Kız İsteme Nişanlı,evli,sözlü hanımlar birileri bana yardım etsiiiiinnnn

Hancock

Yanımda olmalısın senin yerin orası...
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.282
949
123
Merhabalar kızlar hanımlar ablalar

Aşırı heyecanlıyım isteme tarihim Allahtan bir mani olmazsa 14 şubat olacak Sevgilimin babası yurt dışında olduğu için o gün gelecekler ama ben hiç bir şey bilmiyorum ne giyilir ne yapılır nasıl haraket edilir...

Bu işler nasıl olur bilmiyorum etrafımda da sorabileceğim pek kimsem yok açıkcasıı

Şimdi ilk kez aileler tanışacak o gün geldiklerinde diyorum bir yemek yesinler isteme olsun kahveler içilsin 2 gün sonra gelsinler pasta kesilsin yüzük takılsın ya böyle mi olur bilmiyorum babası 1 haftalığına geliyor birde yaşadığımız şehirler 5-6 saat mesafeli...

Ne yapılır nasıl haraket edilir ne takılır bohça nasıl olur onlar geldikten sonra biz ne zaman gidelim

heyecanımı yaşayan çok iyi bilir vallahi çok cahilim bu konuda

şimdi yüzük takıldığında onlar bana takı takcakmış sevgilimle biz birbirimize takı saat bir şey alıcaz mı

onlar bana ne zaman bohça getirmeliiii

nasıl bir elbise giymeliyim saçım makyajım nasıl olmalııııı

ayyy yardıııııımmmmm

Merhaba canım,
Bende Ağustos 2013'te geçmiştim bu devreden. Öncelikle çok çok tebrik ediyorum çok mutlu olun inşallah
Ben İzmir'de oturuyorum. Nişanlımın ailesi Ankara'da.. Benim de aynı şekilde tanışma-isteme-söz yapılacaktı..
Öncelikle onların kalacak yerleri var mı? Mesela bizimkiler nişanlımın bekar evinde kaldıkları için problem olmamıştı.. 2-3 gün önce yemeğe aldık, tanışma maksatlı. O gün aileler oturdu havadan sudan sohbet etti birbirini tanıdı.
Biz nişanlımla yüzüklerimizi kıyafetlerimizi söz sonrası gidiceğimiz eğlence mekanını herşeyi organize etmiştik tabi önceden..
Anlayacağın tanışma işi formalite oluyor biraz.. Perşembe tanışıyorsun Cumartesi istemeye geliyorlar Ama bence insanları 3 kere yormanın anlamı yok, bir akşam yemeği anne-baba-varsa kardeşine bir aile yemeği olur, sonra da en yakınları ile haftasonu istemeye gelirler.. Benim isteme söz bir olmuştu çok da güzel olmuştu. Söz ile nişanı birbirine karıştırıp bohça işlerine girmemek lazım. Sözde bohça yapılmaz bizde nişanda yapılır... Senin kız tarafı olarak bişey takmana gerek de yok canım, erkeğe nişanda ya da düğünde saat takacaksın o da senin hangisinde takmak istediğine bağlı, ister nişanda ister düğünde...

Benim 30-35 kişi olmuştu, çok büyük bir salonumuz yok ama.. 2 tane balkonu da kullanmıştık yaz olduğu için..Akşamüstü 5 gibi gelmişlerdi.. 15 kişi -15kişi gibi iki taraf da kalabalık olduğundan 30 kişinin tanışması merhabalaşması epey sürüyor zaten. Oturuldu önce, biraz tanışma merhabalaşma oldu. Sonra kritik soru soruldu. Kahvenizi nasıl alırsınız:) Kahveler içildi... Ananesi istemişti beni babamdan ailesinin en büyüğü olarak. Babam da hayırlısı olsun diyince, seçtiğim bir aile büyüğüm (kız tarafından seçmiştim tabi:) yüzüklerimizi taktı...Sözü kesti. Sonra en yakın arkadaşlarım mutfaktan pastayı getirdi. Pastamızı kestik. Fotograflar çekildi hep bunlar olurken... Sonra aile fotografları alındı.Sonra gelsin ikramlar. Biz açıkbüfe gibi hazırladık salonumuzda, içli köfte,sarma,tatlı tuzlu kurabiye, şekerleme, değişik bi tatlı vardı bak neydi hatırlamıyorum, börek falan büyük servis tabaklarına koyduk.. Masaya da normal pasta tabaklarından koyduk herkes istediğinden aldı.Yenildi içildi sohbet edildi. Çok da güzel olmuştu bence, herkes valla nişan gibi oldu sözümüz demişti.

Kıyafetimi de diz üstü dar v yaka beyaz elbise seçmiştim, bir de aynı tarzda siyah bir elbiseyi de gece eğlencemize giymiştim. Kıyafetim sade ve şıktı. Hiç abartı kısmı yoktu. Sonuçta düğünlerdeki baldızlar gibi olmamak lazım. Taşlı simli kıyafetler tek omuzlu fırfırlar falan Saçıma da çıtçıtlarımı taktırıp yandan dağınık böyle geniş duran bir örgü yaptırmıştım. Onlar da bana tektaş kolye takmışlardı.Güzel olmuştu. Allah senin de içine sindirsin canım inşallah İnşallah biraz fikir vermişimdir...

canım tıpkı hancock gibi bende çok cahilim bu konularda "kahvenizi nasıl alırsınız" cümlesini kim soruyo canım gelin adayı mı yoksa aile büyüklerinden biri mi kız taerafının ve nerde hangi aralıkta soruyo yani gelin adayı sorucaksa biz nasıl anlıycaz ne zaman kahvelerin içilmesi gerektiğini vs vs

Valla dediğim gibi canım kapıdan teker teker girme tokalaşma olacak,Damat çiçeği ve çikolatasıyla girecek kapıdan, sana vericek. Sen de çiçeğini salonun en baş köşesine koyacaksın.. Servis masana mesela.. herkesin yerine oturması nasılsınız iyi misiniz faslı, ben teyzesiyim ben amcasıyım fasılları.. Zaten her iki ailenin de ortak amacı sizin mutluluğunuz olacağı için; herkes atmosferin sıcak olması için konuşkan olmaya çalışıyor... Sonra illa kısa bir sessizlik oluyor. Ordan anneni tembihle atlasın, Kızım hadi kahveleri nasıl alırlar diye soralım desin Ben de sormuştum... Zaten herkes orta diyip geçiyor zahmet olmasın diye heralde.. Damat kahvesine tuz atılır bizde, öyle yapmıştık biz.. Kahveleri dagıttın mı iş bitiyor senlik.. Varsın gerisini oğlan tarafı düşünsün :)
Kahveler biter bitmez, Ziyade olsun efendim, Sebebi ziyaretimiz;... diyip girecekler lafa Ayyyy çok heyecanlı yaaaa..
Bidaha mı istetsem kendimi

canım çok çok teşekkür ederim çok samimisin gerçekten çok eğlenceli yazmışsın güldürdün beni tecrübelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim çok işime yariycak tavsiyelerin ☺

Yorumlar gördükçe ben daha çok heycanlanıyoruuumm
teşekkür ederim çok güzel yazmışsın umarım bende şubatta konumu açarım güzel güzel gelin adaylarına fikir veririm çoook heycanlıııı

ayy! ben okurken heyecanlandım. sizi düşünemiyorum. tebrikler:)

Valla beni istemeye 34 kişi geldikleri için kahvenizi nasıl alırsınız gibi bir soru sorma şansım kalmadı

İsteme günü için eğer açıksan dizlerde dekoltesiz bir elbise seçebilir saçlarını yanlardan toplayarak arkadan küçük bir toka takabilirsin.Ben kendim yapmıştım saçımı önüme gelmesin diye. Herkes içeriye geçtikten sonra çıkıp hoşgeldiniz deyip çiçeğimi ve çikolatamı almıştım. İkram olarak börek dolma tatlı ikram ettik. Kahvenin yanında lokum ikram ettik. Kahvelerden sonra yüzüklerimiz takıldı.Biz nişan da yapacağımız için takıları ve saati orda takmadık.Bu kadar fazla heyecanlanma canım bende çok heyecanlıydım ama hiçbir sıkıntı olmuyor. Herkes organize ediyor zaten herşeyi siz keyini çıkarın yeter
sana değişik bir fikir verebilirim ; damat kahvesi fincanları bana pahalı geldiği ve birdaha nerde kullancam diye düşündüğüm için ben bu şekilde ayırmıştım damat kahvesini herkesin hoşuna gitmişti

Eklentiler

• IMG_20151214_112631.jpg
    43,5 KB · Görüntüleme: 146
Canım tebrik ediyorum şimdiden. Öncelikle aslında bunun bir sıralaması yok. Kapıyı senin açman en güzeli çiçek sana çikolata annene veriliyor ama arkadaşımın sözünde bulundum ve bir dönem bende sözlendim anlaşamadık ayrıldık. Benimki çok kalabalıktı. Düz sade kadife bir elbise giymiştim dizde dekoltesiz kolye taktım sadece altına ev ayakkabısı.
Kapıda karşılaki herkesi öpme şansın olsun sonradan içeri girince tüm gözler sende olur ve gerilirsin :)
Çok kalabalık olma ihtimali varsa eğer biz yemekte ikram ettik sakın diyorum girme yemek zorlar sizi. Ama kalabalık değillerse olabilir canım :) Yemekten sonra yine ikram vermek zorunda kalınıyor iki iki uğraşma hiç.
Kahvelerini nasıl istediklerini sormana gerek yok ben sormadım yani sormamalısın dediler herkese orta yaptım şeker hastası olan yoksa o şekerli bu sade diye aklında tutamazsın zaten damadınkini müstakbel eşininkini yani tuzlu yapmayı unutma çok komik oluyor ya :)
Sohbet şekillenecektir o sırada sen bir kaçkez giriyorsun zaten içeri yanına mutlaka yakın bir arkadaşını alher işi kendin yapma zor oluyor. Tanışmadan sonraki günlerde söz için sen yüzük almıyorsun ama nişan gibi olacaksa saat ve alyansını sen alıyorsun eşinin. Onlarda sana alıyor. Sadece sözse eğer sen hiçbirşey almıyorsun. Onlar tek taş alıyor yada söz seti.
Söz hediyeliklerii hazırlat derim güzelde bir anı olur :)
Şimdiden mutluluklar diliyorum ve merakla bekliyorum gelişmelerini :)

Ayyyyyyyy iyice heyecanlandımm

Yorumlar için çok teşekkürler her ne kadar dediklerinize uymaya çalışacak olsamda kesin hiç bişe planladgm gibi olmayacak heyecandan ölücem

2007 de geçtim bu yollardan ama allahtan kardeşim yakın xamanda oldu.ailesi geldi yakın oldugunuz için akşam çay içmeye geldiler tanıstılar 2 gün sonrada istediler babam vermedi damadımız askerliğini yapmadı diye.sende ilk tanısma yemeği olsun sonra isteme.çok abartılı bişey giyme ben siyah pantolon gömlek giymiştim.büyüklerden biri söylüyor zaten illakı hadi kızım kahveleri yap sen diye sende nasıl alırdınız de.orta diyorlar zaten.bir iki tane büyük cezve al benim sana önerim.kendinde sıkıntu oldu kardelimde cezve aldım büyük herkesin kahvesi sıcak gitti.(biraz kalabalıktıkta)..hayırlı ugurlu olsub

Canım bana üç makina yetmedi kahve makinası al mutlaka benimki o kadar komiktiki biri geldi ben istenip verildiğimde hadi baştan el öpmeye başla dedi bende dedim önce yüzükler değilmi hayır dediler baştan başladım ağlayan ağlayanaben gülüp duruyorum onları gördükçe tutamadım kendimi millet zaten bi şok daha yüzük takılmadı ben bütün elleri yaladım birgüzel ki hiç sevmem el öpmeyi hiç birşeyi kitabına uydurmaya çalışma daha bozulup komik oluyor. Tadını çıkar zevkli bir durum

Ya kahve makinası alırım bitane varda iyi bişey alırım olmazsa ya bende çok korkuyorum babam vermeyecek pürüz çıkartacak diye çünkü ilk kez tanışacaklar ilk kez görüşecekler kafam dop dolu korkuyorum rabbim sıkıntısız sorunsuz işin içinden çıkmayı nasip etisin

Sen sevince inan kimse engel olmuyor kötü düşünme :) Bende arzumunki vardı canım arkadaşımda kendinden iki tane getirdi simbonunkiler cezvedede babama yapmıştım şeker hastası çünkü :) Umarım herşey dilediğince olur. Gelişmeleri bekliyorum :)

kendimi gördüm sende bende tencrede yaptım kahveyi tam 34 kişiydik. 4 kez el öptüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…