- 10 Mayıs 2021
- 15
- 9
- 3
- 28
- Konu Sahibi Kendimcebirseyler
-
Ya gerçekten soruyorumGenelde ev alırlar da kaynana ya oglunun üstüne yapar. Ya da kendi üstüneeee..... Gelinin üstüne evi ortak etmezler..... Sonra da ayrılmada geline kolayca tekmeyi basmak icin..... Bizim milletimiz cok kurnaz canuuuum...
Ben yapmam kendi çocuğumun üstüne yaparım direkt. Paralarimizi çocuklarımız için biriktirmiyor müyüz? Kiraya versin evi kendileri de evlendikten sonra başka ev alsın istiyorsaYa gerçekten soruyorum
Oğlunuza ev alacaksınız
Eşyasını, düğününü, balayını, altınını ödeyeceksiniz
Bir de evi nişanlıyken oğlunuzla gelinin üstüne mi yaparsınız?
Kim daha kurnaz emin olamadım ben
Ben de yapmam vallaBen yapmam kendi çocuğumun üstüne yaparım direkt. Paralarimizi çocuklarımız için biriktirmiyor müyüz? Kiraya versin evi kendileri de evlendikten sonra başka ev alsın istiyorsa
Şöyle ev alınır.. Gelin ve damatın üstüne olur... Altınlar da belli miktar da yine yapılır... Aralarında anlasınlar.... Ama balayıymiş... Gercekten luzumsuz...Ben de sunu merak ediyorum... Kaynanalar Ev alıyordu pesin mi alıyor? Sanki borcunu yine damat gelin bir ömür boyu ödüyor... Kim bulmuş birden o kadar parayı?Ya gerçekten soruyorum
Oğlunuza ev alacaksınız
Eşyasını, düğününü, balayını, altınını ödeyeceksiniz
Bir de evi nişanlıyken oğlunuzla gelinin üstüne mi yaparsınız?
Kim daha kurnaz emin olamadım ben
Bana da kurnaz geldi. Hâlâ hakkı görüyor ki her şeyi sürekli sineye çektim deyip durmuş maddi konularda. Tabii ki balayı, ev eşyası vs hakkıdır ama çalışıp kendi yapacak ya da nişanlısı.Ben de yapmam valla
Ortak kazandıklarını ortak yapsınlar üstlerine
Hadi ortak yapmış olsalardı gerçekten bu konuda
E ayrıldılar
Bi de evi kız tarafından kurtarmakla mı uğraşacaklardı şimdi
Ev aldığım halde hala bi sürü şey isteyen ve evi niye üstüme yapmadınız diyen kişi daha kurnaz geliyor bana
Belki ben kötü kalpliyimdir
Kendi paralarıyla kazandıklarını ortak üstlerine yapsınlarŞöyle ev alınır.. Gelin ve damatın üstüne olur... Altınlar da belli miktar da yine yapılır... Aralarında anlasınlar.... Ama balayıymiş... Gercekten luzumsuz...Ben de sunu merak ediyorum... Kaynanalar Ev alıyordu pesin mi alıyor? Sanki borcunu yine damat gelin bir ömür boyu ödüyor... Kim bulmuş birden o kadar parayı?
Yani... Aslında haklısınız... Mantık olarak ev alındımı gelin damat ödemeli ortak olarak... Kaynana ev verince tabiki tabusunu gelinin üstüne yapmaz. Sonucta onun emegi.. Ama söyle bir durum da var ne dogru düzgün altında yapmak istemiyor... Bu da gelinin hakkıdır.... Ben bunu da yanlış buluyorum... Gelinin Mihri nerde? Esya balayı hic önemli degilllKendi paralarıyla kazandıklarını ortak üstlerine yapsınlar
Kendi paramla aldığım evi niye geline de ortak yapayım?
Üstelik daha evlenmeden
Siz yaparsanız da dikkatli olun bence
Kurnaz olmayayım derken kurnaz kişilere denk gelebilirsiniz
Sizin bahsettiğiniz seçenek ev almak olmuyor
Ev alırken yardım etmek oluyor
Ki konu sahibi krediyi biz ödeyeceğiz dememiş bi yerde
Yine birileri kendi deneyimlerinin çok etkisinde kalmış sanırım
Ha o kadar parayı kim bulmuş diyorsak
Herkes bizim gibi memur değil
İnsanlar tarım yapıyor, ticaret yapıyor
Herkes aylık belli miktar para almıyor ki
Gelinin mihrini eşi öderYani... Aslında haklısınız... Mantık olarak ev alındımı gelin damat ödemeli ortak olarak... Kaynana ev verince tabiki tabusunu gelinin üstüne yapmaz. Sonucta onun emegi.. Ama söyle bir durum da var ne dogru düzgün altında yapmak istemiyor... Bu da gelinin hakkıdır.... Ben bunu da yanlış buluyorum... Gelinin Mihri nerde? Esya balayı hic önemli degilll
Dogru... Bilemiyorum cok zor kararlar bunlar.Gelinin mihrini eşi öder
Kaynanası neden ödesin ki?
Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir.Yani... Aslında haklısınız... Mantık olarak ev alındımı gelin damat ödemeli ortak olarak... Kaynana ev verince tabiki tabusunu gelinin üstüne yapmaz. Sonucta onun emegi.. Ama söyle bir durum da var ne dogru düzgün altında yapmak istemiyor... Bu da gelinin hakkıdır.... Ben bunu da yanlış buluyorum... Gelinin Mihri nerde? Esya balayı hic önemli degilll
Yani... Aslında haklısınız... Mantık olarak ev alındımı gelin damat ödemeli ortak olarak... Kaynana ev verince tabiki tabusunu gelinin üstüne yapmaz. Sonucta onun emegi.. Ama söyle bir durum da var ne dogru düzgün altında yapmak istemiyor... Bu da gelinin hakkıdır.... Ben bunu da yanlış buluyorum... Gelinin Mihri nerde? Esya balayı hic önemli degilll
Evet mihir yapmak damatın görevi. Evlendikten sonra yapılmaz lakin. Nikah ta takılır... Ben demek istiyorum ki burda bayanın istedigi Mihri yapmak istemediler....Mihir konusunu yanlış biliyorsunuz. mihri kayınvalide yapmaz kim evlilik sozu verecekse o yapar. nikah kıyılirken geline sorulur yapmakla yükümlü olan damattır. kayinvalideyle alakalı bir durum değil mihir. ayrıca evlendikten sonra da yapılabilir.
Oglunun aklı yokmu sureklı akıl verıyorYok doğru izah edememişim sanırım maddi geliri vardı ama annesinin söyledikleri her şeyden önce geliyormuş bunu gösterdi bana. Kv balayına karıştı çünkü tek derdi oğlunun parası boşa gitmesin. Balayı ne ki herkes balayı mi yapmış sonra da yapılırmış onun için. Bu zihniyette biriymiş. Telefonda konuşurken her şey sizin istediğiniz gibi olsun siz mutlu olun yeter ki diyordu ama öyle değilmiş demek ki
Evet fazla yuzgozolunmus gıbı..evı erkek tarafı aldıgı ıcın dıger seylerı kız tarafı yapsın dıyemı bekledıler..gelın ve damat tarafının davranıslarıda normal gelmedıBiraz özeleştiri yapmanızı tavsiye ederim.
Evet mihir yapmak damatın görevi. Evlendikten sonra yapılmaz lakin. Nikah ta takılır... Ben demek istiyorum ki burda bayanın istedigi Mihri yapmak istemediler....
Valla tionacığım, altın flyatları da ortada. Hem set hem günlük takı istemek ayıp. Bana da sordular zorlamak istemem bütçe neyse oğlunuza verin biz seçelim dedim. Hem o hem o demek çok ayıp. Bana söylede gelin adayım görgüsüz bulurum. Bir set 5-10 bin bandındadır herhalde şu an. E daha bunun günlük altını var der yani.Evet fazla yuzgozolunmus gıbı..evı erkek tarafı aldıgı ıcın dıger seylerı kız tarafı yapsın dıyemı bekledıler..gelın ve damat tarafının davranıslarıda normal gelmedı
Canım arkadasımValla tionacığım, altın flyatları da ortada. Hem set hem günlük takı istemek ayıp. Bana da sordular zorlamak istemem bütçe neyse oğlunuza verin biz seçelim dedim. Hem o hem o demek çok ayıp. Bana söylede gelin adayım görgüsüz bulurum. Bir set 5-10 bin bandındadır herhalde şu an. E daha bunun günlük altını var der yani.
Bu kadar talepkar olunmamalı.
Balayını zaten ailenin ödediğini de hiç duymadım.
Oğlum evleneceği zaman da kimse kusura bakmasın bütçem neyse söylerim. Veririm ellerine, ister yemekli düğün yapsınlar hepsini harcasınlar isterlerse ufak bir düğün balayı yapsınlar isterlerse nikah yapıp süper balayı yapsınlar. Paşa gönülleri bilir. Her istediklerini yapacak zenginlikte de değilim. Gelinim de bütçe düşünmeden her şeyi isterim tavrında olursa istemem. Suratım da düşer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?