Nışanlandım ama galiba PİŞMAN oldum....

demezler tabi. salon ve oturma odası ayrı olucaksa. oturma odasını ya da yatak odasını kız tarafı alır genelde çoğu yerde böyledir

bence yatak odasınıda bunlar alacaklar beyaz eşyalarıda yoksa 40 bini nereye harcayacaklar ki başka:44:

arkadaşım merhabalar
ben öncelikle için rahat olması için dini olarak boyutunu söylemek istiyorum:ne yazık ki toplumumuzda imam nikahı yapmak düğün günüüne bırakılarak büyük günaha girmeye sebep olunmuş
bakın bir kişi bir birine helal değilse nişanlılıktaki gezmek tozmak bakışmak sevgi sözleri vs hepsi günaha sebep oluyor.ben nişan günü dini nikahımı yaptım 6 ay sonrada düğünüm oldu.bu dönemde nikah sayesinde gezip tozarken hem rahattım hemde düğün öncesi karı koca ilişkisinide rahatça konuşabildim.
bakın dinen şşu örneği vermem sanırım herkesi aydınlatacaktır bu konuda:hz ali hz.fatıma s.a yı hz.peygamberimiz s.a.a dan istediğinde efendimiz tamam der deme<z nikahlarını kıymış daha sonrada damadına gidip düğün hazırlıklarını yapmasını buyurmuşlardır.demek ki doğru olan düğünden önce arada söz verilir verilmez nikah kıyılmasıdır.ha bu nikahın kıyılması demek herşeyi sınırsız yaşanabilir anlamında da değildir unutmamalıyız.anlaşmazlık olup ayrılık olduğunda da dini boşanma yapılır.
umarım gençlere söylediklerim faydalı olur
sizin içinde hakkınızda hayırlı olan ne ise o olsun
sonuçta daha çok yeniyken ayrılıktan konuşulması doğru değil

zahmet edip yazmışssın teşekkür ederim...
çok haklısın öyle bi tepki verdilerkı oglan tarafı sankı ben buna yatak teklıfı yaptım çıldırtıyolar dinden haberleri yok anca bdıdbıd yapıyolar allaha havale ediyorum hepsini

Cnm sen bu evliliği evcilik falanla mı karıştırdın herşeyin farkındasın yok küçük gelin arıyolar ezmek için yok kayınpezo ne kadarda çocukca şeyler bunlar.şimdiden böle dersen ilerde düşman olursun bu aileyle.biraz terbiye...toplumumuz işte bu kadar bilinçsiz bu kadar ufak yaşta evlilik yapanların sonları hüsran oluyor maalesef.sen ezilmek istiyorsan,horgörülmek aklı yok bunun demelerini hala istiyorsan devam et.yoksa adam akıllı karar ver düğünü ertele ve madem durumlarıda iyiymiş dış çekime kadar her istediğini yaptır.bu hayata bir defa geliyoruz ve bir defa düğünümüz oluyor o yüzden çocuk muamelesi yapılmasına izin verme

bence yatak odasınıda bunlar alacaklar beyaz eşyalarıda yoksa 40 bini nereye harcayacaklar ki başka:44:

valla bende bilemiyorum :44: ben alıcaklarımı hesapladım 6-7 bin filan tutuyo biz oturma odası ya da yatak odası takımı almıcaz çünkü salon oturma odası ayrı olmucak. oturma odasını alıcak olsak yine bi 10 bin lira filan yapardı

ben zaten hiçbirşey anlamadım hoşlanmayı sevgi ile karıştırıp kendine yazık edecek konu sahibi ona üzülüyorum

bana da bi garip geldi açıkcası.Nişanlanmak için çok acele etmişsin bnce.Sanırım nişanlında biraz ailesinin ağzına bakıyo.iyi düşün taşın sonradan daha fazla pişman olursun.ve bunları oturup nişanlınla konussan iyi olur evliliğe hazır hissetmiyodur belki kendini o yüzden böle davranıyodr :\

18 yaşındasın. nasıl razı oldu ailen bu evlılığe.anlamıyorum ya. daha kışılığın oturmamış ergenlığın sonlarındasın çok ama çok kuçuksun. ne evlılığı ya..evlılığı evcılıkle karıştıracak yaştasın.ama sana değil ailene çok kızdım çok. ben sana ne desem sen şimdi kendı kafandakıne ınanacaksın zaten.ama aklın varsa once okul bıtır mesleğini elıne al.evlılık oyle kolay bırşey değil.karşındakı adam gelmış 25 yaşına oda 18 yaşındakı bır kız cocuğundan ne ister anlamam

.kesinlikle ailene anlatmalısın.. Madem ailen sebep oldu buraya kadar gelmesine, izin verdiler.. O zaman çıkan sorunları, damat adaylarının yaptıklarını da bilsinler.. Bu yükü tek başına taşıma sakınn..!

Adam resmen umursamıyor seni, düğünmüş evlilikmiş umrunda değil, ilgilenmiyor..

Eğer konuşmadan durabiliyorsa, 152 kere aradığı duyup da açmıyorsa sevmiyordur zaten.. Sinirde bi yere kadar insan dayanamaz ya.!

okulum bitti zaten üni düşünmüyorum o da çalışan falan kız istemiyo aramızdaki yaş farkı çok deil bence

o kadar hakllısın ki teşekkür ederim artık bende beni sevmedigini bahane aradıgını düşünmeye başladım ne yalan söyliyim...

bence daha evlenme yaşında değilsin...evlensen dahi uzun sürmez sinyalleri çalıyor...çalışmanı istemeyen erkek..seni eve kapatıp hizmetci gibi edecek..çoçuk doğur..bu hayat mı yavrum..ezecek seni..gözünüzü açın..davranışından belli nişanlılın...bizim böyle bir kaç komşum var..çoçuk doğurdu erken yaşta..çalışmak yasak..dışarı çıkmak yasak..balkona çıkmak yasak..resmen bunalımda..sende bunlardan olma..asıl kadını çalıştırmayan erkeklerden kork..ailenide anlamıyorum..

sağol yorumun için
bende kendimi anlıyaımyorum ben çok özgürlüğüme düşkünüm yay burcu oldugum için
her dediğine tamam dedim sevdiğim için tartışma olmasın dıye başıma çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…