• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda takı sorunu? :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

fizyoterapist

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9
0
286
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Bir problemim var. Mayısta bir bişan törenim olucak ve takı konusunda bir anlaşmazlık var. Sözlümün ailesi bilezik takmak konusunda karar kılmış ve biZe göre set almak gerekiyordu. Yani adetlere göre. Ben acıkcası soylemekten yana değilim ama kendi ailem biraz baskı yapıyor . Onlar da soyliyemiyorlar ama olan bana oluyor. Bir bileZikle mi geliceklermiş falan diyor annem. Bende üzüldüm. Ne yapmam lazım. Erkek aarkadasım ailesinin bunun için gücü olmadıgını soyledi. Biraz aramız bozuldu. Nişan kalabalık olucak ve insanların laf ettiğini duymak istemiyorym

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

gücü olsun veya olmasın..bir bilerzik bence çok yetersiz..ailen haklı...sonuşta gelin alınıyor..ellen cebe....bende beleş gittim..ayıp olur diye bir şey istemedik..gönlünüzden ne koparsa ddik..ve beleş bir gelin aldılar..ama diğer gelinlerine neler neler takıldı...

Durumu yoksa zorlamanın anlamı yok. Benim teyzem tek başına, 300 TL bağkur aylığıyla 2 oğlunu evlendirdi. Şimdi bu kadının canını mı alacaksın yoksa yoktur. Gelinlerde hiçbir sorun çıkartmadılar. Yarın öbürgün benim başıma da gelse takı olayı en son sorun edeceğim konudur. Sizim mutluluğunuz önemli olan millete gösteriş olsun, bukadar takı taktılar havası atılsın diye millete okadar zora sokmanın alemi yok. Ailenize söyleyin bu durumu. Sırf bu nedenle nişanlınızla sorun yaşamayın.

Cok tesekkurler cevaplarınız için. Bi yandan bende ayıp olur diye düşünüyorum bir yandan da heves ediyr insan. Kac kere gelin olucaz ki . Allah nasip ederse 1 . Oyle bakınca da ailem de haklı . Ama olmayınca sorun cıkarmak anlamsız. Napıcaz hiç bilmiyorum

Cok tesekkurler cevaplarınız için. Bi yandan bende ayıp olur diye düşünüyorum bir yandan da heves ediyr insan. Kac kere gelin olucaz ki . Allah nasip ederse 1 . Oyle bakınca da ailem de haklı . Ama olmayınca sorun cıkarmak anlamsız. Napıcaz hiç bilmiyorum

Tabiki de insan heves ediyor. Allah herkese nasip etsin gönlünden geçirdiklerini. Ama yoksa da yoktur. Onlarda en iyisi olsun istiyorlardır emin olun. Siz daha iyisini kendi çocuklarınıza yaparsınız. Mutluluğunuza gölge düşürmeyin. Stresli bir dönem olacak zaten birde bu konularla gerilmeyin. Simdiden mutluluklar dilerim.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize iyi akşamlar. Bir problemim var. Mayısta bir bişan törenim olucak ve takı konusunda bir anlaşmazlık var. Sözlümün ailesi bilezik takmak konusunda karar kılmış ve biZe göre set almak gerekiyordu. Yani adetlere göre. Ben acıkcası soylemekten yana değilim ama kendi ailem biraz baskı yapıyor . Onlar da soyliyemiyorlar ama olan bana oluyor. Bir bileZikle mi geliceklermiş falan diyor annem. Bende üzüldüm. Ne yapmam lazım. Erkek aarkadasım ailesinin bunun için gücü olmadıgını soyledi. Biraz aramız bozuldu. Nişan kalabalık olucak ve insanların laf ettiğini duymak istemiyorym

afedersiniz ama siz alıp verilebilen bir mal değilsiniz,set alınınca aileniz tamam diyecek,bilezik alınırsa olmaz mı diyecek?erkek arkadaşınız gücü olmadığını söylemiş zaten,siz de set veya bilezik olmasına önemsemiyorsanız bence ailenizle bir konuşun bu konuyu...birbirini seven insanlar arasında bu tarz konuların sorun olması hoş bir durum değil

Merhaba canım benim; çok benzer olayı bikaç yıl evvel yaşadım. .
Babam kayınpederimi aradı ve hani bu çocuğun seti
Dedi. .
Hemen beni de aldılar kuyumcuya..
Daha sonra seti aldık,2tane bilezik aldı bana. .
Sonra sözlü kaldık 5ay o arada nişanlım 2 tane daha almış.
Fakat sevgili kayınvalidem beni ne olarak gördüyse taktırmamış.
2 bilezik ve set ile nişan oldu.
Duyduklarımı yazmıyorum bile..
Daha sonra 2 yıl nişanlım altın aldı..
Düğünümü eşim yaptı ve 10 bilezik ile evlendim..
Kıyıpta alamadılar bizimkiler ama eşim sağolsun:16:
Sonra alamadılar satmak istedik satma kızım vs.
Yani şunu söylemek istiyorum eşin alsın, kimseye laf edemez

Boyle herkesin soyledigine takılma o günün ve hazırlıklarının tadını çıkar. Benim de nişanımda bilezik takildi. Seti de dugunde taktılar.Tadını çıkar. Belki onlar da düğünde takarlar durumları duzelirse. Simdi den canını sıkmaya değmez...

Zaten bu işler yüzünden keyif cıkaramıyorum kıyafet almaya cıkmak bile içimden gelmiyor. Ailelerimiz birtürlü anlaşamıyr yada anlaşıyor gözküp evde beni yiyolar. Çok saolun kızlar. Tabi diycek bişeyim yom. Kızan arkadaslar da haklı. Ama insan bütün arkadaslaını görünce tek bileziğe de biraz alınıyor doğrusu. Bizim burda kız setini düğün günü gelinliğin üstüne takıyor . Napsam o gün

Zaten bu işler yüzünden keyif cıkaramıyorum kıyafet almaya cıkmak bile içimden gelmiyor. Ailelerimiz birtürlü anlaşamıyr yada anlaşıyor gözküp evde beni yiyolar. Çok saolun kızlar. Tabi diycek bişeyim yom. Kızan arkadaslar da haklı. Ama insan bütün arkadaslaını görünce tek bileziğe de biraz alınıyor doğrusu. Bizim burda kız setini düğün günü gelinliğin üstüne takıyor . Napsam o gün

Canim hak veriyorum insan ozeniyor ama olmayinca da olmuyor
Ne is yapiyorsun calisiyor musun bir meslegin var mi?demem o ki eger varsa kendi kendine al zevkli birsey dugun gununde tak boynuna kim soracak sana bunu kim aldi diye?ben sahsen boynum bos cikacagim dugune nisanlimin ailesi de ne takacak hic bilmiyorum kendimi de uzmek istemiuorum kimse birsey takmasa bile benim elim ayagim tutuyor calisir alirim kendime gerekiyorsa
Nisanimda annemin parasi yok diye aldim altini yuzugu verdim eline dedim al bunu nisanlima sen almissin gibi tak;)uzulmesin kirilmasin istedim idare ettim sonucta ben rahat ettim herkes rahat etti sen de benzer bir yontem secebilirsin canim

Benimde haftaya cumartesi nişanım var takı olarak beş taşla 2-3 bilezik takıcaklar onlarda 14 ayar ben öyle beğendim çünkü 22 ayarlar çok sarı onları takamam tarzım olmadığı için. Herşeye sözlümle birlikte baktık çünkü işler onun elinde ve herşeyi o ayarlayıp alıyo ne benim annem ne babam kimse sormadı ne takıcaklar diye ben tamamen takabileceğim şeyleri istedim ve toplasan 6-7 bin falan anca eder istediklerim. Ne sözlümü zora sokmak istedim ne de kendim çok isteyen gelin imajı vermek. Ailen ne derse desin sana verdikleri değer sözlünün seni seviyor sayıyor olması geri kalan herşey boş.

Niye bu kadar taki konulari kafada buyutulur anlamiyorum...
Bizim adetlerimize gore de nisanda taki olarak set takilir, fakat esimin ailesinden boyle birsey gormedim.
2 tane bilezik takmislardi, onlarin da durumu yoktu ama benim ailem veya ben sorun yapmadik bu konuyu.
Maddiyattan once, ailenin nasil oldugu ve iliskinin nasil ilerledigidir onemli olan, maddiyat yuzunden sorunlar cikartmayin bence.
Sonradan cok pisman olursunuz. Insanlarin doldurusuna gelmeyin...
Siz borclu evlenip, evlendikten sonra bir suru borc odenmesindense, birakin bir takiniz eksik olsun.
Esin calisip evlendikten sonra da alir sana ne istiyorsan...

Benim setim dugunumde takilmisti, gayette guzeldi.
Insanlari eger "durumumuz yok su an icin" diyorlarsa cok zorlamayin bence.

Bak ben sana anlatayım bizim neler yaptığımızı. Bohçayı sadece ikimize yaparız diye düşünmüştük bu konuda ailelerde anlaştı ama sözden sonra kına ve düğün için hemen yer bakmaya başlayınca yoğun günler yaşadık çünkü düğünümüzde eylülde olucak boş ve kesemize uyan yer bulana kadar çok dolaştık en sonunda kınayıda düğünüde hallettik ama bu süreçte yorulduk ve bohça için benim gezmeye gücüm kalmadı sözlüme gerek yok nolucak bohça olucakta dedim olmaz falan dedi ama ikna ettim onuda yapmıyoruz. Nişan kıyafetimi diktiriyorum kumaş almaya annemle birlikte gittik sözlümün annesi gelmedi özellikle gelmesinide isitemedim zaten kadın kendi işyerlerinde çalışıyorum benimle dükkan dükkan kumaş bakarken yorulmasını istemedim gittim annemle aldım terziye verdik provalarada annemle gidiyorum. sözlüm kumaşın terzinin parasını vereceğini söyledi.bana gereksiz geldi çünkü kumaş almaya gidiyorum annemle sonra sözlüme şu kadar metre şu kadar lira diyerek el açıp para mı isticem bana çok ters böyle şeyler o yüzden onuda yapmadım. oda kendi takımını ayakkabısını alıyor. Biz herşeyi böyle hallettik ne kafam ağrıdı ne ailem bişey dedi nede onun ailesi. zaten ikimizinde ailesi herşeyi siz nasıl isterseniz öyle yapın diyorlar bize.sözlüme nişanda takmak için saat aldık alyanslarımızı bakarken ben onun alyansının fiyatını sordum siparişini verdik daha sonra almaya giderken vermesi için ona verdim parasını o kadar. Kısacası kafamız hiç ağrımadı.

canım bana ne istersin diye sordukları zaman hep hiçbir şey istemiyorum dedim. istemiyorum gerçekten de. bence iyi niyeti olan herkes bir şeyler yapmak ister ailesine katılacak bireyi hoş karşılamak,iyi ilişkiler kurmak ister.sağolunlar beğendiğim hoş bir bilezik aldılar bana da. takmayı sevmiyorum ama gönül yapmak sonuçta olay değil mi..
yanlış anlama sakın ama ailen işi biraz maddileştirmiş. bence bu tarz şeyler daha büyük sorunlara yol açabilir, ilerde çok konuşabilir. birebir şahit olmuşluğum var malesef.. bana da hiçbi şey istemeden olmaz diyenler oldu benim verdiğim cevap evlenen benim size ne oluyo oldu. arkadaşlarında dediği gibi alınıp satılan bir mal misali bedava gidiceksin yakıştırması yapılıyo sen de takdir edersin ki hiç hoş değil.
biz istemeyelim allah bize daha güzellerini nasip eder belki. çünkü maddiyat sorunu yapılınca aile arası ilişkiler ucuzlaşıyo diyeyim.hiçbir şey senin huzurundan önemli değil. ailen seni bir yerde dinlemek zorunda, bence laf söyletme canım. inşallah her şey istediğin gibi olur. huzurlu mutlu yuvalarımız olur inşallah :nazar: :16:

Son düzenleme:

Şahsen bence zorlamak çok ayıptır. Ne olursa olsun bir gün bütün bunlar gelip geçecek var siz bir başınıza kalacaksınız. O ailenin sana takacagı setin mutlulugunuza faydası olmayacak. Ancak o insanların parası yoksa taksit taksit odeyeceklerse belki de yaslı baslı ınsanlar yemelerinden kısıcak, eskimiş botunu değiştiremeyecek belki taksit ödemek için. O zaman daha çok üzülünmez mi. Ne bilim yoksa yoktur. Mutlu olmak önemli bence. Tabiki herkes ister ki imkanı olsun oğluna kızına en iyi düğünü yapsın ister ama yoksa napsınlar. Çok üzüldüm ya... :2:

Herkesin adetleri farklı. Önemli olan adetleri ortak noktada uygulayabilmek. Mesele bizdede nişanda takı seti takılmaz. Düğünde takılır. Karşı tarafın gücü yoksa ailenle konuşup anlaşmalısın canım. Ya da nişanlınla beraber bişiler yapabilirsiniz. Gramı ve ayarı düşürerek hem de adetleri yerine geitrmek adına birşeyler çıkar ortaya. Nişanlının ailesi de bilezikler için ayırdığı bütçeyi ekleyebilirler. Hayırlısı olsun sıkma canını herşey formalite önemli olan mutluluk :46:

sevgilinin ailesi sana set taksa bile laf söylemek isteyen insan ona da laf söyler emin ol, yok ince takmış der, yok 14 ayar takmış der, der de der..
senin yapman gereken, bu süreçte kulaklarını tıkayıp sevdiceğinle mutluluğuna bakman

bende nişan takıları sıkıntısını geçen ay atlattım canım, sevgilimin ailesinin durumları pek iyi değil bu sebepten bana takılacak şeyi sevgilim kendisi alıyor, bu set meselesi insanı çok üzüyor, eğer '' alamıyorlar, amaan setsiz olsun'' dersen içinde bir burukluk olacak huzursuz olacaksın, hepimiz isteriz ki tek bir kusur bile bulunmasın, ama bu nişanda takılacak mücevher meselesi çok uzun zaman konuşuluyor ve ister istemez duyduğunda üzülursün benden söylemesi, eğer seti hemen alamazsanız parça parça her ay alabilirsiniz örneğin bu ay küpesiyle kolye ucunu bir dahaki ay yüzüğünü gibi, kaldı ki nişanda büyük bir set takılmak zorunda değil ,mini setler var 700 -800 liraya halledilr, sana tavsiyem nişanlanacağın kişiye aldırman, ailesi alamıyor ve ya almıyorsa bile nişanlın aldığında kimse birşey diyemez :34:

canım
1. si böyle konularda sen ve nişanlın arada kalmayın kesinlikle ikiniz çözmeye çalışmayın bunlar sizin işiniz değil...ailene söyle böyle konularda beni muhatap etmeyin diye...
2. si herkesin adeti farklı aileler konuşsunlar ortak bir yol çizsinler..
3. sü banada eşim bileklik ve küpe takımı almıştı set almamıştı ailesi de 1 bilezik takmıştı...
4. sü bunlar hiç önemli şeyler değil gerçekten daha şimdiden birbirinizi kırmayın sakın...

hassas mevzular bunlar bu yüzden ikiniz çözmeye çalışmayın..aileler bunun için var onların çözmesi lazım böyle adetimiz töremiz denen mevzuları...siz nişanlınla biraz geride durun..

ya cnm bnce hem bılezıgı hem setı almalı erkek trafı o bonkor olmak zorunda

Back