- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #3.821
bir eve ne gerekliyse onlar kendi özel eşyalarını alabilirsin mesela ben aralık gibi iç çamaşırlarına ruj parfüm vs şeylere başlıcam duş jeline varana kadar :)
ooo baya zormuş yani bu çeyiz işi :) bizde başlasak artık yaa en azından uğraşacak bişey olmuş olur bana da
sürekli böylemiydi yoksa son zamanlarda mı bu şekilde davranıyor aramakla iyi yaptın aramamış olmadın aslında gelip alma konusuna gelince bu kadar irdeleme derim benide her zaman evden almaz ama bırakır eve bırakması gerek gelip boşa yanı yere dönecekse .. onların evine oturmaya gidiyorsan alması lazım tabi tartışmasız
bende artık nasıl davranacağımı şaşırdım yaa kafam çok bozuk.sinirlerim bozuldu iyice.bi de görüşemiyoruz o çok etkiliyo uzun süre de görüşemeyecez galiba
Bu arada, yörelerimiz çok farklı onlarla. Bizim adette gelin kıza koç gidermiş, koç olmazsa bile 1 bilezik bayramda takılırmış. Bunu ona söylemelimiyim
kızlar bayram geliyor, adetler gelenekler görenekler nasıl uygulanıyor sizlerde? gelin giydirilirmiş yada bilezik falan takılırmış. bizde adetmiş ama ben bile yeni öğrendim, daha önce etrafımda böyle bir nişanlılık süreci yaşayan olmadı akrabalarımda. nişanlıma nasıl derim bana kıyafet al yada şunu al diye
Bizde henüz konusu açılmadı, hani sorsa adetleriniz nasıl diye o zaman söylenirde, gerçi o zamanda söylesem şakayla karışık söylerim koç gidermiş o olmasa bile bilezik takılırmış diye. Utanırım çünkü, dedim ya benimde gözüm öyle altında incide değil ama hani yıllar sonra hatırlanıcak güzel anılar bunlar. Birde biz büyük nişan yapmadık, söz yaptık nişan yapıcaktık ama okul durumum yüzünden vazgeçtik. Yaza düğün olsun dedik. Henüz bohçalarımız falanda yok ortada, insan haliyle bazen gelin gibi hissetmek istiyor. Neyse bayramda kayınpederimin evine gidicez, ne kadar yöreler farklıda olsa sanırım yaparlar birşey
Haklısın aslında, ben zaten şimdi alsalar ben meraktan çatlarım hepsini 1 kerede olsa giyerim dedim, annem giyilmez onlar evlenmeden dedi dedi kıh kıh kıh = ) Aslına bakarsan bende çok sıkılıyorum, dün bi çarşıya çıktık annemle bi iki yerde pijama bakalım dedik fenalık geldi, alışverişten sıkılıyorum. Bakalım artık uygun zamanı biliyordur herhalde gel gidip şunları alalım dicek.. Şuanda fırın, bulaşık makinesi, televizyon falan bakıyoruz.
Dün öğlen benimki konuşmuş kayınpederimle, tamam arayıp izin isteyelim demiş. Ama henüz aramadı sanırım, ararsa babam söylerdi mutlaka.. Bayramada az kaldı, heycan yaptım valla. Dün eltim aradı, kayınvalidemle falan konuştuk mutlu oldum :) Fakat annesine ne diyeceğimi bilemiyorum, telefonu her açışımda "Alo, nasılsınız?" diyorum. An gelicek hitap etmek zorunda kalıcam diye korkuyorum, her sıkıştığımdada Nasılsınız diyememki
Ben daha nişanlı olmaya alışamadım ki, geçen gün birşey oldu birine birşey anlatıyorum; erkek arkadaşım böyle düşünüyor dedim. Herkes gülmeye başladı, ERKEK ARKADAŞIMNişanlımda geçen gün söyledi, babama amca demeyi düşünmüyorsun herhalde diye. Elbette amca demicem ama dedim devamını diyemedim. Niyet önemli hayatım rahat ol falan dedi, derin bir oh çektim
Karar verip almışsınız ya tebrik ederim, beğenme kısmı en zor olanı. Özellikle mobilya için. Beyaz eşya biraz daha kolayda... Nerden aldınız, nasıl tarz aldınız?
olur olur kasmamak lazım. bazen bana da nişanlıymısım gibi gelmiyor
sagolasın canım. öncelik tarzımıza yakın olması ve kullanıslı olmasıydı . spor model aldık. salonu da oturma odasını da. ben dantel vs sevmeyen biriyim.ve evi esya ile doldurma tarftarı da değilim. kullanabilecegim ve ferah olacak sekilde yeterli sayıda esya aldık. koca koca vitrin almadık mesela.millet benim tabagımı bardagımı görse nolcak bası göge mi ercek sinir olurum öyle seylere. mini sık bir konsol aldık. oturma odasına köse takımı aldık.alttan aparatları var cıkardıgın zaman tekli koltugu karsıya da koyabiliyon puf gibi köseleri de ortaya getirince yatak gibi de kullanılıyor.oraya da yine sade geniş olmayan tv ünitesi alcaz(onda iki model arasında gidip geliyoruz)
tamamen ikimizin zevkine göre oldu. aileler de anlayısla destek verdiler.verdirttirdik yeri geldi. icime de gayet sindi .önemli olan da o.
Ben daha nişanlı olmaya alışamadım ki, geçen gün birşey oldu birine birşey anlatıyorum; erkek arkadaşım böyle düşünüyor dedim. Herkes gülmeye başladı, ERKEK ARKADAŞIMNişanlımda geçen gün söyledi, babama amca demeyi düşünmüyorsun herhalde diye. Elbette amca demicem ama dedim devamını diyemedim. Niyet önemli hayatım rahat ol falan dedi, derin bir oh çektim
Karar verip almışsınız ya tebrik ederim, beğenme kısmı en zor olanı. Özellikle mobilya için. Beyaz eşya biraz daha kolayda... Nerden aldınız, nasıl tarz aldınız?
Hayırlı olsun canım eşyaların senin düğün Mayıs gibi miydi? Yanlış hatırıyo olabilirim kusura bakma...:)))
Erkenden alman çok çok iyi benim Aralıkta düğünüm.. Koltuk takımı tv ünitesi televizyon, yatak odası alındı... Ben de senin gibi öyle büyük vitrin falan akdırmadım yemek masası için de sanırım düğünden sonra yaptıracağız gibi duruyor... Beyaz eşyayıda aldım 4lü ocak dışında tabiki ....
Bu arada sana tavsiyem mutfak eşyalarını almadıysan eğer şimdiden başla kesinlikle başa çıkamıyorsun... Bir de nevresim takımları, pikeler falan bazen indirime giriyor onları mutlaka takip et uygun fiyata çok güzel şeyler alabiliyorsun...
olur olur kasmamak lazım. bazen bana da nişanlıymısım gibi gelmiyor
sagolasın canım. öncelik tarzımıza yakın olması ve kullanıslı olmasıydı . spor model aldık. salonu da oturma odasını da. ben dantel vs sevmeyen biriyim.ve evi esya ile doldurma tarftarı da değilim. kullanabilecegim ve ferah olacak sekilde yeterli sayıda esya aldık. koca koca vitrin almadık mesela.millet benim tabagımı bardagımı görse nolcak bası göge mi ercek sinir olurum öyle seylere. mini sık bir konsol aldık. oturma odasına köse takımı aldık.alttan aparatları var cıkardıgın zaman tekli koltugu karsıya da koyabiliyon puf gibi köseleri de ortaya getirince yatak gibi de kullanılıyor.oraya da yine sade geniş olmayan tv ünitesi alcaz(onda iki model arasında gidip geliyoruz)
tamamen ikimizin zevkine göre oldu. aileler de anlayısla destek verdiler.verdirttirdik yeri geldi. icime de gayet sindi .önemli olan da o.
Çok haklısın canım ya bu hitap şekli insanı çok zorluyo benim kayın pederim vefat etti 1 sene önce ama annesine "anne" demeye çok zorlanıyorum nişandan sonra hep telefonla konuştuk kendimi kasarakta olsa söyledim de bayramdan sonra gelecek bakalım o zaman nasıl söyleyeceğim.... :))))
içine sindiyse önemli olan kesinlikle o. fazla eşya olup kullanışsız olacağına, aldığın her parçayı verimle kullanmak en iyisi. ikinizin zevkininde uyuşması ayrıca kolaylık senin için. bizim eşya konusunda zevklerimiz hiç uyuşmuyor. ben biraz şık, parlak, kadife seviyorum nişanlım çok spor seviyor. napıcaz bilmiyorum. uzlaşmak zorundayız elbette ama.. birde şimdi aklıma geldi, benimkinin bekar evi var. 1 2 yıldır bazı eşyalarını almış. hani beyaz eşyaya birşey olmaz kullanırım ama salonda oturma grubu var. bunuda oturma odasına koyarız dedi.eski değil başta olur dedim, ömürlük değil ya sonuçta sonradan değişiriz diye ama şimdi istemiyorum. çünkü bu iki yılda birsürü misafir ağırlamış bayanlı erkekli. ve neredeyse 1 yıldır ev arkadaşı var. o koltukları her gördüğümde aklıma bunlar geliyor. bunu ona nasıl söyleyeceğimide bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?