• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanı atmak istiyorum :/

Tugba Malatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2018
9
12
3
31
Tanıyamıyoruz, yarın benin için dönüm noktası Ben 8 aydır nişanlıyım.nişanlımla lise sonda tanıştık. Ayrılık barışma derken yaklaşık üç yıl sevgili kaldık sekiz aydır da nişan. Daha isteme günümde görümcem yaptığım kahveye varana kadar karıştı, nişan günü salonda tepsi tutma yüzünden kavga çıkarttı. Görümcem kayınvalidem eltilerim nişan boyunca sırtını dönüp oturdular erkek tarafı hiç kalkmadı, resmen salonda zorla evlendirilen kız gibi kaldım. Üstelik tartışmadan haberim dahi yoktu. Ve günün sonunda nişanlım:/ bizde kadın erkek ayrı olur oyun oynarken. Önceden konuştuk tamam dedik salona kimse girmesin diye. En sonunda salonda sadece samimi olduklarımız kalınca abimde nişanlısıyla oynamaya başladı. Benimki de hıncını benden çıkartıp salonun ortasında herkesin içinde bana el kol yaparak bağırmaya başladı.ben nişandan sonra ablasının özür dilemesini istedim onlar da mecburen nişan atılır korkusuyla özür dilettiler.ve ailesi hala sahiplenmedi beni . Nişandan sonra göreve başladım. Lisede öğretmenim akşama kadar aşırı derecede yoruluyorum zaten gün içinde pek konuşamıyoruz okuldan geline biraz sonra akşamları yemek çay vs derken yine sürekli yazamıyorum bide uykusuzluğa dayanamayan birisiyim en fazla gece bir buçuk iki. O da atama bekleme iş bulma derken abisinin dükkanında durmaya başladı sadece gelene gidene hoşgeldiniz güle güle çok fazla yorulmuyor da.son zamanlarda sürekli ona olan samimiyetimi hissedemediğinden şikayet etmeye başladı ilerisinin de böyle olacağını söyleyip duruyor. Ayrı yerlerdeyiz bide. Mesaj atınca faceden anında çıkıp hemen ona yazmıyormuşum,onla konuşurken hep telde bildirim sesi geliyormuş,annemle uzun konuşuyormuşum onla hayır, bambaşka bi adam oldu.abimler gelince görmeye giderken bile kavga ettik ben damadım onlar bana gelip selam versinler diyor ve ekliyor da benim iki çocuk annesi ablam senden özür diledi diye. Biliyorum çok uzun oldu ama daha neler neler işte ve artık boğuluyorum sanki. Sevdiğim evlenecem dediğim adam aklıma dahi gelmeyen şeyleri sorun ediyor. İşssizlik diyorum ama bu bambaşka sanki yıllardır bu tarafını hiç görmedim. Sevgisinden şüphem yok ama farklı birisi var sanki karşımda. Artık kırmaktan korkmayan birisi. Ve daha iş olmadığından da evliliğe baya var gibi. Son tartışmalardan sonra nişan atmayı düşünüyorum.insan her zman aldatılmayınbiyük yalanları beklememeli bence . Ters giden ve ters gidecek şeyler var hissediyorum ama kimseye derdimi anlatamıyorum. Annem bile çocuğun büyük bi hatası yok ki bi daha düşün vs diyip duruyor. Offf Of

Annen oyle diyebilir de sen evleneceksin o adamla. Ayni evde sen yasayacaksin.
Daha simdiden ablam ozur diledi sizinkiler sunu yapacak demeye baslamis. Evlilikte de durulacagini sanmiyorum. Benim gozlemledigim Ozellikle evlenince bu aile mevzulari daha derinlesiyor.
Nisan da zaten evlilik oncesi karsi tarafi taniyabilmen icin. Sen cevreni dusunmeden kendi hislerine, karsi tarafin tavirlarina bakarak karar ver. Ama sunu ogrendim ki insanlar degismiyor, evlendikten sonra degisir umuduyla evlenenleri burda okuyoruz. Bu senin hayatin.. Istemedigin,icine sinmeyen bir seyi yapma.. Baskalarina derdini anlatmak zorunda degilsin, kapilar kapaninca o evin icinde baskalari olmayacak.

Herkesi herşeyi boşver.İçindeki sesi dinle.O ses sana evlenince mutlu olamayacağını söylüyosa koşarak uzaklaş.Ben bile burdan bu adamın sevilecek ne tarafı var diye düşündüm.İnsan en iyi kendi bilir mutlu mutsuz olacağını.Mutsuz olmak için dayak yemeye aldatılmaya gerek yok.Nedense böyle bi inanç var toplumumuzda.

Basitçe insanlar sadece anlaşamıyo olabilir de.Ondan ayrıldığını hayal ettiğinde huzur buluyosan hiç durma insanlar iki gün konuşur susar bi de evlenince boşanmak var o çok daha zor...

Bazen işte rabbimiz işaret gönderiyor ama biz algılayamıyoruz
Bunlar da öyle işaretler bence
Esasen içinize “bitsin” hissi geldiyse gerçekten bitmelidir derim ben
Kimseyi umursamayın hayat sizin

Illa büyuk altatilma siddet olmasi gerekmiyor ayrilmak için

Ayrica anlattiklariniz da az bişey değil
Hiç uzatmaya gerek yok nişanı atın
Simdiden böyle mutsuz olursa bi insan evlenince hayatta düzelmez

Normalde ben hiç bir konuya kolay kolay ayrıl falan demem . Çünkü bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor ve burdan aldığınız gazla ayrılmaya gidebiliyorsunuz. Ama gerçekten ayrılın bu adam çekilmez. Bu aile çekilmez. Benim şu hayatta tek tahammül edemeyeceğim şey saygısızlık ve nişanlın ile ailesi baştan aşağıya saygısız

Malatyalisin sanirim canim bende malatyali olarak malesef memleketimde boyle gelinin kafasini ezelim bizim dedigimiz olsun diye insanlar aileler var at canim nisani evlenince daha cok problem olur nisan atamana bile karisirlar ama zaten memlekette degilsin at nisani bir surede gitme ubutursun sonrada sukur namazi kil insalalh cok mutlu olursun

Tanıyamıyoruz, yarın benin için dönüm noktası Ben 8 aydır nişanlıyım.nişanlımla lise sonda tanıştık. Ayrılık barışma derken yaklaşık üç yıl sevgili kaldık sekiz aydır da nişan. Daha isteme günümde görümcem yaptığım kahveye varana kadar karıştı, nişan günü salonda tepsi tutma yüzünden kavga çıkarttı. Görümcem kayınvalidem eltilerim nişan boyunca sırtını dönüp oturdular erkek tarafı hiç kalkmadı, resmen salonda zorla evlendirilen kız gibi kaldım. Üstelik tartışmadan haberim dahi yoktu. Ve günün sonunda nişanlım:/ bizde kadın erkek ayrı olur oyun oynarken. Önceden konuştuk tamam dedik salona kimse girmesin diye. En sonunda salonda sadece samimi olduklarımız kalınca abimde nişanlısıyla oynamaya başladı. Benimki de hıncını benden çıkartıp salonun ortasında herkesin içinde bana el kol yaparak bağırmaya başladı.ben nişandan sonra ablasının özür dilemesini istedim onlar da mecburen nişan atılır korkusuyla özür dilettiler.ve ailesi hala sahiplenmedi beni . Nişandan sonra göreve başladım. Lisede öğretmenim akşama kadar aşırı derecede yoruluyorum zaten gün içinde pek konuşamıyoruz okuldan geline biraz sonra akşamları yemek çay vs derken yine sürekli yazamıyorum bide uykusuzluğa dayanamayan birisiyim en fazla gece bir buçuk iki. O da atama bekleme iş bulma derken abisinin dükkanında durmaya başladı sadece gelene gidene hoşgeldiniz güle güle çok fazla yorulmuyor da.son zamanlarda sürekli ona olan samimiyetimi hissedemediğinden şikayet etmeye başladı ilerisinin de böyle olacağını söyleyip duruyor. Ayrı yerlerdeyiz bide. Mesaj atınca faceden anında çıkıp hemen ona yazmıyormuşum,onla konuşurken hep telde bildirim sesi geliyormuş,annemle uzun konuşuyormuşum onla hayır, bambaşka bi adam oldu.abimler gelince görmeye giderken bile kavga ettik ben damadım onlar bana gelip selam versinler diyor ve ekliyor da benim iki çocuk annesi ablam senden özür diledi diye. Biliyorum çok uzun oldu ama daha neler neler işte ve artık boğuluyorum sanki. Sevdiğim evlenecem dediğim adam aklıma dahi gelmeyen şeyleri sorun ediyor. İşssizlik diyorum ama bu bambaşka sanki yıllardır bu tarafını hiç görmedim. Sevgisinden şüphem yok ama farklı birisi var sanki karşımda. Artık kırmaktan korkmayan birisi. Ve daha iş olmadığından da evliliğe baya var gibi. Son tartışmalardan sonra nişan atmayı düşünüyorum.insan her zman aldatılmayınbiyük yalanları beklememeli bence . Ters giden ve ters gidecek şeyler var hissediyorum ama kimseye derdimi anlatamıyorum. Annem bile çocuğun büyük bi hatası yok ki bi daha düşün vs diyip duruyor. Offf Of

Ayrılmak istiyorsanız ayrılın. Kimseden izin almak zorunda değilsiniz. Sadece daha güçlü durmanız lazım. Annenize sorun bakalım, evlendikten sonra mı ayrılmanızı tercih edermiş. Bir de, sevgisinden eminim diyorsunuz ama seven insan kırmaktan korkar.

Son düzenleme:
Daha yaşınız kaç allah aşkına?
Lise yeni bitmiş, işini gücünü eline al. Karakterin otursun. Ne isteyip ne istemediğine karar verecek olgunluğa gel. Böyle ham bir adamla evlenip gençliğini heba etme

Ben insanın içine sinmeyen birşeyler varsa yapmaması taraftarıyım insan hisseder çünkü olumsuz bi durumu ve bana göre evlilikte ailenin onayı yoksa başta sevmedilerse donu iyi olmuyor yürümüyor o evlilik siz bi daha düşünün çünkü evlilik ili kişilik değil sülaleler evleniyor

Sevgisinden de şüphe edin bence. Ayrılmak istiyorsanız ayrılın bela gümbür gümbür geliyor bahane aramayın ciddi sorunlar bunlar. Altın mi s.ciyormus acaba bu afra tafra ne öyle. Bosanmaktansa nisan atmak daha iyidir.

T Tugba Malatya merhaba..
Içinde en ufak bir şüphe varsa zaten evlenme. Evleneceğin insana gözlerin kapalı güvenebilmelisin. Sırtını yasladığında, bir gün sırtım acaba yere gelir mi diye düşünmemelisin.

Öyle nişanda insanların içinde el kol yapıp mutlu gününü zehir eden insan, bire birken neler yapabilir acaba?
Evlenecegin kişinin önce sana saygısı olmalı. Öyle ben erkeğim benim dediğim olur, dan dun haraketler, pervasız söylemler... Bence normal değil. Herseyi tekrar gözden geçirin. Pişman olacağınız kararlar vermeyin. Ve şunu unutmayın.. Evleneceginiz kisiyle siz yaşayacaksınız, aynı yastığa siz baş koyacaksınız. Başkalari ne derse desin umursamayin. Şu an konusan insanları bosanma aşamanızda çevrenizde bulamayacaksınız emin olun.. Umarım doğru kararı verirsiniz..

Kendine azıcık saygın varsa, lütfen ayrıl...Evlilik çile çekmek için değil, mutlu olmak içindir. Nişanlıyken bulutların üzerinde uçman gerekirken, çektiklerine bak..Elinde mesleğinle, kendini ateşe atma..Sakın anneni dinleme...Bunları sıradan bir yorum olarak okuma lütfen. Aile olarak senden ezik görüyorlar kendilerini ve bu şekil gideriyorlar komplekslerini..Aşağılık kompleksi olan kişiler, karşıyı sürekli eleştirirler, küfür ederler, kendini değersiz görmelerini sağlarlar, bir bakmışsın yıllar sonra özgüvenin tamamen yerlerde....

Kalbinin sesini dinleyeceksin. Sana bir terslik olduğunu söylüyorsa kesin vardır.

Nişanlın abine laf ediyo sende ağzını açmış havaya bakıyosun. Valla benim erkek arkadaşım abime laf etse ve abim bunu duysa bundan sonraki hayatını yatalak geçirirdi, ki abimden önce ben cevabını verir ayrılırdım kimse ailenizden daha önemli değil.

Back