Nişanı attık ama ne kadar doğru bir karardı bilemiyorum arada kaldım

Kendimcebirseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2021
15
9
3
28
Arkadaşlar 1 ay önce nişanlımın memleketine ailemle birlikle eşya bakmak ve almak için gittik. Gittiğimiz de gördüğümüz özen ve değer bizim onlara gosterdigimizin yanından bile geçemezdi. Neyse kayinvalidem bana altın olarak ne istediğimi sordu bende set ve günlük takmak için bileklik kolye tarzı şeyler düşünüyorum dedim ve kayinvalidemin tepkisi ben sadece ince bir set alabilirim dahasına para kalmadı dedi(düğün arefesinde size ev aliyoruz diye ev almaya kalkıştılar ve aldılar ama her defasında bunu öne sürmektende vazgeçmediler) Neyse ben yani bize ev aldıkları için altını falan maddi şeyleri sorun etmemek adina bir sey demedim. Eşya bakmaya gittik tv sehpası veya büfe istiyorum diyorum görümcem ve kayinvalidem her şeye "NE GEREK VAR" dediler. Buna da laf etmedim nişanlımla bu konuyu aramda halletmiştim çünkü (yada öyle sanmışım). Sonra kayinvalidem balayı istiyorsun biz balayı yaparak mi evlendik siz de şimdi gitmez de evlendikten 2 3 ay sonra gidersiniz, ee şimdi alınmaz sonra alınır gibi her şeye bir şey bulmaya başladı(her şey ev aldık para yok diye ve biz demiştik düğün yapmak kolay olmaz ev alındı diye problem olmasın diye düğün kendini çevirir demiislerdi) Neyse ben her şeyi nişanlımı seviyorum diye sineme çektim ve ailem de sen istiyorsun madem biz bir şey demiyoruz ama biz bu tepkileri beğenmedik dediler ama ben yine nişanlımı seviyorum dedim geçtim. Bir akşam hep beraber (babalar yok) otururken nişanlımla kendi aramızda sakalaşıyorduk(onlara göre biz kendi içimizde gerilmişiz ve herkesi germişiz) bende komikli bir şekilde nişanlıma sen kimsin ya dedim birbirimize baktık güldük ve o an aniden kayinvalidem bağırmaya başladı. Bu ne demekmiş böyle olacaksa en baştan bitsinmis falan sürekli bağırdı. O bağırinca bende bagirdim çünkü o an onu ilgilendiren yada o tepkiyi vermesini gerektiren bir sebep yoktu ve bu bağırma olayını annem ve kardeşimin yanında yaptı. Sonra da ben ikinize bağırdım anlık bi sinir yaşadım tansiyonum çıktı dedi. Bu tepkiden sonra ailem için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Annem ben buradayken bunu yapan ben yokken neler yapar dedi (memleketlerimiz farklı) Kayinvalidem sürekli kendini savunuyor sürekli kendini haklı çıkarıyor. Evdeki ve cevresindeki herkese dedigini yaptirmaya alismis. O ne derse her sey oyle oluyor ve o bugunlere nasil geldiyse bende oyle geleyim istiyor. Neyse ben yine nişanlımla aramdaki ilişki çok iyi biz beraber çok iyiyiz mutluyuz dedim sineme çektim. Eşyalar perdeler her şey seçildi artık bizim kendi memleketimize dönme vaktimiz geldi. Nişanlım sen gitme, biran önce evlenelim artık olan olumsuzluklarla kafani bulandirma diye sürekli beni tembihliyordu. Biz memleketimize döndük ve ertesi günün akşamı nişanlım düşünmek istediğini bu olayların onu çok yorduğunu söyledi ve benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra benimle hic konuşmadı. Bana hicbir açıklama yapmadan sosyal medyan resimlerimizi kaldırdı günde günde. Sonra ben dayanamayıp mesaj attım bu yaptığını unutmayacağım diye bana hep annesinin ağzı ile konuştu. Ben ve ailem suçluymuş ben nisanlimin arkasında duramamışim bana olan güveni bitmiş. Ardından o kafasında her şeyi bitirdi ve şuan sosyal meydan baska kızları takip etmeye başladı beni engelledi. 6 yıllık bir birlikteliğimiz vardı ve o her şeyi bir kere de sildi. Bizim yuvamızı kayinvalidem yıktı. Şuan çok mutlular. Ama ben harap oldum. Ne yapmalıydım yanlış yapan ben miydim diye diye yedim kendimi. Olayı duyanlar erkenden kurtulmuşsun öyle kayinvalide ile ömür geçmez diyorlar. Sizler ne düşünürsünüz bana yardimci olursaniz cok sevinirim

Son düzenleme:
Ben erkek olsam sürekli beklentide olan bir eş adayı beni ürkütürdü. Yukarıdaki yorumunuza ithafen, biz de herseyi esimle hallettik esim halletti daha dogrusu aileler biseyler hediye etmek icin sıraya girdiler nerdeyse. Kabul ettik kırılmasınlar diye, o yüzden bana da cok tuhaf geliyor. Kayınailem iyi insanlardır ama onlardan balayı isteyip pazarlığa tutussam cokta iyi olamayabilirlerdi bilemiyorum

Aynen öyle. 6 seneden sadece 3 sene bile birikim yapilsa birseyler toplanir
Mutlaka toplanır tabi
Ama şunu belirtmek istiyorum
Tek birikim yapması gereken kişi konu sahibinin nişanlısı değildi
Konu sahibi de çalışıp parasını biriktirmeliydi

Biz ilk balayina gitmeyecektik, sonraya planlamistik, ama bir baktik evimiz bitmemis (ev sahibi icini yeniliyordu), "ne yapacagiz" diye tatile gittik sükür bizde iki taraf birbirini yipratmadan borcsuz evlendik. O sürecte baslayan kirginliklar kolay kapanmiyor, baskalarda görüyoruz..

Benim sorunsuz gecti. Esimin birikimi vardi, kv bilezikleri almisti model bile degistirtimedim ne gerek var altin altindir dedim almak istediklerini aldilar taktigim sende kalacak al iade et dugunde tak yapmayacagim dedi. Ev konusunu konustuk esime dedimki neye ihtiyacimiz var bilmiyoruz hic acele etmeyelim ev kacmiyor oda ben bugunleri dusunmeden gecirmek istiyorum harcama hesaplamayalim. 2 tarafta elinden ne geliyorsa onu yapti kimse kimseyi kirmadi taki saklamadi ay bu eksik kaldi demedi. 2 sene sonra mutfak masasi aldim cunku yetistiremedik sonrada ancak butce ayirdik. balayi konusunda hakli sonra gidilen sey balayi degil tatildir imkanlar dogrultusunda 3 gece bile gidilebilir.

Ev dahil 300 bin nasıl yapsın cnm Tek odalı stüdyo dairelerde bile bu fiyata ev yok. Fazla iyimsersin.

Nişanın atılması en doğrusu o adamdan eş olmaz anne ağızlının teki. Kv nin de zihniyeti belli. Bunlarla hayat geçmezdi. Fakat bunlardan bağımsız olarak hep merak etmişimdir biri size altın olarak ne istiyosun diye sorduğuda nasıl şunu bunu istiyorum diye sıralayabiliyorsunuz. Ağzıma ateş soksalar yerin dibine girmekten isteyemem.

Ev almışlar, başka hiçbir şey almayıp gerisini kendi paranızla alın deseler bile haklılar. Eşya ve altını da onların alması çok büyük yük olmuş.
Sizin ekonomik özgürlüğünüz yoksa gidip kayınvalidenizle aynı şehirde yaşamaya göze aldıysanız onun iradesi altına girersiniz doğal olarak. Ev, eşya, altın, para o aileden çıkıyorsa tabii sizi yönetmek isterler.

Ev dahil 300 bin nasıl yapsın cnm Tek odalı stüdyo dairelerde bile bu fiyata ev yok. Fazla iyimsersin.
Her masrafı minimumdan tutmaya çalışıyorum
Bazı yerlerde evler 200 bine filan oluyor üstüne diğer masrafları da 100 saydım
En en az harcamaları 300 bin erkek tarafının işte
Düşün masrafı

İnsanlar ev almış. Üstüne altın, eşya vs.istemişsiniz. Bir yerde patlamaları o kadar normal ki. Asıl bedavacı olan sizsiniz. Çalışıp siz yapın tüm bunları bakalım yapabiliyor musunuz? Valla biz evlenirken eşimle her şeyi çalışıp kendimiz yaptık. Kimseden bir şey beklemedik. Doğrusu da budur. Benim abimin eşi de böyle şeyler yapsaydı böyle paragöz biriyle asla evlenmesini istemezdim bir sürü de laf söylerdim.

Herkes kayınvalide ve eş adayına yüklenmiş ama ben anlamıyorum başkasından kayınvalide bile olsa ev altın eşya istenmesi durumunu. İnsan ke di anne babasından isteyemiyor nasıl diyebiliyorsunuz şu kadar altın bilmem ev veya eşya diye. Üstelikte bu pandemi sürecinde kolay mı hop diye ev almak eşya altın almak. Ben kimseden hiçbişey istemeden evlendim eşimle birlikte yaptık herşeyimizi kimse de bana ne kadar altın istersin diye sormadı. İlerde de evladıma vereceğim en önemli şey kaliteli eğitim olur inşallah. Sorsa bile sağolun zahmet etmeyin derdim heralde ben mi tuhafım?

Ben birsey soracagim ev pesin mi alindi yoksa kredi ilemi kimin ustune oldu simdi kredi cekilerek alindi ve evlendikten sonra siz odeyecekseniz ev aldik diye sisinmelerine gerek yok ama tamamini aile verip aldiysa nisanliniza soyleyeceginiz sey evi ailen aldi esyalarida biz beraber halledelim demek olacakti takiya gelince kv sordugu zaman siz ne yapmak isterseniz deyip gececektiniz

Mobilyanızı, eşyanızı da kendiniz alamıyorsanız neden evleniyorsunuz? Bu aileler çocukları evlendirirken evinden eşyasına, düğününe takısına herşeyine para harcamak zorunda mı anlamıyorum.
Paran yoksa evlenmeyeceksin, ya da herşeyim tam olsun diye tutturmayacaksın.

Iste aile herseyi yaparsada ozaman sonsuz soz haklari oluyor

Ne yuvası ya evli miydin? Nisanlılık tanıma anlasmak süresi.... Sen kurtulduguna sükret... İnsanların böyle zamanlarda gercek karakterleri ortaya cıkıyor.. Sen de görmüş oldun işte... Bak nişanlının sevgisi bile yalanmış.. Anasının lafıyla seni bir kalemde sildi.... Ev aldılar da senin üstüne mi yaptılar? Altın yapmayacakmış ya kaynanan... Ne taktik vay be... Evli olarak ayrılsan Ev damata kalırdı... Altının da yok mihir olarak... Öyle bos bos cektiginle kalacaktım...... Valla bacım kurtulmus sunan..... Sen sükret haline....

Onu bunu yaptı sineye çektim, bunu bunu dedi sineye çektim, şöyle şöyle oldu sineye çektim. Bunu da sineye çekip yalvarsaydiniz nisanliniza, tamam isterseniz semer de vurun ustume diye bi o kalmış yapmadıkları ama sizin kendinizi koruma mekanizmanız 0. Kendini savunmaktan aciz bi konu sahibi ve sokma akılla nişanlısından ayrılan süt kuzu bi adam. Olmazmış bu evlilik zaten ikinizin ve kvnizin arasında aptal olacak doğmamış bir çocuğu/çocukları da kurtarmışsiniz işte ne güzel. Bi de kvniz yuvanızı yıkmış kvnizin evinizin temizliğinden çocuğunuzun ismine kadar karışacagi eşinizin de sizi korumayacaği bi yuvaya çok ihtiyacınız var çünkü.

Haklısınız bi de üstüne yapmaları gerekirdi
Eflak boğdanı da versinler tam olsun
Canını alalım erkek tarafının
Kız alıyorlar kolay mı
Genelde ev alırlar da kaynana ya oglunun üstüne yapar. Ya da kendi üstüneeee..... Gelinin üstüne evi ortak etmezler..... Sonra da ayrılmada geline kolayca tekmeyi basmak icin..... Bizim milletimiz cok kurnaz canuuuum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…