• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanla ilgili yardım gerek bana :*

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

AngieAsk

aşk♥aşk♥aşk
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
771
0
46
İstanbul
Ekim sonunda bir salonda nişanım var kızlar ... Bohça alışverişine çıkacağız önümüzdeki hafta. Öyle belirgin adetleri olan insanlar değiliz. O yüzden pek bir bilgimiz yok.:26: Şimdi şöyle :52:

Alışverişte sadece benimkiler mi alınacak yoksa hazır çıkmışken sözlüme alacaklarımızı alabilir miyiz ?

Ona neler alayım?

Onlar bana neler almalı?

Sonraaaa.. Ailelerimiz ayrı şehirlerde. Ya annemle ben Eskişehire gideceğiz ya da o annesiyle İstanbula gelecek? Hangisi daha uygun olur?

Son olarak bohçaları napacağız? Evimde ikimizinkini birden sergileyecek miyiz?

Of bilemiyorum işte. Tecrübeli olanlar yardım etsin lütfeen :)

Bu arada elbisemde böyle işte, umarım beğenirsiniz :16:

$Adsız.jpg

Bizde farklı şehirlerdeydik bohça yapmadık dügün zamanı yaparız dedik ama ben ikinizede alınır diye biliyorum , alışveriş için de farketmez hanginizin durumu daha müsaitse o gidebilir diger şehire :)

Tatlım öncelikle hayırlı olsun ve elbisen çok şekermiş :) Bohça konusuna gelince madem aileler aynı şehirde değil (bizim de öyle) ikiniz çıkıp beğendiklerinizi alabilirsiniz. aynı anda da alabilirsiniz illa ayrı ayrı çıkılacak diye bir şey yok, ailelerle konuşup anlaşınca ikiniz çıkabilirsiniz çarşıya.

Onun sana alacakları:
-Saten gecelik sabahlık takımı
-Fantazi bir terlik
-İç çamaşır takımı
-çorap
-makyaj seti
-parfüm seti
-1 takım kıyafet ve ayakkabı, çanta (bizde nişandan sonra el öpmeye gidildiğinde giyiliyor)
-(büyük ihtimalle kaynananın koyacakları da tülbent, patik, seccade takımı, havlu vb)

Senin ona alacakların
-Ropdeşambır takımı
-Terlik
-Çorap
-İç çamaşırı atlet
-gömlek
-kravat
-kemer
-cüzdan
-parfüm seti
-traş seti
-havlu
-seccade takımı

Şimdilik aklıma gelenler bunlar tatlım. Kimi aileler arasında konuşuyor mesela kaynana kayınpeder anane babane damadın veya gelinin kardeşlerine de bohçalar yapılıyor. Biz anlaştık istemedik, sadece birbirimize yaptık tatlım.
Ayrıca kimin gitmesi uygun dersen tabiki damat tarafı kız tarafının şehrine gelmesi daha uygun olur. Bizim de nişanlımın ailesi haftaya gelecek kalan eksikleri takıları almak için çarşıya çıkılması için. Ama bazı özle durumlarınız varsa aileler konuşup arasında anlaşır tatlm

Son düzenleme:
Hayırlı olsun öncelikle, elbiseni çok beğendim :16:
Alışverişe çıkmışken sözlüne alacaklarınızı da alabilirsiniz hatta onun beğendiği şeyler almak daha doğru olabilir..
Onların gelmesi daha uygun olur, siz kız evisiniz sonuçta..
Biz büyük bohça işine düğünde girişeceğiz o yüzden kendi aramızda birbirimize birşeyler aldık.
İç çamaşırı, gecelik, günlük kıyafet, elbise.. vs. bunun gibi şeyler alındı hem bana hem nişanlıma..
İstendiğim günde annem kayınvalidem ve kayınpederim için küçük bir bohça yaptı..
İmkanlar neye el veriyorsa onu yapın, illaki bunları alacağız deyip kendinizi zora sokmanın anlamı yok bence..

Ben de arkadaşa katılıyorum, bohçanın içinde kullanmayacağın hiç bir şeye para bağlamayın boşuna, biz hep kendi zevkimize göre istediklerimizi aldık. Belki bohça içinde onun bir tek ropdeşambırdır kullanmayacağı ama annemin hevesi vardı o da olsun diyince kırmadık :)

Biz eşime sadece takımını almıştık diğer şeyleri düğün öncesi aldık

nişandada öyle yok illa bu olacak demedik. Çamaşır filan aldırmadım ben. Zaten ihtiyacım yok karşı tarafıda sıkıntıya sokmamnın bir mantığı yok Düğün öncesi gelinliğin altı için aldık o kadar. Makyaj takımı desen ben kendim hallettim onuda

Ama aldırmak istiyorsan herşeyide aldır .Adete bakma canın ne istiyorsa onu aldır.

Son düzenleme:
Düğün zamanı bohça olayına hiç girmeyeceğiz ama. Ben sadece çeyizimi açarım. Nişanda hepsi olsun gitsin dedik, düğünde zaten kargaşa olur diye. Madem böyle oluyor düzgün olsun diyoruz şimdi ama işte adet bilmiyoruz hiç :17:

Back