• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişandaki ikram

• Konu Sahibi Konu Sahibi adatuna
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
A

adatuna

Ziyaretçi
slm kızlar.birşey sormak istiyordum.nişandaki ikramı kim yapar bizde erkek tarafı alır herşeyi.fakat onlar hiçbirşey teklif etmediler nasıl yapılır kim karşılayacak diye sormadılar bile.tatlısına kadar bizim taraf yapıcak.üzülüyorum.

Canım nişanda ikramı erkek tarafı yapar doğru olan budur. belki sormadan getireceklerdir. Bu güzel günde kendini üzme...

yok canım getirmeyecekler.sormadılar bile herşeyi bize yıktılar.aileme yüzüm kalmadı utanıyorum onların bu hareketlerinden utanmasalar birde nişan pastasınıda bize yıkacaklardı bende istemiyorum dedim.:(

yok canım getirmeyecekler.sormadılar bile herşeyi bize yıktılar.aileme yüzüm kalmadı utanıyorum onların bu hareketlerinden utanmasalar birde nişan pastasınıda bize yıkacaklardı bende istemiyorum dedim.:(

nişan pastasını istemiyorum dediğine göre konu açılmış, getirmeyiz mi dediler, nişanlın nereli? belki onların adetleri değildir. erkek tarafı getirir hatta onlar ikram ederler diye biliyorum ben

şöyle anlatayım annem ikramları söyledi.tatlı olarakta baklava verecegz dedi..sözlümün anneside anneside nişan pastası olsun dedi.annemde ona karışmam dedi.bu kadar hiçbirşey söylemediler.sözlüm izmitli.benim bildiğim heryerde erkek tarafı karşılar ikramı.karşılamıyorsa bile tatlıyı onların getirmesi gerekirdi.bizimkilerde herşeyi kendileri yapıcaklar.

benim bildiğim kadarıylada nişan kız tarafına aittir ne yaparsan erkek tarafı karışmaz ama bazı erkek tarafıda pastasını alıpta geliyor buda anlaşmaya bağlı:)

bizim adetlerimize görede Nişan kız tarafına aittir erkek tarafı karışmaz tabi bölgelere göre adetler değişiklik gösteriyor konuşsaydınız keşke böyle böyle bizim adetler diye orta yolu bulurdunuz belki ....

bizim adetlerimize görede Nişan kız tarafına aittir erkek tarafı karışmaz .

Bizde de böyledir adet,nişanı kız tarafı yapar.
Ama buna rağmen pasta,ıvır-zıvır,içecekler aldılar yine de..
Gerçi yapılması gereken herşeyi yapmıştık,ama düşünmeleri de hoşuma gitti.
belki onların adetlerinde de nişanı kız yapıyordur?

bizde de nısanda bız aldık,nısan pastasını esım aldı ve bır suru ıcecekte almıslardı..

ALLAHTAn pastayı bız aldık dedım de almadılar..ama kız tarafı alır bıldıgım..

canlarım hiç sormadılar.bizimkiler onlar teklif etmeyince kendimiz yapalım dediler.ama hiç düşünmediler.usulen bile olsun sormadılar en çok gücüme giden o oldu.düşüncesizlikleri.

bizim adetlerimize görede Nişan kız tarafına aittir erkek tarafı karışmaz tabi bölgelere göre adetler değişiklik gösteriyor konuşsaydınız keşke böyle böyle bizim adetler diye orta yolu bulurdunuz belki ....

bizdede nişanın her masrafını kız tarafı yapar ,kına gecesinide ama yöreye göre değisebilirde orasını bilemem ama bizde pastayıda içecekleride erkeğin kıyafetinide hep annemler aldı

canlarım hiç sormadılar.bizimkiler onlar teklif etmeyince kendimiz yapalım dediler.ama hiç düşünmediler.usulen bile olsun sormadılar en çok gücüme giden o oldu.düşüncesizlikleri.

bence böyle seyleri sorun edipte en güzel gününüzü mafetmeyin belkide onlarda adet öyledir keske acıkca sorsaydınız madem en basından bu konuyu

bizde nişanı kız tarafı yapar canım,
herşeyi biz aldık pastayıda aldık börek çöreğide annem yaptı, hazır kuru pastayıda içecekleride herşeyi biz aldık

Nisanlin nereli bilmiyorum ama bizde nisan tamamen kiza aittir. Erkek tarafi karismaz ama yinede nezaketen sorulur birsey lazim mi diye?
Üzme kendini her yörenin adeti farklikaydirigubbakcemile5

Yakında bende nişanlanıyorum ve bizim adetlerimizde de nişan kız tarafına aittir. tüm masraflar ve yapılanlar kız tarafınındır...Ama günümüzde illada şunu erkek tarafı yada illaki bu kız tarafına aittir diye birşey kalmadı yaa, en azından bizde öyle birşey yok. çünkü genelde müstakbel nişanlımla ikimiz hallediyoruz herşeyi, çoğu zaman ailelere bile bırakmıyoruz..
Kaldı ki şunu biz yaptık, bunu onların yapması gerek ama bize bıraktılar gibi şeylere kafanızı takıpta bu en güzel anlarınızıda zehir etmeyin.. hepimiz birkere tadacağız bu duyguları ve en güzel şekilde olmasını isteriz dimi ama :))))
Mutluluklar Dilerim...

Nişan ve kına gecesi kız tarafına aittir...:hulya:

bizimkilerde de kız tarafı herşeyi yapar dediler, gittim salonu tuttum, pasta ikram edeceğim, birde baklava veriliyormuş nişandan sonra bohçalar giderken bende o zaman sizde ya pasta ya baklava getirirsiniz dedim :))

canım benim, nişanı her yerde erkek tarafı yapar demişsin. olur mu öyle şey.. hiç duymadım valla.. bızde herseyi kız tarafı yapar. ailene karsı utanmana gerek yok , onların görevleri o. kızlarına bir nişan yapmıcaklar mı? ama durumları yoksa o ayrı konu...

Benim nisanlimda izmitli..Bizdede nisani kiz tarafi yapar a dan z ye..
Pastamizi, kuru pastamizi kendimiz aldik, karsi taraftan siz alin beklentisi olmadi hic..
Bende yeni ögrendim bi kismini erkek tarafanin karsilamasi gerektigini
Iyiki yeni ögrendim de o zaman, bunu icime dert etmedim
Sende kafana takma, adetler herkese göre degisiyor..

Back