Şimdii nişan alışverişine çıkılcak yaa damadın yüzügünü biz alıcaz tamam kıyafetini ve ayakkabısını da biz alıcakmışız bu doğrumu??? bde bazı yerlerde saat den bahsedilmiş sürekli bişeyler çıkıyo başka bilmediğim ne var acabaaa yardım edinnnn???
Yöreden yöreye değişiyor ama genelde aynı şeyler.
Damatın takım elbisesini,ayakkabısını ve nişanda takı olarak bir saat alınıyor. Yüzük olayını ilk defa duydum:44:
adetten giderseniz genelde erkek kızın kıyafet ve ayakkabılarını, erkek de kızınkileri alıyor. bizim gibi yaparsanız herkes kendininkini alıyor ve ohh kafa rahat :)) karşılıklı anlaşmaya bağlı canım bu iş. biz bohça vs yapmadık, takı işini de tamamen düğüne bıraktık. tek taşım ve alyanslarımızı aldık. oldu bitti :))
cnm düğün alışverişinde diye biliyorum ben:26: yani en azından bizim oralarda öyle rastlıyorum hep düğün alışverişinde birtek karşılıklı alanlar var genelde bir söz değil nişan alışverişini erkek tarafı yapıyor (döz genel olarak yapılmıyor yapılsada herkes kendine alışveriş yapıyor çoğu ama bazı erkek tarafı karışmak isteyince alışverişe onlar ödüyor yine tabi eğer şu şöyle olsun falan derlerse yani karışırlarsa söz için)
en iyisi kayınvalidenle otur konuş bilmediklerini.bizde ben yüzüğünü aldım.takım elbisesi zaten vardı.gömleği ve kol düğmesini aldım.nişan günü nişan bohçalarım geldi işte.yüzük tatlı falan... inşallah en güzeliyle atlatırsın.azıcık yorucu ama güzel anılar