- 13 Nisan 2024
- 180
- -109
- Konu Sahibi DoktorrHanim
Değerli meslektaşım karşımdaki insanın statüsünü hiçbir zaman sorun etmedim ki kendisi doktorlardan çok çok daha fazla kazanabilecek bi konumda.Sadece kendi değerinin farkında değil ve fazlasını istememiş hiç kendisi için. Hiçbir zaman kesinlikle bi doktorla mühendisle evlenmeliyim gibi bi düşüncem de olmadı benim.Üniversitede sevgili olduğum doktor adayı sınıf arkadaşlarım da oldu.Karşımdaki kişinin karakteri kişiliği hayata bakışı hep daha önemliydi benim için.Maddi konuları o yüzden dert etmedim sevgililik süresince ki nişanlım da bi doktor kadar maaş alıyordu sorun etmem için sebep de yoktu.Evlilik aşamasında hepimizin kafası çeşitli nedenlerden karışabiliyor.Biz doktorlar yapımız gereği azimli hırslı başarıya alışmış insanlarız.Belki de karşımdaki insanda bunu göremediğim için ilerde sorun yaşayacağımızı düşündüm.Çünkü ben mesleğimde ilerledikçe yerinde sayan bi eşim olsun istemiyorum.Bi meslektaşım olarak bunu en iyi sizin anlayabileceğinizi düşünüyorum,sevgiler.Çok sevgili meslektaşım,
Sorun partnerinizin aldığı maaş da değil statü değerinde kendimce. Pratisyen hekim düzeyinde maaş alıyorsa partnerinizi doktor ama uzmanlık kazanamamış gibi düşünebilirdiniz. Uzman doktor olunca onun maaşını 2 3 kat katlayacağınızı nasıl düşündünüz anlamadım. Pratisyen de oldum, asistan da oldum, uzman arkadaşlarım da var aldığımız maaşlar çok farklı farklı. Pratisyen arkadaşımın hepimizden fazla kazandığı zamanlar oluyor. Yani uzman olsanız da hastaneniz kazanan bir hastane değilse, yaptıklarınızın sut puanı düşükse kazanamazsınız.(sut da habire güncelleniyor. Onu baz alarak konuşmak çok anlamsız.) Senelerce adamı oyalamışsınız şimdi de ondan daha iyisini bulabilir miydim acaba diyorsunuz. Nişanlınız sizi beş sene oyalayıp daha para kazanmaya başlayınca daha iyisine geçmeyi düşünse bas bas bağırınırdınız ama burda. Çok benzer bir şeyi yaşadığım için söylüyorum bunu. Sizin erkek halinizle bir dönem ilişki yaşadım. Allah sizin gibilerden uzak tutsun bizi