Nişanımız için kv hiç bir şey yapmıyor.. Lütfen akıl verin..

BlueGangsta

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
112
82
Allah kısmet ederse bu ay sonu nişanımız var. Herşeyi çok zor yaptık iki aileninde pek maddi durumu iyi değil ne onlarin ne bizim. Fakat buna rağmen uyaroğlu oldum hiç bir şey istemedim tüm masrafları yarı yarıya karşıladik. Yari yariya karsiladik derken buda şoyle oldu sözlüm ve benim annem para birleştirip alındi her şey. Onun ailesi hiç bir şeye tek kuruşları geçmedi. Kostümden tutun da ayakkabısına yüzügüne pastasina süsüne nisan sandigina icindekilere yani her şeyi yari yariya odedik. Sözlüm çalışiyor annem ve babam boşandi annem kadincağiź elinden geldiğince herşeyi yapiyor sozlümde öyle. Paramız yetmediği icin nişan sandigimi tam dolduramadik bazi eksikleri kaldi neyse dedim nisan gunude mahcup olmamak icin ceyizimden esyalar cikartip bohcama bile koydum. Dun aksam sozlume annesine bohca hazirlayabilirmi diye sormasini istedim. Ben ilk kez nisanlaniyorum ilk kez evleniyorum bi igne oyasi bile olsa bu nisanda onlarinda emegi gecsin istiyorum bazende ozeniyorum.. Nisanda bohca hazirlanmaz dugunde olur o demis moralim cok bozuldu cok agladim hazirlamamak icin dugun dedi. Istedigim iki yemeni iki lif iki patik. Bohca diyince gozunuzde buyutmeyin gercekten bir sey istemedim. Zaten taki da takmayacaklar.. Sozlum daha sonra beni karistirmayin sen konus diyince kvye mesaj attim
" X Anne nisan bohcasi dugunde olmaz bizim tarafta damadin yakinlari hazirlar nisanda biz X'le konustuk (nisanlim) hazirliycak annemler demisti simdi siz dugun demissiniz ama ben damat bohcasini hazirladim sizdende bekliyorum" dedim bu mesajima cok uzulmus. Bana cevap bile vermedi sadece okudu mesaji ogluna soylemis uzuldugunu.Kendi agzimla kendime bohca istedim.
Bunu dememin amaci gercekten zoruma gidiyor tamam onlarin durumu yok aham vaham seyler istemiyorum pazardan bi tülbent bi lif kese ne kadar sanki bunu yapmak cok zorlarina gidiyor. Basimda babam olmadigi halde kredi borclarimiz tonla oldugu halde gene annem kendimi zora sokup damadi icin her seyi yaparken onun annesi neden bir tek ignenin topu kadar emek sarf etmiyor. Ilk biz evlenecektik araya gorumcem girdi ona tüm çeyizlerini herseyini aldi. Bana gelince hic bir sey yok.. Buna cok uzuluyorum.. Ne yapmayliyim?

canım kendini boş yere üzme
durumu olsa yapar diye düşünüyorum
bunu kendine yapışmış bir haksızlık olarak adletme sen yuvana mutluluğuna bak
birşey söylemek istersen de sana tavsiyem mesajla söyleme
evlilik öncesi olur böyle sıkıntılar
üzme kendini
Allah mutlu etsin şimdiden
sevgiler

Ne mi yapmalısınız
Utanmalisiniz mesela
Saçma sapan şeylerle en güzel gunlerinizi mahvettiginiz için, bırakın artık bohça mevzularını.
Yapmıyorlarsa yapmasınlar çok mu lazım ? Nedir yani olmayınca olmuyor mu ?
Çok kafaya takiyorsaniz alın carsidan koyun bohcaniza gösterin elaleme
Dert edilecek o kadar çok şeyin olacak ki şunlar devede kulak gelecek

canım kendini boş yere üzme
durumu olsa yapar diye düşünüyorum
bunu kendine yapışmış bir haksızlık olarak adletme sen yuvana mutluluğuna bak
birşey söylemek istersen de sana tavsiyem mesajla söyleme
evlilik öncesi olur böyle sıkıntılar
üzme kendini
Allah mutlu etsin şimdiden
sevgiler
Bugune kadar hic bir sey istemedim bu istedigim ilk ve son seydi.. Istemiycem cunku boyle problemler bosu bosuna sozlumle arami geriyor. Yapcak bir sey yok malesef :/

Kendiniz söylüyorsunuz 2 lif 2 patik...
Durumunuz yolsa olduğu kadarını yapın. Nişan yapmayın, isteme ve söz birlikte olsun ardından nikah yaparsınız.
Bohça işlerine hiç girmeyin zaten kullanılmıyor bir çoğu boşa masraf... onun yerine kendiniz için olan şeylerin güzellerini alırsınız...

Ne mi yapmalısınız
Utanmalisiniz mesela
Saçma sapan şeylerle en güzel gunlerinizi mahvettiginiz için, bırakın artık bohça mevzularını.
Yapmıyorlarsa yapmasınlar çok mu lazım ? Nedir yani olmayınca olmuyor mu ?
Çok kafaya takiyorsaniz alın carsidan koyun bohcaniza gösterin elaleme
Dert edilecek o kadar çok şeyin olacak ki şunlar devede kulak gelecek
Neden uyguladiğimjz adetleden veya kendimden utanıyım? mahvetmiyorum günlerimi ortada büyuk bir kavgaya tartışmaya yol açacak kadar büyütmedim de. Olay bohca degil sadece bir ignenin ucu kadar emek olmamasi soz konusu. Sozumuzdede boyleydi. Herkesin derdi kendine bence kucumsemeyin.

Yok nişanı kiz yapar ama bizde kostumu erkek alir erkegin takimini kiz tarafi alir yuzukleri erkek alir 3 ablam 1 abim daha var ben hep böyle gördüm.. yöreden yöreye değişir belki..
Erkeğe takımı ve onun yüzügünü de senin Alman lazım pastası hediyeliği almaz. Senin durumun yok adeti töreyi ne yapacaksın eskiden hediyelik dağıtımı mı vardı Yen'i Yen'i adetler.

Eskiden avm ler alışveriş merkezleri yokmuş ,insanlar dag tepe aşıp ayda yılda bir üst baş kılık kıyafet alırmış,evlenecek kız gidip kendi alamaz diye nişan bohçası yapılırmış,şimdi öylemi Allah aşkına istedigin an istedigin yerden gidip herşeyi alabiliyorsun,bırakın artık şu nuh nebiden kalma dayatma adetleri ....önemli olan iyi geçinebilmeniz,birbirinizi anlayabilmeniz,birbirinizi tamamlayabilmeniz,gelenek görenek deyip bu tarz isteklerinizle hem kendinizi hem karşı tarafı üzmeyin derim

Bizde de nişanda bohça yoktur, nisan kız tarafındır. Kızın kostümünü ve kızın alyansını sadece erkek tarafı alır. Maddi durumunuz yokken keşke bohça işine girmeseydiniz hic. Çok da gerekli bi durum degil. Hem anneniz hemde sözlünüzü zora sokuyorsunuz bence.

Ailesi birşey yapmadı diyorsun da nişanlın o ailenin ferdi değil mi? İlla ki KV de, kp mı para harcamak zorunda anlamadım. Kadın bohça yapmıyorsa onun bileceği iş, siz kendiniz adetleri uygulamak isterseniz yapın. Adetler, bohça sizin için bu kadar önemli ise ona göre bir kayın ailenin çocuğuyla birlikte olmalısın.

Şimdiki erkek aileleri genelde bize dokunmayan yılan bin yaşasın modundalar o yüzden beklenti içine girme boşver keşke sendr yapmasaydin bohca Hatta nisan bile yapmasaydin o masrafı eksiğini karşılama için kullanirdin

Bence ayıp etmişsin.birak ister yapsınlar,ister yapmasınlar.sen Yapabiliyorsan yap.bana bir iğnenin çöpü yapılmadı.yapilmadigi gibi;param rızkım yenildi.onemli olan esin.huzurunuzu bozmasinlar da herşey zamanla alınır yapılır.

Böyle adetler o zamanın koşullarında ortaya çıkmış. Bunu maalesef insanlar alışkanlık haline getirmiş. Günümüz koşullarında hiç bir anlamı olmayan şeyler. Şimdiki gelinler zannediyolarki her şeyi nişanda/düğünde erkek tarafi alınca değerli gelin oluyorlar. Halbuki iş hiç öyle değil. Sonradan o gelinlerin hep başlarına kakılıyor sana şunu aldım bunu aldım diye. Ailenin gelinlerine verdiği değer aldıkları 3-5 parça lifte, patikte degil, gelinlerine karşı sevgisinde, saygisinda, konuşmasında, kalabalık içinde tavrında gizlidir. Değeri bunlarda arayın. Lifte, patikte degil.
Sizi de anlıyorum. İlk defa evleniyosunuz. Nişanim da olsun istiyosunuz. Ama madem ailelerin durumları iyi değil, niye hem kendinizi hem annenizi hem de nisanlinizi sıkıntıya strese sokuyorsunuz. O yapılan masraflarla evinizin bir eksiğini alırsınız. Aile arasında küçük bir şey yapın. Gelen kimseyi memnun edemezsiniz zaten. Bı de arkanizdan bı ton laf duyarsınız.

Ne garip istekler işte. Ben de bohça istemediğim için bi dünya dert anlatmak zorunda kalmıştım.

Bence boş yere takılıyosun, bohça dediğin nedir napıcaksın lifi patiği? Bunun için kendimi hayatta üzmem. Bohçadan öte bence takı takılmamasına içerlemelisin. İnsan bi çeyrek takar yine de takı takar

Vallahi okurken ben utandım
Ben ölsem gene isteyemem
Üç kızım var rabbim utandırmasın
Yemin ederim
Kafalarını kesseniz istetemezsiniz

Nedir Allah aşkına
İki lif iki patik
Olsana olmasa ne
Yapmayın nolur ya
Yapmayın taş yerinde ağırdır
Bulunmayın hiçbir talepde
Hadi siz cahilsiniz