• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlı olupta kayınvalide ile kayınpedere Anne Baba demeye zorlananlarrr :))

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
Nişanlanı henüz 5 gün oldu ama bu soru kafamda sürekli.. kayınvalidemle pztsi günü yüzyüze gelicez kendisini çok seviyorumm çokta iyi anlaşıyoruz ama işte o anne kelimesi nasıl çıkıcak ağzımdan bilmiyorum :S kızlar sizler naptınız fikirlerinizi bekliyorum..

anne sözcüğünü kafana takman komik epey başka zor süreçlerden geçeceksin ,bence çok narin olma kırılırsın , en kolayı anne demek, kaç yaşındasın merak ettim, evlilik olgunluk işi bu olgunluğun neresindesin merak ettim

anne sözcüğünü kafana takman komik epey başka zor süreçlerden geçeceksin ,bence çok narin olma kırılırsın , en kolayı anne demek, kaç yaşındasın merak ettim, evlilik olgunluk işi bu olgunluğun neresindesin merak ettim

25 yaşımdayım bence olgunluğun yaşla alakası yok evliliğin olgunlukla hiç alakası yok bence sizin demek istediğiniz güçtü sanırım.. nişan dönemine kadar başkasına nasıl gelir bilmem ama konularımdan bakabilrsin baya sıkıntılar yaşadık çok şükür atlattık bu günleride gücümüzle..

Ne zaman içinden geliyorsa o zaman söyle zorunluluk hissetmeden yap... Zorlanıyorum diye düşünerek yapma görev gibi o zaman anlamı yok ki... Anne kelimesinin içi boş olmamalı bence asla. İçten gelmiyorsa da söylenmemeli ismiyle hitap edilmeli.

Ben de senin gibiydim. Söyleyene kadar bikaç ay da geçmişti.. Başına ismini ekleyerek mi söylesem ne yapsam nasıl yapsam...

Benim zaten bir annem bir babam var 20 yasımdan sonra hayatıma dan diye giren insanlara anne-baba nasıl derim??? diyordum...

Hiç öyle olmuyormuş...

Zaten sen bu adamı kabul etmedin mi hayatına? Ettin... Diğer yarım dedin... O zaman o her şeyiyle senin artık. Doğrsu ile yanlışı ile annesi ile babası ile...

Ona ait olanlar senin... Sana ait olanlar da onun... Evlilik budur. Keşke bunu daha önce fak edebilseydim buhranlar geçirmezdim nasıl söyleyeceğim diye. :31:

O artık senin de annen. Diğer yarını o doğurdu o baktı o büyüttü. Seni değil belki ama artık senden bir parça olan adamı doğurdu.

Yani o da senin bir parçan bundan böyle..

Böyle düşündüğünde daha kolay olur belki senin için de...

Ne zaman içinden geliyorsa o zaman söyle zorunluluk hissetmeden yap... Zorlanıyorum diye düşünerek yapma görev gibi o zaman anlamı yok ki... Anne kelimesinin içi boş olmamalı bence asla. İçten gelmiyorsa da söylenmemeli ismiyle hitap edilmeli.

Ben de senin gibiydim. Söyleyene kadar bikaç ay da geçmişti.. Başına ismini ekleyerek mi söylesem ne yapsam nasıl yapsam...

Benim zaten bir annem bir babam var 20 yasımdan sonra hayatıma dan diye giren insanlara anne-baba nasıl derim??? diyordum...

Hiç öyle olmuyormuş...

Zaten sen bu adamı kabul etmedin mi hayatına? Ettin... Diğer yarım dedin... O zaman o her şeyiyle senin artık. Doğrsu ile yanlışı ile annesi ile babası ile...

Ona ait olanlar senin... Sana ait olanlar da onun... Evlilik budur. Keşke bunu daha önce fak edebilseydim buhranlar geçirmezdim nasıl söyleyeceğim diye. :31:

O artık senin de annen. Diğer yarını o doğurdu o baktı o büyüttü. Seni değil belki ama artık senden bir parça olan adamı doğurdu.

Yani o da senin bir parçan bundan böyle..

Böyle düşündüğünde daha kolay olur belki senin için de...

işte içimi rahatlatan yorum arkadaşım ne güzel yazmışsın öyle valla oku oku bayıldmımm çok teşekkür ederimm :))

valla o anneler eli öpülesi :42:
şaşırıyorum, büyütüyorlar bize veriyorlar. bir de tatlıysa oğulları :52:
ben eşime sık sık söylüyorum, "annen seni bana nasıl verdi" diye :52:
ben olsam vermezdim :63: :9:

çocukcağızın size teslim eden annelere anne denir tabi ki de :16:

ayy ilahi kriz sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün :9::9::9:

Ben de eşimi "Oyyy annen seni benim için mi doğurmuşş" diye severim. :9:

Ama hiç ben olsam vermezdim diye gelmemişti aklıma... Ama şimdi düşündüm de oğlum olursa benim de vermem zor olur napalım hayat :9::9::9:

yıllar süren emek ve tam altın çağında kızın biri alsın gitsin işe bak :27::27:

gerçi bu her iki taraf için de geçerli annelerimiz de bizleri onlara verdi sonucta :9:

anne baba olmak çok zor :5:
benim kv aylardır görmüyor çocuğunu. telefonda öyle şefkatle "oğluşum" diyor, "kızım, oğluşuma iyi bak e mi, sana emanet" diyor ki... acıyorum bazen kadına :5:
ben de çocuğumu nasıl vereceğim ya :26:
neyse bunları düşünmek için çok erken :9:

sevdiğin adamı herşeyiyle kabul ettiysen annesine de anne demen lazım cnm...
benim annem ve babam olmadığı için kvme anne derken ilk zamanlar için hep burkuldu sesim titredi ama şimdi alıştım artık keşke kvdem sıcak kanlı biri olsaydı da sarılıp öpüp koklayabilseydim diyorum şimidde çünkü içimde hep anne eksikliğini hissediyorum:14:
kpde çok soğuk ona daha baba demedim gerçi evlendikten sonra 1-2 kere gördüm kendisini ama sürekli görseydim baba derdim yani sonuçta sevdiğim adamın babası kötü de olsa:31::31:

Kızlar çok teşekkür ederim içim rahatladı yazdıklarınızı okuyunca pztsi günü bakalım o anne kelimesi nasıl çıkıcak ağzımdan :)) bir bizim işe biraz değişik o bir evin bir oğlu ben bir evin bir kızıyım 2 taraf içinde kıymetliyiz yani annesi resmen benim için 1 tane doğurmuş ve verdi bana sağolsun :D şaka bi yana güzel duygular Allah herkese yaşatsın birde sağ salim şu nişanlılık dönemini atsaltsak :(( 1 yıl var en az düğüne.. asker beklicem çünkü :((

aynen... biz çok yakınız kayınvalideme ama o kdr yogun oluyoruz ki bazen gidemiyoruz işte.

Normalde her hafta gitmeye calısırdık son iki haftadır hep bir sey cıkıyor gidemiyorduk gecen d.gunu bahanesiyle gidebildik kayınbabam eşimle bana sarılıp siz beni hasretimden öldürecek misiniz dedi

ayy içim bir cız etti ki :26::26:

Evlenirken iki kişi baslıyosun sonra yıllar süren bir kalabalık ama en sonunda yine bir köroğlu bir ayvaz kalıyorsun eşinle

Herkes ucup gidiyor

Hayat ne tuhaf

Ne melankoliye meraklıyım bu ara ben de :1: Dedigin gibi daha cok var aamaaan :9:

Son düzenleme:
canım öncelikle hayırlı olsun benim nişanım geçeli 3 ay olacak neredeyse, anne baba demeyi zorunluluk olarak hiç bir zaman görmedim, nişanlıma da söyledim zamanı gelince anne baba sözcükleri çıksın ağzımızdan kalbimiz bizlere bu kelimeyi söyletsin istedim

nişanlandığım gün ağzımdan amca teyze gibi kelimeler çıkıyordu alışkanlık vardı nede olsa, nişanlım anne babamın elini öperken anne baba dedi ama sadece o anda dedi daha muhabbet olmadı öyle.

ben ise 1 hafta sonra görümcemin kına alışverişine gidecektik kayınvalidem beni vapur iskelesinde karşıladı, sıkıca sarıldım anne nasılsın dedim içimden o an o gelmişti, daha sonra ağzımdan teyze çıktı sonra döndüm ona anne özür dilerim, alışmaya çalışıyorum teyze amcaya öyle alışmışım ki kelimeler dolanıyor dedim, kayınvalidem kızım sen nasıl istersen öyle söyle üzülme dedi.

çoğu kişi giz nasıl başardın diyor, ben annemin desteği ile başardım annem bana nasılsan onlara öyle ol diyip durdu, ki annem dominant ve paylaşımcı değildir ama oda senin annen artık yabancı değil benden daha saygılı davran dedi :16::16::16::16:

ben şimdi kayınvalidemi anne gibi görüyorum çünkü o benim ilk aşkımı, ilk gülüşüm, ilk hasretimi dünyaya getirmiş başımın üstünde taşırım .

şu anda annemden bir farkı yok, görümcemin düğünün de hastalandı onun için gözyaşlarına boğulup, herşeyle savaşırken anladım o benim gerçekten annem olmuştu, ben anca annem için öyle ağlardım öyle çaresiz olurdum.

kriz inan oğlum olsa bende veremezdim yani nişanlıma dedim bunu, askerde melek gibi anneni günlerce arama cadı sevgilini günde sayısız ara, ötesi varmı onun annesi beni arıyordu haber alıyormusun diye:1::1::1::1:vallla oğlum bana aynını yapsın kapı duvar olur ya o kız ya ben seçim yaptırırm dedim :9::9::9::9::9:

kızlar şaşıyorum okuduklarıma kızlarınız olsa hemen elin oğlun vereceksiniz galiba:9::9:oğlum olsa vermemler falan:53::53: demek erkek anneleri daha çocuk sahibi olmadan başlıyorlar oğlumu başka kızlarla paylaşmam demeye:1::1: aman benim oğlum olsun gelinim değil kızım olacak evlendiği kişi annesinin sevgisini aratmam çünkü ben çok arıyorum:31::31:

Son düzenleme:
gamze ama biz oğlumuz demedik ki çocuklarımız dedik :30:
sadece kocam erkek olduğu için oğlunu nasıl vermiş dedim :23: :60:

bu arada konu sahibi, ben bu konuda kendimi çok koşullamıştım. onun için yüzükler kesildikten sonra el öperken direk anne dedim :9: ne kadar zorlaştırırsak o kadar zorlaşıyor çünkü :9: bunu ağda yapmak gibi düşün :9: ağdayı anlık çekmezsen, çekmen zorlaşır :60:

kızlar şaşıyorum okuduklarıma kızlarınız olsa hemen elin oğlun vereceksiniz galiba:9::9:oğlum olsa vermemler falan:53::53: demek erkek anneleri daha çocuk sahibi olmadan başlıyorlar oğlumu başka kızlarla paylaşmam demeye:1::1: aman benim oğlum olsun gelinim değil kızım olacak evlendiği kişi annesinin sevgisini aratmam çünkü ben çok arıyorum:31::31:

kız vermek de cok zor elbette tatlım ama insan yasadıgı seyi yasatmak istemezmiş ya benimki o hesap

ben cok çektim annemin o gencliginden beri "kızım olsun kimselere vermem" laflarından cunku gercekten öyle yaptı

Kendi kızıma aynısını yasatmak istemiyorum simdi o yuzden...

Oglum olursa da işin sakası zaten illa ki vereceğim sevdigi insanla mutlu oldugunu gormek en güzel mutluluk olsa gerek :31:

konu oglanlardan acıldı diye onlardan bahsettik :9:

gamze :1::1::1::1:kız çocukları için sevsinler aşık olsunlar prenslerini bulsunlar derim hep, minikken çok çektiriyor aileler nede olsa :1::1::1::1::1::1::1:ben nispeten beni paylaşamayan büyüklerim yüzünden çektim, giz suratın asık giz kim üzdü çabuk söyle,prensesim diye sokak başlarında koşarak karşılamalar, kız çocuğuma bu denli yapmıyacağım ben

aslında illa oğlan çocuk sevdiğimden değil, benimki hep oğlum olsa der,hatta bir hamile görsün karnıma dokunup Allah izin verirse oğluşumuz burda olucak ilerde der, oğlumla şöyle yaparım böyle olur diyor, Allah inşallah nasip etsin benimki baya mutlu olacaktır, benim ailem adada oturuyor diye oğlu şanslı olacakmış gemilerden inmeyip, havuza denize atlayacakmış iyimiş hoşmuş doğa ile iç içe büyürmüş şimdiden bunu söylüyor

valla daha şimdiden ben bu muhabetleri duyunca şaşırıyorum, oğlumuz olunca ben elin kızı ile paylaşmazmışım ,çünkü nişanlıma hep anneni aradın mı, annen nasıl, annenle vakit geçir diyormuşum

bunlar benim melekliğimden değil geleceğe yatırımımış, ne ekersem onu biçermişim benimki bunu diyor:52::52::52::52::52::52:

Ben de nişandan sonra hemen anne diyememiştim hatta çok tuhaf geliyordu anne demek bir gün telefon açtığımda kırdım zincirleri o gündür hala söylerim..
Ablam bana nişandan sonra anne demeye başla şartlandır kendini yoksa söyleyemezsin demişti...

Eşimde daha aileler tanışmaya geldiğinde annemin elini öperken annemin "hoşgeldin" demesine cevap olarak "hoşbulduk anne" demiş..
annem şaşırmış eşimde çok utanmış hala gülerek anlatır...:9:

krizz ağda benzetmene çok güldüm ama çok haklısın:9::9::9:

çağlacım beni evlendirecek anne babam olmadığı için tek başıma evlenmiş gibi oldum damadını eleştiren beğenmeyen kusur bulan anne babam olmadı ne yazıkki:50: bende kızım olursa korkarım elin oğlu gelip kızımı üzer hayırsıza düşer falan diye ne bileyim bizler iyi insanları bulduk evlendik çok şükür ya yavrularımız öyle olmazsa diye şimdiden endişeliyim devir çok kötü çünkü:31:oğlum olursa da fena kızlara kanmaması gerektiğini öğretirim zaten onu öğrenirse kendini kullandırmaz açık göz olur:9::9:şaka bir yana erkek öyle böyle ayakta duruyor ama kızlar yara aldılar mı unutmaları zaman alıyor:31::31:

gamzecim ya tekrar tekrar basın sag olsun...:5:

evet anneme kızdım zamanında ama tabiki varlıkları baska Allah basımızdan eksik etmesin senin anneciginle babacıgına da nur icinde yatmak nasip eylesin

bizde senin gibi dusunen esim... Ben erkegi de kızı da cok sıkmamak taraftarıyım kontrlu tamamen bırakmamak sartıyla tabi

ama esim aksine kızı olursa daha cok koruması gerekecegini aklının hep onda kalacagını çünkü senin de dediğin gibi kadınların daha hassas olduklarını söyluyor bu yüzden kız mı erkek mi desen erkek der

kız cocugunu buyutmek her yigidin harcı değil nefes bile aldırmam ben kızıma olursa cekecegi var diyor :1:

olur da kızımız olursa biz baya çekişeceğiz onunla sanırım bu konuda :1:

Ben de sözlüyüm 2 aydır sözden sonra düşünüyordum acaba ne zaman desem diye. Telefonda sözden sonra ilk kez konuşmuştuk kayınvalidemle anne mi desem ne desem demiştim artık o da güldü sen ne zaman istiyorsan o zaman de demişti ben de ilk yüz yüze geldiğimizde demek istedim telefonda nedense demek istemedim. Sonra nişan kıyafeti almak için buluştuk sözlüm ben annem ve kayınvalidem o gün anneler havada uçuştu sözlüm de benim anneme anne demişti ben de onunkine ondan sonra rahatladım daha sonra da kayınpederime baba demiştim onlardayken o da bana sarılmıştı hatta ilk kez diyorum diye . Bizim ki de bize geliyor babama baba filan diyor babamın da hoşuna gidiyor gibi :9:

Back