hazır hissettikten sonra bir sorun çıkmaz canım mutluluklar şimdiden a.s. .

Aslında nişanlımla aramızda sorun yok Allah'a şükür, (tabi zaman zaman atışmalarımız oluyor) hatta onunla ayrıldığımızı düşünmek bile acı veriyor bana...
Sanırım etrafımdaki boşanma ve düğüne yakın ayrılmalar çok etkiledi beni, arkadaşımın sürekli gelip ağlaması psikolojik olarak etkiledi...
Nişanlımla birbirimizden çok uzağız, günde 1 kere görüşürüz ihtiyaç olunca da msj atarız, nedense bu insanlara garip geliyor ve söylediğimde nasıl yani? diyorlar.
İnsanın birbirine sevgisini göstermesi sürekli aramakmıdır?
Uzun olmasının benim için avantajı, borçlarım var ve bunları ödemek için zamanım var, aynı şekilde nişanlımda bu şekilde borçlarını ödüyor.
İnşallah hayırlısıyla sıkıntısız evleniriz...

Son düzenleme:
Benim 9 ocak söz, 12 haziran nişan ve tarih belli olmamakla birlikte en geç seneye haziran düğünümüz olacak...
Sancılı bir dönem aslında...
Bir yandan günler çabucak geçsin istiyorum bir yandan da kafama çeşitli sorular takılıyor, acaba evlilikten korkuyormuyum ben?

1 sene çok degil canım..ama arkadaslarında dediği gibib karsılıklı anlayış hosgörü...zaman cabuk geciyor.

Zaman önemli değil.
Önemli olan ailelerin ve sizin aranızdaki uyum ve anlayış..
Eğer arada saygı varsa birbirinizi anlayabiliyorsanız isterse on yıl sürsün hiç sorun olmaz.
ama her iki tarafta uyumsuzluk varsa ortak değerler yoksa isterse on gün nişanlı kalın mutlaka sorun çıkar.

Tartışmak sorun değil, zaman zaman olabilir fakat önemli olan ağır kelimeler konuşup saygıyı yitirmemektir. Buna çok dikkat ediyorum
Ama belirli zaman sonra özellikle evliliğe yakın umarım sorun çıkmaz

bizde 1.5yıldır nişanlıyız gerçekten uzaması güzel değil ama problemimiz yok şükür ama düzenini oturtma meselesi bir an önce....seneye eylül gibi evlenmeyi düşünüyoruz ama anneciğimden ayrılamayacağım için aynı semtte ev bakıcaz...herkes çok mutlu olsun....

Geçen yıl nişanlandım 18 Temmuz'da..
Bir yılı geçti nişanlanalı bugüne kadar en ufak bir sorun dahi yaşamadık
Binlerce kez şükrediyorum
Bu sözleri bende cok duydum çok korktum ürktüm
Ama anladım ki bu işler nişanlılık süresinde değil
İki çift ve aileler arasında bitiyormuş...
Bu konuda çok şanlıyız harika ailelerimiz var
Saygı ve sevgi olunca uzun zaman bile vız geliyor..
Örneğin:
Nişanlandıktan sonra ne mi oldu;
Birincisi ve en önemlisi nişanlımla daha rahat görüşmeye başladık
Daha huzurlu ve mutluyduk
Bayramlarda gelip gidemezken nişanladıktan sonra
Herşey daha da değişti
İki annem iki babam olmuştu
Ailem genişlemişti
Bayramlar,kandiller daha güzel geçmeye başladı
Bu zaman zarfında çeyizlerimi daha rahat geniş halletmeye fırsatım oldu
Daha çok neden var..

Bence nişanlılık kıymetini değerini bildikten sonra
Bir daha ele geçmicek bir fırsat
Bu yola korkarak çıkan ben şimdi
İyiki diyorum
Veee düğünüm Haziran başında nikahım Mayıs'ta
Yani önümde 9 aya yakın bir zaman daha var
Yani 2 yıl kadar nişanlı kalmış olucam
Ama biliyorum ki
Ne uzun zaman önemliymiş ne sözler
İnsanlar kendilerini bildikten sonra bu zaman ömürde bir kere yaşanıyormuş
boshayallersmile

vereliniortakvereliniortakvereliniortak
katılıyorum bende 2 sene nişanlı kaldım şimdiye kadar bu dönemden(!) dolayı ailleler arasında da bi kavga tartışma olmadı bizim aramızdada çok şükür:Saruboceq:
ve 1 aylık da evliyim
tanıştığımızdan beri aynı sevgi ve saygıda devam ediyoruz Allah bozmasın:nazar:

Bu dönem nişanlı çiftlerle ilgili olduğu kadar ailelerle de ilgili... Şebnem arkadaşımız özellikle ailelerin ne kadar iyi olduğundan bahsetmiş... Onlar şanslı olanlar...

Ben bu dönemin uzaması taraftarı değilim... Çünkü her kafadan bi ses çıkıyor kimi onu istiyor kimi bunu yapın diyor bi bakıyorsunuz ki nişanlılar kavganın içinde... Çok güzel ve keyfini çıkartacağımız bi dönemi sorunlarla geçiriyoruz çoğumuz inşallah evlilikte bu tarz sıkıntılarla karşılaşmayız...

biz 2 aydır nişanlıyız... yaşadığımız problemleri, gerginlikleri anlatamam...
nişan süresinin uzaması yada uzamaması değil problem.. aile yapılarıyla alakalı.. Bizde ailelerin çeneleri hiç durmuyor.. ne tektı , ne takmadı, ne aldı ne yaptı muhabbetleri hep.. bizide haliyle çok bunalttı..

Allah herkese nasip etsin bu günleri
Sana da ömür boyu mutluluklar dilerim canım

vereliniortakvereliniortakvereliniortak
katılıyorum bende 2 sene nişanlı kaldım şimdiye kadar bu dönemden(!) dolayı ailleler arasında da bi kavga tartışma olmadı bizim aramızdada çok şükür:Saruboceq:
ve 1 aylık da evliyim
tanıştığımızdan beri aynı sevgi ve saygıda devam ediyoruz Allah bozmasın:nazar:

biz 2 aydır nişanlıyız... yaşadığımız problemleri, gerginlikleri anlatamam...
nişan süresinin uzaması yada uzamaması değil problem.. aile yapılarıyla alakalı.. Bizde ailelerin çeneleri hiç durmuyor.. ne tektı , ne takmadı, ne aldı ne yaptı muhabbetleri hep.. bizide haliyle çok bunalttı..

bu söylediklerini nişanlılık döneminde 10 kişiden 9u yaşıyor canım..yaşamayan yok yani.gerçekten çok yıprandığını hissediyor insan bazen.evlenince hepimiz çok mutlu oluruz inşallah.:nazar:

Back