Nişan Nişanda takı sorunu? :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Bizde ailem erkek tarafına "siz ve şerefiniz orası size kalmış" demişti.. Adamın gücü yoksa alamaz illaki ama 40 kerede oğlunu evlendirmiyor bu insanlar. Çok pahalı olmaz ama şık bir set alabilirler bence. Bunu bir savaşa dönüştürmelerine izin vermeyin. Sen söyleme bu iş senin işin değil, ailenin böyle bir talebi varsa onlar konuşsunlar. Ha bu arada gelen insanların ne dediği benim umurumda olmazdı. Başkalarını değil kendini düşün.

Son düzenleme:
Ben cevap yazdım ama konu sahibinin gelip okuyacağını sanmıyorum 9 tane yorumu var sadece

Son düzenleme:
Benim nisan takilarimla dugun takilarim birlikte alindi altin o donem uygundu.nisanlimin annesi bir tane babasi da bir tane olmak uzere 2 bilezik takildi nisanlimda tek tas takmisti zaten bizde set dugunde takilir annemde bana bilezik nisanlima da ceyrek taktilar saat dugunde takilir bizde. Onun disinda nisan salonda oldugu icin baya nakit para da takildi.ama geçenlerde nisanlimla bi nisana katildik set takmislardi geline biraz adetler birazda ailelerin konuşup anlaşmasına bagli bu taki konusu

Bence birazda ortama bagli eger nisan evde olucaksa bilezik olabilir aslinda. Ama salonda kalabalik bir nisansa bir set bence daha munasip.

Benim aklima takilan simdi daha yeni basliyor erkek tarafi masrafa nisanda set alicak bile durumlari yoksa dugun zamani takisi dugun masraflarini o zaman nasil halledicekler hepsini birden. Nisan zamani set alirlarsa butun masraflar dugun zamanina kalmaz. Daha bunun gelinligi salonu bohcasi bir suru masrafi cikicak.

Simdi kizlar bir insanin durumu yoksa oglu 14-15 yasindayken baslar yavas yavas kenara koymaya sonucta oglu evlenicek yasi gelince. Yoksa oglu 25 yasina girdikten sonra birden biriktiremez hepsini. Yani nisan olucaksa karar verilicekse erkek tarafinin illaki biraz hazirligi olur. Nasil kiz anneleri daha kizlari kucukken ceyiz hazirligina basliyorsa erkek anneleride oyle yapmali. Erkek tarafinin hic bir hazirligi yoksa neden nisan dugun islerine kalkiyor once hazirligini yapar sonra bu islere girer. Sonucta adetlerimiz gelenek goreneklerimiz. Turkiyenin heryerinde erkek tarafi dugun nisan islerine kalkti mi elini cebine atmasi gerektigini bilir.

Ayrica kizin cevresinde adetleri neyse erkek tarafi ona uymali. Tabi kiz tarafi asiriya kacmamali ve orta yol bulunmali. Ama sonucta hic bir kiz annesi kizinin arkasindan kirici sozler duymak istemez. uygun neyse o yapilmali. Durum yoksa tabi israrca olmakta yanlis ama erkek tarafida cebinde parasi yoksa belkide nisan icin biraz daha beklemeli.

Sana sadece sunu diyeyim hicbir zaman isteyen kisi olma...ben bunu istiyorum deyip zorla aldirma arkandan sayarlar senin kendi eltimden ve görümcemden biliyorum tartisma bile cikmisti kuyumcuda...hic hos seyler degil yuva kurulmadan bunlarin olmasi cok cirkin...ama tabiki senin bilecegin birsey...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bir bilezik 20 gr lık 1700 tl civarı o parayada rahat rahat bir set alınabiliyor zaten... he ama illede 22 ayar set falan derseniz nişan için biraz ağar kaçabilir. 6-7 binden aşağı bulmak pek mümkün değil çünki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…