Nİşanlandıktan sonra hayatınızda neler değişti ne farklılıklar oldu ?

şimdi sende kusura bakma bende sana dusuncelerımı soyleyecegım..

insanları kucumseyıp eleştirmeden once bi kendi hayatına baksan nasıl olur acaba ?? kendı açtıgın konuları bi tekrar okusan dıyorum hani.. belki bu tavrındna vazgecersın..
önceki hallerını bılmıyoruz sanma!! suan durumun iyi olabılır ama bu etrafındakılerı kucumseme hakkını vermez sana.. evet sen yeterı kadar saygı gordunn ahh bide gormeseydın kımbılır neler olacaktı..
madem okadar gururlusun vaktınde sozlune verdigin yuzugu gerı almasaydın... nerde sende saygı gurur nerde haaa..
benım saygım var sonbahara baskalarınında senın saygın olmus olmamıs kımın umru soylermısın ?? senın önce kendıne saygın yok eger olsaydı gecmısını unutmaz ona gore davranırdın , sınırını bilirdin..

bende yaklaşık 11aydır nişanlıyım gecen sene 4ekimde nişanım oldu bu sene 3ekimde düğünüm olacka kısmetse sevgiliykende nişanlıykende aynı ama ben nişanlandıktan sonra daha bi aşık oldum aşkıma cünkü aileler alışverişler hazırıklar girince herkesin ne oldugu cıkıo ortaya bu okadar dogruki sadece karşı tarafg için değil kendi ailem içinde gecerli kim ara bozucu anlıosunuz her dönem tabi farklı ve güsel oluyo 1aydırda nikahlıyız o bile ayrı güsel

arkadaşlar herkes buraya kendi ruh halini yazıo hemen neden böle karşı bişey sölenip insanların ruh halleri irdeleniyo anlamıyorum herkes aynı hissedemezki...

bunlar çirkin konuşmalar kimi küçümsemişim kimi eleştirmişim

konuşmalr çok çirkin en gitti zorunuza bukadar anlamadım ben kendi fikrimi söyledim

sadece okadarr bu kadar çirkin konuşmalra basitleşmelere gerek yok

beni bilen bilirrr bu sohbet bölümündede çok takıldım..yok yüzük vermekmiş yok bilmem ne yapmakmışş bunları gündeme getir benim başıma kak diye değill sadece paylamak o anki öfkemi sakinleştirmk için yazdımmm çok kişide yardımcı olduuu çok sağolsun sen bunları yap diye değil ben diğer arkadaş ta niye okadar çoşmuş anlamadım benim düşüncem bu parmaktaki yüzüğe bakıp bir cafede saygınlık artacaksa benim saygınlığım bir yüzüge bakacaksak teneke parçasından ibarttir işte ozaman...

ama iki kişinin arasında ki değeri soruyorsan o değer biçilemezdirr..

haaa gurursuzluğumu nerde gördün nerden biliyrosun onuda anlamadım küçücük aklınla yapmadığım şeyelri söyleyipte sen yapma bana küçümseme demişsin

ben kimseye gurursusz gururun nerde diyee küçümsemedim senin lafın kusra bakma bu topiği böle tartışma yaparak konuş diye açılmadı sadece bukadar laftan sonra cevap hakkı doğdu diye cevap veriyorum senide saygıya davet ediyorum

senin başka bir garezin kinin olabilir senide tanımıyorum benis en çok takip etmişsin ben seni etmedim cnm maaleseff umrumdada değil çünküü

bir kişiye gurursuz demekk saygın nerde demekl küçümsemek ağzından çıkan kelimeler bunlar birde kimseyi küçümsemde demişsin

ben kimseye senin konuştuğun gibi konuşmaamm.

uzatılacka birşey değil hayatımmm

ben sana saygınlık yok fln demedim neden okadar dibe vurdunkii

senin dediğin sanırım evlilik alışverişindeki ilgi anladımm ben senii

hani cafede fln ilgi farklı deyince yadırgadım zatenn sana yüzüğün var diye saygı yapacaklarsa bu senin kabahatin değil yapanın olurr senin şahsına hakarette küçümsemede bulunmadım...

oteli işim olduğu için küçük bir örnek verdim..

kimsenin hakkı değil küçümsemek yadırgamak... burda sohbet topiğindeyiz senin yazdığına muhalaefet olsun diye değil sohbet yapmak için yazıyorum senden alıntı yapmış olmam bundandırr..

iki kişinin arasındaki yüzüğün değerini tabiki bende biliyorum bende nişanlıyım çünkü

eğer bende yüzük var diye artı saygı göreceksem ozaman teneke parçası olurr

burda uzlaşamadık inşallah diğer topiclerdea.s.

Burası coŞmuŞŞ...bana sorulmuŞ kaınvalıdemı dıye...o sulalenın hepsı dıye yanıt verebılrım....

valla bende duygusal anlamda herşey aynı hayatımda değişen onlara gidiyor olmama ve onun bize geliyor olması
bide amcamlardan uzak olsaydık çok iyi olurdu :/

nişanlık güzel bir dönem evliliğe hazırlık koştura koştura çeyiz hazırlığı yapıyoruz beyaz eşyaydı mobilyaydı derken birazda maddi yönden sıkışmalar başlıyor, artık büyük bir aile oluyoruz kıslar hepimiz için hayırlııs olsun, çeyiz hazırlamak rahat rahat nişanlımla elele gezmekden başka bir değişiklik olmadı benim hayatımda,

kımın sohbette tartısmaya yol actıgı gayet ortada güzelim.. arkadastan alıntı yapmamıssın ama onun dusuncelerınden yola çıkarak ona saygısızlık yaptın .. senın için basit olabılır Teneke Parcası dediğin şey ama kımı ınsan için çok önemlidir.. sen Sonbaharı baz alarak yorum yaptın..
bu arada sımdıde bana hakaret etmeye basladın farkındamısın.. sınırlendıgınde hep boyle mı yapıyorsun ? karsındakı ınsanı bi nevi bu sekılde ezerek tatmin oluyorsan bu hiç hoş değil..
evet sen benım gibi olamazsın ne dusunce yapın nede hoşgorun acısından..
eskıelerı takıp etmıyorum ama derdım vardakı konularınızı okumustum buna İyi Hafıza diyelim istersen..
sen Sonbaharı baz alarak yorum yaptın bende senı baz alarak yorum yaptın sorun nedir.. sen insanları bel altı vurunca bısey olmuyorsa ben sana belaltı yorum yapıncamı zoruna gidiyor..
kendıne yapılmasını ıstemedıgın bir yorumu neden baskalarına yapıyorsun ..
ben kucuk aklımla çok mutluyum ama senın o kocaman kafanla çok çekecegın var o ayrı..

son olarak saygıya davet ederken kendi yazdıklarını bastan okumanı tavsiye ederim...

yaa bu saygıya davet etme modasıda yenı çıktı yani..
işine gelmeyen saygıya davet edıyorr
lmaz:

hakaret etmekk.. bel altı konuşmakk seni anlamıyorum cnmmm

herlade hafızan karıştı senin yada algılaman eksik başka şeylerle karıştırdın bel altı ne ya hakaret nerden çıktı istediğini yaz ya umrumda değil sen anla diye onbinkere anlatacak halde değilim takılmışsın teneke parçasına açıkladım onu hala uzasın istiyorsun neysee sen belatı bilmem hakret neyse onlar onlarla uğraş çünkü inan seni anlmadım kaydirigubbakcemile3

bal gibi anlıyorsun işine gelmıyor neyse bende sen anla diye sana anlatacak değilim vaktımı sana heba edemem..

ben bana yaptıgın yorumuna gorusumu belirttim hepsi bu.. sen kendı capınca bişeyler yazarak yorum yapıyorsun ve konu uzuyor işte kendilinden

kımın algılamasında eksık var ortada..

son olarak sen sohbette çok takılmıssın senı bu forumda herkes bılebılır evet.. ama ben kadınlar kulubu sitesınde çok takıldıgım için benıde burada tanıyan vardır vee bılırler burda kımın ne oldugunu...

sıze kendı egonuzda bol sanslar dilerim..

kızlar ben de nişanlıyım.ama nişanlanınca değişen bişey yok şimdilik.çünkü hep uzaktık. ama bana sorarsanız isteme ve söz daha önemliydi benim için. çünkü aileler tanıştı ve herkes memnundu. ben de rahat bi ohh dedim.bana göre ilişkinin dönüm noktası ailelerin tanışması ve benim ailemin nişanlımı tanıması

öncelikle eleştiri yapmak istiyorsan insanların yazdıkları şeyleri daha dikkatli okuyup onların neler yaşayabileceklerini göz önünde bulundurarak eleştirmen gerektiğini düşünüyorum.
aradan zamanda geçse anlayabildiğine sevindim açıkcası.
evet cafede oturmak dedim yaşadığım yer ist. değil küçük bir belde
herkesin birbirini tanıdığı bir belde.
eğer birileri birilerinin nişanlandığını duyarsa buralarda ona bakış açıları daha da değişir.
insanın sevgilisiyle elele göz göze gezmesi farklıdır nişanlısı ile farklı.
evliliğe adım atılmıştır artık düşünceler değişir.o teneke parçası herkesin gözünde kutsaldır çünkü
belki büyük kentlerde böyle deildir kimkime dımdıma bir hayat vardır.

nişanlanınca çeyiz alışverişleri başlar.
çeyizcilere girdiğinde nişanlı olduğunun farkına varan satıcı malını daha da iyi pazarlamaya çalışır.
yani senin verdiğin örnekle nişanlı olan bir çiftin alacağı şeyler arasında çok fark var.
umarım neler demek istediğimi anlarsın.

neyse uzatmaya gerek yok.
anlayıp anlamaman da çok önemli değil zaten.

bu arada anlayış gösteren arkadaşlara teşk. ederim.

bende nişanlanalı 1 yıl oldu. pek bi farklılık olmadı. ailelerimiz anlaşıyo biz anlaşıyoruz daha ne isteyelim. mutluyum hemde çok. inş sorunları olanlarda çözerde mutlu olurlar..

evlenince aynı yastığa baş koyunca değşiecek herşey... asıl ondan sonra tadına doymaa :asigim:

nişanlanalı 1 ay oldu hiç mutlu değilim. eskiden nişanlımda beni görme isteği daha çoktu. şimdi her istediğinde beni görebilme düşüncesi onu rahatlattı. beni kaybetme korkusu gitti. o benim nasılsa diyo kıskançlık duygusu azaldı ne biliyim işte..

bende 4 aydır nişanlıyım 2 hafta sonra düğünüm var..nişanlanınca herkes herşeyine karışıyor hatta nişanlımla görüşeceğimiz süreye bile onlar karar veriyor..kimse sizi düşünmüyor çevreye göre hareket ediliyor.o bunu yapmış bu bunu yapmış..tavsiyem kesinlikle uzun nişanlılık yaşamayın rakadaşlar olabildiğine düğüne yakın olsun nişanınız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…