- 30 Mayıs 2018
- 1
- 4
-
- Konu Sahibi Betulsenad
Bende nişanlıyım boyle sorunlar yaşamadım ama bende başka şeylerle imtiham ediliyorum. Bi kere bende nisanlıma kurban da koç getirilir gelin kıza bizde adet dedim. Ben oyle bisey duymadım bizde yok öyle bi adet dedi. Çok zoruma gitti bi canın sagolsun bile diyememisti
Şimdi şöyle bir şey var . Paraları yoksa o zaman diyecek bir şey yok ki bohça işine bile hiç girmesinler ...Merhabalar, ben tam 20 gun once nisanlandim. Soz nisan bir arada bizim evde yapildi. Nisanlimin ailesi sehir disinda oldugu icin hicbir seye karismadilar. Her seyi biz hallettik. Nisanlim ucuz al deyip durdugu icin her seyin ucuzunu sectim. Nisan pastasina bile zor ikna ettim. Nisan gunu cicek cikolata secmem icin beni de goturduler. Arabaya biner binmez herkes baklavanin fiyatindan bahsetti resmen başıma kaktilar. Ki ben baklava falan istememistim. Zaten baklava da almamislar serbetli bir tatli almislar ama baklava deyip durdular. Neyse sonra cicekciye gittik. Iceri girer girmez enistesi "en ucuzundan" demeye basladi. Ben de anlattim iste uygun fiyatli olsun, beyaz cicekler istiyorum diye 100 liraya anlastilar. Sonra cikolataciya girdik. Enistesi bayram cikolatasi kakalamaya calisti hemen en ucuzu o diye. Bildiginiz kartonda madlen çikolata. Kiz isteme cikolatam o olacakmis. Orda sesimi cikardim biraz hayir tepside olur ama en uygunu olsun dedim. Tepsi cikolatalarin en ucuzundan aldirdim. Neyse, enistesinin gorgusuzluklerine yeterince sinirliyken nisan basladi vs. sonuna dogru kayinvalidemle eniste bey geldiler "yemeklerden koyun haa" dediler. Zaten biz koyacaktik. Bu ne gorgusuzluk yani? Hadi ona da neyse dedim. Ama gerek nisandan once gerek nisandan sonra ailesine bir turlu isinamiyorum. Gercekten yol yordam bilmiyorlar. Hatta biz şehirli oldugumuz icin bizim bilmedigimizi dusunerek uyaniklik yaptiklarini dusunuyorum.
Soyle aciklayayim; kayinvalidem ilk telefon konusmamizdan beri (hic yuz yuze gorusmeden yani) surekli "ev cok buyuk ya temizligi bitmiyo" der. Surekli yaptigi dikis islerinden aylik 3000 lira kazandigindan bahseder (ki bence bol keseden salliyor) surekli paralarini anlatir durur yani. Ve cok yalan soyler her konuda. Kayinbabam da ilk tanismaya geldiklerinde afedersiniz kicini babama donup oturmustu ve telefonuna bakarak babamla konusuyodu. O da ayri bir gorgusuz yani. Bu kadar mal mülk gosterisine ragmen bohcamda a101'den alinmis atletler, coraplar, kulotlar var. Ve nevresim takimi, yazma, seccade. Ne bir tarak ne bir ayna ne bir terlik. Hicbiiir sey yok. Hadi onlar olmasin da gorumcem a101de calisiyor. Resmen ona "eve gelirken ekmek al" der gibi "is yerinden atlet falan getir" demisler. Insan biraz ozenir madem o kadar hava atiyosunuz dimi? Yuzukleri 1400e aldik. 3 tane yuzuk yani siz dusunun. Nisanlima 1 bana 2 tane. Hem kendileri "1500u gecmesin" dediler hem de yuzukleri gorduklerinde "bunlar hic altina benzemiyolar cok dandikler" demisler.
Bir de nisanlima ne zaman bisey desem "bizde yok oyle bisey" deyip duruyor. Boğasim geliyor valla. Her seye itiraz her seye itiraz. Yakinda bayram geliyor. Nisanli olara ilk bayramimiz ve bizde erkek tarafi gelir hediye getirir ya da gelemiyolaraa biseyler gonderir. Onu soyledim sakayla karisik. Ciddi ciddi bisey isteyerek demedim. Hemen ona bile "bizde yok oyle" demeye basladi.
Gercekten delirmek uzereyim. Zorla maddiyat duskunu yapacaklar beni. Ama gercekten takildigim en buyuk sey gorgusuz ve terbiyesiz davranislari. Durumlari olmasa ve duzgum bir dille anlatsalar "yapamayiz" diye vallahi de billahi de anlayis gosteririm. Ben napicam boyle?((
Aynı şeyleri yaşadım hemen hemen ve şimdi bosaniyorum. Nisan atmak çok daha kolay ve iyi bir şey hatta. Bu gerçeği anlamam için böyle bir musibet yaşamam gerekiyormus
Cok uzuldumumarim boylesi daha hayirli olur sizin icin. Ben de hala surunuyom. kafa falan kalmadi. Zaten canim burnumda bi de kpss ile ugrasiyorum. 3 hafta sonra su sinava bi girip cikayim her konuda daha saglikli karar verebilecegimi dusunuyorum. Cunku bu yazdiklarimin uzerine birkac olay daha yasandi ve artik saldim kendimi. Sinava kadar takmicam dedim erteliyorum simdilik. Umarim ben de siz de cok mutlu oluruz.
Anlattıkların eşimin ailesine benziyo biraz. Ve cimrilikte sınır tanımıyolar. Sana tavsiyem bu evlilik işini tekrar düşün. Çünkü evlendikten sonra ve çocuğun olunca çok sıkıntı oluyo. Bişey alıyosun aa şunu almış diyolar. İnsanı sinir ediyolar. Çok aşık değilsen vazgeç. Aşıksan da mutluluğun için vazgeç. Vazgeç yani.Merhabalar, ben tam 20 gun once nisanlandim. Soz nisan bir arada bizim evde yapildi. Nisanlimin ailesi sehir disinda oldugu icin hicbir seye karismadilar. Her seyi biz hallettik. Nisanlim ucuz al deyip durdugu icin her seyin ucuzunu sectim. Nisan pastasina bile zor ikna ettim. Nisan gunu cicek cikolata secmem icin beni de goturduler. Arabaya biner binmez herkes baklavanin fiyatindan bahsetti resmen başıma kaktilar. Ki ben baklava falan istememistim. Zaten baklava da almamislar serbetli bir tatli almislar ama baklava deyip durdular. Neyse sonra cicekciye gittik. Iceri girer girmez enistesi "en ucuzundan" demeye basladi. Ben de anlattim iste uygun fiyatli olsun, beyaz cicekler istiyorum diye 100 liraya anlastilar. Sonra cikolataciya girdik. Enistesi bayram cikolatasi kakalamaya calisti hemen en ucuzu o diye. Bildiginiz kartonda madlen çikolata. Kiz isteme cikolatam o olacakmis. Orda sesimi cikardim biraz hayir tepside olur ama en uygunu olsun dedim. Tepsi cikolatalarin en ucuzundan aldirdim. Neyse, enistesinin gorgusuzluklerine yeterince sinirliyken nisan basladi vs. sonuna dogru kayinvalidemle eniste bey geldiler "yemeklerden koyun haa" dediler. Zaten biz koyacaktik. Bu ne gorgusuzluk yani? Hadi ona da neyse dedim. Ama gerek nisandan once gerek nisandan sonra ailesine bir turlu isinamiyorum. Gercekten yol yordam bilmiyorlar. Hatta biz şehirli oldugumuz icin bizim bilmedigimizi dusunerek uyaniklik yaptiklarini dusunuyorum.
Soyle aciklayayim; kayinvalidem ilk telefon konusmamizdan beri (hic yuz yuze gorusmeden yani) surekli "ev cok buyuk ya temizligi bitmiyo" der. Surekli yaptigi dikis islerinden aylik 3000 lira kazandigindan bahseder (ki bence bol keseden salliyor) surekli paralarini anlatir durur yani. Ve cok yalan soyler her konuda. Kayinbabam da ilk tanismaya geldiklerinde afedersiniz kicini babama donup oturmustu ve telefonuna bakarak babamla konusuyodu. O da ayri bir gorgusuz yani. Bu kadar mal mülk gosterisine ragmen bohcamda a101'den alinmis atletler, coraplar, kulotlar var. Ve nevresim takimi, yazma, seccade. Ne bir tarak ne bir ayna ne bir terlik. Hicbiiir sey yok. Hadi onlar olmasin da gorumcem a101de calisiyor. Resmen ona "eve gelirken ekmek al" der gibi "is yerinden atlet falan getir" demisler. Insan biraz ozenir madem o kadar hava atiyosunuz dimi? Yuzukleri 1400e aldik. 3 tane yuzuk yani siz dusunun. Nisanlima 1 bana 2 tane. Hem kendileri "1500u gecmesin" dediler hem de yuzukleri gorduklerinde "bunlar hic altina benzemiyolar cok dandikler" demisler.
Bir de nisanlima ne zaman bisey desem "bizde yok oyle bisey" deyip duruyor. Boğasim geliyor valla. Her seye itiraz her seye itiraz. Yakinda bayram geliyor. Nisanli olara ilk bayramimiz ve bizde erkek tarafi gelir hediye getirir ya da gelemiyolaraa biseyler gonderir. Onu soyledim sakayla karisik. Ciddi ciddi bisey isteyerek demedim. Hemen ona bile "bizde yok oyle" demeye basladi.
Gercekten delirmek uzereyim. Zorla maddiyat duskunu yapacaklar beni. Ama gercekten takildigim en buyuk sey gorgusuz ve terbiyesiz davranislari. Durumlari olmasa ve duzgum bir dille anlatsalar "yapamayiz" diye vallahi de billahi de anlayis gosteririm. Ben napicam boyle?((