Nişan nişanlı olupta evlenen arkadaşlara sorum olacak?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ladyLynn

sunset boulevard
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
919
211
33
kızlar ben nişanlıyım ama nişanlımın ailesi benım aılemle kopuk bir türlü sıcaklık olamadı malesef düğün tarihi için nişanlımın işe girmesini bekledik çok sükür işe girdi bu ay
peki sizlere sorum şu evlilik tarihini nasıl aldınız? nişandan kaç zaman sonra ve nasıl oldu ?
nişanlımla bu konuları buyuk bır kavgadan sonra açmamaya karar verdım ne yapmam lazım benım bu durumda doğal olan hangisi bana yardımcı olurmusunuz?
ailesiylede sık görüşmediğimi belirtmek isterim... teşekkurler yardımlarınız için şimdidennnn:)

canım hayırlı olsun düğün tarihi alma çok özel bişeydir ve ikiniz vereciyi bir karadır ve tamamen mattiyadla ilgildir ben evliyim biz 21 gün içinde evlendik çok ta mutluyuz dilerim sizde öle olursunuz sevgiler

amınnnnn :) bizim maddiyat sıkıntısı degıl canım ya organizasyon sıkıntısı var kimse birşeyin elinden tuttuğu yok heveste yok nişanlım bana en az ıkı ay calısmam lazım dıyor ısyerınde kendını kalıcı olarak kanıtlaması ıcınmış ailesını hıc sorma benım bıldıgım erkek tarafı bırgun gelır dugun tarihi konusulur 3 ay sonraysa 3 ay sonra olur ama bunlarda oyle bırsey yok cok uzuluyorum :S
sanada mutluluklar canımm allah huzurunuzu arttırsın :)

hım anladım amin canım sağolasın :) inşallah tez zamana olur ve çok mutlu olursun erkkerl deyişiyor bazen evleneice :)

hayırlı olsn cnm.onclikle dert etme cok sık gorusmesi de iyi degl zmnla ısınr ara. biz tanıstk 4 ay snra sozlendk.14ay snra nişanlndk.1ay snra tarihi konusmya geldiler 3tarih belirledk dugn salonuna gore gun aldk. ck zmn gecti bzm ablmı bekldk.ew aldk içini yaptrmk fln yani arkdslar haklı madiyt önmli.suan 37gunluk ewliyiz cok şükür.darısı basına :))

evet sızınde benım tahmın ettıgım gıbı nısandan bır ay sonra dugun konusulmaya gelmıs:) e dogrusuda bu olsa gerek ne guzel evınızı kurmussunuz allah mutlu etsınn sonsuza kada darısı basıma dedıgın gıbı amınnn ):)
bizde daha oyle bır gundem yok işte kimse yanaşmıyor bızımkıler fena patlıcak sırf ben ıstıyorum dıye katlanıyorlar yoksa bızım aıle geleneklerıne ters bu kopuk bağlar bız ıc ıceyız :)

aileler yabancılar birbirine karşı olabilir böyle şeyler dert etme siz ikiniz karar verin bence nişanlın kendi ailesiyle sende kendi ailenle biz bu tarihi istyoruz sizin için mahsuru yoksa bu şekilde karar vereceğiz diye belirtin herşeyi sen kendin ele alabilir yönetebilirsin bence kimseden bişi bekleme boşver canını sıkma sen nişanlına destek vermeye çalış aşkınızın tadını çıkartın bunlar halledilecek şeyler

tesekkur ederım guzel fıkırlerın ıcın :) çok pozıtıfsın :)
ben suan beklemedeyım ıste ondan bır fıkır beklıyorum kendını hazırlasın ayarlasın o bana açmalı konuyu:)

Bizde tam tersi oldu :)) Düğün tarihimizi yazın sevgilimle birlikte belirledik ve gidip salonu tuttuk ve bugün bile hala nişanlı değiliz, haftaya yapacağız inşallah.

Gerçi bizim biraz mecburiyetten oldu bu durum. Çünkü asıl niyetimiz mayısta nişan yapmaktı. Sevgilimin ciddi bir sağlık probleminden ötürü ertelemek durumunda kaldık, çok üzücüydü

cokk gecmıs olsun canım sakıncası yoksa paylasırmısın neyı vardı allah sıkıntı ,dert vermesın hersey olur ya
bızde cok bekledık 10 aydır nısanlıyız bızde nısanlmn ıs durumndan oturu dugun tarıhı koyamadık ama cok sukur ıse grdı :) sımdı baska nedenler nedenlerdenn oturuuu koyamıoz :) bakalım hayırlısı

Sevgilim zaten çok yoğun çalışıyordu, bir de üstüste strese girince nişandan birkaç gün önce mide kanaması geçirdi. Sonra midesi deforme olduğu için hastanede yattı uzunca bir süre. Sürekli serumla beslendi. Başka kötü hastalıklardan şüphelendiler, araştırdılar, binlerce şükür herşey temiz çıktı. O yüzden şimdi düşününce ufak tefek sıkıntılar önemli gelmiyor, Allah sağlık versin hepimize ve sevdiklerimizle bizi birbirimize bağışlasın, geri kalan herşeye çözüm bulunur

Biz de en sonunda dedik ki önce düğün tarihi belirleyelim, geri kalan işleri ona göre ayarlayalım, başka türlü olmayacak Zaten evleneceğimizi ailelere bildirdiğimiz için sıkıntı etmediler, kendi başımıza tarih belirledik

Sen de çok takılma canım, en fazla 2-3 ay daha geç olur, çabucak geçiveriyor zaman zaten

allah bırdaha sıze o kotu gunlerı yasatmasın dert sıkıntı vermesın amınn
oyle bukadar zaman nasıl gectıyse yıne gececektır:) bazen bende beklemekten sıkıldıgımda kendımı ya hıc hayatıma grmemıs olsaydı ozman napardım dıyorum:) ıyı gelıyor yetınmeyı bılıyorum sonra :)

Amin canım, çok teşekkür ederim :))

Siz de bir an önce işlerinizi yoluna koyarsınız inşallah. Acele etme diyeceğim ama insan önünü görmek istiyor, sen de haklısın :) En kısa zamanda "evleniyoruz" topiclerine bekliyoruz seni

amınnn insallah bende cok ıstıyorum :) napcagımı bılmıyorum oyle karısık bır durum kı mesela beyaz esyamı alcam alamıyorum fırınmı alsam set ustumu karar veremedım tutulacak evin yer durumuna gore mecbur ee napıcaz ozman hepsı son dakkalara sıkısacak:) hanı tarıh konsa bende onumu gorsem aılemde artık onun aılesının ılgısız tutumundan sıkayetcı her an patlayabılırler :S işte sabırla beklıyorum:)

Sen biraz ailenle arada tampon görevi göreceksin mecburen :)) Sabretmek en iyisi...

Zamanı gelince hepsi olur, merak etme. Eşya alamıyorsan para biriktir ya da ev çeyizi al. İnan onlar çok daha detaylı, yoksa beyaz eşya ve mobilya bir günde bile seçilip alınabilir. Ben de "yetişmeyecek" diye bazen strese giriyorum ama bugün evli bir arkadaşım "Canım eşya dediğin nedir ki, 3 günde getirir kurarlar, neden kafana takıyorsun?" dedi

haklısın evet aslnda zorlukları bızde kademe kademe aşıyoruz once nısanlandık sonra ıs sıkntısı ıs bulduk smdı dugun tarıhı tarhten sonrada gerı sayımm :) ınsan konustkca heycanlanıo yahuuu :)

Biz mesela her şeyi yoluna koymadan evlilik işine girişmedik sözlenmeye yakın her şeyin tarihini belirledik söz, nişan düğün olarak hatta sözlenmeden bir kaç hafta önce nişan mekanımızı tutmuştuk. Düğün tarihi bir başka yakınımızın düğünü ile çakıştığı için sadece bir hafta öne aldık o kadar. Şimdi de nişandan önce düğün mekanını tuttuk. Biraz tez canlıyız sonra istediğimiz yer istediğimiz tarihte boş olmaz diye .

Son düzenleme:

ne guzel canım herkes senın nısanlın gibi olamıyor demekkı :) mesela benım nısanlım :) sekıl a :)

Öncelikle biz ayrı şehirlerdeyiz yani zaten zor olan bir süreç farklı şehirlerde olunca dahada zorlaşıyor, ailelerin birbirine gidip gelememsi büyük bir sorun ancak telefonla hallediliyor, benim nişanlımın anne baba ayrı ama sağolsunlar tanışmayada ayrı ayrı gelmişlerdi, nişan olsun, askerlik olsun hep gelmişlerdi ama hep bir kopukluk yaşadık , düğün tarihini nişanımızdan bir sene sonra aldık, nişanlım askere gitdi işe girdi 4 ay kadar çalıştı ancak öyle :)onuda kaporasını gönderdi kıyamam siz tutun dedin , düğün bizim burada olucak çünkü, ailleler telefonda konuştu tarihe nişanlım ve ben karar verdik sağolsun herkes onayladı :) Zaten benim annemle babamında evlendiği gün :) Nişanlımın jesti oldu buda

benım sanssızlıgım buda ıste beklıyoruz boyle :) hyr tarih konsada beklesek ıcım rahat etcek ama yok:)
neguzel masallah canım allah tamamına erdırsın sayılı gun gelır :)
sızın aılede onlarınkınde de organızasyon varmıs kurulu gibi herşey işlemiş :) maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…